aardewerk

Koffiesets: types, overzicht van fabrikanten en kenmerken naar keuze

Koffiesets: types, overzicht van fabrikanten en kenmerken naar keuze

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. materialen
 2. Selectiecriteria
 3. Populaire fabrikanten
 4. Ontwerpopties

De geur van koffie is een betoverende geur, zonder welke miljoenen inwoners van onze planeet niet kunnen leven. Deze drank is verrassend harmonieus en krachtig in ons leven terechtgekomen dat het moeilijk is om er warme vriendelijke avonden of familievergaderingen zonder te stellen. Echte koffiedrinkers zijn ervan overtuigd dat om de smaak van koffie volledig te onthullen, deze moet worden bereid in overeenstemming met alle regels en wordt geserveerd met alleen speciale koffiesets.

materialen

Er zijn verschillende soorten koffiesets op het materiaal van de vervaardiging. Elk van hen heeft voor- en nadelen.

 • Glass. Het grote voordeel van glassets is hun relatief lage kosten en aantrekkelijke uiterlijk. Glas is een duurzaam en betrouwbaar materiaal, maar het is nog steeds beter om de kwaliteit te controleren voordat u het koopt. Dit is heel eenvoudig gedaan - neem een ​​eenvoudig potlood en tik op elk item, als het geluid luid en hard is, kun je deze set veilig kopen.
 • Porselein. Dit is een traditioneel materiaal voor de vervaardiging van koffie en andere diensten. Toen het koffiedrankje net verscheen, dronken ze het uit gewone bekers. Maar toen de populariteit groeide, begonnen specifieke tradities vorm te krijgen. Een drankje drinken in een speciale dienst is er een van. Dit komt door de speciale eigenschappen van porselein. Het houdt de warmte goed vast en wordt niet erg heet. Alleen porselein van de hoogste kwaliteit heeft een absoluut glad oppervlak.

Om de kwaliteit te controleren, is het ook nodig om op elk object van de service te kloppen, maar het geluid moet licht en zacht zijn.

 • Aardewerk. Keramische koffieservies zijn moeilijk te vergelijken met glas- of porseleinmodellen. In de eerste plaats met de aanschaf van dergelijke gerechten zijn praktisch en kosten. Bekijk de randen van de cups om de kwaliteit van de set te controleren. Aan de binnenkant mag er geen glazuur zijn, het tegenovergestelde geeft een lage kwaliteit van de set aan.
 • Zilveren en koperen sets. Dit zijn nobele en verfijnde modellen. Ze hebben een mooie uitstraling, hebben een lange levensduur en praktisch.

Selectiecriteria

Houd bij het kiezen rekening met de volgende kenmerken van de koffieset.

 • Aantal personen. In de regel zijn de sets gemaakt voor 6 personen, wat een onuitgesproken regel is voor de productie van alle soorten gerechten. U kunt echter opties vinden voor 2 personen of 12 personen. Meestal bestaat een set voor 6 personen uit minimaal 15 items: schotels, kopjes, theepot, spruw en suikerpot. Als u een geavanceerde set wilt aanschaffen waarin u, naast de genoemde artikelen, een theepot, snoep en dessertbordjes vindt.
 • Voor dagelijks gebruik U kunt een eenvoudige versie kopen met een discreet ontwerp en een minimumaantal items.
 • Voor feesten Het is belangrijk om een ​​hoge kwaliteit en originele service te kiezen. In veel gezinnen worden ze zorgvuldig opgeslagen en van generatie op generatie doorgegeven als erfstuk van een familie.

Populaire fabrikanten

De volgende services zijn het best bekend: Europees, Japans, Chinees.

 • Europese sets. De duidelijke leiders in de productie van koffiediensten worden momenteel beschouwd als Europese landen, en met name Duitsland, Denemarken, Engeland en Frankrijk. De meest populaire fabrikanten zijn Meissen, Rosenthal, Wedgwood, Royal Copenhagen, Fuerstenberg, Nymphenburg, KPM, Weimar Porzellan, Villeroy & Boch, Bernardaud, Haviland Limoges. Het is ook belangrijk om kennis te nemen van de Duitse sets, die met name in onze markt gebruikelijk zijn.
 • Los daarvan moet gezegd worden over de Tsjechische gerechten. In de Tsjechische Republiek zijn er veel fabrikanten van diensten voor koffie. Dit is bijvoorbeeld Bohemia, Leander, Bernadotte. Tsjechische gerechten behoren in de regel tot de gemiddelde prijscategorie.
 • Japanse en Chinese sets. In Japan en China zijn veel verschillende opties beschikbaar, die zich onderscheiden door een relatief lage prijs. De bekendste bedrijven in onze markt zijn Royal Bone China, Noritake, Narumi, Nikko, die een voorbeeld zijn van een gemiddelde prijscategorie.

De beroemdste binnenlandse producenten zijn de Imperial (Lomonosov) Porcelain Factory (LFZ) en de Gzhel Art Painting Factory.

Ontwerpopties

 • Zwarte koffieset ziet er onopvallend uit, maar is zeer origineel. Ze worden vaak gebruikt in cafés en restaurants.
 • Zilveren sets vullen het traditionele interieur goed aan, waardoor ze nobeler en rijker worden. En koffie drinken uit dergelijke bekers is een plezier.
 • De witte set is de meest voorkomende variant, die zowel in traditionele als in moderne stijl kan worden gemaakt.
 • Sneeuwwitte sets met gouden patronen zien er rijk uit en vormen een perfecte aanvulling op het traditionele ontwerp of het barokke ontwerp. De Imperial Porcelain Factory begon zijn werk meer dan 250 jaar geleden en is nog steeds gespecialiseerd in de productie van verschillende porseleinproducten. Hun sets onderscheiden zich door verfijning en traditioneel ontwerp.
 • Parelmoeren kopjes en schotels zien er heel zacht en romantisch uit.
 • Een interessante oplossing zullen felle kopjes zijn op een rustige monochrome standaard.

Over wat de thee- en koffieservice inhoudt, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen