aardewerk

Glazen theepotten: keuze, voor- en nadelen

Glazen theepotten: keuze, voor- en nadelen

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Voor- en nadelen van het materiaal
 2. Varieties of Dummies
 3. Topmodellen
 4. Hoe te kiezen?
 5. Bediening en verzorging

Tegenwoordig is het moeilijk om je een theedrank voor te stellen zonder een theepot. Dit is een belangrijk element van keukengerei. En veel huisvrouwen schenken speciale aandacht aan dit item, in een poging een mooie en betrouwbare waterkoker te kiezen die goed zal werken in het bedrijfsleven en een decoratie van de keuken wordt.

Voor- en nadelen van het materiaal

Dergelijke gerechten zijn gemaakt van keramiek, glas, gietijzer en porselein. Liefhebbers van esthetiek geven de voorkeur aan glazen theepotten. In hen kun je de overloop van tinten thee bekijken - van lichtgeel tot rijke honing, van lichtgroen tot dieper groen.

Brouwschalen zijn gemaakt van hittebestendig glas. Glazen theepotten absorberen geen geuren en stoten geen schadelijke stoffen uit. Bij het brouwen van verschillende soorten thee, kun je niet bang zijn dat de drank zijn eigenschappen, smaak en aroma verliest.

Transparant uiterlijk trekt de aandacht.

Dankzij transparantie kun je het zetten van thee op sterkte aanpassen. Daarnaast zal het brouwen van thee een opwindend proces zijn. Langzaam kijken naar het drankje krijgt een gouden of donkere houtachtige kleur.

Een ander voordeel van glazen theepotten is hun eenvoudige uiterlijk. Glas past in elk interieur en wordt een stijlvol beknopt attribuut van de keuken. Het is gemakkelijk om glaswerk te wassen, het neemt geen vervuiling op en er zijn geen sporen van thee-afzettingen op de muren. Ook kunnen deze waterkokers in de vaatwasser worden gewassen.

Ondanks de meerderheid van de positieve punten, heeft de glazen theepot verschillende nadelen. Een daarvan is eigendom van koeling, wat glas bezit. Thee in glaswerk koelt snel af. Glasmodellen zijn ook niet geschikt voor lange theeceremonies, omdat de koelthee vaak vervaagt en zijn puurheid en transparantie verliest. Een ander nadeel: intolerantie voor temperatuurveranderingen.

Varieties of Dummies

Het assortiment theepotten van hittebestendig glas is zeer divers.

Hittebestendig glas is niet alleen bestand tegen de temperatuur van kokend water, maar ook tegen hitte van meer dan 300 graden.

Daarom wordt de theepot ook gebruikt voor het koken van water. Standaardvolume van modellen - 0,5-1 liter. Om een ​​glazen theepot te kiezen, moet je weten voor welke thee het is bedoeld en hoe het brouwproces zal plaatsvinden.

Voorbeelden van producten en kenmerken van soorten worden in de onderstaande lijst gepresenteerd.

Transparante theepot met filterkolf

Dit is de gemakkelijkste optie voor het zetten van losse thee. Door middel van een flesje wordt de drank gefilterd van kleine theebladeren en bladeren. De gefilterde thee is helder en heeft een rijk aroma.. Voor kenners van de drank ook geschikte gerechten met een zeef. Het schenkfilter in de vorm van een zeef bevindt zich op de tuit van de ketel, wat het brouwproces fascinerend maakt, en de drank wordt transparant zonder deeltjes van theebladeren. Op deze manier brouwen onthult het volledige aromatische boeket en de rijkdom van thee.

Franse pers

Handig en praktisch in gebruik. Het ontwerp van het model heeft het uiterlijk van een kolf met een druk binnen, die de theebladeren vasthoudt en voorkomt dat ze in de drank lekken. Een Franse pers is ook geschikt voor het maken van koffie. Sterke en duurzame modellen zijn gemaakt van hittebestendig glas en roestvrij staal. Min: in een glazen fles koelt het drankje snel af.

Ketel voor het brouwen van "gongfu"

Een complexe structuur onderscheidt zich door zijn functionaliteit en bruikbaarheid. Het model bevat een rooster voor het brouwen, een theepot en een pannenkoek. Het brouwproces is erg spannend. Het is mogelijk om thee te maken onder alle omstandigheden en zonder elektriciteit. Nadat kokend water in de ketel is gekomen, wordt het drankje geleidelijk gebrouwen en krijgt het de gewenste schaduw van het fort. Om theeblaadjes naar de bodem te laten zinken, moet je een druk op de knop gebruiken.

Er zijn ook modellen van theepotten. met dubbele muren. Dankzij zo'n apparaathoes houdt thee lange tijd de temperatuur en het aroma vast en krijgt het een rijke smaak.

Eenvoudig en comfortabel zijn modellen met een zeef op een houten deksel. Aan de binnenkant van het deksel van de sleutelhanger is een klein filter bevestigd. De sleutelhanger is gemaakt van staal of silicone, afhankelijk van het type waterkoker.

Een ander interessant glas theepotmodel wordt gepresenteerd product met standaard. De standaard dient om de gerechten van de vlam van een kaars te verwarmen. De kaars verwarmt de ketel en creëert tegelijkertijd een romantische sfeer.

Er zijn glazen modellen met roestvrijstalen zeef en met een handvat en een porseleinen deksel. De hoes en de pen kunnen met de hand beschilderd worden, wat de stijl en esthetiek doet lijken. Zulke modellen zijn geschikt voor een feestelijke tafelopstelling en opbeurend.

Stijlvol model van een theepot met houten poten wordt een essentieel kenmerk van de theeceremonie. De waterkoker heeft geen standaard nodig, omdat de houten poten het tafeloppervlak beschermen tegen contact met heet glas.

Voor degenen die van luxe houden, produceren fabrikanten glazen modellen met metalen inzetstukken versierd in goudkleur. Wordt geleverd met een standaard om de tafel te beschermen tegen hitte en druppeltjes.

In de regel hebben glazen theepotten een bolvorm. Dit type hoesje opent het theeboeket correct en geeft de drank een rijk aroma en een rijke smaak. Vierkante of kubieke vormen moeten groot zijn om de theebladeren meer ruimte te geven.

Bij het kiezen van de vorm van de ketel moet er rekening mee worden gehouden dat complexe modellen niet eenvoudig te reinigen zijn door lassen.

Moeilijk bereikbare plaatsen van gerechten moeten schoon worden gehouden en vrij van deeltjes van theeblaadjes. Daarom, als gerechten niet onmiddellijk worden gewassen, moet u modellen kopen die in de vaatwasser kunnen worden gewassen.

Het is veel eenvoudiger om cilindrische glazen ketels van hittebestendig materiaal te gebruiken. Modellen hebben een kleine tuit-afvoer. De neus is niet lang, dus het is gemakkelijk om het te reinigen van de restanten van theebladeren en bloei. Zulke producten zien er goed uit in combinatie met glazen bekers.

Topmodellen

De verscheidenheid aan glazen theepotten is groot, maar er zijn er ook die zich al vanaf de beste kant hebben bewezen op de consumentenmarkt.

 • Een van de meest populaire fabrikanten van glazen theepotten voor lassen is een Duits bedrijf. Gipfel. Het assortiment van het bedrijf presenteert een verscheidenheid aan modellen in verschillende prijscategorieën. Dus, in de Gipfel-serviescollectie zijn er modellen van de Glacier-serie met een zuiger of een pers met een volume van 350 ml en meer. Producten zijn gemaakt van hittebestendig materiaal en bestand tegen hoge temperaturen. De stijlvolle combinatie van glas en metaal past perfect in het interieur van elke keuken. Voor kenners van esthetiek is er een reeks Claris-ketels met een pers, gepresenteerd in de kleur van "rose goud".
 • Kookgerei met zeefverzameling Brilians is erg gewild, omdat de theepotten in deze serie handig en gemakkelijk te gebruiken zijn. Hittebestendig glas is bestand tegen de temperatuur van kokend water en de fijnmazige zeef mist geen enkele thee. Dergelijke modellen kunnen in de vaatwasser worden gewassen.
 • vennootschap Taller ook bezig met de release van een serie glasketels voor het brouwen. De Gregory-serie wordt vertegenwoordigd door Franse persen met verschillende decoraties en kleuren. Gefilterde modellen worden geproduceerd onder de Dunlyr-serie. Ze hebben een ronde vorm en een zeef, die is gemaakt van roestvrij staal. Volumes van producten 350, 600 en 800 ml.
 • Nog een glasbedrijf Mayer & boch. De Duitse fabrikant produceert stijlvolle producten van hoogwaardig materiaal. Alle modellen zijn gemaakt van hittebestendig glas en roestvrij staal. In de lijn van gerechten zijn eenvoudige producten, producten met een zeef en een fles, met uitloop-afvoer en vele anderen. Het is vermeldenswaard het model van hittebestendig plastic en hittebestendig glas. De kleuren van de producten hebben heldere kleuren en interessante kleuren, die zeker de stemming tijdens het drinken van thee zullen verhogen.
 • Duits bedrijf Bekker produceert een serie theepotten gemaakt van glas en plastic, die bestand is tegen hoge temperaturen. Het assortiment bevat originele modellen van verschillende kleuren en vormen. Het model van een klassieke ronde vorm lijkt op een product met een fles voor het brouwen en een kleine uitloop-afvoer voor gemakkelijk morsen van de drank.
Gipfel
Taller
Mayer & boch
Bekker

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van glaswerk moet u eerst de glassoorten en hun kenmerken begrijpen. Waterkokers van hittebestendig materiaal zijn perfect bestand tegen temperatuurveranderingen. Hittebestendig glas wordt ook gebruikt bij de vervaardiging van thee en servies.

Maar het ontbreken van een theepot van zo'n materiaal is dat Het is niet bedoeld voor verschillende soorten kachels en ovens. Voor de vervaardiging van glasproducten gebruikt vuurvast materiaal. Dergelijke modellen worden gebruikt op een open vuur, maar ze kunnen worden vervormd of barsten met een scherpe temperatuurdaling.

Hittebestendig materiaal wordt gebruikt bij de productie van zowel ketels als pannen voor verschillende kookoppervlakken en ovens. Glas is bestand tegen hitte en open vuur. Meestal voor producten gemaakt van hittebestendig materiaal gebruik glas, waarvan de samenstelling boriumoxide (borosilicaatglas) omvat.

Het duurste materiaal is kwartsglas. Het is gemaakt van siliciumoxide. De gerechten zijn niet bang voor vuur, temperatuurschommelingen en ovens.

Glazen theepotten zijn ook beschilderd met verschillende ornamenten, patronen en prachtige tekeningen. daarom Je kunt een waterkoker kiezen voor dagelijks gebruik en thee drinken, evenals voor thee ceremonies en als een geschenk.

Door te kiezen voor een waterkoker voor het brouwen moet voorzichtig worden benaderd. Het is ook de moeite waard om de details te bekijken, namelijk de kwaliteit en het materiaal van de hendel, de locatie van de tuit van de waterkoker, vooral het deksel en de zeef.

Tijdens het koffiezetten warmt het handvat van het product op, wat aanzienlijk ongemak met zich meebrengt bij het gieten van de drank in kopjes. Om onaangename gewaarwordingen te voorkomen, moet u een product kopen waarin de koffiezetfles zich in een metalen bekerhouder bevindt, zoals een Franse pers.

Koop geen modellen waarbij er plastic in zit. Bij contact met kokend water maakt kunststof schadelijke verbindingen vrij. De kleinste doses van dergelijke stoffen bederven de smaak en het aroma van de drank en kunnen de gezondheid schaden.

Handgrepen waterkokers zijn gemaakt in verschillende versies. Handgrepen gemaakt van glas hebben vaak het uiterlijk van een lus. Kunststof handgrepen hebben de vorm van een langwerpige beugel. Bij het kiezen van een waterkoker met een handgreep, het belangrijkste is gemak en bruikbaarheid.

De perfecte keteltuit moet op gelijke hoogte zijn met de hals van het product. De hoek van de tuit naar het lichaam mag niet hoger zijn dan 35 graden. Op een andere locatie kan de tuit de vloeistof na het morsen niet stoppen en laat de rest van de drank vallen in de vorm van druppels op het tafeloppervlak.

Covers zijn gemaakt van glas, plastic en metaal. Gebruik in goedkope modellen plastic. Kunststofhoezen worden gevonden in schalen van hittebestendig materiaal, maar het ontwerp bevat ook een inzetfilter van staal. Covers van plastic zijn uitgerust met de knop op de behuizing. Een dergelijk systeem van het mechanisme wordt gecombineerd met het handvat. Metalen en glazen handgrepen hebben een klassieke uitstraling met een houder op de top, zoals in gewone ketels.

De zeef is het belangrijkste kenmerk van de glazen theepot voor het brouwen. In glazen modellen met behulp van een metalen gaaskolf, die afhankelijk is van de hals van de ketel.Een zeef helpt de drank te filteren en maakt het transparant en smakelijk. Sommige producten zijn uitgerust met een filter aan een ketting in de vorm van een bedel.

Houd bij het kiezen rekening met de kwaliteit van het materiaal: een kwaliteitsproduct van roestvrij staal.

Er zijn ook producten met een kolf. De filterkolf lijkt op een gewone beker, maar heeft meer voordelen dan een eenvoudige zeef:

 • het brouwen van bladeren in de kolf kan vrij bewegen, wat bijdraagt ​​tot de circulatie en de volledige openbaring van de smaak van de drank;
 • zodra de drank het gewenste niveau van sterkte heeft bereikt, kan het glas onmiddellijk worden uitgetrokken, terwijl de zuivere, verzadigde thee in de container blijft;
 • De filterkolf is geschikt voor elke soort thee: van kleinbladige en gekorrelde tot grote variëteiten van bladeren, bessenthee en kruidenthee.

Zo'n filter is gemaakt van keramiek, glas of metaal.

Keramiek en porselein in wit geven de ketel een esthetische uitstraling en verfijning. Maar bij het kiezen van keramische of porseleinen inzetstukken moet er rekening mee worden gehouden dat de gaten in de kolf groter zijn dan in roestvrijstalen bekers. Dergelijke openingen zijn in staat kleine deeltjes theebladen door te laten.

Wanneer u een glazen theepot koopt, moet u het product ook inspecteren op spaanders, scheuren en verschillende defecten.

Bediening en verzorging

Correct gebruik en zorg kunnen de levensduur van een glazen theepot verlengen.

Om de waterkoker correct te gebruiken, is het noodzakelijk om rekening te houden met enkele details van de bediening.

 1. Let bij elk brouwen op de netheid van de gerechten. Het moet vrij zijn van plaque en restanten van theebladeren.
 2. De waterkoker moet matig worden verwarmd.
 3. Water moet zacht worden gebruikt, gezuiverd van onzuiverheden. Het brouwen moet worden gegoten, het verspreiden van theeblaadjes op de bodem.
 4. Het is noodzakelijk om thee in verschillende fasen te gieten: giet het water in de helft, laat het brouwen, voeg na een tijdje water toe, laat een ruimte tussen het deksel en de drank.
 5. Sluit na het koffiezetten de tuit en het deksel met een servet. Dit zal de geur van thee behouden en zal het niet naar buiten laten gaan.
 6. Na gebruik de waterkoker onmiddellijk wassen. Laat de rest van het drankje pas de volgende ochtend staan.
 7. Houd glaswerk beter op een donkere, droge plaats. Laat het product niet in de buurt van sterk geurende producten en voorwerpen.
 8. Bij het schoonmaken van de waterkoker wordt het niet aangeraden om het binnenoppervlak sterk te wrijven. Om de waterkoker te reinigen, volstaat het om de vaat met water af te spoelen zonder schoonmaakmiddelen en schuurmiddelen te gebruiken.

In de volgende video leer je over de procedure voor het zetten van thee met behulp van een glazen theepot met een knop (TeaPot).

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen