Keukenaccessoires

Alles over houten trays

Alles over houten trays

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Fabricage en materialen
 2. Sterke en zwakke punten
 3. Bedrijfsregels
 4. Hoe te kiezen?
 5. registratie

In onze tijd zijn trays niet alleen voor het gemak. De vormen, het uiterlijk en de variaties van de toepassing veranderen een eenvoudig keukenattribuut in een innovatieve decoratie. In het interieur of in de keuken wordt een houten blad een ongewoon model dat de aandacht trekt, vooral als het is geverfd of prachtig is bewerkt.

Fabricage en materialen

De productie maakt gebruik van natuurlijk hout. In principe - beuken, maar het kan ook kersen, eiken, kersen, berken zijn. Laden worden gemaakt met behulp van de machine of handmatig. Echter, carven of speciale kleuren met het gebruik van sieraden wordt gedaan door de meester.

Velen maken trays van afvalmateriaal of houten restjes. Dit is een goede optie voor diegenen die keukentoebehoren strikt voor het interieur willen kiezen of een al lang bestaand ontwerpidee willen belichamen.

Alles wat u nodig heeft: een basis voor het dienblad, lijm, schroeven, stopverf en vernis voor hout, verf indien gewenst, het nodige gereedschap.

Sterke en zwakke punten

De belangrijkste voordelen van houten trays - lage kosten en milieuvriendelijkheid. Natuurlijk materiaal geeft geen giftige stoffen af ​​en is veel goedkoper dan trays met metalen en plastic tegenhangers. Maar kopers merken het gevaar op van het verschijnen van de schimmel als de beschermende lagen zijn beschadigd. Een ander voordeel van houten gerechten is de rijkdom van het assortiment. Het dienblad kan worden versierd met elk patroon of een gebeeldhouwde kant maken.

De winkels hebben ook genoeg modellen voor elke smaak. Van de minnen - de zorg voor de houten coating en de slijtage van de laklaag, die periodiek moet worden bijgewerkt.

Bedrijfsregels

Serveer dienbladen lang, als ze er goed om geven. Houten gebruiksvoorwerpen vereisen in de regel speciale aandacht. Maar als u zich aan de volgende regels houdt, zal de levensduur en het mooie uiterlijk jarenlang bewaard blijven:

 • niet in de vaatwasser wassen;
 • na contact met vloeistof, afnemen met een droge doek;
 • in geval van scheuren de vernis en olie-waslaag bijwerken;
 • Gebruik geen detergenten met sterke chemische eigenschappen.

Hoe te kiezen?

Onder de vele producten is het erg moeilijk om het juiste houten dienblad te vinden. Sommige verschillen in vorm en gebruik, de manier van zorg. Om te beginnen is het de moeite waard om de classificatie te overwegen, de parameters te bepalen en vervolgens de juiste optie te kiezen. Drukbezette mensen die veel tijd achter de computer doorbrengen, helpen bijvoorbeeld bij het maken van een dienblad en bij mensen die houden van familiegesprekken - roteren. En het is niet nodig om het in de keuken te zetten.

Voor elke hoek van het huis is er een ontwerp dat een vleugje comfort en originaliteit toevoegt.

Soorten houten trays kunnen variëren volgens verschillende criteria. De vorm van de trays kan als volgt zijn:

 • gewoon (rond, vierkant);
 • ongebruikelijk (bijvoorbeeld in de vorm van een vis of een driehoek).

In termen van functionaliteit kunnen ze als volgt zijn:

 • met benen en zijkanten;
 • zonder benen, maar met zijkanten en handgrepen;
 • zonder benen en zijkanten;
 • roteren.

Per toepassing is het de moeite waard om te wijzen op soorten als:

 • voor het serveren van voedsel;
 • serveren;
 • lade tafel;
 • Stand.

Het is belangrijk! Handgemaakt of gemaakt voor het interieur kan geen classificatie zijn. Reeds uitgevonden wijn- en bierladen, twee- en drie verdiepingen, met allerlei variaties in vormen, zijkanten en poten.

Normale vorm

Rechthoekige vorm - een klassieker onder alle variëteiten. Hiermee kunt u een groot aantal gerechten op het oppervlak plaatsen.Het dienblad is ontworpen om voedsel te serveren, voornamelijk ontbijt (voor liefhebbers van de Britse cultuur). Er zijn met sectoren waarin je vast voedsel kunt zetten. Ze zijn ideaal voor kebab of sushi. En voor de theeceremonie hebben de vorm bij benadering naar het plein. Meestal zijn er pootjes of een kussen op de bodem, het oppervlak is beschilderd met tekeningen of hiërogliefen.

Een dienblad met rechte hoeken wordt beschouwd als mannelijk, geëffend - vrouwelijk.

Dienbladen, tafels, meestal rechthoekig. Ze zijn perfect voor een gezellig ontbijt op bed of op het tapijt. En u kunt er ook een laptop of een telefoon op zetten met eten en drinken bij het kijken naar films of werk. Ronde vorm is meer presentabel. Zo'n dienblad voor restaurants en café. Op feestjes of vieringen serveren ze cocktails, wijn. Hun diameter is meestal 30-38 cm.

Draaiende ronde lade - de esthetiek van de juiste tafel, en als het uit meerdere verdiepingen bestaat, dan ziet dit ontwerp er indrukwekkend en rijk uit. Ronde trays zonder poten en zijkanten worden standaard genoemd, ze zijn erg handig. De standaard dient als een plaats voor bekers en borden en staat niet toe dat hoge temperaturen de bekleding van meubels beschadigen.

Ongebruikelijke vorm

Dienbladen gemaakt in de vorm van een dier, een polygoon of een willekeurige vorm worden meestal niet gebruikt in inrichtingen (als er geen relevant onderwerp is) en verrukken het oog in het interieur. Meestal - het is handgemaakt, symboliseert comfort en benadrukt de inrichting van de keuken. Dit product wordt gebruikt voor het originele serveren van voedsel, het serveren van een feesttafel thuis of als accessoire.

Als er benen of een kussen zijn, worden het ontbijt, de lunch en het diner comfortabel op elke geschikte plek (favoriete stoel of bank) bewaard. Er zijn wijnrekken met meerdere verdiepingen die op hout lijken, waarin u een flesje van uw favoriete wijn of ander drankje kunt zetten.

registratie

Houten trays zijn praktisch en handig in het leven. Rassen en vormen breiden hun toepassingsgebied uit. Een mooie en heldere handgemaakte versie kan een prachtig geschenk of accessoire bij u thuis zijn. Op verzoek van de eigenaar kan het worden versierd met foto's, tekeningen, inscripties of appliques.

decoratie

Sinds de oudheid dienden trays als een schildersdoek voor kunstenaars en alleen voor geliefden. Hun werken hebben hun stempel op de kunst gedrukt: schilderijen en ongewone vormen die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Vandaag de dag, te midden van een overvloed aan kleuren en gereedschappen om je werk te creëren, is een kwestie van tijd en geld.

Inspiratie kan worden getrokken uit de ideeën van professionals. Met behulp van gereedschappen en verf kun je een uniek dienblad maken dat perfect in het interieur past en de trots van de maker zal zijn. Als er geen schaafmachine, slijpmachine of zaag is, dan kun je een verkoopbak kopen die gemaakt is van eiken of beuken en deze verven.

U kunt zowel kant-en-klare ideeën als uw eigen ideeën gebruiken.

schilderij

Tegenwoordig is het niet nodig om in de loop van de jaren te leren hoe je een muurschildering moet maken. Het is genoeg om een ​​sjabloon te vinden met de stijl die je leuk vindt - het kan van alles zijn: vintage, retro, klassiek, Gzhel. Kleur heeft ook geen beperkingen: wit, rood, blauw - welke je leuk vindt. Het geselecteerde patroon moet worden bevestigd aan de lade en worden overschilderd met acrylverf, zodat er 4-6 uur overblijven. Daarna kun je het interieur versieren met origineel werk.

decoupage

Het oppervlak moet worden schoongemaakt van vernis en olie-wascoatings. Ga door het schuurpapier en de verfbasis van elke favoriete tint. Applique patroon netjes gesneden uit servetten of wrappers. Breng lijm aan op de verkeerde kant, bevestig het op de bodem van de lade en veeg het af met een vochtige doek tot het glad is. Bedek het oppervlak na het drogen met 2-3 lagen acryllak. Het gemaakte accessoire zal ideaal worden gecombineerd met het interieur, als u dezelfde applicaties op andere oppervlakken van keukenmeubilair of gerechten plakt.

draad

De kunst van houtsnijden vereist inspanning en de nodige gereedschappen: een set messen met messen, frezen, een werktuigmachine, een zaag, enzovoort. De hand moet worden "gevuld" en de vaardigheid moet worden verbeterd. Maar het werk is de moeite waard. Veel zaagmodellen van houten trays met prachtig gesneden zijden en poten. Zo'n keukenattribuut zal niet onopgemerkt blijven en de hoofdversiering van het huis worden.

Magnetische optie met leisteenbodem

Magnetische leisteenverf geeft de bodem een ​​ruwheid. Gerechten op zo'n oppervlak glijden minder, en het ontwerp zelf zal een ongewone versiering van het huis worden. Het belangrijkste kenmerk van de lade is dat u er notities en inscripties in kunt bewaren, magneten kunt bevestigen, kunt tekenen met krijt. Voor het maken van een lade hebt u nodig: plakband en penseel. De zijkanten moeten worden geplakt met plakband en van het oppervlak om de beschermende laag te verwijderen en te ontvetten met alcohol. Na het aanbrengen van 3-5 lagen verf en laat voor een dag. Na het drogen hoeft u niets te bedekken. Een hard, mat oppervlak zal zeer lang meegaan.

Uitbranden

Deze decoratiemethode past zelfs lui aan. Alles wat je nodig hebt is een soldeerbout en een sjabloon, die met een potlood is aangebracht en is verbrand. Het belangrijkste ding - om de laklaag te wissen en een nieuwe aan te brengen na de procedure. Laat het drogen. Wees voorzichtig bij het hanteren van heet gereedschap.

Hoe je een houten dienblad maakt, bekijk de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen