De meest waarschijnlijke oorzaak van snelle veroudering

Specialisten van de University of Michigan ontdekten wat veroudering van vrouwen en mannen snel maakt. Het bleek dat veroudering op cellulair niveau wordt veroorzaakt door het inkorten van de chromosoomuitgangen - telomeer. Hun verkorting veroorzaakt snelle veroudering van het lichaam.

Wetenschappers hebben geconcludeerd dat hoe harder en langer een persoon werkt, leert, hoe sneller de processen van telomeerverkorting plaatsvinden.

telomeren (groen gemarkeerd)

Als onderdeel van het experiment hebben genetica en biologen eerst de telomeerlengte van eerstejaars studenten gemeten en vervolgens metingen gedaan aan dezelfde studenten vóór de eindexamens. Soortgelijke metingen werden uitgevoerd op jonge meisjes en jongens in het eerste jaar van hun stage in klinieken na hun afstuderen aan medische universiteiten.

Het bleek dat de nieuwe artsen vanwege de toegenomen verantwoordelijkheid, opwinding, lange werktijd, DNA-veroudering meer dan zes keer sneller vloeiden dan eerstejaarsstudenten en driemaal sneller dan studenten die zich voorbereiden op hun afstuderen.

Onderzoekers zijn ervan overtuigd dat het de lengte van de chromosoomuitgangen is die een marker kan zijn die verouderingsprocessen aangeeft. Haar definitie zal helpen vaststellen hoe de belasting de persoon beïnvloedt, hoe hij een stressvolle situatie heeft doorstaan.

De aanbeveling van de auteurs van het experiment aan iedereen die jeugd en schoonheid voor langere tijd wil behouden, is eenvoudig: werk met mate, zorg dat je tijd vindt voor buitenactiviteiten.

Nu is deze zelfde groep wetenschappers van plan om een ​​onderzoek uit te voeren dat tot stand zal komen Veroorzaakt veroudering bij vrouwen zwangerschap en bevalling. Metingen van de telomeerlengte zijn al begonnen in een groep zwangere vrouwen en na de bevalling zullen ze het onderzoek herhalen. Het is ook de bedoeling om een ​​derde experiment uit te voeren - een jaar na de geboorte, om vast te stellen hoe vermoeidheid en nachtelijke slaap, die vaak gepaard gaan met de eerste maanden van het leven van een baby, de jeugd van de moeder beïnvloeden.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen