Keukenaccessoires

Pedaalbakken

Pedaalbakken

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. kenmerken
 2. Hoe te kiezen?
 3. Voors en tegens

Afval in de moderne keuken is een onmisbaar element in het interieur. Sommige huisvrouwen vinden het overbodig om een ​​soort speciale container te kopen, maar voor anderen is de aanschaf van een ideaal model een verantwoorde en moeilijke keuze, omdat niet alleen de oplossing voor het probleem van het weggooien van afval, maar ook de algehele indeling van de keukenruimte ervan afhangt.

Sommige huisvrouwen zijn gebaseerd op esthetische overwegingen, zonder een eenvoudige plastic emmer in de keuken te kopen met een originele ontwerpoplossing. Anderen kiezen voor een dergelijke emmer, vanwege hygiënische redenen - het openen van het deksel van de container met je handen is geen erg aangename ervaring. Wat het ook was, maar na een paar minuten bestudering van de modellen op de markt voor keukenaccessoires, kunt u een originele kopie kopen die het probleem van afvalverwerking oplost.

kenmerken

Vuilnisbak met een pedaal - een geweldige optie voor de keuken of het toilet. Met deze stijlvolle containers kunt u het deksel openen met één aanraking van het pedaal en lang worden beschouwd als de favoriet van hostesses - geen onnodig kantelen en eindeloos openen van het deksel handmatig, wat al hygiënisch is.

Het deksel is verzegeld, houdt alle onaangename geurtjes van afval in de emmer tegen, en het is niet nodig om het met je handen aan te raken.

Natuurlijk laten de afmetingen van het product niet toe om de tank onder de gootsteen te bepalen, omdat de container vrij hoog is en het indrukken van de voet op het pedaal niet erg handig is.

Dergelijke emmers maken van plastic of van metaal. De laatste optie verdient de voorkeur vanwege de uitstekende slijtvastheid en het spectaculaire uiterlijk. Roestvrijstalen containers zijn niet bang voor de negatieve effecten van vocht en behouden hun oorspronkelijke uiterlijk voor een lange tijd. Er zijn emmers met een mat oppervlak en chroom. Metalen manden passen perfect in het interieur en zijn gemakkelijk te gebruiken.

Zo'n emmer is gewoon onmisbaar in een woonwijk. Dagelijks afval vereist een duurzaam staalmodel dat niet vervormt onder het gewicht van afval. Bij de vervaardiging van dergelijke producten gebruikt roestvrij staal, bestand tegen externe invloeden. Noch vocht noch sterke temperatuurdalingen zullen de container bederven, daarom kunnen dergelijke bakken zelfs op straat worden geplaatst.

Plastic modellen zijn heel gemakkelijk schoon te maken - ze zijn gemakkelijk te reinigen.

Voor meer gebruiksgemak, kun je een vuilnisbak kopen met een pedaal en de volgende extra items:

 • vast deksel, dat nodig is om te beschermen tegen geurtjes;
 • verwijderbare plastic zak - het is nodig om de emmer schoon te houden;
 • rand, die dient om te beschermen tegen mechanische stress.

Roestvrijstalen containers worden geleverd met een plat of geperforeerd oppervlak en hebben vaak kleine wielen om de bak te verplaatsen.

Populair model met voetpedaal merk Brabantia, gemaakt in de stijl van rustiek. Het assortiment pedaalemmers bij dit bedrijf is vrij breed.

Hoe te kiezen?

Bij het kopen van een prullenbak kan het handig zijn om kennis te nemen van enkele van de hieronder beschreven punten.

 • Modellen hebben een capaciteit van 5 tot 30 liter. Maar capaciteiten van 8, 12, 15 en 20 liter worden als de meest populaire beschouwd.
 • Containers worden rechthoekig, vierkant of cilindrisch geproduceerd. Welk model te kiezen hangt af van de grootte van de keuken of badkamer en de persoonlijke voorkeuren van de gastvrouw.
 • Het is noodzakelijk om de vraag over het materiaal (plastic of staal) te beantwoorden.

De pedaalemmer is erg praktisch en altijd van hoge kwaliteit, wat het toelaat Maak je geen zorgen over de vervorming ervan door verschillende toepassingen.

Een van de nieuwste innovaties is een pedaalemmer met verschillende compartimenten. Sommige fabrikanten bleven niet afzien van de verzoeken van activisten die de milieuvervuiling tegengingen en begonnen met het produceren van containers met verschillende afdelingen voor verschillende soorten afval om gescheiden afvaltypen die kunnen worden gerecycled (metalen voorwerpen, glas, stoffen en papierproducten) te scheiden van ongeschikt.

Een dergelijke aanpak is een echte revolutie in de vuilnisindustrie, waardoor middelen kunnen worden bespaard en de ecologische situatie ten goede kan worden veranderd.

Een apparaat met meerdere afdelingen is handig in gebruik, maar dit is alleen als het gaat om over het kwaliteitsmodel. In een dergelijk model moeten afdelingspartities bijvoorbeeld veilig worden bevestigd en niet worden opgehangen, zoals gebeurt in sommige goedkope plastic pedaalbakken. Het bedieningsprincipe van dit product is vrij simpel: je moet op het pedaal trappen, afval gooien in het juiste compartiment en de voet loslaten.

Ook het vermelden waard over ontwerpen met microlift. Met dit mechanisme kan het deksel langzaam en zonder ruis klappen.

Veel huisvrouwen zijn in de war dat dit ontwerp nogal massief is, zelfs als je een klein model koopt. Maar het is de moeite waard om één factor te overwegen: hoe zwaarder de emmer, des te sterker zijn lichaam. Er moet aan worden herinnerd dat de persoon het pedaal constant met zijn voet aandrukt, wat onvermijdelijk tot een verzwakking van het mechanisme zal leiden en het deksel niet zo gemakkelijk na verloop van tijd als na de aankoop kan worden geopend. Zo'n emmer is hygiënisch en handig dan tanks en manden met deksels.

Rekening houdend met de afmetingen, moet je beslissen in welke hoek van het huis de stembus moet worden geplaatst, omdat je niet alleen een plek nodig hebt voor de tank zelf, maar ook voor het deksel om vrij te kunnen leunen, omdat niet alle modellen het deksel 90 graden open hebben - sommige emmers ze leunt terug tot het uiterste.

Pedaalemmers kunnen verbeterde variaties hebben. Bijvoorbeeld, een van hen is op emmer drukken. Dit is een geweldige oplossing voor mensen die vaak niet genoeg tijd hebben om afval weg te halen. Meestal zijn deze bakken gemaakt van staal met een voetpers. Met deze tank kun je het afval niet iets langer kwijt, omdat het de bestaande afval kan omwikkelen met polyethyleen en zoiets kan vormen als bakstenen die later kunnen worden vrijgegeven. Dergelijke emmers zijn duurder, maar voor veel huisvrouwen is een nuttige toevoeging in de vorm van persen de moeite waard.

Het uiterlijk van de pedaaltank speelt ook een rol. Vaak zijn er modellen met geschilderde bloemen of bezienswaardigheden van verschillende hoofdsteden van de wereld. Sommige bedrijven bieden op maat gemaakte ontwerpen. In dit geval geeft de koper aan welke foto en foto naar de bucket moet worden overgebracht.

In een klassiek interieur past een vuilnisbak perfect in de kleur van de muren of eenvoudig monochroom (wit, blauw, zwart, bruin). Voor hightech appartementen zijn chroomopties geschikt. Om te versieren en originaliteit te geven, kunt u verschillende patronen kiezen.

Voors en tegens

Pedaalemmers kunnen een geweldige oplossing zijn om afval in de keuken of badkamer kwijt te raken maar het is de moeite waard om een ​​aantal positieve en negatieve punten op te merken alvorens te kopen:

 • worden onderscheiden door eenvoud en rechtlijnigheid;
 • er stijlvol uitzien;
 • gebeuren vanaf het geëmailleerde en verchroomde metaal of meerkleurig plastic;
 • betaalbaar, maar duurder dan gewone emmers, waarbij je zelf het deksel moet optillen;
 • door productie worden sterke en duurzame materialen gebruikt;
 • bijna overal te koop: van hardware-winkels tot internet;
 • heb een volume van 5 liter en meer.

  Nadelen van dergelijke emmers:

  • mogelijke vervorming en verkeerde uitlijning van de urn aan de zijkant in de tijd;
  • verzwakking van de strakheid van de dekking;
  • soms wordt het deksel losgemaakt.

  Het kiezen van een prullenbak voor de keuken mag geen verafgelegen plan zijn.Dit is natuurlijk niet de eerste prioriteit, maar u moet wel goed nadenken over de opslag van toekomstige afvalstoffen. De juiste keuze zorgt voor het gemak van werken in de keuken en de netheid van de kamer.

  Zie de volgende video voor het maken van de prullenbak met een automatisch deksel.

  Schrijf een reactie
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

  mode

  schoonheid

  betrekkingen