aardewerk

Metrot-gebruiksvoorwerpen: kenmerken en variëteiten

Metrot-gebruiksvoorwerpen: kenmerken en variëteiten

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Voors en tegens
 2. verzamelingen
 3. beoordelingen

Elke gastvrouw droomt niet alleen van functionele, maar ook van mooie gerechten. In dit artikel bespreken we de gebruiksvoorwerpen van de Metalac - Metrot-gebruiksvoorwerpen uit de Servische fabriek.

Voors en tegens

Metrot-keukengerei kan in twee categorieën worden ingedeeld: geëmailleerd en roestvrij staal.

De eerste wordt vertegenwoordigd door 30 modelregels, in de tweede zijn er slechts 2: Gracia en Aria Nova.

geglazuurd
Roestvrij staal

De voordelen van emailgereedschap uit Servië:

 • weerstand tegen alkaliën en zuren;
 • gemak van wassen;
 • betaalbaarheid;
 • mooi uiterlijk;
 • Email is chemisch inert en daarom bederven producten en voedingsmiddelen in dergelijke gerechten niet lang;
 • duurzaamheid en sterkte;
 • kan met zorg worden gebruikt voor het bakken in de oven (alleen bij verwarming tot 250 graden);
 • kan worden gebruikt voor het koken op inductiekookplaten (voorkeur voor modellen met een bodem met een grotere dikte).

De volgende punten kunnen aan de lijst met nadelen worden toegevoegd:

 • de kwetsbaarheid van de coating - de integriteit ervan wordt verbroken wanneer deze een hard oppervlak raakt;
 • de onwenselijkheid van het koken in dergelijke gebruiksvoorwerpen zuivel en viskeuze gerechten - een hoge waarschijnlijkheid van verbranding;
 • Email is gemakkelijk te beschadigen bij het reinigen met schuurmiddelen en ijzeren borstels (hoewel de schade gering is en meer esthetisch van aard, maar houdt van lelijke krassen);
 • gevoeligheid van de coating voor temperatuursprongen - bij een sterke verandering in temperatuur kan het email barsten.

De voordelen van roestvrijstalen kookgerei omvatten:

 • sterkte en duurzaamheid;
 • aantrekkelijk ontwerp;
 • goede warmtecapaciteit - de vaat blijft lang warm;
 • chemische inertie;
 • goed voor zuivelproducten.

De nadelen zijn de hoge prijs (vooral in vergelijking met geëmailleerde tegenhangers), de onwenselijkheid om het te gebruiken voor het marineren van vlees en andere producten, in de aanwezigheid van plastic handvatten - de onmogelijkheid om het te gebruiken bij het bakken van gerechten in de oven.

verzamelingen

De verzameling Servische gebruiksvoorwerpen, bedekt met email, omvat meer dan drie dozijn modellijnen.

De belangrijkste producten zijn pannen. Veel heersers omvatten ook ketels en pollepels, zelden Turken voor het maken van koffie. De minimale capaciteit van steelpannen is 1,7-2 liter, de maximale capaciteit is 9 liter (in veel lijnen is het maximum 7,7 liter, bijvoorbeeld in de Toscane-collectie).

Speciale oppervlaktebehandeling bij toepassing op de afbeelding maakt het mogelijk om de duurzaamheid van het decor te bereiken. Verven vervagen niet en vervagen niet, de tekening blijft helder en oogt aangenaam. Sommige heersers herhalen elkaar, het enige verschil in ontwerp. De naam van de linialen weerspiegelt de essentie van het ontwerp. Bijvoorbeeld, de collectie "Blackberry" is versierd met afbeeldingen van bladeren en bessen van deze plant, "Fruit" - met tekeningen van verschillende soorten fruit, enz.

"Taskan"
"Blackberry"
"Fruits"

Veel modellijnen bevatten ook sets met gebruiksvoorwerpen (voor 6 of 7 items), dat wil zeggen dat je verschillende pannen, een waterkoker en een pollepel in één stijl kunt kopen, wat belangrijk is voor een goede huisvrouw.

Opgemerkt moet worden dat Emaille-gecoate Metrot-gebruiksvoorwerpen zijn geschikt voor gebruik op inductiekookplaten, omdat de bodem van de pannen is gemaakt van ferrimagnetische ijzerlegeringen.

De enige voorwaarde is om te kiezen voor een inductiekookplaat die werkt met een verdikte bodem.

Ook de Servische fabrikant Metalac biedt 2 lijnen kookgerei van roestvrij staal: Gracia en Aria Nova. In de tweede collectie is er een koekenpan met een inhoud van 2,4 liter en een set keukengerei voor 6 items. De eerste regel biedt slechts enkele potten van verschillende groottes.

Gracia
Aria nova

beoordelingen

De meeste consumenten spreken positief over Metrot-gebruiksvoorwerpen. Een van de voordelen die zij benadrukken de hoge kwaliteit van producten, kracht en duurzaamheid, mooi ontwerp van het externe oppervlak van potten en theepotten. Ook zijn kopers tevreden over de betaalbaarheid van Servische producten tegen een prijs.

Het enige negatieve punt in klantrecensies is de mogelijkheid om defecte producten te kopen. Voordat u serviesgoed koopt, moet u daarom het binnenoppervlak van de vaat zorgvuldig inspecteren op de aanwezigheid van zwarte stippen.

GOST voorziet in de mogelijkheid van hun aanwezigheid, maar hun omvang en diepte zijn gereguleerd.

Dat wil zeggen, als u grote en diepe donkere vlekken vindt, wijs het dan aan de verkoper en weiger om te kopen door een ander exemplaar van keukengerei te kiezen. Natuurlijk bestaat er nog steeds het risico dat u nep tegenkomt, maar in dit geval moet u de certificaten van overeenstemming en andere documentatie controleren.

Samenvattend kunnen we één ding zeggen: gerechten Metrot is echt een hoogwaardig en mooi product en elke gastvrouw zal graag dergelijke apparatuur gebruiken.

Een overzicht van Metrot-gebruiksvoorwerpen zie hieronder.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen