aardewerk

Bakfolie-vormen: kenmerken, variëteiten en bedieningsregels

Bakfolie-vormen: kenmerken, variëteiten en bedieningsregels

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Voors en tegens
 2. types
 3. Gebruiksvoorwaarden
 4. Hoe doe je het zelf?

Onder de verscheidenheid van hittebestendig keukengerei vormen vormen van folie een speciale plaats. Momenteel is hun populariteit enigszins afgenomen. Maar ze zijn volledig vergeten. Er zijn veel gerechten die ideaal zijn in de vorm van folie. In hun verdediging zegt een groot aantal nuttige kenmerken. Een dergelijke acquisitie zal winstgevend zijn en zal zeker van pas komen in de culinaire sector.

Voors en tegens

Zulke vormen zijn niet tevergeefs gemaakt van aluminium. Hierdoor hebben ze veel positieve functies.

 • Gemak en praktisch. Versnel de bereidingstijd van producten, bespaar stroom op het wassen, als het model disposable is.
 • Veelzijdigheid. Dankzij de goede thermische stabiliteit kunnen ze niet alleen voedsel bakken, maar ook invriezen en opslaan.
 • Uniforme verdeling van warmte. Het gerecht brandt niet aan de randen en blijft van binnen niet rauw.
 • Aantrekkelijk uiterlijk. Het is prettig om vormen te gebruiken, ze kunnen gekookte gerechten op tafel serveren. Dergelijke gerechten helpen om de gewenste temperatuur te handhaven.
 • Naleving van veiligheidsnormen voor mensen, de afwezigheid van toxische stoffen.
 • Milieuvriendelijkheid. Biologisch afbreekbaar materiaal zal de natuur niet schaden wanneer het wordt weggegooid.

Vergeleken met andere vormen (keramiek, glas, staal of gietijzer), zijn foiled lichter en gemakkelijk op te bergen. Natuurlijk zijn ze inferieur qua sterkte en kunnen ze kreuken. Maar aan de andere kant zullen ze niet in de herfst worden gebroken, zoals glas, ze zullen niet worden afgestoken. Aluminiumfolievormen zijn stabieler en behouden hun vorm beter dan siliconen- of papieren mallen. Een extra voordeel is lage kosten met een goede kwaliteit. Dergelijke gerechten voor het bakken kunnen het zich veroorloven om de meeste mensen te kopen.

Folieproducten zijn veilig voor contact met voedsel. Natuurlijk, als het niet van toepassing is op de zure omgeving. In dit geval moet het contact minimaal zijn in de tijd. Zelfs bij frequent gebruik is het binnendringen van aluminium in voedsel en bijgevolg in het menselijk lichaam onbelangrijk en kan het geen aanzienlijke schade veroorzaken. Bovendien zal een ovenschaal gemaakt van folie helpen het dieet gezonder te maken, omdat het niet hoeft te worden geolied.

Gekookte producten worden in hun eigen sap gebakken en behouden alle heilzame stoffen.

types

Aangezien er nogal wat variëteiten van metaalvormen zijn, moet het duidelijk zijn wat een folieproduct is. Globaal gesproken kunnen ze alleen worden begrepen als de variëteiten van aluminium bakplaten die werden gemaakt van een plaat (door te drukken). Gegoten aluminium kookgerei heeft een compleet ander uiterlijk en de eigenschappen zullen anders zijn.

Producten kunnen in dikte variëren. Meer dichte zijden en een bodem geven de kans op herhaald gebruik. Maar zelfs herbruikbare formulieren moeten met zorg worden behandeld. Bovendien kunnen vormen variëren in grootte, capaciteit en hoogte van de zijkanten. Kleine mallen zijn bedoeld voor het bereiden van porties.

Meestal let bij het kopen van meer op het uiterlijk. Meest gebruikelijk:

 • vierkant of rechthoekig;
 • rond of ovaal;
 • bedacht (in de vorm van een bloem, hart, enzovoort).

Enkele varianten zijn het populairst, maar er zijn ook dubbele varianten, evenals varianten die uit verschillende compartimenten bestaan. De bodem kan glad of gebosseleerd zijn.De geribbelde bodem in de vorm van een bepaald patroon kan een decoratie van het gerecht worden, vooral als het gaat om zoetwaren. Hetzelfde geldt voor de zijkanten.

Er moet aandacht worden besteed aan de randen van de formulieren:

 • L-vormige rand komt meestal in modellen met deksels;
 • De G-vormige rand is meer geschikt om te bakken en kan worden afgedekt met een geschikt vel gewone folie.

Het is noodzakelijk om onderscheid te maken tussen vormen voor het bakken en kasaletki - eigenaardige wegwerp-bewaarbakken die helpen de versheid van voedsel te behouden. In hen kan voedsel worden opgewarmd.

L-vormige rand
G-vormige rand

Gebruiksvoorwaarden

Folie mallen kan veilig worden gebruikt voor:

 • bakken van bakkerijproducten;
 • vlees, vis, kip, groenten en fruit in de oven roosteren;
 • voor de bereiding van koude hapjes en desserts;
 • opslag van gekookte gerechten;
 • transport van producten van geschikte grootte;
 • bevriezen en opwarmen.

Naast de oven kunnen ze worden gebruikt om op kolen te bakken (tegelijkertijd moet open vuur worden vermeden). Over de magnetron is er veel controverse. Fabrikanten van foliecontainers beweren dat het veilig is - je moet er alleen voor zorgen dat ze de wanden van de magnetron niet raken en er is geen dekking.

Om vormen van aluminiumfolie te gebruiken heeft geen teleurstelling opgeleverd, moet u een paar regels overwegen.

 • Vóór het eerste gebruik, ondanks de mening dat de folie antibacteriële eigenschappen heeft, is het beter om het product te wassen. Dit vereist een zachte spons en het gebruikelijke reinigingsmiddel - schuurmiddelen en harde borstels zijn verboden. Voordat u een vuile herbruikbare container opnieuw wast, is het beter om deze in warm water te weken en vervolgens te wassen en met een handdoek te drogen.
 • Smeer het formulier is niet nodig. Maar zorg ervoor dat de temperatuur optimaal was en dat het gerecht niet wordt verbrand - noodzakelijkerwijs.
 • Om het vlees gelijkmatig te bakken, is het beter om het deksel of de folie te sluiten. 10-15 minuten voor de bereiding wordt het deksel verwijderd en kan het gerecht rood worden. Folie helpt, als meestal de bovenkant brandt. Hermetisch gesloten vorm zal de oven spetterend vet besparen.
 • Verwarm lege gerechten niet. Voor het koken, moet je alleen de oven verwarmen. Direct contact met vuur kan burn-out veroorzaken.
 • Voedsel uit de mal halen is vrij eenvoudig. Om dit te doen, kunt u de messen gebruiken, de container omdraaien of de zijkanten snijden.

Hoe doe je het zelf?

Bij de aankoop van aluminiumfolie vormen, is er meestal geen probleem. Ze kunnen worden gekocht bij een speciaalzaak, maar ook bij een supermarkt. Indien nodig kan een dergelijke vorm echter gemakkelijk met uw eigen handen worden gemaakt, met behulp van conventionele folie. Het is gemakkelijk gebogen en verfrommeld, maar het scheurt niet. Voor vormen is het natuurlijk beter om folie dikker te gebruiken., maar deze informatie staat niet altijd op het pakket, dus iedereen zal het doen.

Om te voorkomen dat de vorm tijdens het kookproces wordt vervormd, is het beter om meerdere vellen over elkaar heen te leggen.

De eenvoudigste optie is om te nemen als een basis die geschikt is voor de grootte en vorm van de gerechten. In dit geval moet u op een bepaalde manier handelen.

 • Vellen worden aan de buiten- of binnenkant van de geselecteerde container geplaatst. Dit moet zo gebeuren dat het midden van de bodem en de vellen ongeveer hetzelfde zijn en dat de zijkanten dezelfde afstand behouden.
 • Ga dan verder met de formatie van de bodem. De stabiliteit van de constructie hangt af van hoe nauwkeurig de bochten zijn.
 • Na de bodem, ga verder met het drukken op de vellen aan de zijkanten. Zodra dit is gebeurd, moeten de gevormde randen worden doorgesneden en de scherpe randen buigen.

   Met kleine mallen doen we het nog gemakkelijker. Neem hiervoor twee identieke glazen zonder handvatten. We draaien er een om, bovenaan (onderaan van buitenaf) leggen we een stuk folie en zetten we het tweede glas op. Vervolgens moet je gewoon de rand tekenen.

   Foliebakcontainers kunnen ook zonder een stevige container worden gemaakt - alleen met uw handen. Voor het gemak zijn sommige vormen gemaakt met handgrepen.In dit geval hoeft de onderkant niet vloeiend te zijn - met behulp van beschikbare gereedschappen kunt u geschikte afdrukken maken.

   Hoe maak je een vorm van folie voor het bakken, zie hieronder.

   Schrijf een reactie
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

   mode

   schoonheid

   betrekkingen