Keukenaccessoires

Turk: apparaat, keuze en gebruiksregels

Turk: apparaat, keuze en gebruiksregels

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Wat is het?
 2. Vergelijking met koffiezetapparaat
 3. types
 4. Productiematerialen
 5. De vorm en dikte van de muren
 6. Populaire merken
 7. Hoe te kiezen?
 8. Selectie afhankelijk van het type plaat
 9. Subtiliteiten van werking
 10. zorg
 11. Overzicht van interessante Turken

Voor de meeste mensen is koffie de permanente ochtenddrank waarmee je uit je slaap kunt stappen en kunt opfleuren. De ene is best een beetje kokend water en oploskoffiepoeder, verdund met een bepaalde hoeveelheid suiker. Maar liefhebbers van ware smaak moeten bij de kachel rommelen om de perfecte ochtenddrank te krijgen. En kwaliteitskoffie is immers niet alleen afhankelijk van het type en de mate van branden van de bonen, maar ook van het apparaat waarin het wordt gebrouwen.

In dit geval hebben we het over de Turk. En dat is niet verrassend, want koffie nectar, gebrouwen in een speciale container, heeft een uniek aroma en een rijke smaak.

Wat is het?

Cezve is een speciaal gerecht gemaakt voor het brouwen van koffie boven een open vuur. Het ontwerp van het apparaat is gemaakt in de vorm van een miniatuur emmer met een dikke basis en een dunne nek. Hiermee kunt u gebrande koffiebonen, die eerder in kruimel zijn gemalen, omtoveren in een heerlijke drank van opgewektheid.

Pogingen om graan koffie te zetten met gewoon kokend water zullen niet met succes worden gekroond, het zal niet mogelijk zijn om de temperatuur te creëren die nodig is voor het bereiden van een drankje in een mok. Turk is in staat om kokend water te weerstaan.

Echte kenners van dit koffiedrank beschouwen het proces van zelf brouwen van koffie als een speciaal ritueel, verbonden met menselijke handen en een intieme blik. Ze vertrouwen automatische apparaten niet voor het maken van een verkwikkende drank.

Turk
pannen

Er wordt aangenomen dat de eerste Turkse Turk van echt goud was gemaakt.

In de afgelopen eeuwen was er een geloof dat een nobele koffiedrank zou moeten worden bereid in de juiste kwaliteit gerechten. Daarom werden cezves gemaakt van goedkope metalen niet eens beschouwd als keukengerei.

Speciale aandacht moet worden besteed aan het apparaat van de Turken. Gepresenteerde gerechten zonder reden heeft een ongewone vorm. Vanwege de smalle opening van de koffie kan de drank niet op het kookelement oplopen tijdens het koken. En in het ontwerp wordt een roomkleurig schuim gevormd bovenop de koffiedrank, wat door de meeste koffiemensen als een echte traktatie wordt beschouwd. Het onderste deel van het ontwerp van de Turken heeft een brede vorm en een vlakke bodem.

Dankzij deze functie warmt de vloeistof in het vat gelijkmatig op en is het veel handiger voor een persoon om het temperatuurregime te controleren.

Vandaag kunt u de Turken ontmoeten, die uit verschillende delen zijn samengesteld. Daarom hebben ze een las die de fabrikant op een of andere manier probeert te verbergen. Als het blijkt om een ​​cezve te krijgen, gevouwen uit verschillende delen, is het noodzakelijk om zorgvuldig vertrouwd te raken met de verbindingslijn. Een zwak gewricht is de belangrijkste oorzaak van lekkage.

Vergelijking met koffiezetapparaat

Fans van koffiesurrogaten begrijpen het verschil niet tussen een koffiedrank gebrouwen in een koffiezetapparaat en een Turk. Maar echte kenners van goed voorbereide koffie met vertrouwen beweren dat de Turk de enige optie is om de juiste drank te maken.

Vanaf de eerste keer dat koffie zetten in de Turk is uiterst zeldzaam. In de meeste gevallen moeten de eerste 3 of zelfs 4 porties naar de pijplijn worden gestuurd. Met een koffiezetapparaat lijkt alles veel eenvoudiger, het doet alles automatisch.Het volstaat om de koffiebonen in te vullen, verpoederd en de vereiste hoeveelheid water te gieten.

Gezien het prijsbeleid kunnen we dat gerust zeggen Het eenvoudigste model van de Turken ten koste gaat veel goedkoper dan het gebruikelijke koffiezetapparaat. Bovendien wordt de koffiedrank in de cezve veel sneller klaargemaakt dan in een automatische eenheid.

En na gebruik van de Turk is het voldoende om onder stromend water af te spoelen in plaats van de filters en roosters van het koffiezetapparaat uit te trekken en schoon te maken.

Vandaag is er een universeel apparaat, een kruising tussen een Turk en een koffiezetapparaat, namelijk een elektrische jazz. Het lijkt qua uiterlijk op een elektrische waterkoker, waarbij een verwarmingsplaat op het elektriciteitsnet is aangesloten. Turk zelf is geïnstalleerd op de top van een speciale groef die stroom levert. Het handvat van het apparaat is afneembaar, zodat het toestel eenvoudig in de bagage kan worden gevouwen. Naast de technische kenmerken beweren kenners van een echte koffiedrank dat het echte gearomatiseerde koffie in een elektrische turk blijkt te zijn.

Een ander verschil tussen de potten en het koffiezetapparaat is het maken van een koffiedrank. Vanaf de eerste minuten van kokend water begint de koffie die wordt bereid in de Turk een verbazingwekkende geur af te geven en de koffiemachine overstemt de aroma's.

Bovendien kunt u met de Turk koffie zetten volgens verschillende recepten, die elk het drankje vullen met een speciaal hoogtepunt, delicaatheid en uniciteit.

Helaas is het onmogelijk om iets speciaals te koken met koffieautomaten. Aan de andere kant is het koffiezetapparaat in staat om verschillende soorten koffie te maken, bijvoorbeeld cappuccino of espresso. De Turk kan dit niet betalen, maar in de kundige handen van de meester zal het blijken te zijn om de juiste koffiedrank te maken volgens een speciaal recept, en dan te kruiden met room of kaneel.

types

Tot op heden is een jazz het meest gebruikelijke apparaat om koffie met hun eigen handen te maken. En alleen verfijnde koffieliefhebbers kunnen bogen op kennis over de verschillende soorten van dit keukenartikel, waardoor ze de ochtend kunnen vullen met opwindende aroma's.

Srdzhep

Een verscheidenheid aan Armeense Turken, in de vorm van een kegel met een gebogen neus en een lange steel. Het productieproces van srdzhepa verschillende nuances. Ten eerste wordt de vorm in de tegenovergestelde richting geperst.

In eenvoudige bewoordingen is het niet naar boven toe smaller gemaakt, maar uitgebreid van de nek naar de onderkant.

De initiële blank wordt ingedrukt door een zwaar gewicht en vervolgens ondersteboven gedraaid. Vanaf de smalle kant wordt de bodem afgesneden en op een groot deel geïnstalleerd. Vervolgens wordt het apparaat gevormd en bovenop wordt een achtervolging aangebracht, bovendien uitsluitend met de hand. De laatste stap is gloeien. Volgens de tradities van Armenië zijn kookgerei, waaronder de Turken, versierd met nationale patronen.

Ibrik

De wortels van zo'n ongebruikelijke naam vinden hun oorsprong in het Perzische dialect. De letterlijke vertaling klinkt als "giet water." Historische documenten geven aan dat het de ibrick was, het eerste koffiezetapparaat dat geen analogen had. Heeft het lange tijd gebruikt. Qua uiterlijk lijkt de ibrik op een kan met een inhoud van 100 ml.

Hoewel archeologen erin geslaagd zijn om ibriks te vinden met een capaciteit van 100 liter. Het ontwerp van het apparaat heeft een dunne lange neus, waardoor het erg handig is om heet water te gieten. En dankzij de afgeronde basis en de vlakke bodem biedt extra stabiliteit.

Dalla

In de oudheid werd koffie beschouwd als een drank van nomaden en bedoeïenen, en met de komst ervan op het grondgebied van Arabië veranderde het beeld dramatisch. Koffie begon te worden geconsumeerd in adellijke huizen, waardoor de status van de drank werd verhoogd, en het werd gemaakt om het alleen in uitzonderlijke gerechten te koken.

Dus dalla begon in de oude keukens te verschijnen. In uiterlijk hadden gerechten voor koffie een ongewoon hoge vorm en een korte neus.

Een voorwaarde voor het ontwerp van het ontwerp was de figuur die overeenkomt met adellijke huizen. De eerste exemplaren van Dallas waren van metaal, hoewel ze ooit van klei waren gemaakt.

Productiematerialen

Moderne modellen van de Turk voor de bereiding van koffiedranken hebben verschillende volumes, verschillen in vorm, in de vorm van het handvat, en zijn ook gemaakt van verschillende materialen.

koperen

Koper is een relatief goedkoop materiaal, wat overeenkomt met het prijsbeleid van de afgewerkte gerechten. De onderscheidende kenmerken van koper zijn sterkte en duurzaamheid. Dit materiaal heeft zichzelf alleen aan de positieve kant bewezen en wordt daarom gebruikt voor industriële behoeften. Koper heeft een hoge thermische geleidbaarheid, zodat u tijdens het koffiezetten elke warmtebron kunt gebruiken.

En om het menselijk lichaam te beschermen tegen de negatieve effecten van koper, de interne Het oppervlak van de Turken is bedekt met een extra laag zilver, tin of roestvrij staal.

Volgens de regels om traditioneel koffiedrank te maken, wordt een Turk in het zand geplaatst, dat bij het vuur wordt voorverwarmd.

Moderne koffiesets zijn kleine zandbakken en schoepen van koper. Deze kits zijn ideaal voor stadsappartementen.

klei

Clay was lange tijd een gebruikelijk en gemakkelijk toegankelijk materiaal waaruit niet alleen de Turken werden gemaakt, maar ook andere keukengerei. Dankzij de technologische vooruitgang kwamen er andere materialen die gemakkelijker te gebruiken waren dan klei. Dienovereenkomstig zijn de kosten van kleiproducten meerdere keren toegenomen. Het onderscheidende kenmerk van kalkoen kalkoen is een lang proces van het koelen van de koffiedrank, waarbij de koffie verzadigd is met zuurstof.

De poreuze structuur van klei absorbeert geuren, die later de keuken met een speciaal aroma zullen vullen.

Bovendien worden kleibepalingen heel gemakkelijk gewassen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, spoel de potten gewoon met koud water.

keramiek

Keramiek, zoals klei, zorgt idealiter voor de temperatuur van de drank, daarom is het constant nodig om het kookproces te controleren. Zodra de eerste hints van koken verschijnen, moet de pot onmiddellijk van het vuur worden gehaald. Het enige nadeel van keramiek is daarom kwetsbaarheid dergelijke Turken moeten worden beschermd tegen vallen en toevallige aanvallen.

glas

Modern materiaal, relatief recent ontvangen de vraag van fabrikanten, maar heeft nog niet veel belangstelling van consumenten. In de structuur van glazen cezve is in de meeste gevallen geen nauwe hals. De muren zijn daarom dun de inhoud van de Turken warmt snel op. Als u een paar seconden pauze neemt, zal er kokende vloeistof op het fornuis morsen. Glasontwerp wordt meestal verkregen door kenners van koffiedrank, Graag experimenteren met nieuwe koffiesoorten.

Het proces om de drank te koelen is snel genoeg, dus het moet onmiddellijk in kopjes worden gegoten.

Een kenmerk van glazen Turken is het volume, dat genoeg is om meerdere mensen tegelijkertijd te behandelen. De analogen van glazen Turken zijn kristal en kwartsvleugel. Door de dikte van deze producten kunt u de gewenste temperatuur van de drank iets langer handhaven dan bij gewoon glas. Qua uiterlijk hebben kristal, kwarts en glas Turken geen verschillen.

metaal

Universeel materiaal waaruit niet alleen koffiepotten worden gemaakt, maar ook andere soorten gerechten. Over het algemeen worden alle aluminium of roestvrij staal gebruikt. In meer oude tijden werden waardevolle metalen, zoals zilver en goud, gebruikt als hun analogen. Volgens historische aantekeningen, zilveren en gouden schalen waren alleen in adellijke huizen aanwezig.

Een onderscheidend kenmerk van roestvrij staal Turken is de maximale thermische geleidbaarheid.

Metalen structuren warmen snel op en kunnen de temperatuur in het vat lange tijd behouden. Het stalen model van Cezve is erg gewild bij beginnende koffieboeren.

Speciale aandacht vereist messingbouw van de Turken. Van dit materiaal blijkt het niet alleen om de afwas te smelten, maar ook om een ​​individuele inrichting op het oppervlak te creëren. Het belangrijkste is dat koper heel lang afkoelt, dus koffieliefhebbers kunnen lang genieten van de smaak en het aroma van een verkwikkend elixer.

aluminium

Alle gebruiksvoorwerpen gemaakt van aluminium materiaal is erg handig om te wandelen, hetzelfde geldt voor geëmailleerde structuren. Een onderscheidend kenmerk van aluminium is laag gewicht en lage kosten. Daarom zal een willekeurig vergeten jazz in een berg as op een picknick je niet van streek maken. Het enige nadeel van aluminium turks is structurele instabiliteit.

Het is heel gemakkelijk om om te gooien en zelfs onthouden. Heel vaak zijn er problemen met krassen.

Aluminium Turken zijn verre van ideaal qua uiterlijk, vaak lijkt de vorm van producten op een lepel of een soort koffiepot. Klassieke verschijning is uiterst zeldzaam. De verfijnde koffieliefhebbers worden afgestoten door het ontwerp van de structuur, die op geen enkele manier een versiering van de keukenruimte kan worden.

De vorm en dikte van de muren

De klassieke vorm van de Turken voor koffie is eenvoudigweg verplicht om een ​​traditionele uitstraling te hebben, namelijk een smalle hals en een brede bodem, de breedte van de bovenkant en onderkant moet twee keer zo verschillend zijn. De smalle hals van de Turk helpt om het open gebied van het product te minimaliseren, zodat de drank erboven bedekt is met meer opgehoogd schuim. Het is in deze dop dat het ongewone aroma van de drank bewaard blijft, en de verdamping van essentiële oliën wordt ook geblokkeerd.

Bovendien duidt de versmalde nek ten opzichte van de bodem op een sterke helling van de zijwanden van het product. Deze factor speelt een belangrijke rol bij het koken van de drank. Vanwege de ontwerpeigenschappen komt koffie niet omhoog, maar stroomt daarentegen naar beneden, geconcentreerd op de bodem.

Er zijn verschillende meningen over de wanddikte. Sommigen beweren dat 1,5 mm een ​​ideaal kenmerk van het ontwerp is.

En in principe is dit een goed onderbouwde mening tegen dzjev met een verdikte basis.

Het belangrijkste is dat de dikke bodem van de structuur geen dunne muren heeft. Dit feit geeft de verbinding van twee delen van het product aan, wat de oorzaak kan zijn van verminderde betrouwbaarheid. Dit is vooral uitgesproken bij frequente temperatuurveranderingen. En de hechting zelf is niet altijd gemaakt van hoogwaardig metaal. Vaak gebruikte legeringen van verdachte oorsprong.

Als het ontwerp van de Turken volledig dikke muren heeft, zal het apparaat snel de opgehoopte warmte afgeven, alleen tijdens het koken zal het veel moeilijker zijn om de kooktijd te regelen.

Het zal bijzonder moeilijk zijn om een ​​koffiedrank bij te houden die wordt voorbereid in een dikwandige Turk op het zand.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de grootte van de cezve. Men gelooft dat Klassiek ontwerp mag geen volume van meer dan 100 ml hebben. Meestal maken ze ongeveer 50 of 75 ml koffie. Ervaren koffiezetapparaten beweren dat om veel mensen te behandelen, moet je 50 ml koffie tegelijk maken. Ten eerste zal het de gasten verrassen met kwaliteit, en ten tweede, alsjeblieft met kwantiteit. Het belangrijkste ding dat de huidige kenmerken van de drank zal verrassen.

In moderne modellen zijn er, naast het heldere ontwerp, extra nuances. Veel ontwerpen van de Turken worden bijvoorbeeld aangevuld met een deksel. En de hendels hebben niet altijd een handige vorm, meestal spelen ze een decoratieve rol in de vaat.

Populaire merken

Tot op heden is er een grote verscheidenheid aan gerechten die zijn ontworpen voor de bereiding van deze koffie. We hebben het over jazz van handmatige en fabrieksproductie. Een groter aantal Turken op de wereldmarkt worden gemaakt. op het grondgebied van Armenië, Zuid-Ossetië, Turkije en Azerbeidzjan. Sommige exemplaren hebben echter een levenslange garantie.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de productie van jazzbedrijven. sojasauswaar in plaats van werktuigmachines de vaardigheid van menselijke handen werd gebruikt. Producten van dit merk zijn overal ter wereld populair. Elke individuele kopie is gemaakt op basis van een enkel vel koper. De buitenzijde is gemaakt door embossing met interessante patronen. Het binnenste gedeelte is bedekt met een laag zilver. Dankzij hun stevige constructie zijn de Turken van Soy geërfd.

Als we de productie van de Turken op een productieschaal beschouwen, neemt het bedrijf de leidende positie in Ceraflame met zijn keramische producten. Producten hebben veel positieve eigenschappen. Deze Turken zijn bijvoorbeeld niet giftig, ze tolereren dapper temperatuurschommelingen, hun buitenste laag voorkomt krassen, en nog belangrijker, ze kunnen worden gebruikt bij een open vuur. Het volledige bereik van dzhezv heeft de juiste klassieke vorm, het verschil daartussen - alleen in volume en kleur.

Op het grondgebied van de Russische Federatie werd het leiderschapsniveau door twee ondernemingen onderling verdeeld: LLC "Stanitsa" en "Gus-Crystal Glass Factory". Tegelijkertijd creëert "Stanitsa" Turken van koper, waarbij elk afgewerkt exemplaar een verdikte bodem heeft, een comfortabel handvat en een ongewoon ontwerp. En "Gus-Khrusalny-glasfabriek" produceert cezves van bergkristal. Dankzij dit materiaal zijn de Turken transparant, wat er bijzonder mooi uitziet.

Bovendien barsten de kristallen containers voor het zetten van koffie tijdens het verwarmen niet of barsten ze, maar kunnen ze worden verbroken door onbedoelde druppels.

Naast de wereldberoemde merken die potten maken, zijn er ook andere bedrijven die zich aan de positieve kant hebben bewezen.

 • Vitesse. Bekend merk betrokken bij de vervaardiging van gerechten en huishoudelijke apparaten voor de keuken. Aanvankelijk was het bedrijf alleen bezig met de productie van roestvrijstalen schotels en eind 2007 werd hun assortiment aangevuld met een verscheidenheid aan keukenapparatuur, waaronder de Turken.
 • Fissman. Dit merk staat al meer dan 10 jaar op de wereldmarkt bekend. Het bedrijf houdt zich uitsluitend bezig met de vervaardiging van servies en klein keukengerei. De hele lijn is duurzaam en betrouwbaar. De materialen die worden gebruikt voor de productie van gebruiksvoorwerpen, hebben een hoge mate van beveiliging, die een belangrijke rol speelt bij het creëren van hoogwaardige cezve.
 • Standaardkunstproducten. Een Indiase onderneming die zich bezighoudt met de productie van goederen met een ongewoon ontwerp. Elk jaar groeit de merkstructuur, worden nieuwe kaders bij het werk betrokken en worden moderne oplossingen geïntroduceerd. Ontwerpers houden zich bezig met hooggekwalificeerde specialisten. Dankzij het goed gecoördineerde werk van het team weet het bedrijf nieuwe hoogten te veroveren en verbeterde producten te maken, waaronder de Turken.
 • Tima. Russische fabrikant die zich bezighoudt met de vervaardiging van keukengerei van hoge kwaliteit. Tegelijkertijd stopt het productieproces niet voor een minuut. Elk jaar neemt het productievolume alleen maar toe. De belangrijkste modellen van de Turken hebben een rebranding ondergaan en tegenwoordig kan een modern persoon niet alleen genieten van de smaak van goed voorbereide koffie, maar ook de keukenruimte versieren met hun esthetische vormgeving.

Hoe te kiezen?

Turk, of jazz, is het meest gebruikelijke apparaat voor het maken van koffie. Elke persoon kiest dit apparaat op basis van zijn eigen voorkeuren en persoonlijke vereisten. Maar voor degenen die nog nooit echte koffie hebben geprobeerd en willen kennismaken met deze geurige drank, Je moet luisteren naar de aanbevelingen van koffiezetapparaten met betrekking tot de keuze van kookgerei, wat de kwaliteit van de drank bepaalt.

 • Voor een beginner koffieliefhebber het meest geschikt Klassieke Turk, gemaakt van metaal, geschikt voor zowel gas- als elektrische kachels. De waarde ervan als geheel heeft geen invloed op het gezinsbudget, maar het zal blijken om dit heerlijke koffiedrankje te proberen. Met behulp van metalen Turken kun je koffie maken volgens oude recepten, namelijk op het hete zand.
 • Als liefhebbers van koffie-surrogaat de vrolijkheid van de poeder-massa naar de geroosterde granen willen veranderen, is het het beste om aandacht te schenken aan moderne elektrische modellen. Dergelijke apparaten lijken geschikt voor grote gezinnen, wanneer het nodig is om een ​​ontbijt voor kinderen klaar te maken, volwassenen kunnen zich klaarmaken voor werk en er is geen mogelijkheid om het proces van koffiezetten te volgen.
 • Mensen van wie het beroep wordt geassocieerd met frequente zakenreizen moeten aandacht besteden aan elektrische turken gemaakt van metaal. Ze moeten een afneembaar handvat hebben, waardoor het apparaat veel gemakkelijker in de bagage kan worden meegenomen. De metalen behuizing van de elektrische Turken is praktisch niet beschadigd tijdens het transport.
 • Als de ochtendkosten extra tijd hebben, is het het beste om het te gebruiken voor het maken van koffie in de Turk, gemaakt van klei of keramiek. Deze materialen kunnen warmte opvangen en deze geleidelijk aan de drank overdragen. En de smaak van de afgewerkte koffie is niet mogelijk om in woorden te beschrijven.
 • Bij het kiezen van de grootte van de Turken is het het beste om de voorkeur te geven kleine tanks. Het is in hen dat het mogelijk is om het aroma van een koffiedrank te behouden. Natuurlijk is deze optie niet altijd geschikt voor grote gezinnen, maar voor twee volwassenen past deze perfect.
 • Het materiaal van de handgreep van de Turken moet hittebestendige eigenschappen hebben. Om deze reden worden plastic opties het best niet eens overwogen.

Selectie afhankelijk van het type plaat

Meerdere geschillen tussen koffiemensen waar Turk het beste van is zullen nooit eindigen. De reden voor deze geschillen is niet alleen de eigenaardigheid van het bereiden van een koffiedrank, maar ook het kenmerk van kooktoestellen. Elke huisvrouw weet immers dat gerechten die bedoeld zijn voor een elektrisch fornuis niet altijd bestand zijn tegen de werking van een gasbrander. Voor een kachel met een standaard gasaansluiting, uitgerust met verschillende branderopties met een open vlam, moet u bijvoorbeeld kiezen voor metalen modellen van potten gemaakt van koper, staal, messing en zelfs brons.

Hun enige nadeel - een ongebruikelijke ontwerper cover brandt bij interactie met open vuur.

Om schade aan het uiterlijk van de Turken te voorkomen, is het noodzakelijk om een ​​scheidingswand te gebruiken, die een scheiding vormt tussen de vlammen en de schalen. Als de verdeler voor gasfornuizen op permanente basis wordt gebruikt, kunt u de Turken gebruiken, gemaakt van keramiek, glas, porselein of klei.

Houders van glaskeramische platen zijn geschikt voor kwartsjazz. Het is al lang bewezen dat kwarts niet bang is voor contact met open vuur. Moderne glaskeramische platen hebben een speciale coating waarop u gerechten van elk materiaal kunt plaatsen. Het belangrijkste is om een ​​gladde bodem te hebben.. Om deze reden kunnen eigenaren van glaskeramische platen verschillende soorten Turken verkrijgen, die u elk in staat stellen speciale koffierecepten te maken. Maar om een ​​koffiedrank te maken moet aan de uiterste kant van de grootste brander staan, zodat het handvat van de Turken verder reikt dan de kachel.

De meest geschikte optie voor inductieplaten zijn de Turken, gemaakt van staal of met een ferromagnetische bodem.

Kies een poker in een speciaalzaak, daar moet je speciale aandacht aan besteden apparaatcompatibiliteit met inductieplaten. Een alternatief is om een ​​speciale adapter aan te schaffen.

Voor elektrische kachels gebruik van de Turken, gemaakt van metaal. Het materiaal van het apparaat stelt de gastvrouw in staat de cezvea op een verwarmd oppervlak te zetten zonder zich zorgen te maken over de schade aan de vaat. En toch, ondanks de moderne technische vooruitgang, wordt de heerlijkste en aromatische koffie op het zand bereid.Voor het zandkoekrecept worden dunwandige Turken van koper of brons gebruikt. Andere materiaalopties mogen niet worden overwogen.

bronzen
messing

Subtiliteiten van werking

Helaas kent niet elke moderne man alle subtiliteiten en nuances van de uitbuiting van de Turken. En zodat er in de toekomst geen problemen zullen zijn, is het noodzakelijk om jezelf vertrouwd te maken met de regels voor het betreden van poker in het werk en de subtiliteiten van het gebruik ervan.

 • De verkregen Turk moet eerst worden gewassen met stromend water.
 • Giet vervolgens schone vloeistof in de gewassen cezve, voeg een schijfje citroen toe en doe het vuur aan de kook om de container te koken. Deze regel is van toepassing op alle soorten Turken, behalve aluminium.
 • Na de eerste twee stappen kunt u beginnen met het zetten van koffie, maar het eerste deel mag niet worden gebruikt. Het moet worden gegoten.

De gepresenteerde instructies dragen bij aan de maximale reiniging van het binnenoppervlak van schadelijke elementen.

Vanwege de juiste opeenvolging van handelingen is het inwendige deel van de cezve bedekt met essentiële oliën, die dienen als bescherming tegen de uitgestoten schadelijke stoffen.

En na alle manipulaties zal het blijken te zijn van een smakelijk en ongewoon drankje.

Moderne Meesteres is belangrijk om dat te onthouden In geen geval kan een Turk worden gereinigd met reinigingsmiddelen en zelfs in de vaatwasser is hij niet geschikt voor het zetten van koffie.

zorg

Houders van gerechten die een ochtenddrankje van levendigheid schenken, moet u de kenmerken van zorg voor dit item kennen. Voor het wassen van de meeste variëteiten van de Turken kunnen geen agressieve reinigingsmiddelen worden gebruikt. Bijvoorbeeld, een klei Turk absorbeert zeer snel de chemische geur van reinigingsmiddelen, respectievelijk, zal onaangename geuren afgeven aan de dampende drank. De stronk moet na elke koffiebereiding worden gewassen. Om dit te doen, gebruikt u gewoon een kleine waterdruk uit de kraan.

Koper Turk is het meest duurzaam, maar kan na verloop van tijd zijn natuurlijke glans verliezen. Binnen en buiten is bedekt met een donkere aanraking. In dergelijke gevallen kunt u stoffen gebruiken om voor koper te zorgen. Maar als dit niet genoeg is, kunt u andere reinigingsopties gebruiken, die zich in de schappen van de keuken bevinden. Bijvoorbeeld, de donkere muren van de Turken kunnen worden gereinigd met citroen, waardoor citroensap op het oppervlak van koffiegereedschap wordt gelegd, wacht een paar minuten en spoel vervolgens.

Glazen potten zijn niet kieskeurig onder hun hoede. Ze kunnen worden gewassen met gel of een speciaal reinigingsmiddel voor gerechten.

Het belangrijkste is om de zachte kant van de spons te gebruiken, anders zullen er krassen op het glas verschijnen, die het uiterlijk van de schaal zullen beschadigen. Het is niet wenselijk om producten te gebruiken die gemaakt zijn van gewone zeep. Anders lijkt na drogen op de wanden van de Turken modderige bloei.

Een ander probleem kan een onaangename geur zijn in kleien jazz. Ontdoen van het zal gewone frisdrank helpen. Het wordt opgelost in een kleine hoeveelheid water, in het kookvat gegoten en een nacht bewaard. 'S Morgens worden de gerechten eerst gespoeld met heet water en daarna koud. Na deze manipulaties kunt u veilig doorgaan met het bereiden van nieuwe soorten koffiedrank.

Overzicht van interessante Turken

Bij het samenstellen van de ranking van de beste Turken werd rekening gehouden met de mening van natuurlijke koffieliefhebbers. Elke persoon sprak voor een of ander model, waardoor het mogelijk was om kopieën van de hoogste kwaliteit te kiezen die gemaakt zijn van verschillende materialen.

"Dorp" Koper "

Dit model van de Turken werd zeer gewaardeerd door de consument. Het ontwerp van gerechten gemaakt in de klassieke stijl. Het volume van het vat is 500 ml. De basis van koper is bedekt met een speciale beschermende laag, het binnenoppervlak is bewerkt met voedselkwaliteittin, dat oxidatie weerstaat. De vernauwde nek stelt u in staat om een ​​scherp koffiedrankje te bereiden, met behoud van zijn rijke aroma en smaak.

Een onderscheidend kenmerk van de beschreven Turken is comfortabel handvat, gemaakt van natuurlijk hout. Dankzij haar wordt het proces van het bereiden van een drankje een puur genot en vooral: het risico op verbranding is uitgesloten.

Daarnaast heeft het cezvea-ontwerp een speciale ring die het mogelijk maakt om de vaat aan de haak te hangen en niet alleen op de plank te leggen.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan het ontwerp van het kooktoestel, dat ideaal is gecombineerd met het interieur van elke keuken. Veel eigenaren van de Turken benadrukken de kracht van het ontwerp. Het materiaal is niet vatbaar voor vervorming, de buitenzijde is niet bekrast en het wassen ervan is niet moeilijk.

"Vitesse Turguoise"

Vertegenwoordigd door een kopie van de Turken, gemaakt van roestvrij staal, is vooral populair bij koffieliefhebbers. Het uiterlijk heeft een speciale aantrekkingskracht en dat alles dankzij de harmonieuze combinatie van matte en spiegelende coating. De wanden van de structuur en de onderkant worden vrij snel warm, in korte tijd blijkt het een verkwikkende drank te zijn met een speciaal aroma.

Het handvat van de Turken is uitgerust met een extra inzetstuk dat uitglijden van de handen voorkomt. Bovendien warmt het niet op, respectievelijk, het zal niet lukken.

De beschreven Turk heeft uitstekende eigenschappen. Het is niet onderhevig aan vervorming, gemakkelijk te wassen, niet bedekt met bloei en donkere vlekken. Bij het overwegen van een jazz volgens het criterium van prijs / kwaliteit, Vitesse "Turguoise" is het meest recente exemplaar.

"Ceraflame Ibriks Nieuw"

Onder de keramische Turken, is dit exemplaar van gerechten erg in trek bij koffieliefhebbers. Door het elegante uiterlijk en het elegante ontwerp past het apparaat harmonieus in elk keukeninterieur.

De buitenzijden van de wanden van het beschreven model zijn bedekt met een laag email, die bescherming tegen ruwheid en krassen garandeert. Het is vermeldenswaard dat wassen "Ceraflame Ibriks Nieuw" vereist geen speciale gereedschappen, het volstaat om lichte reinigingsmiddelen en de zachte zijde van de spons te gebruiken.

Ceraflame Ibriks New wordt beschouwd als een universele cezve. Het brengt gemakkelijk direct contact met open vuur over, een elektrisch fornuis en draagt ​​zelfs de interactie met een magnetron en vriezer over.

Scherpe veranderingen in de constructie van deze Turk zijn niet verschrikkelijk. Tijdens het productieproces worden alleen materialen gebruikt die onschadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.

Het belangrijkste kenmerk van dit model is de uniforme verwarming van de vloeistof terwijl het effect van loomheid wordt gecreëerd. Deze factoren geven de koffiedrank een ongewone smaak en een rijk aroma. Na het verwijderen van Ceraflame Ibriks nieuw uit de kachel, koelt het aardewerk vrij lang, terwijl de smaak van de resterende koffie niet verandert.

Voor het gemak van wassen, is het cezve-ontwerp uitgerust met een afneembare handgreep.

Zie hieronder voor informatie over het correct zetten van koffie in Turk.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen