Keukenaccessoires

Paas bakvormen: variëteiten en kenmerken naar keuze

Paas bakvormen: variëteiten en kenmerken naar keuze

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
  1. kenmerken
  2. Materialen, ontwerp en afmetingen
  3. Hoe te kiezen?
  4. Gebruikstips

In ons land is geen enkele viering van Pasen compleet zonder een smakelijke cake. Iemand koopt zonder aarzelen kant-en-klaar gebak in de winkel en iemand bereidt het zelf voor. In het tweede geval krijgen de koks, vooral de onervaren, meteen de vraag hoe en hoe een ovenschaal te kiezen.

kenmerken

Paas bakvormen voor paaskoekjes worden gekenmerkt door enkele speciale functies. Omdat de cake zelf een specifiek uiterlijk en zelfs gestandaardiseerde afmetingen heeft, zal de gebruikelijke capaciteit voor een cake of cake in dit geval niet werken. Het is vereist om speciale gerechten te kopen in de winkel of, met behulp van fantasie, om het te maken van restmaterialen. De gemakkelijkste manier is om papieren formulieren te gebruiken die niet eens gesmeerd hoeven te worden of bekleed met speciaal geprepareerd papier.

Gerechten voor het koken Paasgerechten kunnen stevig of afneembaar zijn. De tweede wordt herkend als handiger, maar eerst moet je niet vergeten om hem in te smeren met overstroomde boter en bestrooi met paneermeel. Materialen kunnen compleet anders zijn. daarom moet u zich concentreren op uw eigen voorkeuren en reputatie van de fabrikant.

Koken wordt niet geadviseerd om de vormen in de willekeurig gecreëerde markten te nemen, omdat ze vaak gekenmerkt worden door lage kwaliteit, wat op zijn beurt de smaak van bakken verergert.

Materialen, ontwerp en afmetingen

De meeste huisvrouwen geven er de voorkeur aan om beproefde metalen vormen te kopen voor het bakken van paascake. Dit materiaal is bestand tegen hoge temperaturen, maar straalt geen schadelijke stoffen uit en tast de smaak van de bereide producten niet aan. Als u eenmaal een metalen formulier hebt gekocht, kunt u het bovendien vele jaren gebruiken.

De voorkeur is beter om te geven roestvrijstalen structuren, omdat aluminium, dat een zacht metaal is, gevoelig is voor vervorming. Bovendien het is logisch om formulieren met antiaanbaklaag te kopen, wat het proces van onderhoud en bediening aanzienlijk vereenvoudigt.

Gesplitste vormen voor het bakken van de cake is onvervangbaar in het geval van de verdere versiering met glazuur en volumetrische elementen. Omdat de structuur niet aan het dessert kleeft en er geen sporen achterblijft, Het is handig om te gebruiken voor het maken van cupcakes als een geschenk.

Sommige koks geven de voorkeur aan het maken in speciale gegolfde structuren van metaal. De resulterende cupcake heeft een "golvende" wanden, een smalle bodem en een verlengde punt, dus het is logischer om deze te versieren, door hem gewoon ondersteboven te draaien. Om geen ongebruikelijke cake te verbranden, moet je de vorm van binnenuit invetten met boter en bestrooien met broodkruimels, bijvoorbeeld.

Papieren formulieren zijn wegwerpbaar. Het gebruik van een ongewoon staaltje papier kan je doen zonder extra versiering, want de taart in dit geval ziet er nog steeds elegant uit. Deze mallen zijn goedkoop, maar kunnen slechts één keer worden gebruikt. Papieren formulieren zijn gemaakt van speciaal papier, zijn niet bang voor blootstelling aan hoge temperaturen en hebben een behoorlijke hittebestendigheid. De onderkant van het formulier voor de cake is gemaakt van golfkarton met gaten, wat verantwoordelijk is voor een hoogwaardige warmtebehandeling. Terwijl hij het deeg zelfs 1/3 van de vorm vult, blijkt het een heerlijk gerecht te bereiden. In de regel worden matrijzen verkocht in sets van 6 tot 10 stuks, die elk gemiddeld 10 roebel kosten.

Met behulp van papieren delen, kunt u zowel kleine cupcakes maken, niet zwaarder dan 200 gram, of gigantische kilogram kunstwerken. Als u meerdere kopieën wilt bakken, moet de grootste in de oven worden geplaatst en kleine exemplaren dichter bij de deur van de kast. Om te voorkomen dat het papier voortijdig breekt, moet de temperatuur worden verlaagd tot 160 graden.

Siliconen mal algemeen beschouwd als zeer geschikt voor het bereiden van een paasmaaltijd. Een nogal volumetrische container zonder problemen is bestand tegen de hitte van de oven, kleeft niet aan het bakproces en is vrij eenvoudig te wassen. Helaas is de duurzaamheid van het materiaal veel lager dan die van een metaal, en het onzorgvuldige gebruik van een mes kan de mal buiten werking stellen. Om te controleren of het formulier in orde is, volstaat het om er water in te nemen en uit te zoeken of het eruit zal lopen. Als een duidelijk gat wordt gevonden, is het beter om er geen cake in te bakken.

Het maken van een vorm voor een cake zal zelfs blijken uit scrap-materialen, bijvoorbeeld blikjes onder ingeblikt voedsel met gladde randen. Nadat de container van het deksel is bevrijd en de randen zijn gladgemaakt, moet de container grondig worden gewassen en met oliepapier worden bedekt. Zelfs gewone folie, goed gedraaid, zal het doen. Om de vorm te krijgen, moet u het papier rond de schotels van de gewenste grootte wikkelen en dan eenvoudig de container verwijderen.

De gehele constructie wordt bevestigd met een conventionele clip. Als de cake is gepland om iemand te geven, gebruik dan een combinatie van bakpapier en karton.

Het begint allemaal met het feit dat de bank met een volume van 500 milliliter tot 1,5 liter op dik papier is geïnstalleerd en de bodem is omlijnd met een gewoon potlood. Vervolgens wordt de geselecteerde container omgeven door perkament samen met folie, die met behulp van gemetalliseerde plakband of zelfs een nietmachine aan de kartonnen bodem wordt bevestigd. Als je de pot eruit haalt, kun je de kant en klare vorm voor je zien.

Sommige hostessen slagen erin om de oude pannen te gebruiken, uitgerust met metalen handvatten. Elk metaal zal het doen, alleen aluminium capaciteit zal moeten worden bedekt met bakpapier.

Fans van miniatuur cupcakes kunnen zelfs profiteren van de cirkels die tijdens wandelingen worden gemaakt en van staal zijn gemaakt. Nogmaals, je kunt niet zonder een extra laagje papier en olie. Het is belangrijk dat de vaat geen plastic delen heeft die kunnen smelten. De aanwezigheid van pennen, waarvoor de cakes uit de oven komen, zal een belangrijk voordeel zijn. In principe is het gebruik van kleipotten of containers gemaakt van keramiek niet verboden.

De bodem is in beide gevallen bedekt met folie of olieachtig papier. Aluminium containers, die meestal worden verkocht in sets van meerdere stukken met polyethyleendeksels, zullen ook in dit geval te hulp komen. Kulich zal vrij snel bakken, waarna het zonder problemen wordt verwijderd. Bovendien kunt u de binnenwanden van de container oliën, alles bestrooien met griesmeel of zelfs bakpapier gebruiken.

Doorgewinterde huisvrouwen kunnen paasbroodjes in elke glazen container bereiden - van glazen en glazen tot bierpullen. Als het materiaal bestand is tegen hitte en er zich geen patronen op het oppervlak bevinden, betekent dit dat het kan worden gekookt. Natuurlijk is het onwaarschijnlijk dat de canonieke cake in dit geval werkt, maar de smaak van de cake is net zo goed.

De containers worden vooraf gesmeerd met olie en in een onverwarmde oven geplaatst om temperatuurschommelingen te voorkomen.

Als het gaat om het maken van kleine cupcakes, bijvoorbeeld koekjes of zelfs peperkoek, dan Alle bovengenoemde materialen en zelfs een normaal glas doen het. Het kiezen van een kleine muffin is de moeite waard als je nieuwe vormen wilt uitproberen en je verbeeldingskracht op de een of andere manier wilt laten zien - je kunt bijvoorbeeld koekjes maken in de vorm van een lam, paashaas of eieren. Voor de bereiding van niet de canonieke cake, maar de gebruikelijke cupcake voor Pasen, is de glasvorm ook geschikt.Het bevordert uniform bakken en de mogelijkheid om het kookproces te regelen door de aanwezigheid van transparante wanden. Het is toegestaan ​​om dergelijke gerechten in de vaatwasser te wassen.

Keramische mallen zijn het meest milieuvriendelijk en behouden de smaak van het product. Het is echter noodzakelijk containers met blote handen te wassen, vooral als een patroon op de formulieren wordt aangebracht.

Soms te koop daar houten vormen van Pasen maar bedacht moet worden dat ze alleen worden gebruikt voor het bereiden van Easter Cheesecake, en voor gewoon Pasen zullen cakes niet werken. De aanwezigheid van gaten in de bodem ontlasten het overtollige serum tijdens het gebruik van het juk. Dergelijke houtontwerpen vereisen speciale zorg en zijn vrij duur.

Wat de maat betreft, zijn er natuurlijk containers met verschillende diameters. Over de meest gebruikte 20-inch vorm van de productie. Als je de temperatuur op 200 graden instelt, kun je in een uur een ovenschaal bereiden. In het geval dat er veel te bakken is, het is beter om dergelijke vormen te nemen die in paren op één pallet of rooster kunnen worden geplaatst.

Hoe te kiezen?

In het geval dat er op Pasen met koken wordt verwacht, is het beter om meteen een set bakgerechten te kopen. Het kan bijvoorbeeld een set siliconenhouders zijn met een volume van 0,5, 1 en 1,5 liter. In andere gevallen, vooral als dit soort baksels voor de eerste keer worden bereid, het is beter om wegwerpblikken te nemen, of te beperken tot perkament. Over het algemeen lijkt de cake traditioneel op een cilinder, maar je kunt ook proberen een driehoekige, rechthoekige of ovale delicatesse te bakken.

De keuze van grootte en vorm hangt alleen af ​​van de wensen van de koks, aangezien kleine, middelgrote en grote containers van verschillende breedtes worden verkocht. Voor geschenken is het beter om papieren formulieren te kiezen met thematische tekeningen.

Gebruikstips

Metalen vormen na het koken moeten natuurlijk grondig worden gespoeld. Antikleefcoating maakt deze procedure veel eenvoudiger. Tijdens gebruik moet gewoon metaal worden geolied om verbranding te voorkomen en met bloem besprenkelen. In antikleefbakken is alles perfect gaar en zonder toevoeging van olie. Hoeveel het deeg vormt, hangt af van het gebruikte vormmateriaal. Papierstructuren worden bijvoorbeeld tot 1/3 van het totale volume gevuld, maar metaal - al met 2/3. Om de bovenkant te beschermen tegen verbranden, moet deze worden bedekt met een stuk wit papier zodra het rood wordt.

Kant en klare cake wordt niet aanbevolen om meteen uit vorm te raken. In dat geval kunnen ze bij gebruik van blanco papier in het algemeen niet vóór het proeven worden verwijderd, omdat het papier de cake beschermt tegen vocht en het ook gelijkmatig laat afkoelen. De bereidheid van het gerecht wordt bepaald door een lange stok, die het oppervlak doorboort. Als het droog terugkomt, is alles klaar. Bovendien visueel kunt u zich richten op de hoogte van de taart zelf - deze moet overeenkomen met de vorm.

Voor het decoreren van de afgewerkte taarten traditioneel gebruikte glazuur, gekleurd poeder en Pasen-figuurtjes. De vloeibare substantie wordt aangebracht als de cake volledig is afgekoeld, maar de volume-elementen worden aangebracht voordat de rijp tijd heeft om uit te harden.

Zie onderstaande video voor informatie over het kiezen van een ovenschaal.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen