Jurk stijlen en modellen

Jurkrok - vrijheid van functionaliteit

Jurkrok - vrijheid van functionaliteit

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. kenmerken
 2. Wie is geschikt?
 3. Wat te dragen?
 4. tips

In de oudheid werden mensen geserveerd met stukken stof die naar believen in iets konden worden veranderd. Een en hetzelfde stuk stof kan een hoofdtooi, jurk of cape zijn. Nu is de situatie compleet anders, en onze kasten zijn vol met veel dingen, die elk een afspraak hebben.

Maar sommige ideeën van moderne vrouwen worden nog steeds door hun voorouders overgenomen. Er waren dus transformerende jurken die op verschillende manieren kunnen worden gedragen: als een jurk, als een rok en als een tuniek.

Hawaïaanse eilanden worden beschouwd als de geboorteplaats van deze outfit. Het tropische klimaat en de eenvoudige manier van leven hoeven niet vaak van outfit te veranderen. De meisjes daar vonden de heldere, effen outfits van de Hawaiiaanse meisjes zo leuk dat ze zoiets in hun strandkledingkast deden. Dus het was een rok uitgevonden.

kenmerken

Een rokjurk is dus zo'n transformerend ding dat op verschillende manieren kan worden gedragen. Verlaagd op de dij, verandert het in een lange rok, verhoogd boven de borst - in een korte jurk. En als je er een panty onder draagt, wordt het een echte tuniek.

Meestal is de rok van de jurk een trapeziumachtige outfit op een elastische band. Elastische band is nodig om het comfortabel te maken om te dragen in de taille en op de borst. Heel vaak is er een versie van een rokjurk met een gestikte dunne elastische band erover - zo krijgt de jurk een semi-elastisch silhouet.

Een ander populair model is een rokjurk met een asymmetrische, "gescheurde" zoom.

Wie is geschikt?

De jurk-rok is een eenvoudige zomerjurk die meisjes met een breed scala aan figuren zich kunnen veroorloven. Het dunne, jonge damesvrije silhouet voegt volume toe op de juiste plaatsen, maar benadrukt elegante handen en slanke benen. Degenen die meer hebben om aan te vullen zijn ook bang voor niets - vloeiende stof zal de buik en weelderige heupen verbergen, en de open bovenkant zal de aandacht vestigen op de luxe borst.

Bij een rokjurk moet je alleen opletten voor degenen met mollige armen en schouders. Aangezien de outfit helemaal open is aan de bovenkant, kunnen rimpels die in de oksels zijn gevormd merkbaar zijn. In dit geval is het beter om veilig te zijn en een tippet of een bolero bovenop te gooien.

Wat te dragen?

Jurk-rok is een geweldige optie voor een wandeling op een warme dag. Bij deze gelegenheid is het niet gebruikelijk om je goed te kleden: we gaan ontspannen in de frisse lucht en niet om outfits te laten schijnen, dus we zullen niet veel kleding en accessoires nodig hebben.

Schoenen kiezen voor informeel, met hakken of niet - het maakt niet uit, het belangrijkste was comfortabel. Sierlijke sandalen, sandalen, ballerina's, sneakers zijn de meest geschikte opties. Panty's met deze jurk zijn niet gedragen, maar bij koud weer kun je een skinny jeans of legging dragen.

We vullen het beeld aan van een grote strandtas, een zonnebril, een hoed met brede rand, heldere kralen of grote oorbellen.

Omdat een rokjurk meestal een beetje baggy zit, geven veel meisjes de voorkeur aan het benadrukken van de taille met een dunne riem.

tips

 • De jurkrok past goed bij een verscheidenheid aan etnische accessoires, vooral die die doen denken aan Hawaï. Daarom zal een slinger van bloemen (kunstmatig of echt) of een haarspeld in de vorm van een exotische bloeiwijze zeer nuttig zijn.
 • De rok heeft een heel eenvoudige stijl, dus je kunt hem gemakkelijk zelf naaien. Voor uzelf kunt u het vooral proberen: kies bijvoorbeeld een dubbelzijdige stof, zodat u de kleuren van de kleding gemakkelijk kunt veranderen.
 • Voor het strand is een rokjurk de meest geschikte kleding. Ten eerste is het gemakkelijk te verwijderen en te dragen. Ten tweede opent het de zonneschouders, armen en bovenste borst.En, ten slotte, een rokjurk, verlaagd op de heupen, ziet er geweldig uit met een lijfje uit een zwempak, vooral als het is afgestemd op de toon.
Comments
 1. Rita
  20.02.2016

  Ontspannen op de zeejurkrok is een must! Met een rok als een jurk kun je zelfs in de bar zitten. Ik hou ook van het feit dat de lengte van de rok gemakkelijk kan worden veranderd.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen