Leven en thuiszorg

Hoe badstofhanddoeken na het wassen zacht en donzig te maken?

Hoe badstofhanddoeken na het wassen zacht en donzig te maken?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
  1. Oorzaken van stijfheid
  2. Hoe zachtheid terug te keren
  3. Hoe te wassen
  4. Tips en trucs

Veel mensen kiezen alleen badhanddoeken omdat ze erg zacht en aangenaam aanvoelen. Het is erg handig en comfortabel om een ​​dergelijk product te gebruiken na een warm bad. Maar na verloop van tijd verdwijnen al deze aangename kwaliteitshanddoeken. Wat is de reden en hoe om terug te keren naar het favoriete product dezelfde zachtheid? Alle antwoorden zijn in dit materiaal.

Oorzaken van stijfheid

Voordat we nadenken over hoe we de handdoeken weer zacht kunnen maken en welke middelen we moeten gebruiken, zodat ze na het wassen zacht worden, laten we eens kijken naar de redenen waarom ze stijf worden. Wanneer u precies weet wat dit of dat probleem veroorzaakt, wordt het gemakkelijker om ermee om te gaan.

Vaak hebben goedkoop en laagwaardig poeder een negatieve invloed op de kwaliteit van de stapel. Als het wasmiddel van lage kwaliteit niet volledig uit de vezels van de stof wordt gewassen, zal het ding na het wassen zeker taai worden. Ook kan hard water de zachtheid van het product nadelig beïnvloeden.

In het geval dat u badstofproducten in een wasmachine hebt gewassen zonder rekening te houden met de aanbevolen temperatuuromstandigheden, kan de zachtheid van de doek ook afnemen als gevolg van de te hoge watertemperatuur. Bovendien kan de oorspronkelijke kwaliteit van een dergelijk product worden beschadigd als gevolg van onjuist drogen of als u de handdoeken zonder stoom strijkt.

De redenen die we hebben bedacht. Wat te doen met die handdoeken die moeilijk zijn geworden. Is het echt onmogelijk om ze zacht te maken en ze zo te maken dat ze weer pluizig zijn? Om te gaan met de taak is vrij realistisch, zelfs thuis. We hebben handige tips om de handdoeken zacht te houden.

Hoe zachtheid terug te keren

Het retourneren van de zachtheid van je favoriete handdoeken is gemakkelijk en eenvoudig, als je een aantal geheimen kent. Laten we beginnen met de meest gebruikelijke en gemakkelijke manier. Om te beginnen moet het product worden ondergedompeld in schoon, bijna ijskoud water. Ze moeten gedurende ten minste twaalf uur in dergelijk water worden achtergelaten. Daarom is het het beste om ze 's nachts te laten weken.

Nadat dit product grondig moet worden afgespoeld. Dit moet ook in koud water worden gedaan. Na deze procedure, elke handdoek lichtjes inknijpen, schudden en drogen op kamertemperatuur. Idealiter zouden ze gedroogd moeten worden in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid, dan zal de villi zeker weer zacht zijn. Om dit te doen, kunt u een gewone luchtbevochtiger gebruiken.

Gewoon zout en ammoniak helpen vaak veel vrouwen in het huishouden. Het zijn deze twee componenten die zullen helpen om de handdoeken zachtheid en helderheid terug te geven. Voor één liter warm water heb je een grote lepel zout en een kleine lepel ammoniak nodig. Zodra het zout is opgelost, dompelt u het product onder in de oplossing en laat u het daar drie uur staan. Hierna grondig afspoelen met koud water en drogen. Volg bij het drogen dezelfde aanbevelingen die we hierboven hebben besproken.

Als de handdoek na het wassen hard wordt, kunt u de handdoek onmiddellijk ongeveer veertig minuten in een zoutoplossing weken. En na het wassen, rekening houdend met alle regels en aanbevelingen. Gebruik voor vijf liter water twee grote lepels zout.

In dat geval, als het product onbeweeglijk is geworden na onjuist drogen, zal een strijkijzer met een stomer helpen om de zachtheid naar de vezels terug te brengen. Strijk het canvas voorzichtig met hete stoom en het wordt weer zacht en aangenaam om aan te raken.

Hoe te wassen

De belangrijkste reden waarom handdoeken stijf worden is verkeerd wassen.Om deze reden is het de moeite waard om alle details van dit probleem te onderzoeken om precies te weten hoe baddoeken moeten worden gewassen.

De eerste stap is om het juiste reinigingsmiddel te kiezen. Gooi de traditionele poeders weg en geef de voorkeur aan vloeibare wasmiddelen voor het wassen. Bij de samenstelling van dergelijke fondsen mogen geen fosfaten en chloor zijn. Het zijn deze componenten die schadelijk zijn voor de ongerepte zachtheid van de handdoek. Bovendien kunt u een speciale wasverzachter gebruiken, inclusief siliconen. Zo'n tool is geweldig helpt om de zachtheid van producten te houden.

In dat geval, als u een beetje van de meest gewone tafelazijn toevoegt tijdens het wasproces, zal dit niet toestaan ​​dat het product taai wordt. Negen procent azijn - slechts 100 milliliter - moet worden gegoten in het compartiment dat is bedoeld voor de conditioner of spoel. En als u een lepel zeezout met het poeder toevoegt, zal het helpen het water zachter te maken, wat de kwaliteit van de gewassen handdoeken positief beïnvloedt. Als zeezout dat niet is, is het mogelijk om een ​​klein lepeltje van de meest gebruikelijke baking soda toe te voegen.

Was uw handdoeken met een speciaal programma. Temperatuurbereik mag de 40 graden niet overschrijden. Draai mag niet meer dan vierhonderd beurten duren. Vul de trommel ook nooit tot het einde. Het wasgoed moet vrij in de trommel bewegen.

Tijdens het wassen wordt aanbevolen om speciale "stekelige" ballen in de machine te gebruiken, die helpen de handdoeken te verslaan en ze zacht te houden. Dergelijke speciale ballen zijn te vinden in elke winkel, ze worden vaak gebruikt voor het wassen van jassen of wollen producten.

In het geval dat u kleding met de hand wast, moet u andere aanbevelingen opvolgen. Zorg ervoor dat het product vóór het hoofdwasproces een uur of twee in koud water wordt gedrenkt. Voor het wassen van de handen, is het ook beter om gel of een ander vloeibaar wasmiddel te gebruiken. Tijdens het wassen kan niet veel worden ingewreven badstof handdoek. Het is noodzakelijk om het te wissen met vloeiende en lichte bewegingen.

Hierna kunt u het product een half uur laten weken in water met zout en het daarna spoelen. Tijdens het spoelen moet u het water minstens drie keer verwisselen, zodat er geen deeltjes met reinigingsmiddel achterblijven. Voeg tijdens de laatste spoeling een beetje azijn aan het water toe om de vezels te verzachten. Knijp in de handdoek, draai het product niet te sterk los.

Tips en trucs

We hebben nog enkele tips die van pas zullen komen als je nieuwe handdoeken hebt die hun zachtheid nog niet verloren hebben. Onze aanbevelingen zullen u helpen om hun zachtheid voor een lange tijd te behouden.

  1. Stuur nooit een gebruikte handdoek naar de wasmand als deze een beetje vochtig is. In de verkreukelde vorm verliest een vochtige doek precies zijn luchtigheid. Droog de handdoek na elk gebruik, en trek hem voorzichtig recht.
  2. Wanneer u handdoeken naar de wastrommel stuurt, dient u ervoor te zorgen dat er geen items met ritsen, metalen knopen of klinknagels tussen de spullen zitten. Dergelijke metalen producten zullen de badstof verwoesten.
  3. Voordat u dit soort handdoeken gaat drogen, schudt u ze een aantal keer en legt u ze dan op.
  4. Droog deze producten niet in de hete zon of een hete batterij. Van hoge temperaturen verliest het weefsel zijn luchtigheid en wordt het stijf.
  5. Vouw handdoeken niet meer dan vier keer op voor opslag in de kast. Het is het beste om badstofproducten op te slaan in rekken of rieten manden.

Na alle aanbevelingen te hebben verduidelijkt en nuttig advies te hebben gegeven voor actie, kunt u er zeker van zijn dat binnen enkele dagen in uw huis alle badstoffen handdoeken u behagen met hun zachtheid en zachtheid.

Hoe je badstofhanddoeken zacht en donzig kunt maken, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen