Haarkleuring

Hoe oud kun je je haar verven?

Hoe oud kun je je haar verven?

doe mee aan de discussie

 
inhoud
  1. Heb ik het nodig?
  2. Welke kleuren zijn geschikt?
  3. conclusie

Bijna alle meisjes proberen hun moeders te imiteren. Dus, op het voorschoolse tijdperk dragen ze moederschoenen of hoeden. Ze zijn ouder geworden en schilderen haar lippen met moeders lippenstift of verstikken haar met parfums. Probeer dan haar sieraden en droom er ook van om meer kans te maken op volwassenen. En welk meisje droomde er niet van dezelfde prachtige goudsbloemen te hebben, zoals haar moeder, of hetzelfde kapsel te dragen?

In de adolescentie proberen veel meisjes op te vallen met niet-standaard gedrag en ongewone verschijning om zichzelf te laten gelden en de aandacht te trekken. Ze dragen zware sieraden, dragen hoge hakken en korte rokjes, korte broeken, maar wat vooral ongelooflijk is, is hun haar lila of karmozijnrood verven.

Dus is het de moeite waard om meisjes hun haar te laten verven, en als het mogelijk is, vanaf welke leeftijd? En zal het haar in de toekomst pijn doen? Probeer dit en probeer het uit te zoeken.

Heb ik het nodig?

Het haar van een kind is veel dunner dan bij volwassenen, zijn huid is veel zachter en gevoeliger en de allergische reactie op kleurstoffen en glansmiddelen is veel sterker. Daarom zal de schade van kleuren groter zijn. Om nog maar te zwijgen van het feit dat als ze al op jonge leeftijd inwerken op het haar met chemicaliën, ze broos en dood zullen worden, en hun bollen verzwakt, omdat ammoniak in aanhoudende kleurstof diep in het haar doordringt, het vernietigt en natuurlijke kleurstof vervangt door kunstmatige kleurstof .

Als je je haar van tien tot twaalf jaar begint te verven, wordt het haar op 18-jarige leeftijd dunner, droog en broos. In plaats van levend glanzend en golvend haar op het hoofd zal er een hard gesneden "stro" zijn.

Deskundigen adviseren om te beginnen met het verven van je haar niet eerder dan 14-16 jaar oud, dat wil zeggen, niet voordat de puberteit eindigt, omdat onder invloed van hormonen en de hoofdhuid, en het haar zelf nog steeds kan veranderen - je moet ze niet blootstellen aan aanvullende testen.

Welke kleuren zijn geschikt?

Een ander ding - natuurlijke kleurstoffen. Ze zijn niet alleen niet schadelijk, maar versterken ook het haar en verbeteren hun structuur.

Voor het geven van lichte toon haarspoelingen met kamille bouillon. Infusie van uienschil geeft je haar een kastanjebruine tint. Voor een meer dramatische kleur, kunt u natuurlijke kleuren gebruiken: henna en basma. Door ze in verschillende verhoudingen te mengen, kun je allerlei kleuren krijgen: van rode naar donkere kersen. Tienermeisjes zijn beter af met het gebruik van natuurlijke verf als het schoolstatuut hen toestaat naar school te gaan met hun hoofd geschilderd. omdat deze verf zeer resistent is en niet binnen één of twee weken kan worden afgewassen.

Je kunt ook haarkleuring oefenen tijdens de zomervakantie. En er is tijd en er zijn geen beperkingen op school. Andere hardnekkige verven, evenals bliksem of highlighting, het is beter om te "verwennen" in een volwassenere leeftijd.

Nu zijn er veel veilige hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt als u naar een schoolfeest gaat of uw vrienden wilt verrassen met een ongewone verschijning. Ze zijn van korte duur en worden één of twee keer van het hoofd gewassen.

Maar je kunt de verschillende tinten ervaren en er voor een avond uitzien als een helder persoon. Hiervoor zijn gebruikte tonics. Ze gedragen zich anders dan resistente kleurstoffen. Tonics dringen niet diep in de structuur van het haar in en verwaaien het niet, ze zijn verdeeld over het oppervlak, zijn eenvoudig aan te brengen en gemakkelijk af te wassen. Lichte tonics houden het haar niet langer dan een maand.

Deze omvatten gekleurde kleurpotloden, balsems, mousse, getinte shampoos. Ze bevatten geen ammoniak. De zachte tonic penetreert de haarstructuur een beetje dieper, daarom houdt het langer aan op de strengen.

Resistent tonicum bestaat uit een klein percentage ammoniak, maar is niet schadelijk voor het haar. Maximaal twee maanden.

U kunt speciale kleurpotloden gebruiken. Dit is een veelkleurige pastel die de strengen in een andere kleur inkleurt.

Er zijn 2 soorten kleurpotloden: droge en krijtachtige schaduwen. De eerste is goedkoper, ze hebben meer verschillende tinten en kleine schaduwen zijn gemakkelijker aan te brengen. Ze worden ook een of twee keer afgewassen.

Dankzij het gemak van het aanbrengen en wegwassen van de tonica, kunt u verschillende tinten uitproberen voordat u degene vindt die bij u past. Elke keer dat je je look kunt veranderen van de stijl van "Vamp" naar Malvina met blauw haar.

Het belangrijkste is dat het niet indruist tegen de eisen van de school en de ouders.

conclusie

Meisjes kunnen beter niet beginnen met het verven van hun haar dan 14-16 jaar oud. Tot deze leeftijd zijn alleen natuurlijke kleurstoffen van niet te lichte tinten toegestaan. Voor feestjes en ontmoetingen met vrienden is het toegestaan ​​om te verven met onstabiele onschadelijke producten (gekleurde kleurpotloden, kleurende shampoos, vernissen) die gemakkelijk worden weggespoeld en de haarstructuur niet bederven.

Zo'n vraag kan zich voordoen in elk gezin waar meisjes opgroeien. Een paar tips zullen toelaten om dit probleem correct op te lossen.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen