Jurk stijlen en modellen

Sarong - een spectaculair element van de strandgarderobe

Sarong - een spectaculair element van de strandgarderobe

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
  1. kenmerken
  2. Hoe te binden?
  3. Wat te dragen?
  4. accessoires

In de strandmode zijn er veel opties voor kleding van over de hele wereld. Als de pareo een bekend onderdeel is geworden van de zomergarderobe, kijken ze nog steeds naar de sarong.

Thuis kan het anders worden genoemd, inclusief "Mundu".

Sarong is een vierkante of rechthoekige sjaal met een vrij lange zijde - ongeveer 2 m.

Juist in zijn lengte verschilt de sarong van de pareo, die al een deel van ons leven is geworden. De langste zijde van de pareo is meestal 1,4 m.

Er zijn veel manieren om een ​​sarong te binden, dus zo'n sjaal kan verschillende dingen vervangen. Voor toeristen is multifunctionaliteit erg belangrijk, dus we raden u aan er aandacht aan te schenken!

kenmerken

Voor de inheemse bevolking is een sarong een volledig kledingstuk, het midden tussen een rok en een jurk. In verschillende landen is het alleen het vrouwelijke of alleen het mannelijke deel van de kast, de anderen hebben het allemaal. Afhankelijk van de stabiliteit van de nationale tradities veranderde de sarong in een feestelijk en religieus kostuum, dat gewoonlijk wordt gedragen bij uitzonderlijke gelegenheden, of een onderscheidend element werd van de Aboriginals, die een integraal onderdeel vormen van alledaagse kleding.

Inheemse mensen gebruiken zakdoeken van praktische natuurlijke stoffen van traditionele kleuren en toeristen kiezen lichte, gehoorzame en vliegende sarongs gemaakt van katoen, zijde, chiffon, satijn. Speciale ringen en gespen maken de sarong vast, die zeer comfortabel is om te dragen. Thais fixeren de stof vaak op het lichaam en imiteren de broek.

De speciale gratie die kleding vrouwen geeft, soepele bewegingen en het vermogen om gemakkelijk hun vorm te veranderen, maakten het sarong-object van belang van ontwerpers. Zo is de zomergarderobe aangevuld met een universeel en mooi detail, waardoor het beeld een mysterie is. Ongebruikelijke kleuren, hun combinaties en fantasiepatronen werden ook uitgevonden om shawls te passen.

Naast de traditionele methoden voor het verven en weven van draden, begonnen ze met het schilderen op stof (bijvoorbeeld batik of ikat).

Nadat een sarong naar huis is gebracht, kan het een kunstobject (tas, hoofddoek of halsdoek) of zelfs een interieurartikel (in de vorm van een gordijn, sprei, paneel, tafelkleed) worden gemaakt. En je kunt een koffer inleggen, wachtend op nieuwe reizen.

Hoe te binden?

Sarong heeft een groot formaat, dus als je fantasie hebt kun je romantische of etnische afbeeldingen maken. Meestal is een sarong gebonden aan de heupen of taille, net als een rok.

Overweeg gemeenschappelijke manieren om sarong te binden. Velen van hen zijn eenvoudig en zullen niet veel tijd kosten.

Caribische versie

Hiermee kunt u de hoogte van de sjaal op het lichaam selecteren: op de heupen of hoog onder de borst. Als je een zakdoek draait, moet je de staarten voor de knoop binden (je kunt ze beide vrijlaten en verbergen). Een elegantere manier is anders, omdat de knoop verschoven wordt gemaakt: het ene uiteinde wordt genomen en als de tweede staart voor de knoop, onderscheppen ze eenvoudig een stuk doek langs de bovenkant. De rest van de materie is gerangschikt als een geur, smeert hem voorzichtig rond de taille en maskeert de knoop.

Thaise versie

Ze rangschikken de stof verticaal, wikkelen de korte rand rond het lichaam en binden het aan de voorkant. De onderkant van de sjaal is aan één of twee kanten gedraaid, de uiteinden zijn tot aan de taille opgetild en de eerste knoop is verborgen door dit gordijn. Je kunt de stof onder de benen houden, dus de harembroek. Deze optie is betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken.

In Birma

Naai de sarong langs de korte kant en laat door gaatjes.Het dragen van een "pijp", het onderscheppen van de "staarten" langs de bovenrand, ze aan de voorkant binden, vouwen naar binnen kijken wordt verkregen. Knoopstaarten die van binnen zijn gewikkeld. Deze methode zal helpen om de sjaal in een rok of jurk te veranderen.

De eenvoudigste opties zijn om de stof samen te vouwen, de stof om de heupen te wikkelen en de bovenranden te binden. Dus de minirok is klaar. Mooie asymmetrische rokken worden verkregen door een vierkante sarong toe te voegen.

Masterclasses helpen om de jurk binnen enkele seconden te maken:

  • Nadat je de stof achter je rug hebt gemist, steek je de bovenste uiteinden van je borst over, rol je ze in strengen en knoop je ze vast aan je nek.
  • Laat een kant op de zijkant liggen, til de sarong op over de borst, houd de sjaal achter je rug en wikkel hem om het lichaam, je hebt een overlap van stof op je rug. Probeer de onderste hoek van de sjaal vrij te laten boven de stof. De tweede bovenste hoek kan ook aan de zijkant zijn. Deze uiteinden dienen als riempjes: til ze naar voren onder de oksels omhoog, maak ze vast aan de achterkant van de nek.
  • Evenzo kan een kortere zakdoek op één schouder worden gebonden: het midden van de sarong is op één kant gericht, aan de andere kant overlappen de oksels de stof, de hoeken van de sjaal worden na dit kruis tot vlechten gevouwen, tot de schouder verhoogd en op de bovenkant vastgebonden. Het blijkt een asymmetrische jurk in antieke stijl.

Dit zijn de meest populaire manieren. Het is de moeite waard om te experimenteren om je eigen versie te vinden, omdat een goed gekozen patroon en een goed gebonden sarong elegantie aan het figuur zullen toevoegen.

Bijvoorbeeld, dames met een prachtige buste beter om een ​​sarong als een rok te binden, en met een miniatuur - om knopen op de borst te maken. Correcte volledigheid zal het juiste verticale of diagonale patroon helpen. Voeg een groeizakdoek toe die boven de taille is vastgebonden. Hoe smaller de schouders, hoe hoger de sarong zou moeten zijn.

Wat te dragen?

Inheemse volkeren dragen deze rokken met speciale blouses. Maar de rest van de wereld geeft de voorkeur aan het gebruik van de sarong als onderdeel van een strandoutfit, in combinatie met afzonderlijke en monolithische zwemkleding, tops en licht geopende schoenen.

Elegante en exclusieve sjaals kunnen tijdens zomerfeesten worden gedragen als een jurk, als aanvulling op de outfit met sandalen op de hiel of het platform. Gewone slippers en strand-slippers maken elke look compleet met sarong. Er zullen interessante variaties zijn met schoenen op stropdassen, wanneer linten, riemen de benen "omarmen".

accessoires

Gezien de specifieke kenmerken van dergelijke zomerkleding, kunt u accessoires uit hoeden, hoofdbanden en sjaals halen. Heldere juwelen zullen hun plaats vinden. Het kan goedkope sieraden, kleurrijke oorbellen, armbanden, massieve kettingen van stenen of glas zijn. Interessante sets van schelpen, koraal, veren.

Strandafbeeldingen zoals tassen gemaakt van natuurlijke materialen: katoen, stro, etc. Groot of klein, hard of zacht als kotomotochki, de meest uiteenlopende vormen - het hangt af van uw voorkeuren en noodzaak.

Speciale gespenknopen helpen om de outfit veilig te maken, net zoals voor sjaals. Ze hebben verschillende vormen, waardoor u het beeld nog geavanceerder en eleganter kunt maken. Een sarong aantrekken als een jurk, je kunt hem omgorden. Moderne interpretatie maakt het mogelijk.

Het zomerbeeld doet het niet zonder een grote zonnebril, omdat een dergelijke bril je ogen beschermt tegen de brandende stralen. Sarong is als outfit niet alleen een eerbetoon aan mode en schoonheid, maar ook een zeer functioneel comfortabel ding dat het belangrijkste element van het beeld kan worden. Het is de moeite waard om elke dag een paar sarongsjaals te krijgen om je look te veranderen!

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen