Leven en thuiszorg

Hoe keukenhanddoeken te maken?

Hoe keukenhanddoeken te maken?

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Middelen voor bleken zonder thuis te koken
 2. Hoe wit te maken in een wasmachine?
 3. "Was" in de magnetron
 4. Kookregels
 5. Tips voor het behoud van de versheid van het product

Veel huisvrouwen denken dat keukendoeken slechts enkele dagen na aankoop puur wit kunnen zijn. Maar in de praktijk is deze weergave gemakkelijk te weerleggen. Er zijn veel manieren om het oorspronkelijke uiterlijk en de kleur van de stof te behouden, zelfs als de handdoek voor een lange periode wordt gebruikt.

Middelen voor bleken zonder thuis te koken

Methoden van de grootvader bieden allereerst om van vlekken te ontdoen door te koken, hoewel deze methode veel nadelen heeft.

Allereerst drijft een onaangename geur van tanks met kokend doek door het hele appartement, en ten tweede lijdt de textuur van het materiaal, waardoor de duurzaamheid van de materie aanzienlijk wordt verminderd.

Er zijn veel populaire manieren om een ​​handdoek witter te maken zonder kokend water te gebruiken. Het belangrijkste om te onthouden is dat elke methode verschilt qua functies. Voor één type doek geschikte manier met huishoudelijke chemicaliën, voor de tweede is het gebruik van frisdrank vereist. Allemaal vanwege de kwaliteit van water en de mate van vervuiling van de materie. Daarom zou je niet meteen moeten wanhopen als een schoonmaakoptie niet zou helpen, zou je een andere methode moeten gebruiken of zelfs een derde.

Allereerst proberen moderne huisvrouwen handdoeken te wassen met huishoudchemicaliën, maar gebruiken ze alleen wasmiddelen. De beste manier om vetvlekken te verwijderen, is afwasmiddel in de vorm van een gel. Heel kwalitatief met het werk van bleekpoeder-poeder dat is ontworpen om de afvoerpijp te reinigen. Voor complexe vlekken kunnen tabletten uit de vaatwasser het doen.

Het zien van een nieuwe vetvlek vereist een onmiddellijke inweekprocedure. Om dit te doen, 50 ml gel voor het reinigen van gerechten verdund in een kleine container met warm water. In de resulterende vloeibare handdoek wordt ongeveer dertig minuten verlaagd. Nadat de geweekte doek moet worden overgebracht naar een soortgelijke oplossing, maar in plaats van de gel, gebruik dan de reiniger "Mole". Na een dag moet keukentextiel worden gewassen in een wasmachine met regelmatig poeder.

Er zijn zelfs veel manieren om handdoeken met een sneeuwwitte look terug te sturen. Vaak voorgestelde volksrecepten zijn al eeuwenlang getest en van generatie op generatie doorgegeven. In de loop kan gaan naar de meest ongewone producten, zoals mosterd of azijn. Het belangrijkste is dat het effect niet lang duurt.

Zonnebloemolie

Witmaken van keukenpapier zal plantaardige olie effectief helpen. Natuurlijk klinkt deze methode enigszins tegenstrijdig, omdat het in principe nodig is om vette vlekken te behandelen. Geen wonder dat ze dat zeggen als kuren zoals. Een ander belangrijk kenmerk van deze methode is dat zonnebloemolie helpt om niet alleen zichtbaar vuil te verwijderen, maar ook om de vezels van de stof te reinigen.

Belangrijk advies, olie moet worden gekocht. In het productieproces passeert het verschillende niveaus van filtratie, waardoor het gemakkelijker is om het uit te wassen met de gereinigde stof.

De eerste reinigingsmethode is geschikt voor standaard soorten vervuiling. In vijf liter heet water, giet een half glas wasmiddel en voeg een paar eetlepels bleekwater. Als het waspoeder zelf een witmakend effect heeft, moet de hoeveelheid licht worden verhoogd. Voeg vervolgens drie eetlepels zonnebloemolie toe.Roer het mengsel. Drenk de vuile handdoeken gedurende vijf uur, was ze dan in de wasmachine en spoel ze daarna af. Na het drogen zal het weer nieuw zijn.

De tweede reinigingsoptie wordt gebruikt om hardnekkig vuil te verwijderen. Drie liter heet water is een half glas poeder, drie eetlepels bleekwater, het is beter om droog te gebruiken, tien eetlepels azijn, drie eetlepels zonnebloemolie. Voordat het mengsel wordt bereid, moeten de handdoeken zelf eerst worden gewassen en gedroogd. Het voor reiniging gereedgemaakte textiel wordt in de oplossing neergelaten en ligt daar totdat de vloeistof volledig is afgekoeld. Daarna wordt nog een wasbeurt uitgevoerd en de gastvrouw heeft het al gekozen. Het is mogelijk in de wasmachine, en het is mogelijk op handen. Trouwens, de perfecte netheid van handdoeken komt duidelijk naar voren tijdens het wassen van de handen.

mosterd

Het vermogen van de mosterd om vetvlekken op te lossen is bij veel huisvrouwen bekend, maar vanwege de zeldzaamheid van gebruik kunnen ze gewoon worden vergeten. Mosterdpoeder is bestand tegen eventuele vlekken en beschermt de vezelstructuur.

Nadat een verse plek op de handdoek is geplant, moet het mosterdpoeder onmiddellijk worden opgelost in de consistentie van dikke pap en op het aangetaste deel van het weefsel worden aangebracht. Een half uur om verse vlekken te eten is voldoende. Daarna moet de handdoek naar de wasmachine worden gestuurd.

De tweede methode is geschikt voor drukke huisvrouwen. Bereiden van een oplossing van vijf eetlepels mosterdpoeder en drie liter heet water. De ingrediënten worden gemengd en nadat het mengsel is gefilterd. De handdoek wordt gedrenkt in de bereide vloeistof gedurende twee uur. Daarna gaat de wasmachine met gewoon poeder.

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide wordt beschouwd als zeer effectief in het bleken van weefsel. De samenstelling verlicht niet alleen handdoeken van vuil, maar geeft de structuur van het materiaal extra bescherming. Deze factor draagt ​​bij aan de verlenging van de levensduur van het keukendoek.

De bleekoplossing zelf is heel gemakkelijk te bereiden. Twee eetlepels peroxide en één eetlepel ammoniak worden toegevoegd aan zes liter heet water. In geval van zware vervuiling moet de hoeveelheid water worden gehalveerd. Handdoeken voor het bleken moeten eerst worden gewassen en gedroogd. Dertig minuten in de oplossing is voldoende, dan moeten de handdoeken worden gewassen.

Hoe wit te maken in een wasmachine?

Methoden voor het bleken van handdoeken in de wasmachine zijn bij elke gastvrouw bekend. Hier zit geen probleem in. Volgens de instructies moet je bleekmiddel in een speciaal gat doen en het wasmiddel in het poeder gieten. Stel het programma in en wacht tot het einde van de was is bereikt. Maar het resultaat is niet altijd perfect. Allemaal omdat de regels voor het wassen niet worden nageleefd.

 • Voordat u gaat bleken in een wasmachine, moet u een vuile was controleren. Met een witte doek worden alleen witte spullen in de trommel van de wasmachine geladen.
 • Om het resultaat zo dicht mogelijk bij het ideaal te brengen, is het noodzakelijk om de voorwasmodus in te stellen.
 • Om handdoeken te bleken, moet je, naast het bleekmiddel, bakpoeder toevoegen.
 • Bij het wassen van witte theedoeken mag de temperatuur van het wasprogramma niet lager zijn dan 70 graden.
 • Om ervoor te zorgen dat de textielvezels een onberispelijk uiterlijk krijgen, moet u de conditioner gebruiken om te wassen. Naast de tastbare sensaties van nieuwheid, krijgt de stof een aangename geur.

"Was" in de magnetron

Naast standaardoplossingen voor het bleken van theedoeken, zijn er moderne manieren om vettige vlekken te verwijderen. In dit geval hoeft u niet eens de keuken te verlaten.

Een vuile handdoek moet worden bevochtigd en vervolgens worden ingezeept met wasmiddel of afwasmiddel. De knuppel wordt in de zak geplaatst en naar de magnetron gestuurd. De timer is ingesteld op vijf minuten, de kracht van vierhonderdvijftig watt.Zodra het programma is voltooid, moet de handdoek naar de wasmachine worden gestuurd.

Het is vermeldenswaard dat whitening in een magnetron meer geschikt is voor handdoeken gemaakt van katoen en katoenen stoffen.

Kookregels

Als populaire methoden het probleem met bleken niet hebben opgelost, moet je toevlucht nemen tot kokende handdoeken. Deze behandeling is ideaal voor katoen en linnen. Alleen deze materialen worden voornamelijk gebruikt voor het naaien van keukendoeken en vodden. Het kookproces zelf vereist het gebruik van een geëmailleerde of gegalvaniseerde container. Maar een koperen of ijzeren pan voor het kookproces is verboden. Er kan een chemische reactie zijn die de gebleekte stof ongunstig beïnvloedt.

Om ervoor te zorgen dat de handdoeken tijdens het koken niet verslechteren, maar integendeel de originele uitstraling krijgen, is het noodzakelijk het stappenplan strikt te volgen.

 • Op de bodem van de voorbereide container moet een witte doek worden gelegd.
 • Vervolgens wordt de zeepoplossing verdund. Hiervoor kunt u waspoeder gebruiken. Een alternatief poeder is een huishouddetergent. Vervolgens wordt ammoniak aan de zeepvloeistof toegevoegd. De verhouding van ammoniak tot water is 1:10. Het is ammoniak dat een belangrijke rol speelt bij het kookproces.
 • Handdoeken worden in de afgewerkte oplossing geplaatst. Als de vervuiling oud en ingesleten is, moet het doek vooraf met de hand worden ingevroren.
 • De kooktijd van de stof duurt maximaal een uur. Voor maximale penetratie in de vezels, is het noodzakelijk om de handdoeken regelmatig te roeren met een houten stok.
 • Grondig spoelen na het koken.

De kookprocedure voor een moderne persoon wordt niet als een dagelijkse aangelegenheid beschouwd, daarom kan het optreden van een onaangename geur in een appartement uit balans raken. Om onaangename momenten te voorkomen, wordt voorgesteld om verschillende andere stoffen te gebruiken om de stof te reinigen.

 • In plaats van poeder en ammoniak zijn kaliumpermanganaat en waszeep ideaal. Alleen de maximale kooktijd met deze elementen is teruggebracht tot een half uur.
 • "Wit" en poeder. De formule van de verbinding is als volgt: tien liter water, twee doppen "witheid" en één glas waspoeder. Maximale spijsverteringstijd is anderhalf uur. Nadat het nodig is om de handdoeken in warm en koud water te spoelen.
 • Soda. Een paar eetlepels is genoeg. De kooktijd is maximaal vijftien minuten.

Tips voor het behoud van de versheid van het product

   Natuurlijk merkt elke huisvrouw voor hun huishouden dat ze vaak witte handdoeken gebruiken bij het afvegen van hun handen. En dat allemaal vanwege de aantrekkelijkheid van de sneeuwwitte kleur. Om het uiterlijk van keukengereedschap intact te houden, moet u enkele regels volgen.

   • Voor keukenwerk zijn de meest geschikte handdoeken gemaakt van vlas en katoen. Ze absorberen perfect vocht, zijn gemakkelijker te wassen op uw handen en kunnen wit worden.
   • Het is noodzakelijk om de keukenhanddoek om de drie dagen te vervangen.
   • Gebruik geen theedoek om de tafel af te vegen. Een spons of wegwerpdoekjes helpen bij het verwijderen van vette vlekken.
   • Zodra er vuil of vetvlekken op de handdoek verschijnen, moet deze worden geweekt en gewassen.
   • De temperatuur in het programma van de wasmachine mag niet lager zijn dan 70 graden.
   • Behalve bleekmiddel en poeder is het nodig om wasverzachter in het wasmiddelgat van de wasmachine te gieten. Van deze handdoek krijgt een zachte textuur en een aangenaam aroma.
   • Bij het spoelen van theedoeken moet u zetmeel gebruiken. Hierdoor kunnen textiel de frisheid van het uiterlijk behouden.
   • Weinig mensen weten het, maar handdoeken die na het wassen gestreken zijn, zijn veel minder vervuild.

   Zie de volgende video voor het schoonmaken van theedoeken.

   Schrijf een reactie
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

   mode

   schoonheid

   betrekkingen