aardewerk

Theekoppels: rassen en de beste fabrikanten

Theekoppels: rassen en de beste fabrikanten

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
  1. Complete set
  2. Wat zijn

Uit een selectie van kwaliteit gerechten het hangt niet alleen af ​​van de levensduur, maar ook om emoties te gebruiken ontvangen. Nog aangenamer om thee te drinken uit een mooie en comfortabele cups die niet willen laten gaan.

Om dit te doen, terug in de oudheid in China zijn begonnen om de hele thee sets te produceren, en dan hebben ze verschenen in Europa, maar in een heel andere manier.

Complete set

Europese gerechten kan een verschillend aantal items bevatten, maar, zoals de naam al aangeeft, is thee paar ontworpen voor twee personen. Daarom bevat het meestal twee kopjes en twee schoteltjes. Saucer beschouwd als een verplichte eigenschap van thee dingen in Europa. Ze moeten thee is niet gemorst op het tafelkleed, en hadden de kans om ergens een stuk van snoep, koekjes, of een ander product te maken aan de thee.

Soms is de kit bestaat uit een theepot, gemaakt in dezelfde stijl als de thee koppelen, en de melkboer (voor Engels thee met melk) en suikerpot. Sommige fabrikanten voegen ook theelepeltjes toe.

Met een paar thee uit China is de situatie anders. Als het de bedoeling is voor de ceremonie Kung Fu-cha, het is drie items per persoon - een brede kop, als een kleine kom, hoog en smal glas en rechthoekige schaal waarin ze zijn geplaatst. Dienovereenkomstig, voor de tweede persoon, zul je een ander paar thee en een kleine theepot voor het brouwen van koffie nodig. Sommige fabrikanten kunnen hun sets te produceren of, integendeel, worden beperkt tot de beker en glas, die traditioneel in elkaar zijn geplaatst na de thee.

Wat zijn

porselein

De meest populaire materiaal voor thee paren - is natuurlijk, porselein. Er was eens Porseleinfabriek van Dulevo beroemd over de hele wereld uitstekende kwaliteit materialen en originele ontwerp van de gerechten, die herhaaldelijk bekroond op diverse tentoonstellingen in Rusland en in het buitenland. Nu is het de grootste plant van het land.

De tweede grote porseleinfabriek met een lange geschiedenis is Imperial Porcelain Factory (LFZ). Hij werd beroemd van bone china servies en patroon "Cobalt net". Bone china kreeg zijn naam dankzij de toevoeging aan de gesmolten massa van kaolien, klei en andere materialen verpletterd dierlijke beenderen. Dit verraadde de afwas een speciale witheid.

Met het witte oppervlak kunt u elk patroon toepassen. Het is niet alleen het contrast, maar ook zachte pasteltinten, patronen in de vorm van bloemen, bessen of fruit - klaprozen, rozen, pioenen, kersen, sinaasappels en appels.

aardewerk

Porselein thee pair lijkt op porselein, en soms fabrikanten en repliceert patronen en vormen van porselein productie van de toonaangevende fabrieken. Echter, deze bekers gewoonlijk dunner en gesplitst inhoud duidelijk zichtbaar is grijze wanden.

Gekloven uit het geringste werktuig wordt ontoonbare vorm wanneer zowel het porselein zij niet zichtbaar - erin, te wit.

klei

Kopjes en schoteltjes en kan worden gemaakt van klei. Volgens de kenmerken ervan, het is niet inferieur aan andere materialen, Maar het stelt u in staat om ongebruikelijke vormen beeldhouwen of maak een paar thee in de folk-stijl.

glas

Glas, in tegenstelling tot andere materialen zorgt voor een volledig transparante materialen. En als gevolg van deze verkregen zeer interessante gerechten, waar u de beweging van de theebladeren en suiker kunt kijken.

Klassieke Glaswerk gemaakt van transparant glas, maar het is veel meer populair in de afgelopen jaren hebben verduisterd cups, evenals verschillende kleurvarianten. Zo kan de beker blauw, oranje, rood, zwart, en soms zelfs wit.

Meestal maken ze geen onderscheid tussen mannelijke en vrouwelijke sets, maar een aantal voetbalclubs produceren gerechten met hun eigen symboliek, die vooral voor mannen is ontworpen.

Er zijn ook ongebruikelijke oplossingen. Bijvoorbeeld met een vierkante schotel of met een kop van meer dan 250 ml. Tsjechische theeparen zijn meestal ontworpen in de stijl van de XVIII-XIX eeuw, omdat hun producenten de eeuwenoude geschiedenis van hun planten waarderen. Soms zijn deze bekers verkrijgbaar met strasstenen die ze zo verfijnd mogelijk maken.

Grote fabrikanten

Naast de Imperial Porcelain Factory en de fabriek in Dulyovo zijn er nog steeds verschillende aardewerkproducenten in Rusland. Ook op de markt van gerechten presenteerde een groot aantal producten uit Duitsland, Italië, Turkije en in mindere mate de Tsjechische Republiek.

Theekoppels voor Chinese ceremonies worden traditioneel geproduceerd in China en Japan. In de regel wordt hun porselein als de beste beschouwd, en dergelijke gerechten zijn erg gewild. Meestal wordt het daarom als een geschenk gekocht best veel Chinese theesoorten, die in geschenkverpakkingen worden verkocht.

Overzicht van theeparen, zie hieronder.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen