Wetenschappers hebben ontdekt dat mannen niet minder dan vrouwen roddelen

Een groep onderzoekers van de Universiteit van Californië in Riverside hebben de mythe ontkracht dat alleen vrouwen roddelen. Een reeks experimenten heeft dat aangetoond mannen neigen niet minder te roddelen dan het schone geslacht. Ook hebben psychologen en sociologen opnieuw een wijdverspreide misvatting ontmaskerd, omdat ouderen steeds vaker roddelen dan jongere.

De resultaten van de studie werden gepubliceerd in de Russische editie van Science and Life.

Het experiment betrof honderden mannen en vrouwen van alle verschillende leeftijden - van 18 tot 58 jaar. Aan elk onderwerp werd gevraagd een opnameapparaat aan hun kleding te bevestigen. Het repareerde selectief niet alles wat een persoon zei, maar alleen individuele fragmenten van zijn gesprekken. Toen het apparaat werd ingeschakeld, wisten de proefpersonen het niet. Volgens de regels droegen ze het voor meerdere dagen, en deden het alleen tijdens het slapen.

De resulterende audiobestanden werden geanalyseerd door psychologen en een speciaal neuraal netwerkprogramma, dat de functie had van het zoeken naar informatie uit de mond van de spreker over andere mensen. Dus het lukte om te tellen wie en hoeveel er geroddeld is tijdens het experiment.

Het bleek dat mensen van elke leeftijd niet graag te veel roddelden - slechts ongeveer 14% van de dialogen vertoonde roddels.

In de overgrote meerderheid van de gevallen was de roddel volledig neutraal van aard - niet veroordeeld, niet beschuldigd. In ongeveer 10% van de gevallen waren deze dialogen negatief en slechts in 5% van de gevallen waren ze positief (ze waren goed voor mensen voor hun ogen).

Het persoonlijke leven van beroemde mensen interesseert onze tijdgenoten vaker dan het persoonlijke leven van een buur of medearbeider. Roddel over de sterren komt 9 keer vaker voor.

De onderzoekers vonden geen leeftijdsverschillen: zowel de 18-jarige als de 55-jarige deelnemers aan het experiment roddelden met dezelfde intensiteit en frequentie. Er waren ook geen verschillen in het opleidingsniveau, de financiële toestand - de rijke en de ontwikkelde roddels precies hetzelfde bedrag als de armen en onderopgeleiden.

Maar nu hebben vrouwen iets te betwisten wanneer mannen hen ervan beschuldigen verslaafd te zijn aan roddels - onderzoekers vonden geen sekseverschillen. Even roddelen en die en anderen. Maar mannen praten vaker dan negatief over iemand achter de ogen. Roddel van vrouwen is positiever of neutraal.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen