pannen

Potten "Katun": een overzicht van modellen en tips voor het kiezen

Potten

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. voordelen
 2. tekortkomingen
 3. Productoverzicht
 4. Tips voor kiezen en bedienen

Roestvrijstalen gereedschap is tegenwoordig erg populair. Met een relatief lage prijs visueel, het ziet er goed uit. Op loketten van winkels is het mogelijk om te voldoen aan het grote assortiment van waren uit roestvrij staal van verschillende producenten. Een goede keuze zullen producten van het Russische merk "Katun" zijn.

voordelen

Gerechten "Katun" heeft meestal positieve beoordelingen en is in trek bij kopers. Consumenten worden niet alleen aangetrokken door het universele ontwerp, geschikt voor elke interieurstijl, maar ook door de relatief lage kosten in vergelijking met analoge apparaten. Voor het gemak van klanten bieden winkels enkele exemplaren waarvan u uw eigen set containers kunt maken die het beste aansluiten op uw behoeften. En je kunt ook kant en klare sets potten kopen. Gerechten uit sommige series worden verkocht in een geschenkdoos.

Katun-potten zijn niet bang voor het metalen gaas, maar ook voor krassen van andere scherpe voorwerpen, ze kunnen in vaatwassers worden gewassen. Vanwege het feit dat staal een lage thermische geleidbaarheid heeft, koelt het voedsel in roestvrijstalen potten langer. Bovendien blijft voedsel in dergelijke gerechten langer vers.

De pannen van het bedrijf Katun zijn universeel en geschikt voor zowel gas- als elektrische kookplateninclusief voor glaskeramische panelen. Sommige collecties zijn speciaal gemaakt voor inductiekookplaten. Relatief kleine potten voor thuisgebruik hebben G-tape (met een metalen rand) glazen deksels met een stoomopening, waardoor het handig is om het kookproces te observeren.

Kookgerei uit de professionele serie is uitgerust met metalen deksels en geschroefde handgrepen.

tekortkomingen

Roestvast stalen servies is voor alle voordelen niet onberispelijk, en het Katun-servies vormt daarop geen uitzondering. Dit metaal houdt niet van plotselinge temperatuurveranderingen. Daarom is het voor het wassen van de pan nodig om het te laten afkoelen om regenboogstrepen te voorkomen, die het uiterlijk van de gerechten bederven. Sommige modellen hebben onvoldoende bodemdikte, daarom zijn ze niet geschikt voor het bereiden van gerechten die een langdurige warmtebehandeling vereisen: voedsel begint te branden en verliest zijn smaak. Niet alle gerechten hebben voldoende stevige handgrepen.

In sommige gevallen worden ze gelast, hoewel de handgrepen op de klinknagels als duurzamer worden beschouwd.

Productoverzicht

Momenteel is het assortiment van de fabrikant "Katun" ongeveer 2 dozijn verschillende collecties van gerechten voor het koken. De hoofdlijnen zijn in trek.

 • Astell. Pannen uit deze serie hebben glazen deksels met een strakke pasvorm en een ander volume: 1,4-4,8 l. Het buitenoppervlak van de muurspiegel. Kookgerei is geschikt voor inductiepanelen.
 • "Aurora". Het deksel van hittebestendig glas met metalen rand, handvatten op het deksel en op de pan zijn beschermd door siliconen voering, zodat het gemakkelijk is om te nemen met je handen. Volume 2,2-5,2 liter. De hele serie heeft een thermo-accumulerende drielaagse bodem, die het mogelijk maakt om de hitte gelijkmatiger te verdelen en het kookproces te verkorten.
 • "Altyn". Deze verzameling speciale steamers voor het koken: een stoompan met een bodemdiameter van 22-26 cm. Ze bestaan ​​uit 3 of 4 compartimenten, zodat u meerdere gerechten tegelijk kunt bereiden. Glazen transparante hoes, plastic niet-verwarmde handgrepen. Voor inductiepanelen is mantowark niet geschikt.
 • "Alta". De collectie omvat individuele potten van 1,6 tot 5,2 liter, evenals sets van 3 containers van verschillende groottes met glazen deksels. De buitenste coating is aan de binnenkant mat en glanzend. Rod handgrepen zijn bevestigd door lassen.
 • "Antaeus." Alle kookgerei uit deze collectie heeft een chromen afwerking en is geschikt voor inductiekoken. Bodemdikte 2 mm, wanden - 0,5 cm, zonder extra coating, in individuele verpakking.
 • "Gretta". In deze serie biedt een uitgebreid assortiment gerechten van verschillende groottes: 1.6-11 l. Pannen met een capsulaire bodem, d.w.z. met een ingebedde aluminiumlaag. Wanddikte 0,4 cm.
 • "Diana". Gerechten met een inhoud van 1,8-6 l. Het glazen deksel met een stoomuitlaat, de onderkant van het kapsel, kan op inductiekookplaten worden gebruikt.
 • "Iris". Volume 2,2 - 6,2 liter. Een afdekglas, handvatten met siliconen slips. Het oppervlak is een gladde spiegel. Een serie is geschikt voor alle soorten platen.
 • "Lira". Pannen 1.6-5.2 l. Deze collectie biedt emmers van D16 cm met of zonder deksel, evenals sets van 3 pannen. Balkengrepen bevestigd door puntlassen. De bodem van alle containers capsulair, geschikt voor inductiekookplaat.
 • "Louise." Kookgerei uit deze serie heeft een hogere dikte: 0,6 mm. Ze heeft ook een origineel ontwerp: een combinatie van matte en glanzende coating. De handgrepen zijn bevestigd met klinknagels. Geschikt voor alle soorten kooktoestellen.
 • "Medea". Deze collectie heeft ook een breed scala aan items van verschillende groottes: 1.6-5.2 liter. Er zijn ook emmers met een verlengde handgreep, met en zonder een deksel. Sets zijn verpakt in een geschenkdoos.
 • "Muse". Gekenmerkt door een bolvormig lichaam, spiegel gepolijst, staafgrepen, gelaste puntmethode. Het minimale panvolume is 1,9 liter, het maximum is 6,4 liter.
 • "Nick." Voor gerechten uit deze serie worden gekenmerkt door capsulaire bodem, bar gelaste handgrepen, spiegeloppervlak. De minimale capaciteit is 1,6 liter, de maximale 5,2 liter. De lijn bevat een pollepel met een glazen deksel en een stel potten.
 • "Gastronomie". Deze serie gerechten met een verhoogd volume van 14,5-50 liter is speciaal gemaakt voor professionele instellingen. Het lichaam is naadloos, de wanddikte is 0,8 cm, de onderkant is 0,9 cm, grote handgrepen van een handige vorm met klinknagels. Het deksel is van massief gietstaal.
 • "Titan". Deze serie is ook gemaakt voor catering. Pannen 6.4-14.5 liter met een normale of verdikte bodem, afhankelijk van de grootte.
 • "Fortune". Een verzameling van 3 potten met een chroomafwerking van 1,8 tot 3,5 liter. Op het binnenoppervlak bevindt zich een schaal van het vloeistofvolume. Behandelt hoekige vorm, bevestigd door de methode van puntlassen.
 • "Eric." Het volume van geproduceerde pannen met capsulaire bodem is 1,6 - 5,2 l. Een dekglas met een stoomontluchter. Het buitenste oppervlak is mat, in de pan met een spiegelglans. Behandelt een afgerond ontwerp met klinknagels. De vorm van de potten expireert iets van de bodem naar boven.

Tips voor kiezen en bedienen

Bij het kiezen van roestvrijstalen potten Het is niet overbodig om op sommige punten te letten.

 • De dikte van de bodem en wanden: deze moet minimaal 0,5 cm zijn.
 • Type eten. Verschillende soorten pannen zijn geschikt voor verschillende gerechten. Voor het koken van melk is het bijvoorbeeld beter om een ​​pollepel met dubbele bodem te kiezen om plakken te voorkomen en om voedsel te stomen, is het handig om een ​​manoeuvre te gebruiken.
 • Type plaat. Niet alle productlijnen van dit merk zijn geschikt voor inductiekookplaten. Je kunt dit controleren met behulp van een magneet: als je hem naar de bodem van de schaal aantrekt, kun je hem veilig kiezen.
 • De grootte van de pan. Standaardvolumes zijn geschikt voor thuisgebruik en er zijn speciale series met een groter volume gecreëerd voor professionele koks voor openbare instellingen.

Zie de volgende video voor wat voor soort pannen "Katun" zijn.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen