aardewerk

Theepotten voor het gasfornuis: soorten en subtiliteiten naar keuze

Theepotten voor het gasfornuis: soorten en subtiliteiten naar keuze

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. species
 2. Productiematerialen
 3. Topmodellen
 4. Hoe te kiezen?

Een waterkoker voor een kachel wordt in de regel gekenmerkt door duurzaamheid, veiligheid voor een persoon, het water in een waterkoker blijft lang warm. Tegenwoordig produceren fabrikanten een groot aantal modellen. Hoe maak je een keuze en koop een kwaliteitsproduct?

species

De waterkoker kan verschillen in het materiaal van productie, ontwerp, volume, de aanwezigheid van extra functionaliteit. Dit laatste omvat bijvoorbeeld een fluitsignaal.

Fluitende ketel maakt een geluid wanneer water kookt. Dit gebeurt als gevolg van stoom die uit het gat van het fluitje komt. Dankzij dit product kun je niet "waken" wanneer de vloeistof kookt. Deze waterkoker is vooral handig voor drukke en oudere mensen.

Extra functies zijn onder meer beschikbaarheid van thermische sensorenwaarmee sommige modellen zijn uitgerust. Voor veel elite-soorten thee is de temperatuur van de vloeistof erg belangrijk, dus een waterkoker met een thermometer is in dergelijke gevallen een onmisbaar iets.

Het volume van de waterkoker hangt af van hoe groot het gezin is, en van de traditie van thee drinken. Het minimale volume is meestal 300 ml, het maximum - 6 liter. Voor een of twee personen is dit het optimale productvolume van 0,5 - 1,5 liter. Voor een gezin van 5 of minder is een product van 2,5-3 liter voldoende.

Moderne modellen hebben meerlaagse bodem waardoor het gelijkmatig wordt verwarmd. Er is nog een andere optie met een capsulaire bodem - dit is een drielaagse bodem, waarvan de eerste laag van roestvrij staal is, de tweede van dicht aluminium, de derde van een andere laag van roestvrij staal.

Productiematerialen

De ketel voor de gasfornuis kan van verschillende materialen zijn gemaakt.

Roestvrij staal

Het roestvrij staal warmt snel en gelijkmatig op en verschilt ook lange levensduur. Tijdens kokend water heeft dit geen invloed op de coating van de ketel en bij het zetten van kruiden krijgt de drank geen metaalachtige smaak.

Van de minnen - schalen op de binnenwanden van de waterkoker, evenals krassen op het oppervlak bij blootstelling aan scherpe voorwerpen of schuurmiddelen.

Geëmailleerde ketel

Het apparaat zal de keuken versieren, maar voor dagelijks gebruik is niet genoeg. De coating begint te verslechteren als gevolg van scherpe temperatuurveranderingen en koolstofafzettingen verschijnen op het glazuur onder invloed van vuur. Om het te verwijderen, moet men schurende detergentia gebruiken, die, beurtelings, de emaillaag vernietigen.

keramiek

Keramische theepot is een product van natuurlijke klei, dat bestand is tegen hoge temperaturen en buiten is gevernist. Keramische theepotten worden echter in verschillende prijscategorieën aangeboden goedkope modellen - zwaar en kwetsbaar - kan onder vuur breken. Een betere ketel kan niet goedkoop zijn.

Hittebestendig glas

Stijlvol en modern model dat harmonieus past in het interieur van een moderne studio.

Dankzij de transparante muren kun je kijken hoe de ketel kookt. Het materiaal stoot geen stoffen uit in contact met water, op het oppervlak vormt het geen schaal.

Duidelijke nadelen - verhoogde broosheid en een korte levensduur.

aluminium

Deze ketels komen minder vaak voor in het dagelijks leven, omdat aluminium wordt geoxideerd door water. Er wordt aangenomen dat alleen aluminium in zijn zuivere vorm is geoxideerd.

Desondanks raden deskundigen niet aan om een ​​thermisch instrument te kopen, zelfs van een aluminiumlegering.

Gietijzer

De ketel van gietijzer wordt snel en gelijkmatig warm, lang houdt de warmte.De levensduur van het product is ook goed - de waterkoker gaat 10-15 jaar mee.

De gietijzeren ketel heeft echter groot gewicht en vrij hoge kosten. Bij het kopen moet aandacht worden besteed aan het handvat - het zou geen plastic moeten zijn, omdat in contact met heet metaal, plastic vroeg of laat zal smelten.

koperen

Koperketel ziet er zeer elegant uit, trekt altijd de aandacht. Het materiaal heeft een hoge thermische geleidbaarheid (het is de moeite waard om de beroemde Russische samovaren en Turken te onthouden), het water in zo'n ketel warmt snel op en kookt op. Bovendien koper is bovendien niet geoxideerd heeft antiseptische eigenschappen. Nadelen - de moeilijkheid van zorg, hoge kosten.

Topmodellen

Onder de modellen die populair zijn en vertrouwd worden door klanten, zijn er Finse, Duitse en enkele binnenlandse opties. In elk geval moet eraan worden herinnerd dat de kwaliteit en de kosten in de eerste plaats afhangen van het fabricagemateriaal. En goed metaal, keramiek of hittebestendig glas kan niet goedkoop zijn.

 • Een van de meest gerenommeerde en populaire fabrikanten van gerechten genaamd merk Tefal. Voor de fabrikant van gasfornuizen biedt een model van roestvrij staal Tefal C7921014. Extern is de ketel zeer aantrekkelijk vanwege de gestroomlijnde vorm, het stijlvolle ontwerp en het matte oppervlak. Het volume van het product is 2,5 liter.

Het handvat bevindt zich op enige afstand van de ketel, gemaakt van hittebestendig materiaal. Het deksel van de waterkoker wordt vastgehouden door een speciaal apparaat, zodat het niet van het product afglijdtmaar gemakkelijk te openen wanneer nodig. Tuitschalen uitgerust met een fluitje, het geluid is luid.

De ketel is licht genoeg (gewicht 800 g), maar duurzaam. De uitloop en het handvat zijn stevig bevestigd, bij het gieten van kokend water loopt het niet weg. Gebruikers merken op dat, ondanks de garanties van de fabrikant, het handvat van de waterkoker een beetje is, maar het wordt warmer.

Daarnaast zijn er klachten over de overmatige dichtheid van het deksel: om water in de container te gieten, moet je veel moeite doen. Ten slotte moet de ketel zorgvuldig worden verzorgd - vingerafdrukken worden snel afgedrukt op het matte oppervlak.

 • Een ander model van roestvrij staal, won de populariteit van gebruikers - Rondell RDS-088. Het product van 4 liter heeft de vorm van een geslepen driehoek en ziet er stijlvol, modern uit. Uitgerust met een uitloop die opent door op een speciale knop te drukken. De laatste bevindt zich op de bakeliethendel, die niet opwarmt.

De onderkant van het apparaat heeft geen naden, is gemaakt van massief metaal en daarom kan het product als veilig worden beschouwd.

Op het spiegeloppervlak bijna geen vervangende sporen en afdrukken. Door de verdikte bodem kookt de vloeistof in de ketel sneller en houdt het vat zelf lange tijd warmte vast. De ketel zelf is zwaar (gewicht 2280 g) en wanneer deze wordt gevuld met vloeistof, wordt deze voor sommige gebruikers letterlijk onbetaalbaar.

 • Ketel Vinzer Symphonia 89003 - Dit is een voorbeeld van Zwitserse kwaliteit van hoge kwaliteit. Het roestvrijstalen product is uitgerust met een dubbele bodem en fluit, niet alleen geschikt voor gas, maar ook voor andere soorten kachels, inclusief inductie. Volume - 2,5 liter, de waterkoker is geschikt voor gezinsmensen.

Vanwege het ontwerp en de materiaalkenmerken worden de bodem en wanden daarom snel en gelijkmatig opgewarmd kookketel gebeurt 10% sneller. Het handvat is met één hand aan het product bevestigd en heeft daarom de vorm van een halve maan. Wordt niet warm, daarop bevindt zich het drukknopmechanisme voor het openen van een neus.

 • Universeel en modern model - een waterkoker van het Chinese merk Maestro, meneer 1337. De dubbele bodem, geen opwarmende handgreep, het bestaan ​​van een fluitje maakt dit model gemakkelijk en veilig. Een stijlvol uiterlijk, verschillende kleuren van de ketel maken het een decoratie van de keuken. Geschikt voor alle soorten platen, dit model kan in een vaatwasser worden gewassen.
 • Vitross Maestro is een glazen model van een huismerk. Hoewel het juister zou zijn om te zeggen dat dit een model is van het gecombineerde type - van geëmailleerd staal en gehard glas.Volume - 2 liter, gewicht - ongeveer 1200 g. Het handvat is aan een zijde gemonteerd, het warmt niet op.

Water kookt snel. De waterkoker kan in de vaatwasser worden gewassen. Maar tegelijkertijd is het niet zo gemakkelijk om te openen.

 • De combinatie van stijlvolle uitstraling en functionaliteit is het Jasmine-model van het Portugese Silampos. Drie lagen bodem, de aanwezigheid van een fluit, gelaste uitloop en handvat - een garantie voor bruikbaarheid en veiligheid van het product. Het heeft een elegante gestroomlijnde vorm en een glad oppervlak. Het volume aan gerechten - 2 liter, het gewicht is goed merkbaar - ongeveer 1200 g.

De ketel kookt snel, hij Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Het is niet verrassend dat de kosten van het product vrij hoog zijn. Ondanks dit feit heeft "Jasmine" nadelen, waaronder een verwarmd handvat en het onvermogen om de waterkoker in de vaatwasser te wassen.

 • Als u niet kunt beslissen over het materiaal waaruit de waterkoker moet worden gemaakt, let dan op de producten van het merk Carl Schmidt Sohn Aquatic. In de lijn van dit Duitse bedrijf zijn er twee soorten waterkokers voor gasfornuizen - van gepolijst staal, en ook met emaillering. Het eerste model heeft een natuurlijke staalkleur, in het tweede geval kunt u een waterkoker van rode, zwarte of beige kleur kiezen.
De waterkoker is ontworpen voor gezinsgebruikers, het volume - 3 liter. Handgrepen en een fluit zijn stevig gefixeerd, de laatste gaat automatisch achteruit. Sommige gebruikers zeggen dat echter het geluid van het fluitsignaal is overdreven luid en scherp.

Het handvat warmt overigens niet op in dit model, het is handig in de hand geplaatst. De ketel kookt snel, heeft een aantrekkelijk uiterlijk.

Het nadeel kan een vrij groot gewicht worden genoemd - meer dan 1,5 kg.

 • Als u op zoek bent naar een stijlvolle waterkoker, let dan op roestvrijstalen producten van het merk Kitchenaid. De gestroomlijnde vorm, 4 kleuren, een emaillaag die bestand is tegen beschadigingen en een volume van 1,9 liter maken het model optimaal voor een klein gezin.

Hoe te kiezen?

Kies een waterkoker geschikt volume. Voor een klein gezin is 3 liter voldoende. Met een kleinere hoeveelheid kokend water misschien niet genoeg, te ruim schip zal koken voor een lange tijd. Aan de onderkant, evenals in de bijbehorende instructies, moet er een label zijn dat bewijst dat de waterkoker kan worden gebruikt voor gasfornuizen.

Het handvat moet comfortabel zijn in de palm van je hand, niet opwarmen. Het is wenselijk dat er geen plastic elementen op het oppervlak zitten, omdat ze kunnen opwarmen en smelten.

Het product moet strak zitten, als het van metaal is, mag het niet verbuigen. Let op de bodem van de ketel, deze moet dik zijn. De diameter van de bodem moet zodanig zijn dat deze overeenkomt met de grootte van de brander. echter, hoe breder de bodem, hoe sneller het water kookt in de waterkoker. De verhouding van de diameter van de bodem en de waterinlaatopening is 2: 1.

Het binnenoppervlak mag geen spanen en scheuren bevatten, anders kruipt het snel in en vallen de coatingdeeltjes in het water. Het deksel van de waterkoker moet het niet alleen overlappen, maar moet goed passen in het gat waardoor het water stroomt. Anders kan het, onder invloed van hete lucht, gewoon loskomen, wat gepaard gaat met brandwonden.

De uitloop van de waterkoker moet idealiter in het midden van het model worden geplaatst. Als de uitloop lager ligt, kan dit leiden tot waterspatten op het moment van koken. Als de uitloop hoog is, moet de waterkoker te veel worden gekanteld om vloeistof in de beker te gieten. Nog een belangrijk punt - de uitloop moet aan het product worden gelast.

De veiligste modellen zijn het type van de Turken, waarvan de hendel zich aan de zijkant bevindt. Ze kunnen onder elke hoek worden gekanteld, waardoor het risico op verbranding door hete stoom wordt geminimaliseerd. Een vereiste - het handvat van het product moet worden afgewerkt met hittebestendig materiaal. Verwarm het handvat van siliconen of speciale hittebestendige kunststof - bakeliet niet.

Het product met een dubbele bodem zal duurzamer en duurzamer zijn en de vloeistof ook sneller laten koken. Een veilige ketel mag geen naden hebben en de uitloop moet idealiter zijn uitgerust met een kleine stoomuitlaat.

Omdat het meest populaire model een roestvrijstalen ketel is, is het raadzaam om uit te zoeken hoe veilig het is.

Het volstaat om een ​​magneet erop te houden, zelfs in de winkel: als de laatste magnetisch is, heeft het roestvrij staal een minimum aan andere legeringen. Deze waterkoker kan worden gekocht.

Thuis kunt u het product op een andere manier controleren - een klein deel ervan moet in een azijnoplossing van 2% worden geplaatst. Een kwaliteitsproduct zal het uiterlijk niet veranderen, terwijl een product van ongeschikte kwaliteit donkerder wordt op het moment van contact met azijn.

Als het water in uw omgeving een schuim vormt, is het zinvol om te kopen model met filter. Een speciale zeef voorkomt dat kalk in de beker terechtkomt.

Zwart, zoals een witte theepot, zal merk zijn, evenals producten met matte oppervlakken. Producten van natuurlijke staalkleur en ook spiegelanalogen zullen praktischer zijn. Een mooie emaille ketel met bloemen en patronen houdt bijna ook geen afdrukken op het oppervlak.

Als u zoete infusen en andere dranken in gerechten brouwen, is het beter om een ​​speciale te kopen koperen Waterkoker. Het is ideaal voor het koken en voor het koken van zoete siropen - ze branden niet.

De volgende video zal u vertellen waar u op moet letten bij het kiezen van een waterkoker.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen