Keukenaccessoires

Roosterkoker: hoe kiezen en gebruiken?

Roosterkoker: hoe kiezen en gebruiken?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. eigenschappen
 2. Voors en tegens
 3. Waar is de hoes van gemaakt?
 4. Selectie functies
 5. Gebruiksvoorwaarden
 6. Wat kan de hoes vervangen?

Voor moderne huisvrouwen is er tegenwoordig een grote verscheidenheid aan keukenapparatuur ontwikkeld, waarvan de belangrijkste taak is om het kookproces te vergemakkelijken en te versnellen. Onder hen zijn zeer veelzijdig en duur, maar er zijn ook budgetopties, zoals een speciale bakhuls.

Ondanks de relatief recente verschijning op de markt, kreeg hij snel populariteit onder hostesses. En wat is de eigenaardigheid van een dergelijk product, wat zijn de subtiliteiten van het gebruik ervan, we zullen dit artikel begrijpen.

eigenschappen

Eigenlijk zakken of hoezen om te bakken - dit is niet zo'n innovatieve uitvinding. Professionele chef-koks hebben ze eerder gebruikt. Maar de gebruikelijke huisvrouwen, ze kwamen nog niet zo lang geleden beschikbaar, maar werden onmiddellijk verliefd.

Dit apparaat voor het bakken van gerechten ziet eruit als een normale filmrol, maar een speciale textuur. Als je een stuk uit een stuk snijdt, kun je een hoes van de gewenste lengte krijgen. En voor het gebruik voor het beoogde doel, is het noodzakelijk om de uiteinden van de rol stevig vast te maken. Om dit te doen, kunt u beide speciale clips gebruiken die in de set zijn bevestigd, en dunne segmenten van de hoes zelf.

Deze transparante dunne voedselfilm is gemaakt van een speciale samenstelling, die zelfs bij verhitting geen schadelijke stoffen afgeeft.

Bovendien U kunt maaltijden bereiden in een verpakking zonder het gebruik van vetten - alle producten worden in hun eigen sap bereid. Dat is de reden waarom hittebestendige tassen erg populair zijn bij diegenen die proberen een gezonde levensstijl te leiden en de ware smaak en het voordeel van producten waarderen.

Het belangrijkste kenmerk en unieke kenmerk van dit apparaat is dat het mogelijk is om er voedsel mee te bereiden, niet alleen in de oven, maar ook in de magnetron of de slowcooker.

In dit pakket van sommige fabrikanten zijn niet alleen geschikt voor het bakken, maar ook voor het invriezen van voedsel. En om in een slowcooker te koken, is een vacuümzak het meest geschikt. Het is dichter en duurzamer, en producten koken er sneller in.

Maar ook veel ervaren huisvrouwen zeggen dat Het is dit apparaat dat ideaal is voor het stomen van voedsel, vooral degenen die snel en krachtig kunnen worden gekookt, hun vorm hebben verloren. Bijvoorbeeld een vis. Met de braadsleuf kunt u op verschillende manieren lekker, gevarieerd en gezond eten bereiden, terwijl de gastvrouw na het koken de vaat niet lang hoeft te wassen van vet en sap.

En meer: verpakking en bakhuls zijn iets andere dingen, hoewel hostesses vaak denken dat ze één en dezelfde zijn. Een hoes is een solide canvas, waarvan het noodzakelijk is om zelf een stuk van de gewenste maat te knippen. Een tas is een individueel pakket van een bepaalde grootte, dat vóór de voorbereiding alleen aan de andere kant moet worden vastgebonden.

Voors en tegens

Culinair hittebestendig pakket, net als elk ander kooktoestel, heeft veel voordelen. We vermelden de belangrijkste.

 • Beschikbaarheid. Verkocht zo'n apparaat overal, en is vrij goedkoop.
 • Rijk assortiment. In de uitverkoop zijn er sleeves van verschillende fabrikanten, van verschillende lengtes en graden van dichtheid. Er zijn mouwen met clips en er zijn eenvoudige stropdassen.
 • Universeel of voor eenmalig gebruik. Een dergelijke inrichting kan geschikt zijn voor gebruik alleen in de oven en kan worden gebruikt voor bevriezen of stomen.
 • Eenvoud en gebruiksveiligheid. Tegenwoordig is het al wetenschappelijk bewezen dat de slang zelfs bij sterke verwarming geen schade toebrengt aan het menselijk lichaam en geen giftige stoffen afgeeft.
 • De mogelijkheid om te koken zonder het gebruik van vet. Hier kunt u natuurlijk voedsel van welke aard dan ook bereiden.
 • Bakken mouw kan worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan producten te bereiden. - groenten, champignons, vis, vlees en gevogelte.

Er zijn enkele nadelen van dit apparaat.

 • Eénmalig gebruik. Elk stuk rol kan slechts één keer worden gebruikt.
 • Gewetenloze fabrikanten maken het uit een te dunne film die opblaast tijdens het bakken en onder druk van stoom gewoon breekt. Als gevolg hiervan, kan niet alleen de bakplaat, maar de hele oven worden bevlekt.

Er zijn geen andere duidelijke nadelen van dit apparaat, maar er zijn veel meer voordelen. Daarom is het niet verrassend dat een toenemend aantal huisvrouwen op zoek zijn naar een dergelijke hittebestendige hoes voor hun keuken.

Waar is de hoes van gemaakt?

Veel mensen denken ten onrechte dat de hoes bij te hoge temperaturen mogelijk gevaarlijke stoffen voor het menselijk lichaam gaat afscheiden, waarmee producten ook worden doorweekt. In feite is dit niet het geval.

Gebruik voor de productie van hulzen een speciaal soort hittebestendige film. Zijn wetenschappelijke naam is gemodificeerd polyethyleentereftalaat.

Bij hoge temperaturen valt deze stof uiteen in gewoon water en koolstofdioxide. Als de hoes tijdens gebruik te verkoold wordt, betekent dit dat deze is gemaakt van film van lage kwaliteit. Maar zelfs van daaruit is er geen schade aan de gezondheid - alleen de verkoolde delen op de bakplaat.

Selectie functies

Om een ​​hoogwaardige bakmouw te verkrijgen, die alleen met plezier kan worden gebruikt, moeten luisteren naar de aanbevelingen van experts.

 • De hoes moet alleen worden gekozen door de productie van een bekend merk. Vóór dit, zou u moeten bestuderen en overzichten van zij die zulk een apparaat regelmatig kopen.
 • Als het mogelijk is, moet u uw mogelijke aankoop ruiken. De hoes mag geen te sterke giftige plastic geur hebben. In een goede, geur, in het algemeen, zou er geen moeten zijn.
 • Het is noodzakelijk om de rand van de mouw met uw handen aan te raken - deze mag niet in de handen afbrokkelen en te zacht zijn. Anders zal het bij het leggen van de producten erin breken.

En vergeet de kosten van dit apparaat niet. De hoes is een goedkoop product, maar de prijs onder de 30 roebel voor een rol van 3 meter moet de koper waarschuwen.

Gebruiksvoorwaarden

De specifieke volgorde van acties en aanbevelingen hangt af van waar precies het koken zal plaatsvinden. Maar er zijn een paar eenvoudige regels die altijd verplicht zijn.

 • Een stuk mouw moet met een marge worden gesneden. Gemiddeld zou de grootte anderhalf keer zo groot moeten zijn als het voedsel dat erin wordt gekookt.
 • Het is noodzakelijk dat voordat u de producten legt, het noodzakelijk is om de armatuur te inspecteren en ervoor te zorgen dat er geen gaatjes of gaten in zitten.
 • De uiteinden van de mouwen moeten voorzichtig en stevig worden vastgemaakt. Je kunt ze repareren met speciale clips of stropdassen die eraan vast zitten.

Veel recepten stellen dat producten moeten eerst in de hoes worden geplaatst en pas daarna kruiden en kruiden toevoegen. Later, na het instellen, schudt u verschillende keren om ze gelijkmatig te verdelen. Maar vaak, vooral wanneer de hoes van slechte kwaliteit is, breekt op dit moment het. daarom het is beter om eerst alle ingrediënten te mengen met de noodzakelijke additieven en pas dan alles in de zak te doen.

Hoe te gebruiken in de magnetron

Velen zijn verrast dat je in de magnetron kunt koken met een braadhuls. In feite is koken zo leuk:

 • snijd een deel van de huls van de gewenste lengte af;
 • bereid alle producten om te koken, meng ze met specerijen;
 • knoop de mouw aan een kant vast, doe er voedsel in en knoop de uiteinden aan de andere kant vast;
 • plaats het werkstuk in een keramische kom of magnetronschaal;
 • maak een paar gaatjes op de bovenkant van de mouw met een naald zodat de dampdruk hem niet afbreekt;
 • zet de huls in de oven, kies de kooktijd van 15 tot 25 minuten, afhankelijk van het soort voedsel en de grootte van de stukken.

Wanneer u beslist om voedsel in de hoes te koken in de magnetron, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de Grill-functie niet is ingeschakeld en het is de moeite waard eraan te denken dat de magnetron de producten droogt, daarom wordt het aanbevolen om 100 ml water aan de hoes toe te voegen voordat deze volledig is ingesteld kg producten.

Koken in de oven

In principe moet het bakken van voedsel in de oven in de hoes hetzelfde zijn als het bereiden in de vorige methode.

Dat wil zeggen: snij een stuk film van de gewenste lengte af, bind het aan één kant en leg alle producten. Vervolgens binden ze de uiteinden aan de andere kant, leggen ze de mouw op een bakplaat, maken daar bovenop een paar lekke banden in.

U kunt echter anders bakken - met de vorming van een korst op producten en zonder. In het tweede geval, na het plaatsen van de producten in de oven, hoeft u alleen maar te wachten op de gewenste tijd en de hoes eraf te halen. Maar om een ​​korst te krijgen, ongeveer 15 minuten voor het einde van het koken, wordt de huls bovenop gesneden en iets naar de zijkanten geduwd.

Hoe te gebruiken in een multicooker

Het blijkt dat het mogelijk is om een ​​dergelijke hittebestendige rol in een slowcooker te gebruiken. Aanhangers van deze methode zeggen dat de producten gelijkmatiger worden verwarmd en dat ze een speciale smaak en aroma krijgen.

Maar alleen de fabrikanten van deze huishoudelijke apparaten zijn het hier zelf niet mee eens. Ze verbieden het gebruik van de hoes niet om in dit apparaat te koken, maar ze beschouwen het gewoon als zinloos. Als je nog steeds wilt experimenteren, dan de volgorde van alle acties is hetzelfde als bij het koken in de oven.

De beste manier van werken van de multicooker zelf wordt in dit geval beschouwd als "Uitdoven".

Wat kan de hoes vervangen?

Helemaal aan het begin van het artikel zeiden we al dat hostesses vaak de sleeve en de bakzak verwarren. Dus als een rol hittebestendige folie niet voorhanden is, kunt u speciale zakken gebruiken om te bakken. In tegenstelling tot de mouwen hoeven ze niet in stukken te worden gesneden, maar zijn ze slechts aan één kant gebonden.

In extreme gevallen, in plaats van zakken en mouwen, is het toegestaan ​​om folie te gebruiken voor het bakken. Maar het moet alleen in meerdere lagen worden gevouwen voor betrouwbaarheid en in een speciale ovenschaal worden geplaatst, en niet alleen op een bakplaat.

Moderne culinaire bakmouw is een goedkope en veelzijdige assistent voor elke gastvrouw. Hiermee kunt u niet alleen tijd besparen bij het bereiden van bekende gerechten, maar ook kunt u onnodig afwassen, maar krijgt u ook de gelegenheid om smakelijke en gezonde gerechten te bereiden met vertrouwde producten.

In de volgende video leer je hoe je pilaf kookt met een bakhuls.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen