Leven en thuiszorg

Wat moet ik doen om ervoor te zorgen dat rozen lang in een vaas staan?

Wat moet ik doen om ervoor te zorgen dat rozen lang in een vaas staan?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Water voorbereiding
 2. Kiezen voor effectieve supplementen
 3. Dagelijkse zorgregels
 4. Tips voor bloemisten

Rozen zijn een van de meest gewilde en geliefde bloemen van vele vertegenwoordigers van het schone geslacht. Boeketten, waaronder dergelijke bloemen, geven bij verschillende gelegenheden. Omdat ze zo'n geweldig boeket hebben gekregen, vragen veel meisjes zich af wat er moet gebeuren, zodat de rozen zo lang mogelijk in een vaasje staan ​​en het oog betoveren met hun verfijnde uiterlijk. Het is noodzakelijk om de basisregels van de voorbereiding van het water te overwegen, evenals aanbevelingen en tips voor de verzorging van een mooie bos verse rozen.

Water voorbereiding

De belangrijkste nadruk om verse bloemen voor een lange tijd te behouden, moet je doen aan de voorbereiding van water in een vaas. Het lijkt erop dat er meer is om te denken: je opent de kraan en giet hem in een vaas, zet bloemen daar en geniet van prachtige bloemen. Deze mening is verkeerd. Het is noodzakelijk om serieus de bereiding van water te benaderen, zodat een boeket rozen lang in een vaas kan staan.

 • Eerst moet je maatregelen nemen voor het reanimeren van bloemen. De eerste stap is om het boeket in een grote container te plaatsen zodat deze volledig in het water ligt. Dit moet zelfs gedaan worden voor de meest verse rozen, aangezien de meeste van hen vanaf het moment van het uitsnijden van het bloembed honderden en duizenden kilometers afleggen voordat ze de markt of de bloemenwinkel betreden.
 • Water moet afhankelijk van de seizoenen worden gekozen - zodat de bloemen beter worden geacclimatiseerd. Als je een stel winter koopt, moet je het bij kamertemperatuur op kamertemperatuur zetten. Voor bloemen die je in de hete zomer hebt gekocht, moet je een klein beetje water bereiden.
 • De beste optie is om de bloemen in het water te laten liggen binnen een paar uur, maar niet meer. Omdat de langdurige aanwezigheid van de hele plant in de wateromgeving kan leiden tot het proces van verval en vernietiging van zowel de stelen als de knoppen.
 • Gechloreerd water wordt niet aanbevolen.omdat de bloemen niet van dit soort water houden. Als er geen andere bron is (zodra u water uit de kraan haalt), probeer het dan enkele dagen te houden tot het maximale chloorgehalte is verdampt. Een klein deel van het chloor dat zich in het bezonken water bevindt, werkt als een ontsmettingsmiddel en bestrijdt bacteriën die in het water verschijnen als er bloemen zijn.
 • Veranderen zou het water elke ochtend moeten zijn, inclusief speciale supplementen die bloemen helpen om natuurlijke frisheid gedurende een lange periode te behouden. 'S Nachts wordt aanbevolen om in een bak gevuld met water of in een bad te worden geplaatst, in een poging om de knoppen te beschermen tegen binnendringend vocht.

Kiezen voor effectieve supplementen

Kwaliteitsindicatoren van water waarin een boeket met rozen zit, zullen een ernstige invloed hebben op de versheid ervan. Om de structuur van water te veranderen, moet u een verscheidenheid aan actieve ingrediënten toevoegen. Voor dit doel kunnen stoffen die speciaal zijn ontwikkeld door bloemisten worden gebruikt, evenals de gebruikelijke middelen die worden gebruikt in het dagelijks leven. De keuze van dergelijke middelen zal van verschillende doelen afhangen.

 • Voor antibacteriële profylaxe moet aspirine worden toegevoegd om de rozen langer in de vaas te houden. Bedenk dat voor 1 liter vloeistof er 1 aspirinetablet moet zijn. Als een groter volume water in een vaas wordt geplaatst, moet het aantal aspirinetabletten proportioneel worden verhoogd.
 • In plaats van aspirine wordt het aanbevolen om het gebruikelijke bleekmiddel of vloeibaar afwasmiddel te gebruiken. In 1 liter water moet je een paar druppels bleekmiddel of een druppel afwasmiddel toevoegen. Dergelijke hulpmiddelen helpen de ontwikkeling van het proces van verval te stoppen. Bovendien zorgt aspirine ervoor dat u de kleur van de toppen van rozen behoudt, wat erg belangrijk is voor planten met felgekleurde bloemblaadjes.
 • Om het antibacteriële effect te bereiken, wordt vaak een oplossing van borax, glycerol en alcohol toegevoegd.

Belangrijk: om het proces van het oplossen van aspirine in water te versnellen, moet het vóór gebruik worden verbrijzeld.

  • Als u wilt dat het boeket langer dan 10 dagen in het oog springt, moet u het in zuur water zetten. Om dit te doen, wordt 1 dessertlepel tafelazijn toegevoegd aan 1 liter water (de concentratie ervan moet 9% zijn). Azijn kan worden vervangen door een oplossing met citroenzuur. Voor een vergelijkbare hoeveelheid water is een halve theelepel nodig.
  • Om een ​​conserverend resultaat te bereiken, wordt ammoniak gebruikt. Deze substantie heeft maar een paar druppeltjes nodig. Naast vloeibare ammoniak adviseren experts u om 1 eetlepel wodka per liter vloeistof in vloeibaar water te gieten.
  • Om het bestaan ​​van bloemen te verlengen, is het de moeite waard om hout of actieve kool aan de vaas toe te voegen, die in tabletten wordt verkocht. Sommige huisvrouwen gebruiken verschillende kristallen van kaliumpermanganaat of een snufje aluin.
  • Je kunt de rozen voeden met gewone suiker. Giet hiervoor 2 eetlepels suiker in 1 liter water.
  • Als u een weelderig bouquet wilt bereiken en het proces van bloeiende toppen wilt versnellen, giet dan 2 eetlepels kamferolie in verhouding tot 1 liter water.
  • Van de speciale gereedschappen die door bloemisten worden gebruikt om de levensduur van boeketten te verlengen, kunt u kiezen voor geneesmiddelen als "Live Rose", "Bouquet", "Living Flowers".

  Het is belangrijk! Experts raden geen samenstellingen met meerdere componenten aan. Het is beter om slechts een van de bovenstaande recepten te kiezen en deze te gebruiken. Vergeet in dit geval niet dagelijks het water in de vaas te verversen. De container, waar de bloemen zich bevinden, is elke keer de moeite waard om de secties over de plant goed te wassen en bij te werken.

  Dagelijkse zorgregels

  Een belangrijke rol bij het bewaren van een boeket verse rozen wordt gespeeld door de dagelijkse zorg. Naleving van eenvoudige regels zal de levensduur van uw bloemen aanzienlijk verlengen.

  • Probeer de toppen en stengels dagelijks te besproeien met een spuitfles. Gebruik alleen gescheiden water voor dit doel. Was de steel elke dag één keer per dag met water om de plant te helpen de bacteriën te verwijderen die zich in het water vormen, waardoor het risico van rotting wordt verminderd. Een vergelijkbare procedure moet worden uitgevoerd voordat water in een vaas wordt vervangen.
  • Probeer elke dag de rozen in de badkamer of in het bassin te plaatsen, die gevuld zijn met water. Laat bloemen 12 uur staan, het is beter om het 's nachts te doen. Bij het plaatsen van rozen in water, wees uiterst voorzichtig met witte knoppen. Hun bloembladen zijn veel zachter dan die van donkere soorten. Bovendien zijn eventuele gebreken direct zichtbaar op dergelijke bloembladen.
  • Vergeet niet periodiek de delen van de plant bij te werken, die de metabolische processen zullen verbeteren. Dit moet op een afstand van 1-2 centimeter hoger dan het vorige gedeelte worden gedaan. Als u niet regelmatig bloemen snijdt, vanwege het gebrek aan vocht en voedingsstoffen, zullen ze snel verdorren en drogen.
  • Voor uw informatie, moet u de stengels op een speciale manier snijden met een scherp hulpmiddel voor dit doel: schaar of snoeischaar. De incisie wordt diagonaal gemaakt en de snede moet onder water zijn. Hierdoor zal de lucht niet naar de plak vallen, zullen er geen files in het vaatbed van de stengel zijn en zal de plant langer leven. Het wordt ook aanbevolen om de sneden zelf in verschillende delen te inciseren om de plant een betere wateropname te geven.
  • Plaats het boeket niet in de buurt met vers fruit en groenten, omdat ze ethyleen produceren, wat de bloemen negatief beïnvloedt. En adviseer ook niet om rozen in een vat met andere bloemen te doen. De beste optie is een soortgelijk arrangement van planten op een paar meter van elkaar.

  Tips voor bloemisten

  Veel bloemisten adviseren volg de volgende eenvoudige regels om de levensduur van een boeket thuis te verlengen:

  • voordat u een plant in een vaas dompelt, scheurt u alle bladeren af ​​die zich op het waterniveau bevinden, waardoor het risico op de vorming van ziekteverwekkende bacteriën wordt geminimaliseerd en de bloem voor vroegtijdig verval wordt bewaard;
  • het is beter om een ​​hoog schip te gebruiken zodat het water een niveau bereikt dat niet lager is dan het midden van de stengel van de plant; de beste optie is om het boeket in een keramische vaas te plaatsen, omdat dergelijk materiaal niet in staat is om zonnestraling uit te zenden, waardoor het de levensduur van het boeket thuis verlengt;
  • leg geen voorgesneden rozen in de vaas, want ze zullen tegen de bodem van de tank rusten en zullen geen voedingsstoffen kunnen opnemen;
  • om de rozen een lange tijd te laten staan, moet de vaas in de schaduw worden geplaatst, zodat er geen direct zonlicht op wordt gericht, en het wordt niet aanbevolen om de planten dicht bij de warmtebron te plaatsen, bijvoorbeeld met een batterij in de winter;
  • rozen houden van koelte, maar tegelijkertijd tolereren ze geen tocht, dus plaats ze niet naast een open vensterblad;
  • om de bloemen iets langer te laten staan, raden sommige experts aan om de punt van de stengel te koken; het moet 5 minuten in kokend water worden gedompeld en vervolgens in een afgekoelde vloeistof worden geplaatst;
  • als je in de winter een boeket hebt gekregen en uit de vrieskou hebt gehaald, moet je het niet meteen in een vaas met water leggen, dergelijke bloemen een paar minuten laten staan, zodat ze een beetje opwarmen.

  Als u merkt dat uw bloemen beginnen te vervagen, dan is het noodzakelijk om maatregelen voor hun reanimatie uit te voeren.

  • Het is noodzakelijk om de plant voorlopig te snoeien volgens de gebruikelijke methode. Maar ze zetten rozen niet in koud water, maar in tegendeel, in zeer heet (de temperatuur zou +90 graden moeten bereiken). Om de plant te beschermen tegen mogelijke brandwonden, wordt aanbevolen om bladeren en toppen zorgvuldig in papier te wikkelen. Het is noodzakelijk om te wachten tot het water afkoelt en de temperatuur gelijk is aan de omgeving. Omdat ze in heet water is, zal de roos geleidelijk veranderen en opnieuw mooi en fris worden.
  • Draag elke knop 's nachts in een plastic zak. Het is belangrijk dat het een beetje nat is. De cellofaanzak moet worden gefixeerd, waarbij de strakheid in acht wordt genomen, zonder de pedikel te beschadigen. Zo creëert u een broeikaseffect voor de plant, zoals in een kas, waardoor het zijn knop kan verhogen.

    In sommige gevallen kunnen bezuinigingen op de stengel voortijdige verwelking veroorzaken. Als je een vergelijkbare schade ziet, moet je de stengel van de plant boven deze plek afsnijden. Vodichku moet worden verwarmd tot een temperatuur van + 38- + 39 graden. Het wordt in een niet erg diepe keramische houder gegoten, die een wijde hals heeft, en de beschadigde rozen worden daar geplaatst.

    Als je van tevoren een roos hebt gekocht om op een plechtig moment af te leveren en merkt dat het een beetje een kelder was, maak dan een nieuwe snede en plaats de bloem in het water. Na een paar uur wordt de plant uit het water gehaald, de steel in een vochtige doek gewikkeld en de hele rozet in papier of krantenpapier gewikkeld. In deze vorm worden de bloemen in de koelkast geplaatst, waardoor ze gedurende een langere periode fris blijven.

    Zoals je kunt zien, is het niet erg moeilijk om een ​​boeket rozen lang vers te houden. Het belangrijkste is om eenvoudige regels en aanbevelingen voor de dagelijkse zorg te volgen, dan zul je geraffineerde bloemen lang kunnen bewonderen.

    Hoe rozen langer in een vaas te houden, zie hieronder.

    Schrijf een reactie
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

    mode

    schoonheid

    betrekkingen