aardewerk

Ongebruikelijke gerechten: de meest creatieve opties

Ongebruikelijke gerechten: de meest creatieve opties

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Theeschotels
 2. Grappige vormen
 3. Functioneel keukengerei
 4. platen
 5. Kleur oplossingen
 6. materialen
 7. glaswerk

Er zullen altijd mensen zijn die externe meer waarderen dan interne, zelfs als het de buitenkant van de beker is, en voor wie de vorm net zo belangrijk is als de inhoud. Ontwerpers creëren ongewone vormen, niet alleen voor kopjes, maar ook voor borden en andere gerechten. De esthetische behoeften van mensen vereisen voldoening, want gerechten zijn wat we dagelijks gebruiken.

Eten van mooie voorwerpen maakt het mogelijk om het plezier van het eten te combineren met het plezier van de vorm van een gerecht of beker.

Theeschotels

Het ontwerp van de cups is fundamenteel anders in vorm en beeld. Ook kunnen het grappige inscripties zijn. Een creatieve beker is een goede optie voor een geschenk, en het wordt geaccepteerd om dinersets te geven voor een bruiloft.

Onder de modieuze soorten designervies kan worden geïdentificeerd cups met patronen. Ze kunnen zowel van keramiek als van porselein worden gemaakt. Porseleinen reeksen elegante vormen met rozen - uit de tijd en nooit uit de mode raken.

Ontwerpers kunnen echter niet alleen verrassen met kleur, maar ook met een ongewone vorm. Het spel met het volume kan de beker in een klein bas-reliëf veranderen.

Kameleon cirkels recentelijk op het hoogtepunt van de mode, omdat ze niet alleen spelen met kleur, maar ook functioneel zijn. Buiten hebben ze een hittegevoelige coating die van kleur kan veranderen afhankelijk van de temperatuur van de inhoud.

Grappige vormen

Fabrikanten creëren gerechten die er niet alleen mooi uitzien, maar ook een onmiddellijk schokeffect creëren. Sommige van deze items hebben de neiging om te kopen, om vrienden of klanten op kantoor te laten lachen.

Grappige vormen van gerechten overtreffen de wildste fantasieën van de consument:

 • een beker met een rand in de vorm van een kaak;
 • schedel whiskyglas;
 • een koffiekopje, alsof hij van brood is gemaakt;
 • martini-glazen met sneeuwvlokbenen;
 • platen met binnen of mond gevormde vingers;
 • Kopje koffie in de vorm van een buste met een gat aan de onderkant voor koekjes.

Een interessant volumetrisch effect treedt op tijdens de productie van glazen voorwerpen. Door glazen of bekers met een dubbele bodem te maken, kunt u ruimte vrijmaken voor een drankje of de binnenkant decoreren. In de uitverkoop zijn er glazen in de glazen en ook bierglazen met een dubbel oppervlak.

Functioneel keukengerei

De droom van Designer is om een ​​object te maken dat de oorspronkelijke vorm, schoonheid en tegelijkertijd verbeterde functies voor gebruik combineert. Dit kan een glazen theepot met compartimenten voor twee soorten thee zijn - het is handig om deze twee soorten in één theepot te zetten. Bovendien kunt u op het glazen oppervlak genieten van de overloop van kleuren.

Aan deze ketel is een paar glazen kopjes met verschillende tinten bevestigd.

Keukengerei kan ook een modern ontwerp hebben en extra functies vervullen:

 • metalen spatel voor het draaien van vlees tijdens het frituren met een thermometer;
 • cirkels voor het frituren van eieren met handgrepen;
 • maatlepel met elektronisch scorebord met aanduiding van de massa;
 • volume meetvolume;
 • puzzelborden waarin je een glas wijn kunt invoegen.

platen

De platen bieden ook mogelijkheden voor ontwerp, omdat hun materiaal keramisch, milieuvriendelijk is, waardoor de vereiste dikte kan worden gegeven en elke afbeelding kan worden aangebracht. De tekeningen op de borden zijn vooral geliefd bij kinderen, het helpt hen om voedsel in een spel te veranderen. Het kan aan deze behoefte voldoen. Een dienblad in de vorm van een echte quest - hit vorig seizoen. De basis toont een weg met compartimenten voor voedsel, aan het einde waarvan een kind wacht op een prijs.

De modetrend is vierkante of rechthoekige platen. Het grote voordeel van dit soort gerechten is de mogelijkheid om een ​​grotere hoeveelheid voedsel te serveren. De originele oplossing voor vlakke platen is het ontwerp in de vorm van een spiegel en vinylplaten. Ook een kleurrijke versie van de dienst kan een reeks platen worden genoemd in de vorm van planeten in het zonnestelsel. Fans van bepaalde gerechten zijn mogelijk geïnteresseerd in gerechten die zijn gemaakt in een specifiek gerecht, bijvoorbeeld kipham met frietjes.

Kleur oplossingen

Ondanks het feit dat in gespecialiseerde winkels alle kleuren drinkbekers te vinden zijn, zijn designgerechten anders omdat de soepborden in hetzelfde kleurbereik zijn gemaakt. De mode voor dezelfde kleursets is verdwenen, nu kun je een set borden kopen voor de keuken, die van verschillende kleuren zal zijn, terwijl je een harmonieuze indruk maakt dankzij het feit dat ze allemaal in elkaar passen. En hetzelfde patroon zal de eenheid van stijl bereiken.

In de voorjaarscollecties zijn de meest modieuze kleuren mint, aquamarijn, blauw, groen. Deze tinten van gerechten harmoniëren perfect met zowel groenten en kruiden op de plaat, als met bloemen op tafel. Ook kunnen verschillende platen in het patroon tijdens het maken van een enkele set worden verkregen als één type patroon wordt gebruikt, maar gepresenteerd in verschillende versies voor elk item in de set.

kommen - diepe borden die erg handig zijn voor soep of stoofschotels. Blijft kleurvariatie van keramische kommen handgemaakt. Het binnenoppervlak is anders geverfd dan de buitenkant.

Dergelijke schalen zijn echt schilderachtig en kunstenaars gebruiken heldere en dynamische kleurencombinaties.

materialen

De meest gangbare materialen voor het maken van gerechten zijn keramiek en porselein. Traditioneel wordt porselein beschouwd als dunner, en keramiek - dikker. Het lijkt misschien dat keramiek sterker is, maar porselein kan ook zacht en hard zijn. Beide soorten materiaal in het bakproces maken het mogelijk om elke afbeelding op het oppervlak aan te brengen.

keramiek
porselein

glaswerk

Voor de productie van glazen gebruikt persglas. Weinig mensen weten dat gerechten van vergelijkbaar materiaal met een gedrukt patroon ook een speciale psychologische impact hebben. De smaak van dranken in glazen bekers lijkt rijker en rijker.

Aangezien glazen koude dranken, sappen, limonades en alcohol drinken, worden ze vaak gebruikt op feestjes, waarbij de esthetische component van de gerechten erg belangrijk is. Traditionele glazen hebben een beknopte vorm, maar er zijn glazen en glazen gemaakt van geslepen glas. Bijvoorbeeld de fabrikant Volledige hause Biedt duurzame gebrandschilderde glazen met verschillende facetten.

Met deze effecten kun je een lichtspel creëren in een glas dat je tijdens het drinken kunt bewonderen.

De prijs van een bril hangt echter af van de kwaliteit van het glas. Een dikke variëteit wordt minder gewaardeerd, prijzen voor dergelijke glazen kunnen starten vanaf 300 roebel. (fabrikant Volledige Hause). Maar gerechten uit dun transparant glas, hoewel het kwetsbaarder is, is veel duurder. Ontwerpoplossingen voor handgemaakte kristallen glazen zijn verschillende vormen die de benen sieren. Een "veldboeket" -glas is bijvoorbeeld een combinatie van een ovaalvormige houder en een steel in de vorm van een stengel en twee bloemen, de prijs is 2443 roebel. (fabrikant Gabriel Brossart).

Items verzamelen Gabriel Brossart versierd met verschillende bloemen, huizen, beeldjes en charmante vissen.

Dus, de moderne consument is kieskeurig en veeleisend, aan zijn esthetische behoeften kan worden voldaan met verschillende verzamelingen schotels, die zijn ingebed in de figuren, tekeningen, opschriften, meetinstrumenten. Deze huishoudelijke artikelen kunnen huishoudens en gasten tevreden stellen, een uitstekend geschenk worden, een hoogtepunt in een reeks gerechten voor het huis, kinderen en volwassenen vermaken. En hun prijzen zijn niet hoger dan de prijzen van meer traditionele gerechten.

Bekijk de mooie en ongewone gerechten in de onderstaande video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen