aardewerk

Glazen bakvormen: voor- en nadelen, keuze en verzorging

Glazen bakvormen: voor- en nadelen, keuze en verzorging

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Rassen, voors en tegens
 2. Hoe te gebruiken?
 3. Gebruikersrecensies

Momenteel zijn er veel keramische en glazen kookgerei op de markt. Glaswerk is niet alleen mooi, maar ook functioneel. Natuurlijk hebben we het over producten van hittebestendig glas. Maar het gebruik van dergelijke apparatuur heeft zijn eigen nuances. We zullen erover praten.

Rassen, voors en tegens

Aanvankelijk werd glaswerk alleen gebruikt voor het decoreren van de tafel - gerechten die zijn neergelegd in een esthetische transparante slakom of schaal, zien er smakelijk en mooi uit. Met de ontwikkeling van technologie is het toepassingsgebied van glasproducten uitgebreid - nu vindt u glazen pannen, taartvormen en meer in de aanbieding. Uiteraard worden voor dergelijke keukengerei verschillende ingrediënten toegevoegd aan glas voor sterkte en op een speciale manier geblust.

Dergelijke gerechten hebben veel voordelen:

 • glas is chemisch inert en bederft de smaak van de schaal niet door oxidatie en vreemde geuren;
 • keukenapparatuur van hittebestendig glas is bestand tegen verwarming tot 300 graden;
 • de transparantie van de wanden vergemakkelijkt de visuele bepaling van de mate van gereedheid van het voedsel;
 • het is niet nodig om de schaal van de vorm naar een andere schotel te verplaatsen - je kunt het koken en op de tafel leggen;
 • goede warmtecapaciteit van het materiaal en de wanddikte voorkomen dat het voedsel snel afkoelt;
 • gemak van wassen - om het glaswerk schoon te maken, volstaat het om het een korte tijd in water te laten weken en het dan af te nemen met een sponsje en af ​​te spoelen;
 • met de juiste bediening en zorg behouden de schalen hun oorspronkelijke uiterlijk nog lang.

En ook moet worden opgemerkt dat voedsel in glazen vormen minder brandt en voordat u kookt, hoeft het niet met olie te worden geolied, zoals u met metalen vormen doet.

Bak zoete cakes in dergelijke gebruiksvoorwerpen - gewoon leuk.

Het belangrijkste toepassingsgebied - het bereiden en verwarmen van gerechten in de magnetron en de oven. Bij een open vuur kan een dergelijke kom barsten als u geen vuurverdeler installeert voor een uniforme verwarming van het volledige oppervlak van de schaal.

De nadelen omvatten een aantal factoren.

 • Materiële kwetsbaarheid. Bescherm je inventaris tegen vallen, anders loop je het risico om te verliezen.
 • Verdraagt ​​geen plotselinge temperatuurschokken. Daarom, als je besluit iets in de oven te bakken met glaswerk, doe het dan in een koude of licht verwarmde oven.

Hoe te gebruiken?

Voordat u glasbakvormen koopt, moet u nagaan of ze hittebestendig zijn. Typisch wordt dergelijke informatie afgedrukt op het etiket, inclusief de maximale verwarmingstemperatuur.

Voordat u het geharde glas gebruikt voor het bakken, moet u een paar eenvoudige regels in acht nemen.

 • Stel de schotels niet bloot aan plotselinge temperatuurschommelingen: niet in een hete oven plaatsen, niet met koud water afkoelen. Het is beter om een ​​beetje te wachten en het natuurlijk te laten afkoelen, in plaats van gekraakte inventaris weg te gooien.
 • Houd natte voorwerpen en water uit de buurt van de hete buitenkant van glaswerk.
 • Voordat u de gerechten in de oven plaatst, plaatst u eerst een bakplaat / rooster waarop hij staat.
 • Controleer het droge keukengerei voordat u het in de oven plaatst.
 • Het is noodzakelijk om dergelijke gebruiksvoorwerpen te wassen met een zeepachtige zachte spons zonder het gebruik van schuurmiddelen en metalen borstels om krassen te voorkomen.

Kies voor het koken gebruiksvoorwerpen met handgrepen en een deksel - het is handiger dan eenvoudige ronde en rechthoekige vormen.

Gebruikersrecensies

De overgrote meerderheid van de consumenten is een servies van mooi gehard glas. Gebruikers zien het mooie uiterlijk, de functionaliteit en het gebruiksgemak van dergelijke apparatuur, de mogelijkheid om hoge temperaturen te weerstaan ​​en een uniforme bereiding. Een van de voordelen is ook de betaalbaarheid en verscheidenheid van modellen - nu produceren veel bedrijven dergelijke gebruiksvoorwerpen. Consumenten zijn tevreden met het gemak waarmee het mogelijk is om de gerechten te reinigen van roet en voedselresten.

Onder de tekortkomingen is het feit dat gerechten vereisen een zorgvuldige bediening - te fragiel. Natuurlijk is in dit glaswerk veel minder dan bij metalen tegenhangers, maar dit wordt gecompenseerd door de schijn van aantrekkelijkheid en de mogelijkheid van gebruik voor het koken in magnetrons.

En let ook op de moeilijkheden bij het koken op een open vuur - een te sterke vlam (zonder een scheidingswand) kan leiden tot een splitsing van hittebestendig materiaal.

Samenvattend kunnen we concluderen: Als u het glaswerk zorgvuldig en verstandig gebruikt, zal het u vele jaren van dienst zijn.

Zie de onderstaande video voor tips over het selecteren van glazen hittebestendige gerechten.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen