Huskies

Een mengsel van husky en herder: kenmerken van halfbloed en teelt

Een mengsel van husky en herder: kenmerken van halfbloed en teelt

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Waarom kreeg je een hybride rots?
 2. Welke herdershonden steken ze over?
 3. Kenmerken van mestizo
 4. Karakter en gedrag
 5. Subtiliteiten van voeding en verzorging
 6. Levensduur en gezondheid

Tegenwoordig zijn mestizo-honden steeds populairder geworden. Vertegenwoordigers van grote rassen worden beschouwd als uitstekende metgezellen en bewakers. De unieke vertegenwoordigers van dieren die naast een man wonen, omvatten een kruising tussen een Duitse herdershond en een husky.

Waarom kreeg je een hybride rots?

Eens hebben wetenschappers een doel gesteld om een ​​hond te fokken die taken kan uitvoeren in het harde klimaat van Noord-Amerika en het Noordpoolgebied. Sheepdog is een energieke vertegenwoordiger die hoefdieren kan grazen, zoek- en reddingsacties kan uitvoeren., echter niet tijdens sneeuwstormen en sneeuwstormen. Om de zware missie van de honden te vergemakkelijken, besloten de fokkers om het over te steken met de Siberische Husky. Het laatste wordt gekenmerkt kracht, sterkte en uitstekende gegevens om aan het mengsel deel te nemen.

Het resultaat van de inspanningen van wetenschappers was om een ​​kruising te zijn tussen een Duitse herder en een husky met al hun prestatiekenmerken. Het fokken werd uitgevoerd door fokkers uit de Verenigde Staten. Als gevolg daarvan kwam aan het licht Metis, dat wordt gekenmerkt door een aantrekkelijk uiterlijk, een mooi artikel, voldoende mentale ontwikkeling, evenals de mogelijkheid om te werken en te ontspannen in de sneeuw en de sneeuwstorm. Helaas heeft de hybride geen eigenschappen die wetenschappers probeerden te verkrijgen, namelijk het gebrek aan uithoudingsvermogen op de lange termijn, evenals de onmogelijkheid van onvoorwaardelijke gehoorzaamheid en het behagen van de eigenaar.

Een schattig dier heeft niet de mogelijkheid om zijn werkende vaardigheden en externe schoonheid over te dragen aan de volgende generaties. Tegenwoordig wordt er actief gewerkt aan de strijd tegen gewetenloze fokkers die niet-stamboekpups voor half-rassen uitgeven.

Blauwogige hybriden van de tweede, derde generatie, evenals kruisen kunnen niet worden beschouwd als een originele kruising tussen een Duitse herder en een husky.

Welke herdershonden steken ze over?

Tegenwoordig zijn sommige husky-hybriden bekend en deze kruisten niet alleen met herdershonden:

 • Dalmatische Husky of Dalmatische Husky gekenmerkt door een lange levensduur en activiteit;
 • Sharpei husky won de harten van mensen als huisdier, dit slimme, liefhebbende, speelse dier;
 • Labrador Husky, die lijkt op wolven.

Metis Huskies en Sheepdogs zijn als volgt:

 • Duitse herder en husky - Gerberian Shepsky;
 • Australische herder en husky - gekenmerkt door een opgewekt karakter, een goede houding tegenover kinderen;
 • Kaukasische herder en husky - Het is een krachtig groot ras dat beschikt over beschermende en bewakingscapaciteiten.
Duitse herder en husky
Australische herder en husky
Kaukasische herder en husky

Kenmerken van mestizo

Puppies van een mix van husky's en een herdershond worden halfbloed genoemd, dit dier heeft verschillende namen: de gerbische shepsy, de Siberische herder, de Duitse, en ook de schapendeende husky husky Deze honden zijn geclassificeerd als arbeiders, waakhonden, gezelschapshonden. De groei van een hond varieert meestal van 550 tot 650 centimeter, vrouwtjes - 450-550 centimeter. Tegelijkertijd wegen volwassen mannetjes van 35 tot 50 kilogram en vrouwtjes - 10 kilogram minder. Meestal zijn het langharige vertegenwoordigers met halflang haar. De vacht is grof, voelt stevig aan, heeft een volumineuze maar zachte ondervacht.

Gekruiste husky met een herdershond heeft een grote bouw. De hond nam de uiterlijke kenmerken van de herder, zijn lichaamsstructuur en kleur.Sommige Shepsy kunnen worden getraceerd door een speciale schuine rand van de rug en de croupe, die kenmerkend is voor de 'Duitsers'. Bont huisdier kan zeer verschillende kleuren hebben, gemengd, die zijn eigen verzadiging, tinten en vlekken heeft. De meest voorkomende kleuren van bontjassen voor mestiezen:

 • zwart;
 • zwart en bruin;
 • wit;
 • chocolade;
 • gember;
 • goud;
 • grijs;
 • sable.

Bij het kleuren van honden kunnen verschillende combinaties van tinten aanwezig zijn, waarbij marmer en gevlekte kleur ongewenst worden geacht.

Van de Husky erfde het dier de dikte van de vacht, het gemak van de ruggengraat. Ook mestizas worden gekenmerkt door het kleuren van de ogen, die alleen maar husky zijn, namelijk blauw. Het uiterlijk van de hond is vrij origineel: herdersbont in combinatie met blauwe ogen. Sommige vertegenwoordigers worden gekenmerkt door witte markeringen en maskers op het gezicht. De voordelen van dit dierenras omvatten het volgende:

 • schoonheid en originaliteit van uiterlijk;
 • vriendelijk, sociaal, toegewijd karakter;
 • scherpe geest en vindingrijkheid;
 • loyaliteit aan kinderen;
 • het vermogen koude te verdragen;
 • geen speciale zorg nodig;
 • bescheidenheid.

Nadelen van de Husky en Shepherd Hybrid zijn ook beschikbaar:

 • ongeschiktheid voor serieus werk;
 • territorialiteit;
 • gebrek aan agressie tegenover vreemden;
 • koppigheid;
 • voedsel selectiviteit;
 • sluwheid, eigenzinnigheid;
 • overvloedige vervelling.

Karakter en gedrag

Shepsky heeft niet zo'n karaktereigenschap als agressie tegen mensen. Het dier heeft een goed ontwikkeld territoriaal instinct, dus het wordt gebruikt als een wachter. Ze blaffen vurig naar ongenode gasten op hun grondgebied. Zo'n hond wordt geen lijfwacht of lid van de garde. Onder andere dingen Een halfbloed kan zich agressief gedragen met dieren die het als prooi ziet, bijvoorbeeld bij katten of vogels.

Omdat de herder, vermengd met huskies, wordt gekenmerkt door voedselagressie en extreme eigendommen in karakter, staat deze al op jonge leeftijd. Het dier moet begrijpen wie de baas is over het huis, hoe het zich met kinderen en andere huisdieren moet gedragen. Het kind moet zich er ook van bewust zijn dat een dergelijke hond niet gestoord mag worden tijdens de maaltijd of iets van hem moet nemen.

De juistheid van het grootbrengen van een mestizo zal toelaten om een ​​echte trouwe metgezel te groeien van een huisdier.

Dit is een slim, energiek, aanhankelijk dier. Ondanks het feit dat de hond zijn meester liefheeft, is hij in toewijding aanzienlijk inferieur aan de Duitse herder. Ouderschap mestizo moet beginnen met drie maanden oud. Neem voor advies over training contact op met de experts.

De eigenaar moet echter onthouden dat het vrij moeilijk is om de dispositie van de puppy te voorspellen, aangezien elk dier een individu is. Sommige kenmerken van het huisdier erven van de moeder, de rest van de vader. Dat is waarom voor het oversteken worden alle kenmerken van beide ouders zorgvuldig bestudeerd.

Subtiliteiten van voeding en verzorging

Metis husky en herder meer dan andere rassen zijn gevoelig voor allergieën en problemen met het maag-darmkanaal. Het dieet van het dier moet in evenwicht zijn, het moet vitaminesupplementen en mineralen bevatten. Het huisdier heeft geen fluoride en calcium nodig. Voedsel van een dergelijke hond moet eiwitachtig zijn, in het dieet moet dagelijks pap, eieren, groenten en groenten aanwezig zijn. Verplichte voeding omvat ook vis en zeevruchten.

De beste optie is om je huisdier droogvoer te geven dat is ontworpen voor herdershonden of huskies.

Dergelijk voedsel heeft geen supplementen nodig en veroorzaakt ook geen problemen bij opslag. Droogvoer voldoet volledig aan de behoeften van de hond. Het is verboden om de halfbloed te voeden met voedsel van de menselijke tafel, om tubulaire botten, riviervis, kruiderijen, zoetwaren, pasta, kip te geven.

Aangezien het ras gebaseerd is op het bloed van een husky, zullen de beste leefomstandigheden voor de halfbloed straat en cool zijn. Puppy's van halfbloed en een volwassen persoon hebben geen speciale zorg nodig. Vanwege het feit dat er een ondervacht in de pelsjas zit, kan de vacht van het dier naar beneden vallen.Om deze reden moet de hond regelmatig worden gekamd met behulp van een stijve borstel. Deze procedure moet ten minste om de twee dagen worden uitgevoerd.

Tijdens het afstoten moet het huisdier twee keer per dag worden gekamd. Het baden van dit dierenras is niet vaak nodig, het is voldoende om meerdere keren per jaar te zwemmen. Regelmatige waterbehandelingen kunnen het welzijn van het dier negatief beïnvloeden. Clipping klauwen wordt uitgevoerd als dat nodig is, of spontaan slijpen van platina optreedt. De oren en ogen van het huisdier moeten dagelijks worden geïnspecteerd, maar het schoonmaken moet worden uitgevoerd als besmetting wordt gevonden.

Om de gezondheid van de tanden van het dier te behouden, moet het worden behandeld om onstabiel kraakbeen te krijgen of speciaal speelgoed te kopen. Wandelen voor een halfbloed is een verplichte procedure, de hond moet zowel aan de lijn als zonder lopen, dus het huisdier vindt een uitweg uit opgebouwde energie.

Levensduur en gezondheid

Huskies en herdershonden leven kort, de duur van hun bestaan ​​is meestal 9-14 jaar. Deze functie wordt veroorzaakt door de rasonregelmatigheid. Om de levensduur van zijn huisdier niet te verkorten, moet de eigenaar hem normale omstandigheden van detentie, voedsel en ook fysieke activiteit bieden. De hond kan ondeugden manifesteren, evenals ziekten.

 1. Congenitale problemen met het gezichtsvermogen. Een dier kan lijden aan blindheid, visuele zwakte en oogziekten.
 2. De gehooraandoeningen, otitis.
 3. Dysplasie van het grote gewricht, problemen met de wervelkolom.
 4. Myositis, osteomyelitis.
 5. De frequentie van allergische reacties.
 6. Ziekten van de maag en de spijsvertering.
 7. Aandoeningen van het endocriene systeem, vooral bij vrouwen.
 8. Cryptorchide.
 9. Hart- en vaatziekten.

Meestal lijdt het dier aan ziekten die verband houden met het maagdarmkanaal, het bewegingsapparaat, organen van het gezichtsvermogen en de psyche. Herders kunnen ook een aanleg hebben voor dysplasie, achterpoten, dermatitis, epilepsie, staar. Een kruising tussen een herdershond en een husky werd genomen om een ​​hulphond te krijgen die zou worden aangepast om te werken in de omstandigheden van het noordelijke klimaat. Als gevolg hiervan werd een huisdier van het huishoudelijke type verkregen, wat een ideale metgezel is.

Het dier is begiftigd met een ongewone verschijning, het combineert met succes de kenmerken van de twee rassen. Vanwege zijn eigenschappen wordt het steeds populairder bij 'hondenliefhebbers'. Shepsky is een slimme, vriendelijke en sterke hond. Het levert thuis geen problemen op. Pet erfde kracht en kracht van een herdershond, maar activiteit en vurig karakter van de Huskies, maar uitzonderingen zijn mogelijk.

Kenmerken van het dier kunnen liefde worden genoemd om luide geluiden zoals sirenes te reproduceren, evenals de wens om te ontsnappen, dus de eigenaar moet waakzaam zijn. Na het nemen van een puppy, zal de eigenaar zijn karakter niet kunnen voorspellen, omdat het dier de eigenaardigheden van de opstelling van de ouders in verschillende verhoudingen kan erven.

Een overzicht van metis Husky en Duitse herder kijk hieronder.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen