aardewerk

Luminarc-kookgerei: kenmerken, typen en keuzes

Luminarc-kookgerei: kenmerken, typen en keuzes

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Informatie van de fabrikant
 2. Voors en tegens van producten
 3. species
 4. Kleur oplossingen
 5. Hoe onderscheid te maken van namaakgoederen?
 6. Aanbevelingen voor selectie
 7. Bediening en verzorging
 8. Overzicht van interessante sets
 9. Review Review

Onder het grote aantal moderne fabrikanten van gerechten kunnen diegenen onderscheiden wiens producten de kwaliteit, schoonheid en betaalbaarheid combineren. Luminarc is een van deze merken. Stijlvolle en moderne apparaten versieren tegenwoordig niet alleen appartementen en huizen, maar ook cafés, hotels en restaurants. We zullen begrijpen wat het geheim is van de populariteit van de gerechten van dit Franse merk.

Informatie van de fabrikant

Luminarc is een van de 8 bedrijven die lid zijn van de Arc-International-onderneming. De geschiedenis van het bedrijf begon in 1825. Daarna specialiseerde de fabriek zich in de productie van flessen voor wijn. Tegenwoordig is het een erkend leider in de productie van glasproducten voor professionele en huishoudelijke behoeften.

Merkproductiefaciliteiten bevinden zich over de hele wereld. Daarom moet u niet verbaasd zijn om op de verpakking de naam te zien van het land waarin de goederen zijn geproduceerd. Dit kan China, Frankrijk, Spanje, VS, Verenigde Arabische Emiraten zijn. Ongeacht de plaats van productie voldoen alle afgewerkte producten consequent aan de Europese normen.

Het gebruikte materiaal is hoogwaardig getemperd glas. Om de vereiste sterkte te bereiken, wordt een speciale hittebehandeling uitgevoerd. De kwaliteit en de staat van de grondstoffen worden gecontroleerd in alle stadia van de productie. De combinatie van twee eeuwen traditie met moderne technologie zorgt ervoor dat je bijna onbreekbare items krijgt die bestand zijn tegen sterke temperatuurdalingen. In dit geval garandeert de fabrikant de afwezigheid van lood en zware metalen in het product. Sommige producten gaan zelfs vergezeld van een speciaal merkteken en praten erover.

Het bereik van het bedrijf is divers:

 • tafels, thee en koffie;
 • drinken van items (glazen, glazen, glazen, wijnglazen, bekers);
 • artikelen voor het serveren (kannen, suikerpotten, ijsserviezen, olieboeren);
 • voedselcontainers;
 • hittebestendige houders (bakpannen, potten);
 • opslagtanks voor stortgoederen;
 • kindergerechten.

  Alle items zijn gemaakt van glas. Zelfs kookgerei is gemaakt zonder metalen inzetstukken. Tegelijkertijd is het ontwerp van producten zo divers dat u voor elke smaak een optie kunt vinden (meer dan 150 decoratieve opties).

  Objecten die bedoeld zijn voor kinderen, zijn sterker. Ze vechten niet, vormen geen chips. Verven die worden gebruikt om heldere tekeningen te maken, zijn milieuvriendelijk en absoluut veilig voor kinderen.

  Luminarc-kookgerei wordt geleverd aan 160 landen. Dit suggereert dat de populariteit van het Franse bedrijf niet overdreven is. In dit geval wordt succes niet bereikt door een agressief marketingbeleid, maar door een succesvolle combinatie van bruikbaarheid, esthetische aantrekkingskracht en betaalbare kosten. Producten uit de Verenigde Arabische Emiraten en Frankrijk komen meestal naar Rusland.

  Voors en tegens van producten

  De voordelen van de glans van glas Luminarc bevestigd door talrijke consumentenrecensies.

  • Verscheidenheid van het assortiment. Het bedrijf biedt gerechten voor verschillende doeleinden. Er zijn containers ontworpen om in de oven te koken of om gerechten in de magnetron te verwarmen. Er zijn sets voor thee drinken en feesten met een verscheidenheid aan gerechten. Er zijn items voor buffetten. In één winkel kunt u, als u dat wilt, een complete set gerechten voor het hele gezin verzamelen, geschikt voor verschillende gelegenheden.
  • Aantrekkelijk ontwerp. Productontwerp is ook divers. Er zijn transparante, mat witte en zwarte objecten.Er zijn kleurenproducten en modellen met een patroon. Dit zijn heldere afdrukken en delicate patronen. Ook gerechten varieerden in grootte en vorm. Het assortiment wordt regelmatig bijgewerkt, dus hier kun je altijd stijlvolle nieuwe items vinden.
  • Sterkte. Gehard glas is 5 keer sterker dan normaal. Als u per ongeluk op het laminaat valt, kan het de integriteit behouden (in het geval van tegels en steen - zo veel geluk). U kunt zich geen zorgen maken over het verschijnen van krassen. Je kunt veilig vorken, lepels, een mes gebruiken. De staat van de platen blijft foutloos.
  • Security. Servies heeft geen scherpe hoeken en randen, het kan geen kwaad. Het is vermeldenswaard de milieuvriendelijkheid van het materiaal zelf en de verven gebruikt voor decoratie. Bovendien heeft glas de laagste porositeit van alle materialen, zodat het niets op zich kan absorberen. Dat is de reden waarom kinderen serviesmerk wordt aanbevolen, zelfs door deskundigen.
  • Duurzaamheid. De producten van het bedrijf zijn ontworpen voor dagelijks gebruik op lange termijn. Verven zoals ze worden gebruikt, worden niet gewist en vervagen niet, er verschijnen geen spaanders. Als u zorgvuldig omgaat met Frans glas en het niet op sterkte test, kunnen producten al meer dan 10 jaar dienst doen zonder hun aantrekkelijkheid te verliezen.
  • Redelijke prijs. Hoewel glasontlaten een duur proces is, worden afgewerkte producten tegen zeer betaalbare prijzen verkocht.
  • Gemak van zorg. Om de puurheid van de producten te behouden, zijn geen speciale voorbereidingen nodig. U kunt de vaat veilig afwassen met een spons met gewoon afwasmiddel. Vuil van oppervlakken kan eenvoudig en snel worden verwijderd. Ook kunnen alle items van Luminarc in de vaatwasser worden geplaatst. Dit geldt voor zowel transparant als gekleurd glas.
  • Uitvoerbaarheid. Merkproducten zijn bestand tegen lage en hoge temperaturen. Borden en andere containers kunnen in de magnetron worden geplaatst. Hittebestendige vormen zijn ook bestand tegen de gevolgen van de oven. Pannen kunnen daarentegen op alle kookoppervlakken worden gebruikt, behalve inductie. Sommige modellen zijn echter bestand tegen plotselinge en hevige temperatuurwisselingen, waardoor u ze onmiddellijk na verwijdering uit de koelkast in de magnetron kunt plaatsen.

  Er zijn praktisch geen nadelen, maar toch is het de moeite waard om enkele nuances op te merken.

  • Kans op schade bij impact. De producten van het bedrijf zijn zeer duurzaam, maar kunnen nog steeds niet worden "ontbonden". Er is een limiet aan alles. Daarom moet u niet specifiek krachtstests uitvoeren, de vaat op de harde vloer laten vallen of in de muur gooien. Het risico van schade aan de integriteit van het product of het optreden van scheuren in dit geval is er nog steeds.
  • Enkele beperkingen voor de bediening. Bij het kopen is het belangrijk om de instructies voor het gebruik van een bepaald item te lezen. Het is een feit dat modellen verschillen in productietechnologie. In de magnetron kunt u het gebruikelijke geharde glas plaatsen, maar dan in de oven - alleen borosilicaat. Borden en saladekommen zijn niet ontworpen voor de oven. Hittebestendige vormen kunnen niet op het fornuis worden geplaatst. Bovendien mogen zelfs recipiënten die bestand zijn tegen extreme temperaturen niet leeg worden gelaten op een kookplaat. Het is ook ongewenst om koud water in een gloeiend hete pan te gieten.

  species

  Sets en sets

  Merksetjes zijn ontworpen voor 4 of 6 personen. De bundel van de meeste kits bevat 18 of 19 items. Dit zijn diner-, dessert- en soepborden (elk 6 stuks). Ook is er in veel gevallen een vrij grote slakom. De meest populaire zijn de series "Carine" en "Diwali". De meest spectaculaire opties met een patroon zijn White Orchid, Lyric Intense, Water Color, Lotusia Prunella, Trompette en enkele anderen.

  Thee- en koffieserviezen van het bedrijf worden vertegenwoordigd door opties die zijn ontworpen voor 2, 4 en 6 personen. Kopjes en schoteltjes zijn gemaakt van transparant, wit, zwart, bruin en gekleurd glas. Er zijn opties met een patroon, ronde en vierkante schoteltjes. Sommige sets worden geleverd met een theepot of koffiepot. Van de meest originele kan worden geïdentificeerd sets "Kashima Purple", "Estakan Zari"Degenen die de voorkeur geven aan klassiekers als "Evolution", "Trianon".

  Je kunt ook een drinkset kopen met een karaf met een literinhoud van 1,6 liter en 6 hoge glazen. Vooral zal het relevant zijn in de hete zomer, wanneer je je wilt opfrissen met limonade of vers sap.

  Voor degenen die zoveel gerechten in dezelfde stijl willen kopen, zijn er sets van 30 of 31 items die lunch, dessert en diepe borden, kopjes en saladekommen combineren. Er zijn ook grotere sets, waaronder 45 of 46 items. Ze hebben ook theekoppels, glazen, kannen met deksels.

  Interessant, in de schappen van de supermarkt laconieke sets van helder, wit, grijs of bruin glas komen vaker voor (bijvoorbeeld "Trianon Graphite", "Ocean Eclipse"). Daarom, als u iets helders en ongewoons wilt kopen, moet u contact opnemen met de online winkel. Met het volledige assortiment kunt u de vorm van de platen kiezen, de hoogte en breedte van de cups, de mate van transparantie van het glas, de schaduw, de verpakking, enz.

  De kosten van services variëren van 800 tot 12.000 roebel, afhankelijk van het ontwerp en het aantal componenten.

  Salonkommen en -tanks

  Salonkommen worden door het bedrijf in een breed assortiment gepresenteerd. Transparant en mat, met een deksel en zonder, monofoon en met een patroon - er zijn veel opties. De diameter van de containers varieert van 10-12 tot 30 cm, de vorm en het volume zijn ook anders.

  U kunt de klassieke witte versie kiezen, die harmonieus in elke portie past.of spectaculair zwart, passend bij het minimalistische moderne servies. In transparante containers zien bessen, slablaadjes en kleine vruchten er bijzonder goed uit. Heldere modellen zullen zelfs op de sombere dag vrolijkheid en eetlust opwekken.

  De kosten van saladekommen zijn meer dan democratisch - van 40 tot 600 roebel, afhankelijk van het volume en het ontwerp.

  Tabel instelling

  Terwijl ze de tafel afdekt terwijl ze op gasten wachten, plaatst de hostess verschillende items op tafel. Elk van hen is te vinden in het assortiment van het Franse merk. Voor haring vissen nuttige haring. Suiker moet natuurlijk in een suikerpot worden geserveerd. IJs of een ander dessert ziet er geweldig uit in een elegante ijskom. Het bedrijf biedt ook boterblikken voor boter, kannen voor water, compotes en andere vloeistoffen.

  Interessante terrine en bouillon. De eerste is veel praktischer dan alle gebruikelijke borden. Serveer de soep in dergelijke gerechten niet alleen spectaculairder, maar stelt je ook in staat om ruimte op tafel te sparen.

  Bulonnits, ondanks de naam, kunnen niet alleen worden gebruikt om bouillon te voeren. Cappuccino kan bijvoorbeeld in dergelijke brede volumetrische bekers worden gegoten en deze met slagroom worden versierd. Natuurlijk is het erg handig om dergelijke producten te gebruiken voor het beoogde doel. U kunt bijvoorbeeld een deel van de al afgekoelde soep uit de pan gieten en deze snel in de magnetron opwarmen.

  Hittebestendige gerechten

  Hittebestendige ovenschaal is ideaal voor het bereiden van verschillende gerechten in de oven. Producten zijn gemaakt van hittebestendig transparant en matglas. Vormen zijn elegant, modern, ergonomisch. Hiermee kunt u de afgewerkte schaal op de tafel rechtstreeks in de container serveren, zonder deze naar een andere schotel over te brengen.

  Formulieren worden afzonderlijk en in sets van verschillende items verkocht. Ovale en ronde opties zijn beschikbaar. Zijkanthoogte en volume zijn anders. Elk van de vormen kan in de magnetron worden gebruikt. Het is niet toegestaan ​​om producten op kookoppervlakken van welk type dan ook te gebruiken. De kosten van één formulier - van 200 roebel.

  Pannenmerk kan worden gebruikt in de oven, magnetron, op kookoppervlakken, behalve inductie. Modellen zijn gemaakt van hittebestendige vitroceramics. Het materiaal is bestand tegen temperatuurschommelingen (van -40 tot 800 graden), straalt geen schadelijke stoffen uit bij verhitting, absorbeert geen geurtjes. De potten kunnen in de koelkast worden gezet, ze zijn eenvoudig schoon te maken. Het is raadzaam om de gerechten alleen te beschermen tegen sterke slagen.

  Capaciteit pannen - 5 liter. Modellen variëren in hoogte en breedte. Alle soorten zien er aantrekkelijk uit en zien er geweldig uit in elke keuken.

  Glazen en glazen

  Elegante wijnglazen, glazen en glazen van Frans glas vormen een perfecte aanvulling op elke bar. Bierliefhebbers zullen genieten van ruime mokken, die worden gepresenteerd met en zonder decor. Fans van cocktails kunnen een set krijgen bestaande uit een shaker en 4 glazen.

  Voor frisdranken worden verschillende brillen aangeboden. Het volume aan containers varieert van 220 tot 360 ml. Hoogte, breedte, vorm en kleuren zijn anders. Glazen worden verkocht per stuk, evenals in sets van 3, 4, 6 stuks. Van bijzonder belang is de serie "Frost", producten die zijn geverfd met behulp van de "frosty" gradiënttechniek.

  Prijzen voor glazen beginnen bij 40 roebel per stuk, wijnglazen beginnen bij 60 roebel. Ook in het assortiment van het merk vindt u een decanter voor ongeveer 2000 roebel.

  Kindergerechten

  Kindergerechten Luminarc is gemaakt voor kinderen met liefde. Naast praktische aspecten, hygiëne en veiligheid van onbreekbare objecten, houdt het merk rekening met de behoeften van kinderen in alles wat helder en aantrekkelijk is.

  Kleine mokken, glazen, borden, salonkommen en kommen zijn versierd met afbeeldingen van de personages van alle geliefde tekenfilms. Prinses Disney, vrolijke Mickey Mouse, Nemo-vis, Vliegtuigen, Auto's - dit is niet de hele lijst met opties. Dergelijke gerechten trekken natuurlijk de aandacht van de baby. Er zullen geen grillen meer aan tafel zijn, de rusteloze eetlust zal toenemen. Daarnaast zal het kind blij zijn dat hij de eigenaar is van zijn eigen gerechten.

  Alle items zijn licht van gewicht en maximale bruikbaarheid. Gebruiksvoorwerpen die zijn ontworpen voor kleine porties, nemen weinig ruimte in beslag op de tafel. Bouillon verdient speciale aandacht. Met zo'n product kan de moeder de baby voeden, terwijl ze de container aan het handvat vasthoudt.

  U kunt de hele set kopen, gemaakt in één ontwerp. Zo'n set is een geweldig idee om vrienden of familieleden te presenteren aan een kind. Een typische Luminarc-kinderset bestaat uit een dessertbord, een glas en een kop. Sommige opties worden aangevuld met een kom of een slakom.

  Je kunt ook verschillende items ophalen die bij elkaar passen. Als vrienden al naar je kind komen, kun je de feestelijke tafel prachtig decoreren met behulp van heldere gerechten van het Franse merk. Kinderen zullen blij zijn met mooie en interessante producten.

  Opslagtanks

  Banken van schokbestendig glas met afdekkingen zijn nuttig voor elke gastvrouw. Kruiden, koekjes en verschillende bulkproducten kunnen in dergelijke containers worden bewaard. Producten zijn duurzaam, milieuvriendelijk, absorberen geen geuren, stoten geen schadelijke stoffen uit. Tegelijkertijd is de inhoud van de container duidelijk zichtbaar. Het volume Luminarc-potten varieert van 0,5 tot 1 liter. Bovendien kunt u een van de twee opties kiezen: een volledig glasproduct of een model met een plastic kap.

  Containers met deksels uit de Pure Box-serie zijn een uitstekende oplossing voor het bewaren van voedsel in de koelkast. Ook kunt u, als u dat wenst, een lunch meenemen naar de natuur of naar kantoor. Producten zijn absoluut krap. Dankzij de siliconen pakking en speciale drukknopen is de veiligheid van de inhoud gegarandeerd. Zelfs vloeibare producten kunnen niet morsen als de container wordt omgedraaid of geschud.

  Producten zijn bestand tegen extreme temperaturen. Ze kunnen in de koelkast worden bewaard, opnieuw worden opgewarmd in de magnetron. Tegelijkertijd ademen producten uit deze serie "ademend". In gesloten toestand is de container volledig afgesloten. Als u echter wilt dat er lucht in de container komt, hoeft u alleen de klep in het deksel te openen. De vormen en afmetingen van containers zijn anders. Er zijn ook modellen met een plastic rooster aan de binnenkant voor bijzonder delicate producten.

  De Keep'N-serie wordt vertegenwoordigd door containers die het gemakkelijkst te bewaren zijn. Ze zijn gemakkelijk op elkaar te zetten, nemen weinig ruimte in beslag. Deze modellen zijn niet geschikt voor de overdracht van vloeibare gerechten, maar ze laten verwarming in de magnetron en gekoelde opslag toe.

  Kleur oplossingen

  Luminarc presenteert producten in een breed scala aan kleuren. Kenners van strenge klassiekers kunnen hier witte, zwarte, grijze producten vinden.Fans van heldere kleuren kunnen items kiezen met rijke rode, blauwe, groene, turquoise, paarse, oranje en gele tinten. Romantische dames krijgen gerechten aangeboden in delicate roze en blauwe tinten. Tegelijkertijd wordt elke kleur weergegeven in de hele variëteit van halve tonen.

  Sommige producten combineren meerdere tinten tegelijk. Tegelijkertijd zijn kleurencombinaties altijd harmonieus en spectaculair. En natuurlijk worden alle categorieën gerechten ook volledig transparante producten gepresenteerd.

  Hoe onderscheid te maken van namaakgoederen?

  Tegenwoordig produceren veel fabrikanten gerechten die lijken op het uiterlijk van het product Luminarc. De kwaliteit van dergelijke items verschilt echter duidelijk van het origineel. Om er zeker van te zijn dat u voor uw gerechten van het Franse merk op een paar momenten moet letten.

  • Het embleem. Op het originele gerecht heeft altijd een merknaam. Het wordt geëxtrudeerd op het materiaal of afgedrukt op het product met onuitwisbare inkt. Het bevindt zich meestal aan de onder- of binnenkant.
  • Uiterlijk van het materiaal. Er mogen geen onregelmatigheden, luchtbellen en andere defecten zijn. Branded servies is altijd plat en soepel.
  • De kwaliteit van de foto. Als het artikel een afdruk heeft, moet het duidelijk en gelijkmatig worden geverfd.
  • Price. Verdacht lage kosten kunnen erop wijzen dat u een nep hebt.

  Probeer ook goederen te kopen van vertrouwde leveranciers die al lang bezig zijn met de verkoop van Luminarc-kookgerei.

  Aanbevelingen voor selectie

  Als je gerechten kiest, is het de moeite waard om je op een paar punten te concentreren.

  • Doel. Gebruik voor het serveren van diepe platen. Medium diepte borden zijn geschikt voor aardappelen en andere hoofdgerechten. Voor soep - bouillon. Voor salades - containers met dezelfde naam. Voor fruit, stukjes cake - dessertbordjes. Voor ijscoupes. Selecteer wijnglazen voor een bepaald type alcohol is gemakkelijk, omdat de officiële website van de online winkel ze zijn onderverdeeld in groepen.
  • Het aantal items. Hier is het de moeite waard het aantal mensen in de familie te beschouwen. Het is ook de moeite waard om na te denken over hoe vaak u grote feesten organiseert met een groot aantal gasten. Het is wenselijk dat dezelfde apparaten voldoende zijn voor iedereen.
  • Design. Het hangt allemaal af van persoonlijke smaak. Bij twijfel kunt u de witte gerechten zonder decor nemen. Ze is altijd relevant en verveelt zich nooit.

  Bediening en verzorging

  Zoals eerder vermeld, zijn er geen speciale aanbevelingen voor het gebruik van Luminarc-kookgerei. Omgaan met het vereist geen speciale zorg, hoewel het niet de moeite waard is om het specifiek te onderwerpen aan sterke schokken. U moet ook de instructies voor elk product lezen en deze alleen voor het beoogde doel gebruiken (zoals al eerder vermeld, kunt u de borden niet in de oven plaatsen en hittebestendige vormen op het fornuis plaatsen).

  Alle items kunnen eenvoudig met conventionele middelen worden gereinigd. U kunt ze zowel handmatig als in de vaatwasser wassen.

  Overzicht van interessante sets

  Het merkassortiment is enorm. Overweeg enkele originele opties.

  Kenners van verfijnde romantiek zullen genieten van de set "Diwali Cyrus" van 44 items. Het beeld van varenbladeren op het matglas ziet er stijlvol en ongelooflijk zacht uit. Pripylennye-tinten creëren een dromerige sfeer en de moderniteit van de vormen maakt de service zeer relevant.

  Creatieve mensen die de voorkeur geven aan kleuren, zullen de set "Brush Mania", ontworpen voor 6 personen, waarderen. Oranje, rode en groene kleuren harmonieus naast elkaar bestaan ​​in één set, opbeurend en maken elke dag helderder.

  Klanten die de voorkeur geven aan spectaculaire contrasten, kunnen kiezen voor de 19-delige Trianon Modern-dinerset. De combinatie van zwart en wit ziet er altijd modieus uit. In dit geval kunnen de gerechten worden gecombineerd met alle gekleurde tafelkleden en andere serveerartikelen.

  En hier is een voorbeeld van een uitstekende reeks gerechten met een pan. De service "Sixties" is gedecoreerd in de geest van abstracte patchworkpatronen. Borden, saladekommen, theeparen, een grote schotel en een steelpan, gemaakt in de originele rood-grijs-witte tinten, zien er erg aantrekkelijk uit. De set is voor 6 personen. Een glazen pan met een deksel kan zowel in de magnetron als in de oven worden gebruikt (bij t tot 200 graden).

  Review Review

  De meeste gebruikers zijn dol op het Luminarc-kookgerei. Producten bedienen ze niet één jaar, zonder aantrekkelijkheid en eigenschappen te verliezen. Het materiaal is bestand tegen krassen, schilfers, scheuren. Sommigen beschouwen het zelfs als onbreekbaar, omdat het object na een toevallige val op de grond ongedeerd bleef.

  Met dit Eigenaren van sets en individuele items van het merk markeren hun lichtheid, gemak en een geweldig ontwerp. Het is prettig om van dergelijke gerechten te eten, het is geen schande om het op de feesttafel te zetten. Het is gemakkelijk te reinigen, bestand tegen hoge temperaturen en bevalt kopers over het algemeen.

  Ondanks het feit dat bijna iedereen Luminarc-producten erkent als een voorbeeld van de uitstekende verhouding van betaalbare prijzen en goede kwaliteit, zijn er beoordelingen op het netwerk over het vreemde "gedrag" van sommige producten. Er zijn gevallen waarin het glas eenvoudigweg explodeerde zonder duidelijke reden, uit elkaar vallend in kleine stukjes. De reden voor deze situatie kan alleen een schending zijn van de productietechnologie. Of de "gevaarlijke" gerechten merk of nep waren, is onbekend.

  Bekijk de Luminarc-gebruiksvoorwerpen in de volgende video.

  Schrijf een reactie
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

  mode

  schoonheid

  betrekkingen