Keukenaccessoires

Bakpapier: soorten en gebruiksvoorschriften

Bakpapier: soorten en gebruiksvoorschriften

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. kenmerken
 2. types
 3. Tips voor het kiezen
 4. Hoe te gebruiken?
 5. Wat kan het papier vervangen?

Elke gastvrouw moet in zijn arsenaal papier hebben om te bakken. Het is gewoon noodzakelijk voor de bereiding van warme gerechten uit deeg, gebakken vlees en zoetwaren.

kenmerken

Perkament om te bakken is nodig om de vorm van de gebakken schaal te behouden door het plakken van het product aan de bakplaat te verminderen. Bovendien is deze optie niet alleen relevant bij het maken van warme broodjes, maar ook bij koude zoete producten, bijvoorbeeld cheesecakes en tiramisu. Het gebruik van bakpapier vermindert aanzienlijk de arbeidskosten voor het afwassen en reliëfvormen, daarom kan het in winkels worden gekocht, niet alleen in de vorm van platte bladeren, maar ook als een vorm voor cupcakes, evenals muffins.

Bakpapier is echt onmisbaar voor het verpakken van gekookt voedsel, maar ook voor medicijnen en steriele artikelen. Daardoor is het mogelijk om bederf, vervuiling en uitdroging van de producten te voorkomen. Bakpapier wordt al lang gebruikt door horecabedrijven, met name restaurants die zich voorbereiden op "afhalen".

Dankzij de uitzonderlijke water- en vetbestendigheid, kunt u met bakpapier gekookte gerechten zo lang mogelijk warm houden. Als je het deeg tussen verschillende lagen papier rolt, kun je superfijne cakes krijgen. Ze worden direct op het stuk overgebracht naar de oven, waardoor het risico van breuk onderweg wordt geëlimineerd.

Je kunt heel goede voedselhoekjes maken voor room, gecondenseerde melk en gesmolten chocolade van papier om te bakken - door ze te vouwen als een papieren zak, kun je snel en eenvoudig zelfgemaakte taarten met decoratieve rozen of krullen decoreren of een interessante inscriptie maken.

Het papier wordt vaak gebruikt om stencils te maken voor decoraties voor een banketbakkerij - om dit te doen, plaatst u eenvoudig het vel op het gewenste patroon, snijdt u een potlood en snijdt het, plaatst u het sjabloon op een taart of taart en bestrooit u met geraspte chocolade, cacao of zoet poeder. Sommige huisvrouwen gebruiken veelkleurige kokosnootchips.

Als u geen vaat heeft voor een magnetron, kunt u het gerecht direct op bakpapier verwarmen - in dit geval zijn alle smaakeigenschappen volledig bewaard gebleven.

types

Ongebleekt voedsel perkament

Dit is dun papier van betere kwaliteit dat populair is voor het bewaren van voedsel en kooktaarten en andere warme gerechten. De basis voor de vervaardiging ervan is het vetmalen van cellulose, omdat producten worden gekenmerkt door uitzonderlijke milieuvriendelijkheid en veiligheid voor mensen. Houd er echter rekening mee dat ongebleekt perkament houdt alleen vet vast en geeft vocht door - dit beperkt de omvang van het gebruik ervan aanzienlijk.

Bovendien mag de aanbevolen verwarmingstemperatuur bij gebruik van dit materiaal niet hoger zijn dan 170 graden.

Voedsel perkament

Dit is een klassiek bakpapier - vrij duurzaam, glad aanvoelend. In de regel is het gemaakt in bruine kleur. De basis voor het perkament is een poreuze filterbasis, behandeld met 50% zwavelzuur en geforceerd gedroogd. Deze productiewijze geeft het papier een verhoogde water- en vetresistentie en deze eigenschappen blijven ongewijzigd bij verwarming tot 230 graden.

Dit materiaal is biologisch inert en laat lucht door, waardoor het product kan ademen zonder overtollige geuren te absorberen.De sterktefactor van traditioneel voedselperkament is twee keer zo hoog als de overeenkomstige parameter voor gewoon bakpapier, waardoor het product kan worden gebruikt voor het verpakken van producten zoals margarine, boter, smeersels, zoete kaas en dessertkwark.

Siliconen gecoat perkament

Dit is een van de meest populaire bakpapier in onze tijd. Zo'n perkament blijft gemakkelijk achter bij alle soorten eindproducten, maar het heeft geen vet nodig. De warmtebestendigheidscoëfficiënt overschrijdt aanzienlijk de parameters van alle andere soorten bakpapier en is bestand tegen continue verwarming tot 300 graden. Het is belangrijk dat dergelijk papier vele malen kan worden gebruikt.

Perkament met gesiliconiseerde coating stelt u in staat vóór het invriezen lagen bladerdeeg over te brengen, maar ook om kaas en worst te snijden - in dit geval behoudt het product zijn versheid langer dan tijdens normale opslag.

Een speciaal soort met siliconen gecoat papier wordt beschouwd als een speciaal siliconenpapier - het onderscheidt zich door een meer dichte coating, wat betekent dat het meer keren kan worden aangebracht.

Tips voor het kiezen

De relevantie van calqueerpapier, dat vaak werd gebruikt in plaats van bakpapier door onze moeders en grootmoeders, is tegenwoordig klein - het gebruik ervan is aanzienlijk beperkt. Voedsel perkamentpapier is het meest populair bij huisvrouwen. ohop is goed omdat vereist geen extra gebruik van olie en behoudt tegelijkertijd perfect de vorm van het gebakken product.

Ervaren banketbakkers geven de voorkeur aan met siliconen gecoat papier, omdat het gemakkelijk te gebruiken is, het wordt gebruikt voor alle soorten bakken, het is gemakkelijk bestand tegen de effecten van temperaturen tot 300 graden gedurende een lange tijd.

In het huishouden en online winkels wordt bakpapier in een breed scala verkocht. Enkele tientallen ondernemingen houden zich bezig met de productie, maar de meest gewilde producten worden als merken beschouwd. Paclan en Nordic.

Paclan-perkamentpapier is een met siliconen gecoat papier, waardoor het perfect het oppervlak en de contouren van de pan herhaalt, niet verkruimelt, niet aan het deeg kleeft en herhaaldelijk kan worden gebruikt. Hoewel dit perkament nogal dun is, is het nog steeds erg duurzaam en bestand tegen de hoogste temperaturen.

Noordse producten hebben vergelijkbare kenmerken. Wanneer u papier van dit merk koopt, kunt u er altijd zeker van zijn dat u de meest echte meesterwerken van zoetwaren gemakkelijk kunt bereiden zonder het minste gevaar dat ze vervormen of aan de bakplaat blijven kleven.

Hoe te gebruiken?

Net als gewone folie heeft bakpapier twee kanten. Op een bakpapier dat zo is opgemaakt dat het met de matte kant naar beneden ligt. Siliconen perkamentolie is niet nodig om te smeren. Voor andere soorten bakpapier, moet u de informatie op de verpakking lezen. In de regel schrijven ze daar of er geïmpregneerd wordt of niet. Zo niet, dan vóór het plaatsen in de oven ingevet laken met plantaardige olie. Een dergelijke verwerking is ook niet overbodig als u van plan bent om vlees of vis te bakken.

Bakparket kan in een multikoker worden gebruikt. Deze moderne gadget is verkrijgbaar in bijna elk huis - de gastvrouw in hen kookt, bak en bak een verscheidenheid aan producten. Meestal zijn de bodem en de wanden van de multikoker verspreid met voedsel perkament. Ten eerste kunt u de kom snel en gemakkelijk reinigen en ten tweede is de schaal sappiger en geuriger.

Goede braadpannen met een niet-klevende Teflon-coating zijn meestal behoorlijk duur, en bakken van vleesproducten of vis op een grote hoeveelheid olie is helemaal niet gunstig voor het lichaam, daarom vragen vrouwen zich vaak af of het mogelijk is bakpapier te gebruiken bij het bakken van dergelijke gerechten. Deze methode is even effectief bij het bakken in een koekenpan en bij het bakken in de oven.In het eerste geval is het beter om het oppervlak bovendien te smeren met plantaardige olie, en in de tweede plaats is het voldoende al bestaande impregnering.

Niet altijd is de relatie van hostess met perkament voor bakken ideaal. Soms houden deeg, vis, vlees en meringue, ondanks verwachtingen, nog steeds vast aan perkamentpapier. De reden hiervoor kan alleen in verkeerd gebruik zijn - of je nam de bladen zonder impregnatie, of leg hem neer met de glanzende kant naar beneden. Maar als het voorval heeft plaatsgevonden en het perkament is al op het deeg geplakt, dan is het mogelijk om het alleen uit het gekoelde product te verwijderen - het is onmogelijk om het papier van het warme bakproces af te pellen.

Wat kan het papier vervangen?

Als u constant gebak maakt, worden situaties waarin het perkament op het meest ongepaste moment eindigt niet uitgesloten. Een alternatief hiervoor is het tekenen van calqueerpapier, dat altijd te koop is in een kantoorwinkel.

Eerder werd calqueerpapier veel gebruikt bij het koken. Van alle papiersoorten die voor het bakken worden gebruikt, wordt het als het meest subtiele en kosteneffectieve materiaal beschouwd en heeft daarom veel nadelen.

 • Het overtrekken van papier vóór gebruik moet altijd worden geolied, en aan beide kanten. Als dit niet gebeurt, blijft het tijdens het koken eenvoudig aan het gerecht plakken.
 • Onder invloed van verhoogde temperaturen en met een lang verblijf in de oven, wordt het calqueerpapier donkerder, wordt het erg bros en kan het zelfs in kleine stukjes instorten, die dan niet van het deeg kunnen worden gescheiden.
 • Overtollig papier dat in contact komt met vocht dringt snel door, zodat u het niet kunt gebruiken om gerechten met sappige vulling te bereiden, om dezelfde reden dat het alleen kan worden gebruikt bij het werken met zand- of gistdeeg.

Alternatief voor bakpapier kunnen ook dergelijke materialen zijn.

 • foelie - het moet op de bakplaat worden gelegd met de glanzende kant naar boven, terwijl de bovenkant moet worden ingesmeerd met een dunne laag plantaardige olie (bij het bakken van vlees en vis is dit niet nodig).
 • Teflon papier - gebruikt voor het braden in een braadpan en braden in de oven. Wanneer u deze bladen gebruikt, kunt u niet bang zijn dat uw producten blijven steken in het kookproces.
 • Gesiliconiseerd papier of pad - Het is een ideaal materiaal om te bakken. Zo'n vloerkleed is veel dichter dan papier, omdat de producten erop niet plakken en het bakken smakelijk en rossig wordt.

Als u niet beschikt over een van bovenstaande, kunt u heel gewoon kopieerpapier gebruiken, maar dit moet vooraf aan beide zijden worden geolied.

Soms heeft elke huisvrouw situaties waarin ze nog steeds gedwongen zijn om taarten en gebakjes te serveren met stukjes perkament die aan haar vastzitten. In dit opzicht hebben veel mensen een vraag - wat zal er gebeuren als het niet volledig wordt schoongemaakt en huishoudens per ongeluk een klein stukje doorslikken.

We haasten ons om u gerust te stellen - het bakken van perkament is gemaakt van cellulose en vezels. Indringend in de maag van een persoon, zwelt het licht, maar tegelijkertijd wordt het goed opgenomen en verteerd, daarom kan er geen schade aan een gegeten stuk voor een persoon worden toegebracht.

In de volgende video wachten twee life-hacks met bakpapier op je.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen