Jurk stijlen en modellen

Hoe een trouwjurk kiezen?

Hoe een trouwjurk kiezen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Selectieregels
 2. lengte
 3. modes
 4. Voor zwangere vrouwen
 5. Voor vol
 6. kleur
 7. accessoires
 8. kapsel
 9. Make-up

In het leven van elk meisje is er dezelfde man met wie ze klaar is om de knoop te binden. Het gebeurt vaak dat de jonggehuwden besluiten de eed af te leggen voor de hogere troepen en naar de kerk gaan om te trouwen. Wat zou een trouwjurk moeten zijn en hoe je het op de juiste manier moet kiezen?

Selectieregels

Als u een bruiloft besluit, moet u aandacht besteden aan bepaalde regels voor het kiezen van een trouwjurk:

 • Voor de huwelijksceremonie past niet outfit, overdreven blote armen, schouders, rug, benen en borst. De jurk moet worden gesloten of aangevuld met een bolero.
 • Hetzelfde geldt voor de lengte - het moet onder de knieën zijn. Je kunt een kort en strak jurkje niet dragen.
 • Het is niet nodig om een ​​jurk met mooie decoratie te selecteren. Fijn borduurwerk, parel kralen of draperie zal precies goed zijn.
 • Een satijn, chiffon, guipurekant of een andere stof is geschikt voor stof, maar let op dat de outfit er natuurlijk en eenvoudig uitziet.
 • Een ergonomisch model voor de bruiloft zal een jurk zijn met een rechte of licht uitlopende snit.
 • De trein is een onderdeel van de bruiloftskledij van katholieken, dus het is niet helemaal geschikt voor orthodoxe kerken.
 • Hoofd is noodzakelijkerwijs bedekt met een hoed.
 • Gematigdheid in kleding gaat verder in een onopvallende make-up en bescheiden, maar comfortabele schoenen.

lengte

Velen zijn eraan gewend te veronderstellen dat de beste optie voor een bruiloft de maximale lengte is. Mooi, plechtig, bescheiden. De lengte van de vloer is natuurlijk altijd relevant, maar de kerk verbiedt jurken van gemiddelde lengte niet, zolang de knieën gesloten zijn.

Een lange jurk van kant of satijn ziet er sierlijk, elegant en gewoon prachtig uit. Je kunt er een zachte sluier of kanten sjaal op hoofd en schouders aan toevoegen.

Vooral populair zijn transformerende jurken, waarin de rok van vorm kan veranderen of los kan maken. Onder hen kunt u een model vinden van een geschikte stijl voor de bruiloft en voor de plechtige gebeurtenis. Een afneembare rok lost het probleem van de lengte op, als je een liefhebber van korte jurken bent.

modes

Jurken in de stijl van de prinses en het jaar worden zelden gekozen voor de bruiloft. Er wordt aangenomen dat het geen zachte rok is waarmee je de bescheidenheid van de bruid kunt demonstreren. Maar modetrends hebben de patronen van trouwkleding beïnvloed. Het is toegestaan ​​om een ​​jurk met mouwen en halslijn van doorschijnende stof te kiezen.

Met mouwen

Een trouwjurk kan worden gemaakt met verschillende soorten mouwen: zaklantaarn, recht, stiekem, lang of kort.

Tederheid en vrouwelijkheid blaast uit jurken met lange mouwen. De beste optie zou een jurk met een kanten lijfje en mouwen zijn, evenals modellen van satijn.

Als u een model met een korte mouw kiest, moet u aan de zijkant handschoenen toevoegen die passen bij de kleur en het materiaal.

gesloten

Volgens de kanunniken van de kerk zou een jurk die de armen, schouders, borst en benen bedekt ideaal zijn voor een bruiloft. Jurken van de gesloten stijl zijn geschikt voor bescheiden en serieuze meisjes die er perfect uit willen zien. En de mouwen en het lijfje van Guipure verdunnen de ernst.

kanten

Trouwjurken gemaakt van kant en guipure benadrukken de kwetsbaarheid en tederheid van het meisje. Zo'n trouwjurk zal verfijnd en rijk zijn.

Een ander voordeel is dat vanwege de luxe van het materiaal, de outfit geen speciale versieringen en toevoegingen nodig heeft. De jurk kan worden genaaid van opengewerkte stoffen of door hen worden versierd.

eenvoudig

De eenvoud en schoonheid van jurken zonder onnodige franje benadrukken de onschuld van de bruid, haar tederheid en vrouwelijkheid. Deze outfit zal het meest optimaal zijn voor de huwelijksceremonie. Een eenvoudige satijnen jurk met kanten sluier is de meest winnende optie.

Voor zwangere vrouwen

Als de bruiloft tijdens de zwangerschap zal plaatsvinden, moet je zorgvuldig het silhouet kiezen. In de eerste maanden van de zwangerschap is de beste optie een A-lijn outfit of een Griekse jurk met een hoge taille, die de buik zal verbergen.

Omdat de witte jurk volgens religieuze dogma's alleen door een maagd kan worden gedragen, moeten meisjes in die positie een jurk met andere lichte kleuren kiezen.

Voor vol

Het is noodzakelijk om de modelkeuze voorzichtig te benaderen, rekening houdend met kenmerken van een grondwet. Een universeel Grieks silhouet zal bijna alle gebreken in de buik verbergen, en de A-silhouetuitrusting zal visueel de fouten in de heupen corrigeren.

Als je een duidelijk gedefinieerde taille hebt, probeer dan een zeemeermin-silhouetjurk.

Jurk-trapeze verbergen brede heupen en visueel schouders breder maken.

kleur

Naast de traditionele witte kleur zijn de outfits van alle lichte en delicate tonen ook perfect voor de bruiloft: roze, crème beige, melkachtig, groen, blauw.

Ongeldig voor bruidsjurken met donkere kleuren.

De witte jurk is de traditionele oplossing voor de bruiloft, dus deze outfit zal nooit verliezen. Naast de symboliek van wit, past het ook goed bij de bruining van de bruid. Dus als je voor de bruiloft naar de zee of in een solarium zou kunnen gaan, zou een witte outfit er goed uitzien op een bronzen huid.

accessoires

Schoenen

Zorg ervoor dat je aandacht besteedt aan de schoenen waarin je de hele huwelijksceremonie zult doorstaan. Ze zou bescheiden en comfortabel moeten zijn lage hakken, want boven je hoofd zal een kroon vasthouden.

Het is niet nodig om schoenen te kiezen met heldere en opvallende details, omdat ze misschien niet in een eenvoudige afbeelding passen.

hoofdtooi

Je kunt een sluier, een doorschijnende sjaal of een cape op je hoofd gebruiken, evenals een hoed als hoofdtooi op de bruiloft. Ook moderne oplossing zal een sluier kap van kant of gestolen zijn.

U kunt de afbeelding aanvullen met behulp van andere accessoires, bijvoorbeeld handschoenen van elke lengte, armbanden met natuurlijke bloemen of een cape op de schouders.

De strengheid en eenvoud van de bruidsjurk impliceert bedekt schouders en armen, maar dit betekent niet dat de jurk doofstil gesloten moet zijn. Kies een kanten bolero, een sjaal of een langwerpige sluier voor je jurk en je hoeft geen open modellen te verlaten.

kapsel

Het kapsel moet ook eenvoudig zijn, zodat het niet veel onder het hoofddeksel bederft waarmee je je hoofd bedekt. Als het kapsel wordt aangevuld met een sluier, hoef je het hoofd niet extra te bedekken - het belangrijkste is dat de sluier de bovenkant van het hoofd bedekt.

Zeer mooie frisse bloemen in het haar en als decoraties.

Make-up

In de moderne wereld kun je niet zonder make-up doen, daarom moet je met een gematigde en eenvoudige make-up naar de kerk gaan. Lichte natuurlijke make-up is het beste, maar je moet je lippen niet schilderen, want je moet het pictogram en het crucifix kussen.

En de beste optie is om dit probleem met de priester te verhelderen.

Bruiloft is een zeer verantwoordelijke gebeurtenis en de belangrijkste beslissing in het leven van jonge mensen. Dat is de reden waarom het de moeite waard is om het met alle ernst en voor alle zaken - make-up, kledingslengte, accessoires, hoeden, enz. - te nemen bij de heilige vader die deze ceremonie zal leiden.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen