Leven en thuiszorg

Kunstsuede voor meubels: de voors en tegens en aanbevelingen voor zorg

Kunstsuede voor meubels: de voors en tegens en aanbevelingen voor zorg

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. kenmerken
 2. voordelen
 3. tekortkomingen
 4. Aanbevelingen om te kiezen
 5. Zorgregels
 6. beoordelingen

Kunstmatig suède is tegenwoordig een redelijk populair materiaal voor meubelstoffering. Iedereen kent de schoonheid en kwaliteit van natuurlijk suède, dus dit materiaal is erg waardevol. De kunstmatige tegenhanger in uiterlijk is praktisch hetzelfde als natuurlijk, daarom geeft het het huis een speciale sfeer van chic en luxe. De kwaliteit van dit product is natuurlijk inferieur aan dit suède, maar heeft tegelijkertijd ook zijn voordelen.

kenmerken

Kunstsuede heeft een zeer eenvoudige samenstelling van vezels. Een vierde is van katoen, en de rest van polyester. Vezels worden verbonden met een stoffen doek, soms wordt het afgewerkte product behandeld met een laag Teflon, zodat het materiaal geen vloeibare verontreiniging absorbeert. De stijfheid en flexibiliteit van het product wordt bepaald door de structuur van de draden. Synthetische vezels zorgen voor een grotere mate van elastische uitrekking, het weefsel is minimaal vatbaar voor kreuken, strekt zich niet uit gedurende de hele gebruiksperiode. Er zijn twee soorten kunstmatige suède:

 • op stofbasis;
 • op een continue niet-geweven basis.

De eerste optie is populairder omdat hij ademend is. De verschillen zitten in de structuur van het materiaal, de hoogte, dichtheid en richting van de stapel verschillen. De nobelheid van suede wordt gevormd door het spel van lichte tinten. Iedereen kent het effect dat op de stof wordt gecreëerd wanneer hij met zijn hand strijkt. Hoe hoger het dutje, hoe helderder het resterende spoor.

De kunstmatige tegenhanger heeft hetzelfde principe, dus de hogere vezeloptie wordt meer gewaardeerd.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de productie van verfproducten. Dit proces bestaat uit drie fasen: adsorptie, diffusie en fixatie van kleurstoffen. Voordat de verf op het doek wordt aangebracht, wordt deze zorgvuldig onderzocht op gebreken, thermische en stoombehandeling wordt uitgevoerd. Zure, chromische, directe, disperse kleurstoffen worden gebruikt voor het kleuren.

Op dit moment bieden meubelzaken een breed scala aan kleuren faux suede. Gewoonlijk kiezen kopers liever voor een monochromatische versie, maar suède met een patroon is ook heel gewoon.

Het meubilair bekleed met kunstsuede in beige, olijf, smaragd, crèmetinten ziet er erg mooi uit.

voordelen

Het grote voordeel van Alcantara ten opzichte van natuurlijk suede is de betaalbare prijs. Visueel worden ze alleen onderscheiden door een professionele meester. De kwaliteit van natuurlijke stof is echter hoger en het synthetische materiaal heeft nogal wat voordelen.

 • Als u het meubilair zorgvuldig behandelt, zal de stof een aantal jaren meegaan en zal deze nog lang zijn oorspronkelijke voorkomen behouden.
 • Het materiaal heeft een hoge sterkte, het is moeilijk te scheuren, rekken of beschadigen.
 • De stof is zeer goed bestand tegen de gevolgen van ultraviolet en hoge luchtvochtigheid. Kleur vervaagt niet lang en vervaagt niet.
 • Ongewoon vermogen van kunstsuede voor meubels: in de winter geeft het warmte, en in de zomer - koelte.
 • Het materiaal passeert effectief de lucht, wat resulteert in een aangenaam microklimaat binnenshuis.
 • Op zichzelf is faux suede een warme stof. Het meubilair bekleed met dit comfortabele materiaal creëert een gevoel van gezelligheid in de kamer.
 • Kunstsuede is immuun voor statische elektriciteit.

Een ander voordeel van faux suede - het is zeer aangenaam om aan te raken. Op zo'n bank is het aangenaam om te zitten, het aan te raken met je hand, te spelen met vezels in de zon.

Het meubilair oogt heel nobel en geeft het interieur een genadeachtige sfeer. Faux suede benadrukt de verfijnde smaak van de eigenaars.

tekortkomingen

Alvorens het materiaal voor bankstoffering te kiezen, Het is de moeite waard om vertrouwd te raken met de tekortkomingen ervan

 • Ondanks het feit dat het weefsel zeer goed bestand is tegen mechanische invloeden, met de klauwen van een koppig dier, kan het het niet aan. Daarom is het de eigenaren van katten beter om te weigeren om faux suede te kopen.
 • Als het materiaal in een lichte tint wordt gekocht, moeten de eigenaren erop voorbereid zijn dat het snel vies wordt. Vooral dit probleem is relevant in huizen waar jonge kinderen zijn.
 • Kunstsuede vereist een zorgvuldige behandeling, evenals het naleven van speciale omstandigheden tijdens het reinigen.
 • Haar en dierenhaar worden gemakkelijk "gemagnetiseerd" naar het materiaal.

Aanbevelingen om te kiezen

Faux suede kiezen voor stoffering, volg de volgende regels.

 • Besteed speciale aandacht aan de kleur van de stof. Het wordt aanbevolen om lichte tinten te vermijden, omdat het zeer opvallende plekken zijn en om ervan af te komen is problematisch. Tezelfdertijd past een te donkere bank ook niet in elk interieur. De bank gemaakt van zwart faux suede ziet er spectaculair uit, maar heeft de eigenaardigheid van absorberende ruimte, daarom is hij alleen geschikt voor een zeer ruime kamer.
 • Probeer de voorkeur te geven aan producten met een hoge mate van impregnatie met Teflon. Dit zal de verzorging van het materiaal aanzienlijk vereenvoudigen. Het voordeel van deze stof is het vermogen om te wassen.
 • Meubelstoffenwinkels bieden opties met een lang en kort dutje. De duur van de materiaalbewerking hangt van deze factoren af Houd er rekening mee dat suède met een lang dutje sneller zal verslechteren.
 • In de uitverkoop kunt u een product vinden met een ruw oppervlak dat niet erg bekend is bij aanraking. Dit zou de koper niet alarmeren. Het is een feit dat dit een soort van kunstmatige suède is, gelamineerd voor extra stevigheid. Deze stof is van hoge kwaliteit, dankzij de extra verwerking kan het product zijn vorm behouden, maar het wordt nog steeds aanbevolen om een ​​bank te installeren die is bekleed met een gelamineerde versie in een kantooromgeving, en niet in het huis.
 • Vooral meubelafdelingen in Rusland, inclusief online winkels, bieden op maat gemaakte producten uit China. Wees niet bang voor dergelijke producten. In China produceren ze vrij goede stoffen die een sterke concurrentie vormen voor producten uit Turkije of Italië, waarvan de materialen praktisch niet te koop zijn, ondanks garanties van verkopers.

Zorgregels

Bij de zorg voor een sofa bedekt met faux suede, luister naar de volgende aanbevelingen.

 • Het meest nuttige advies is om een ​​afneembare koffer te kopen. Het beschermt de stof tegen slijtage, mechanische schade en andere externe factoren. De hoes kan worden verwijderd, gewassen en indien nodig worden vervangen.
 • Zodra de vloeistof op het suède komt, moet u de druppels onmiddellijk afschudden en afvegen met een natte doek. Als er een vlek is, kunt u deze met soda schoonmaken (een dag laten staan ​​en vervolgens stofzuigen) of met een spons met zeepwater afvegen, maar u kunt er niet hard over wrijven. Zodra het materiaal opdroogt, moet het dutje worden hersteld met een zachte borstel.
 • Het stofzuigen van de bank, afgezet met faux suède, is toegestaan ​​elke week, maar het is beter om een ​​zacht mondstuk te gebruiken.
 • Voor het reinigen van het materiaal is het beter om de diensten van stomerijen te gebruiken. De optie met de meeste voorkeur is chemisch reinigen met koolwaterstofoplosmiddelen of driyline. Deze methoden beschadigen de stof niet, maar geven alleen een bijgewerkte look.
 • Er moet voor worden gezorgd dat voedselverontreiniging niet op de stof droogt.
 • Speciale producten en vlekkenverwijderaars voor natuurlijk en kunstsuede zijn geschikt voor de verzorging van het product. Voordat u een soortgelijke samenstelling gebruikt om de vlek te verwijderen, moet u het gereedschap testen. Om dit te doen, kunt u een vlekverwijderaar op de verkeerde kant van de bekleding aanbrengen en de reactie bekijken.
 • Als de bank is bedekt met een afneembaar deksel gemaakt van synthetisch suède, versterkt met teflon, dan kan het worden gewassen. Maar in geen geval moet u het product na het wassen verdraaien, u moet een centrifuge gebruiken.
 • Tijdens het wassen kunt u geen bleekmiddel, oplosmiddelen, chemicaliën, composities op basis van aardolieproducten gebruiken.

beoordelingen

De meeste beoordelingen van banken met faux-suède zijn positief. Consumenten prijzen het meubilair voor een zeer esthetisch uiterlijk. Met de juiste zorg behoudt het materiaal zijn structuur en kleuren. Er is een spectaculaire sofa, zelfs na meerdere jaren gebruik, zelfs als deze bij het raam staat in direct zonlicht. Mensen raken de bank graag aan, het materiaal lijkt op fluweel.

Consumenten zijn ook tevreden met het vermogen van de bekleding om snel op de juiste zorg te reageren - met behulp van een zeepoplossing is het mogelijk om sterke vervuiling weg te vegen.

Desalniettemin dekken velen de bank nog steeds met een sluier of hoes en onthullen haar schoonheid alleen tijdens het bezoek van de gasten. Dit wordt gedaan om de levensduur van het materiaal te verlengen.

Negatieve beoordelingen worden geassocieerd met de eigenschap van kunstsuede om het bovenste decoratieve niveau af te pellen met het actieve gebruik van de bank. De kwetsbaarheid van het materiaal voor de klauwen van dieren wordt genoteerd. En ook houdt niet iedereen van nauwgezette zorg voor het product en het vermogen van suède om haar en wol aan te trekken.

Hoe je natuurlijk suède van kunstgras onderscheidt, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen