Leven en thuiszorg

Intrekbare bakken onder de gootsteen

Intrekbare bakken onder de gootsteen

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Accommodatie functies
 2. types
 3. Populaire modellen
 4. Hoe te kiezen?

Moderne keuken heeft een goede vulling nodig. Het is absoluut noodzakelijk om een ​​plaats te overwegen om afval te verzamelen. Om dit te doen, zijn er speciaal ontworpen containers - emmers, containers en zelfs hele systemen voor het verzamelen van afval. Omdat deze items er niet altijd netjes en hygiënisch uitzien, is het verstandiger om ze in de kast onder de gootsteen te plaatsen, en het is vooral handig om intrekbare modellen te gebruiken.

Accommodatie functies

Deze situatie is niet toevallig. Het meeste afval verzamelt zich in de gootsteen, omdat er veel producten worden schoongemaakt, niet alleen door vuil, maar ook door ongewenste delen. Bovendien is er, in overeenstemming met de regels van het keukenapparaat, meestal een werkoppervlak naast de gootsteen en worden alle basishandelingen uitgevoerd, waardoor er veel afval overblijft.

Om de oppervlakken van de keuken netjes te laten lijken, moet de vuilnisbak bij de hand zijn. De nabijheid van de locatie vanwege het gemak en de besparing van tijd en moeite.

Een goede prullenbak moet aan verschillende vereisten voldoen:

 • sterkte en duurzaamheid;
 • roominess;
 • vriendelijkheid;
 • hygiëne.

Een goed geselecteerde afvalbak moet zo eenvoudig mogelijk zijn om te reinigen en te voorkomen dat geuren zich verspreiden. Bovendien is het bij gebruik van een conventionele prullenbak vaak nodig om het eruit te halen, te verplaatsen om het deksel te openen - niet alleen handen, maar ook omliggende voorwerpen kunnen vuil worden.

Om dit proces te vergemakkelijken, zijn gewone emmers verbeterd. Een groot aantal intrekbare modellen voldoet volledig aan alle bovenstaande vereisten.

types

Vrijwel alle modellen van ingebouwde bakken bestaat uit drie delen:

 • externe behuizing (frame, basis);
 • verwijderbare binnencontainers;
 • dekken.

Het lichaam en het deksel kunnen een zijmontage hebben aan de onderkant, de wand van de kast of aan de voorkant. Verschillen in bevestigingsmiddelen bepalen het gebruiksgemak.

 • Er zijn automatische modellen die naar buiten schuiven bij het openen van de gevel. Tegelijkertijd blijft de hoes op zijn plaats zitten. Bij de teruggaande beweging komt de emmer op zijn plaats en wordt gesloten. Bovendien kun je op deze hoes dingen opslaan. Dit is de handigste en hygiënische optie, omdat de emmer en het deksel niet hoeven te worden aangeraakt, vuil en verspild.
 • Er zijn ook semi-automatische modellen, waarvan het lichaam beweegt (op wielen of met behulp van gidsen). Maar de deksels van de containers moeten handmatig worden geopend. In de eenvoudigste versie moet zelfs het duwen van de emmer handmatig plaatsvinden.
automatisch
Semi-automatisch

Ingebouwde bakken kunnen zowel van kunststof als van metaal zijn.

 • Plastic. Dergelijke producten hebben een laag gewicht, ze zijn eenvoudig te beheren. Kunststof wast goed, maar contact met bijtende chemicaliën is ongewenst. Bovendien kan een dergelijke emmer worden beschadigd als deze overbelast, botst of onbehandeld wordt behandeld. Kunststofmodellen kunnen worden ingekleurd en andere materiaalkenmerken zorgen voor afwisseling in ontwerp.
 • Metal. Omdat afval anders is, wordt meestal roestvrij staal gebruikt. Zo'n emmer zal sterk en duurzaam zijn. Matte metalen oppervlakken zijn praktischer, ze zijn niet zo zichtbaar vervuild, en gemakkelijker om voor hen te zorgen dan glanzend. Accessoires gemaakt van roestvrij staal worden meestal gekozen om de keuken in een van de moderne stijlen te vullen. Het metaal van twijfelachtige kwaliteit is nogal grillig - het kan gecorrodeerd zijn door contact met water, vloeibare en half-vloeibare afvalstoffen.
plastic
metaal

Eenvoudige modellen van vuilnisbakken worden vaak volledig gemaakt van hetzelfde materiaal. Maar metalen afvalsystemen worden bijna altijd verdund met plastic onderdelen. Daar zijn een aantal redenen voor.

 • Uitvoerbaarheid. Interne plastic containers vergemakkelijken het gewicht van de constructie en de reiniging. Bovendien kan het plastic beschermen tegen sterke klappen van de metalen kap op het lichaam.
 • Gecombineerde modellen zijn veel goedkoper dan metalen. En om niet te lijden aan het uiterlijk, kunnen alle externe oppervlakken worden gemaakt van roestvrij staal.

Maar op het montage- en uitneembaar mechanisme zou meer aandacht moeten worden besteed. Hier moet het plastic zo klein mogelijk zijn - breekbare onderdelen breken vaak en vereisen extra kosten voor reparaties. Bovendien kunnen slechte armaturen onherstelbare schade aan keukenmeubelen veroorzaken.

Populaire modellen

De verscheidenheid aan ingebouwde keuken emmers is geweldig. Daarom kunt u voor de duidelijkheid verschillende modellen met het hoogste aantal beoordelingen selecteren en overwegen.

 • Hailo Solo (vanaf 400 mm) - Duitse plastic en stalen bak. Modern model met een capaciteit van 20 liter, bevestigd aan het frame en de gevel. De container is handig omdat deze volledig uitsteekt. De kap is stationair, deze blijft in de kast, u kunt er huishoudelijke accessoires op plaatsen. Deze fabrikant heeft een vergelijkbaar model Hailo Big Box, vergelijkbaar in zijn kenmerken en kosten. Verschillen in vorm: in het eerste model is het vierkant en in de tweede ronde. In een ronde emmer veroorzaakt een deksel afkeuring - in de loop van de tijd hecht het minder goed aan de emmer en kan het een onaangename geur afgeven. Maar hier is het voordeel een stijlvolle metalen behuizing.
 • Ekotech Unika (600 mm) - plastic prullenbak met twee compartimenten van elk 15 liter en een betrouwbaar metalen frame. Vrij ruim, geschikt voor een gezin. Het tweede compartiment kan worden gebruikt voor opslag. De Italiaanse fabrikant geeft een garantie van 2 jaar, volgens reviews is dit model bestand tegen een grote belasting, het is gemakkelijk te gebruiken. Containers schuiven soepel en zonder te kloppen. Het kan zelfs worden geïnstalleerd in plaats van een hoge kast of op een normale gevel. Maar het deksel moet handmatig worden geopend en gesloten.
 • GTV Forza (vanaf 450 mm) - gemonteerd aan de zijkant van de kast, automatische volledige uitbreiding. Ruim systeem voor het verzamelen en sorteren van afval - 32 liter (2 tot 16 liter). Er is een speciale lade voor de opslag van huishoudelijke chemicaliën, die fungeert als een dekking. De gehele structuur is eenvoudig te verwijderen voor reiniging. Het heeft metalen steunen en een plastic behuizing. Land van herkomst - Polen.
Hailo solo
Hailo grote doos
Ekotech Unika
Gtv Forza

Hoe te kiezen?

   Overweeg de nuances selectie van een intrekbare bak onder de gootsteen.

   • Eerst moet u beslissen over het volume. Meestal wordt het berekend op basis van het aantal mensen dat leeft. Hoe kleiner het volume - hoe vaker de inhoud te verduren heeft.
   • Niet alle modellen van ingebouwde emmers kunnen onder de gootsteen worden geïnstalleerd. Vooral het betreft de verlatende omvangrijke systemen. Hun plaatsing en werking kan worden belemmerd door sifon, leidingen en andere kenmerken van de locatie van communicatie. Het is beter om alle apparatuuropties voor de keuken te selecteren voordat met reparatiewerkzaamheden wordt begonnen, en acties te coördineren met een goede specialist.
   • De meest compacte zijn de emmers met vierkante en rechthoekige vormen. De capaciteit van de interne vulling is echter beter dan de traditionele ronde. In het ruime gedeelte onder de gootsteen past elke favoriete optie. Het model moet zorgvuldiger worden geselecteerd in een nauwe of geblokkeerde opstelling met een pijpleiding. 30 cm is het meest compact, voor middelgrote emmers heb je 40-60 cm nodig.
   • De plaats waar afval zich ophoopt, moet regelmatig worden gewassen. Briljante metalen onderdelen vereisen een speciale relatie, omdat ze speciale verzorgingsproducten nodig hebben. Alle verontreinigingen - zelfs de meest onschadelijke (bijvoorbeeld gedroogde druppels) zullen minder zichtbaar zijn op plastic oppervlakken en het is gemakkelijker om ze te wassen. Sommige modellen blokkeren de toegang tot de kast onder de gootsteen volledig, waardoor het moeilijk schoon te maken is.
   • Bij het kopen van het is het belangrijk om alle kleine dingen te evalueren van het gemak van uitbreiding en eindigt met de strakheid van de dekking. Om mogelijke teleurstellingen te voorkomen, is het beter om de beoordelingen op internet te bestuderen voor interessante of vergelijkbare modellen. Daarnaast is het noodzakelijk om de apparatuur en de beschikbaarheid van instructies in het Russisch te controleren.
   • Bij het kiezen van een kleur wordt vaak geleid door de kleur van het frame van keukenmeubilair of de gevels. En ook in dezelfde stijl kun je accessoires oppikken (bijvoorbeeld onder het metaal). De meest populaire in dit opzicht zijn plastic modellen van neutrale kleuren - wit en grijs.
   • Bijzonder opmerkelijk is het afvalsorteersysteem met verschillende compartimenten binnen voor verschillende soorten afval. Deze modellen zijn relevant waar mensen om het milieu geven en hun voordelen liggen voor de hand. Bovendien kunnen deze containers worden gebruikt voor het opslaan van groenten, huishoudelijke chemicaliën en andere. Het installeren van één universele container vereist echter minder gedoe.

   Hoe installeer ik een intrekbare prullenbak, zie hieronder.

   Schrijf een reactie
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

   mode

   schoonheid

   betrekkingen