aardewerk

Banken voor bulkproducten: types, merken, selectie en werking

Banken voor bulkproducten: types, merken, selectie en werking

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. kenmerken
 2. Vormen en maten
 3. Materialen en kleuren
 4. Voors en tegens
 5. Hoe te kiezen
 6. Overzicht fabrikanten
 7. Gebruiksvoorwaarden en zorg

Moderne huisvrouwen, in wiens gezin het gebruikelijk is om thuis te eten, besteden veel aandacht aan goede voeding. Maar om zelfgemaakt voedsel echt gezond en gezond te maken, moet het worden voorbereid op producten van hoge kwaliteit. Om dit te doen, moeten voedselvoorraden correct worden opgeslagen. Closse producten - meel, kristalsuiker, pasta, verschillende soorten granen - een aanzienlijk deel van de voedselvoorziening van het gezin uitmaken.

kenmerken

Praktisch in elke moderne keuken zijn er speciale containers voor het opslaan van bulkproducten om te voldoen aan de opslagomstandigheden. Nu kunt u eenvoudig voedsel kopen in elke supermarkt, zodat u het niet thuis hoeft te houden in de hoeveelheid strategische aandelen. Het opslaan van reserves, zelfs met de juiste opslag aan het einde van de aanbevolen periode voor opslag, verandert de smaakeigenschappen niet ten goede. Maar dit betekent niet dat je voor het koken elke keer naar de winkel moet rennen. In de keuken heeft elke gastvrouw altijd een voorraad voedsel, afhankelijk van de samenstelling van het gezin.

Het is het beste om bulkproducten op te slaan in een verzegelde, verzegelde container.

Het kunnen blikjes zijn met een deksel, containers, dozen van verschillende groottes, vormen, kleuren, gemaakt van verschillende materialen. Insecten en motten worden vaak in gewone tassen gestopt, er verschijnen vocht en schimmels. Opslag in speciale containers stelt u in staat om de initiële eigenschappen van de producten tijdens de aanbevolen houdbaarheid op te slaan. Het is noodzakelijk om de gevulde containers in de keukenkast te plaatsen, waar het donker en droog is, omdat zonlicht, waterdamp en verschillende kookgeuren niet bijdragen aan het behoud van de producten.

Het is mogelijk om benodigdheden op te slaan in de open keukenplanken, maar alleen in ondoorzichtige verzegelde containers, zodat licht en vocht ze niet beïnvloeden.

Bulkproducten zijn niet alleen granen en meel. Thee, koffie, suiker, specerijen en kruiderijen moeten ook goed worden bewaard. Bijna allemaal hebben ze een specifieke geur. Wanneer u ze opslaat, is het belangrijk om een ​​goede dichtheid te garanderen, zodat geuren zich niet verspreiden naar andere producten.

Vormen en maten

In winkelketens vindt u vele soorten gerechten voor opslag van voedsel. Dit zijn mini-containers van 0,1 l, en middelgrote blikken van 0,5-1,5 l, en grote containers van 1,6 liter en meer. Kleine potten zijn geschikt voor het bewaren van specerijen, kleine volumes worden geprefereerd door mensen met een laag productenverbruik, grote containers worden gekocht voor een groot gezin.

De vorm van de banken is vierkant, rechthoekig, ovaal, cilindrisch.

Hoogte en breedte variëren, zodat u de afwas kunt doen, rekening houdend met de grootte van de planken van een bepaalde keukenkast.

Er zijn smalle en hoge containers, er zijn laag en breed. Als de hoogte van de plank dit toelaat, met smalle hoge containers, wordt het gebied in de kast efficiënter gebruikt. Hetzelfde kan gezegd worden voor rechthoekige containers. Ze worden dichter op de plank geplaatst, met vrijwel geen holtes ertussen. Op dezelfde hoogte worden er meer korrels in geplaatst dan in cilindrische.

Materialen en kleuren

Bij de vervaardiging van gerechten voor de opslag van bulkproducten thuis, gebruiken fabrikanten plastic, glas, keramiek, metaal, hout. Van het materiaal hangt af van de kosten van gerechten.

glas

Mooie glazen potten zijn het meest populair onder anderen. Ze hebben geen eigen geur en absorberen geen vreemde, ze zijn veilig, gemakkelijk te reinigen, harmoniëren met elk keukenontwerp en zijn vrij luchtdicht. Zowel transparant als gekleurd glas worden gebruikt. Bijna alle bulkproducten kunnen in glazen containers worden bewaard. (bloem, suiker, granen, pasta, enz.). Niet geschikt voor het bewaren van gedroogd fruit door gebrek aan ventilatie. Een belangrijk nadeel is de kwetsbaarheid van het materiaal, het is noodzakelijk om dergelijke gerechten met uiterste voorzichtigheid te hanteren om ze niet te breken. Momenteel gemaakte schotels van impactbestendig glas, maar dergelijke producten zijn duurder.

plastic

Een verscheidenheid aan vormen en grootten van plastic containers, kleurrijk ontwerp, een breed scala aan kleuren, een betaalbare prijs, lichtheid en compactheid maken het u mogelijk een goede optie te kiezen voor elke keuken. Voor het gemak hebben veel modellen dispensers in het deksel om producten voorzichtig uit te gieten.

Dergelijke dozen zijn echter inferieur qua duurzaamheid aan andere tegenhangers, met de tijd kunnen ze de transparantie verliezen, van kleur veranderen en scheuren.

Nieuwe hoogwaardige containers hebben een subtiele geur die snel verdwijnt als ze worden gebruikt, maar goedkope producten ruiken sterker en verdwijnen niet langer. Best bewezen producten gemaakt van polypropyleen.

metaal

Granen werden opgeslagen in metalen tinnen dozen op het moment van onze grootmoeders. Maar eenvoudige ijzeren kisten roesten snel van binnen en van buiten onder invloed van de keukenomgeving. Het was niet veilig om voedsel op te slaan in dergelijke banken. Tegenwoordig zijn stijlvolle sets metalen blikjes gemaakt van roestvrij staal of van food-grade aluminium.

Ze bewaren de inhoud perfect, laat het licht niet door. Uitgerust met stevige deksels dringt de lucht niet naar binnen.

Je kunt in de keuken op de open planken regelen. Het is lichtgewicht, duurzaam en duurzaam materiaal. Opgemerkt moet worden dat metalen blikken gemaakt van gewoon staal de producten tijdens opslag een karakteristieke metaalsmaak kunnen geven.

keramiek

Keramische containers zijn gemaakt van milieuvriendelijke grondstoffen, geurloos, gemakkelijk te wassen. Producten zijn prachtig ingericht, gedecoreerd met schilderijen of gewoon. De vorm en grootte zijn anders. Dekt onbestendig. Geschikt voor opslag van gedroogd fruit, gedroogde kruiden, zout.

Er zijn modellen met siliconen pakking om ervoor te zorgen dat de hoes goed aansluit. De kwetsbaarheid en het gewicht van producten vereisen een zorgvuldige omgang.

De inhoud is niet zichtbaar in de ondoorzichtige keramische pot, daarom wordt het beeld van het te bewaren product vaak op de potten aangebracht. Als er geen afbeelding is, worden stickers met een afbeelding en een inscriptie toegepast.

hout

Houten gebruiksvoorwerpen zijn natuurlijke, tijdloze klassiekers, altijd in de mode en zeer gewaardeerd om hun natuurlijkheid. Dit zijn geen goedkope producten. Maar alleen specerijen, thee, koffie, droge pittige kruiden, laurier, gedroogd fruit en zout kunnen erin worden bewaard. Het is noodzakelijk om constant slechts één type bulkproduct te gebruiken. De boom absorbeert stevig de geur van het opgeslagen product, dat moeilijk te verwijderen is gedurende een aantal jaren. Als u iets anders in de lege container giet, krijgt het product waarschijnlijk de vorige geur. Het wordt aanbevolen om mooie houten schalen te gebruiken voor decoratieve doeleinden om het interieur van de keuken te versieren, en niet om voedsel op te slaan.

Voors en tegens

Onjuiste opslag leidt tot voedselschade en -verwijdering, omdat ze gevaarlijk worden voor de gezondheid. Opslag van voedselvoorraden in speciale verzegelde containers stelt u in staat om ze te redden van schade, voorkomt de penetratie van insecten, behoudt de smaak en nuttige eigenschappen, voegt comfort en gemak toe aan het kookproces.

Naast de directe bestemming vullen containers met een zorgvuldige keuze in vorm, kleur en materiaal het interieur aan en optimaliseren ze de woonruimte in de keuken.

Maar toch heeft zelfs zo'n eenvoudig keukenaccessoire zijn nadelen: breekbaarheid en zwaartekracht van glazen en keramische vaten, instabiliteit tot vervorming van plastic producten, onvoldoende dichtheid, absorptie van geuren en vocht van houten kisten, snelroest van metalen containers gemaakt van gewoon staal of tin.

Hoe te kiezen

Bij het kiezen van containers voor het opslaan van bulkproducten Aanbevolen wordt om rekening te houden met de volgende factoren:

 • de veiligheid van het materiaal waaruit het is vervaardigd, is het belangrijkste selectiecriterium;
 • houd rekening met de samenstelling van het gezin bij het kiezen van een volume;
 • gewicht van producten (lichtere zijn handiger, massieve zijn moeilijker te krijgen van de plank);
 • dichtheid van de container (check in de winkel);
 • de stabiliteit van het aangebrachte patroon (de verf mag geen sporen achterlaten op de huid van de handen);
 • plastic dozen moeten uniform van kleur zijn, vrij van scheuren en schilfers, zonder een sterke geur;
 • De hoogte van de containers moet zo dicht mogelijk bij de hoogte van de schappen in de kasten liggen, zodat u de banken niet op elkaar hoeft te leggen - dit is ongemakkelijk;
 • het heeft de voorkeur om rechthoekige of vierkante containers te kiezen voor efficiënt gebruik van schapruimte;
 • Koop geen te goedkope modellen van twijfelachtige kwaliteit, want deze accessoires zouden langer dan een jaar moeten worden gebruikt, en producten van lage kwaliteit raken snel hun presentabele uiterlijk en functionele eigenschappen kwijt.

  Speciale aandacht bij het kiezen moet worden besteed aan de covers. Ze zijn 3 soorten:

  • geschroefde doppen op de draad, metaal of plastic - strak, comfortabel, maar verslijten na verloop van tijd;
  • klapdeksels met vergrendeling - gemakkelijk te openen en te sluiten, zodat u de container direct van gesloten naar geventileerd kunt draaien;
  • aangrenzende afdekkingen zijn niet hermetisch, meestal met dergelijke afdekplaten van hout en keramiek zijn gesloten.

  U kunt het vereiste aantal blikken afzonderlijk selecteren en u kunt een kant-en-klare set containers kopen.

  Overzicht fabrikanten

  Onder de bekende fabrikanten van keukengerei en accessoires zijn de volgende.

  • Fissman Company produceert veel soorten keukengerei, waaronder keukenaccessoires, alleen gemaakt van milieuvriendelijke materialen zonder cadmium en lood. Voordat ze worden vrijgegeven op de massamarkt, worden de gerechten serieus getest. Licht esthetisch ontwerp in felle kleuren, merkwinkels, de mogelijkheid om via internet te bestellen, merkbekendheid en beschikbaarheid van een garantie trekken klanten aan. Van de minnen, moet worden opgemerkt uiterst symbolisch voor de fabrikant, de instabiliteit van feedback van consumenten, zijn er gevallen van inconsistentie van prijs en kwaliteit.
  • Frans merk Luminarc Het is beroemd om glazen tafelgerei gemaakt van slagvast glas - helder, mat of gekleurd. In het assortiment bevinden zich porseleinproducten van de hoogste kwaliteit. Het unieke "Quality Laboratory" controleert niet alleen afgewerkte producten, maar ook productiefasen. Luminarc verzegelde glazen containers met een vacuümknop kunnen worden gebruikt om zowel bulk als vloeibare producten op te slaan. Luminarc-servies is niet goedkoop, maar de unieke eigenschappen van deze producten zijn een genot om te gebruiken.
  • Valiant merkproducten (China) Begon de Russische markt sinds 2005 te betreden. Een uitgebreid assortiment bestaat uit verschillende categorieën, waaronder keukenwerktuigen. Opslagbanken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, hebben redelijke prijzen en een mooi, modern ontwerp.
  • IDEA (M-kunststof) is gespecialiseerd in de productie van plastic producten voor thuis (Rusland). Het bedrijf werd opgericht in 1997. Het assortiment bestaat uit meer dan 450 stuks moderne functionele huishoudelijke artikelen. IDEA kunststof containers zijn gemaakt van hoogwaardige grondstoffen. Het heldere ontwerp van het overwegend rood-gele gamma en de originele markering onderscheiden ze in de winkelschappen. Redelijke prijzen, hoge kwaliteit, herkenbaarheid van het assortiment sprak veel consumenten aan.

  Gebruiksvoorwaarden en zorg

  Na aankoop moeten de gerechten grondig worden gewassen en gedroogd. Als er geen afbeeldingen op de containers staan, kunt u speciale stickers met inscripties plakken. Voordat u opslagproducten uit de zakken giet, moet u zorgvuldig overwegen of er klontjes, schimmels, insectenlarven zijn. Natuurlijk worden er effectieve maatregelen genomen om besmetting van producten door insecten te voorkomen, maar onaangename momenten zijn nog steeds mogelijk.

  Ideale opslagomstandigheden zijn binnentemperatuur + 19-20 graden en vochtigheid niet hoger dan 70%.

  In de keuken is het onwaarschijnlijk dat dergelijke omstandigheden kunnen worden weerstaan, maar in de kasten is het donker, droog en nog steeds koeler dan in de kamer, dus een gesloten kast is de beste optie voor het plaatsen van blikjes bulkproducten.

  Je moet het graan op de bank niet vullen, waar het graan van de vorige aankoop niet is gestopt, zodat er geen oud residu op de bodem is gevormd. Houd containers niet in de buurt van de kookplaat of gasfornuis, waar tijdens het koken het vocht verdampt en de temperatuur stijgt. Kruidenpotten en graancontainers moeten bij voorkeur in afzonderlijke kasten worden geplaatst, zodat de producten niet verzadigd zijn met de geur van specerijen.

  Het is onaanvaardbaar om containers met bulkproducten in de buurt van huishoudelijke chemicaliën op te slaan.

  Tenminste twee keer per jaar, probeer een audit uit te voeren in de keuken: Controleer de inhoud van alle blikjes en plaats deze afwisselend in een geschikte kom. Producten met een verlopen houdbaarheid moeten zonder spijt worden weggegooid en om dit zo zelden mogelijk te doen, moet u geen extra producten kopen voor de toekomst, het is beter om voorraden aan te vullen als dat nodig is. Na de audit dienen alle gerechten grondig te worden afgespoeld met zuiveringszout en goed te worden gedroogd, waarna verse producten moeten worden opgevuld en opgeslagen.

  Hieronder vindt u een overzicht van bulkopslagbussen.

  Schrijf een reactie
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

  mode

  schoonheid

  betrekkingen