aardewerk

Verschillende kookstijlen

Verschillende kookstijlen

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. retro
 2. Russisch
 3. modern
 4. Japans
 5. Scandinavisch
 6. Country muziek
 7. zolder
 8. Provence en Chebbi Chic
 9. Engels
 10. Middellandse Zee

In het interieur zijn er geen kleinigheden. Integendeel, elk detail kan dezelfde noten spelen met de algehele compositie, perfectie toevoegen en het hele plaatje compleet bederven. Het ontwerp van de keuken zal niet compleet zijn als de gerechten verkeerd worden gekozen. Het is noodzakelijk om de algemene stijl van de kamer te bepalen, dan zal de stijlkeuze van gerechten niet moeilijk zijn. Genoeg al in het gestelde kader om precies te vinden wat je leuk vindt. Welke richting u ook kiest: minimalisme, hi-tech, loft, boho of barok, rococo, art deco, imperium. Voor elke stijl kunt u harmonieuze details oppikken.

retro

Er is altijd veel vraag naar het beroep op het verleden. Daarom is retrostijl extreem populair, grotendeels vanwege het feit dat de definitie behoorlijk groot is. Meestal verwijst het naar de stilering van de eeuwwisseling XIX-XX eeuw. Er zijn een aantal fabrikanten die zich richten op de productie van servies in de stijl van vintage.

Meestal in dergelijke collecties, prevaleren ijzer en geëmailleerde producten. Dergelijke materialen werden in het begin van de 20e eeuw veel gebruikt. Maar moderne materialen worden ook veel gebruikt, bijvoorbeeld retro-stijl keramiek.

Veel aandacht wordt besteed aan traditionele vormen - rondheid, massaliteit en kleuren - neutraal, klassiek en pastel.

Porseleinen tafel-, thee- en koffiesets passen perfect in de compositie.

In Rusland heeft retrostijl een andere richting - de Sovjet. De meest populaire gerechten van dit tijdperk zijn: glazen houders, blikjes, geëmailleerde waterkokers, mokken, pollepels, evenals kristal en porselein.

Russisch

In de Russische stijl onderscheiden ontwerpers verschillende hoofdgebieden. Afhankelijk van de kleuroplossing kun je kiezen voor Gzhel, Khokhloma, Dymkovo speelgoed.

 • khokhloma, bovenal - spectaculaire pakkende schilderij, gebouwd op het contrast van kleur. Domineert zwart, geel, rood. Deze stijl wordt vaak gebruikt in het ontwerp van de keuken, omdat het de ruimte helderheid en comfort geeft. De diversiteit aan kleuren brengt de basis van de zwarte kleur in evenwicht, dus de algehele indruk van dergelijke gerechten is vrij opgewekt. Khokhloma-gerechten zijn perfect voor de decoratie van de keuken in volksstijl.
 • gzhel subtieler, laconiek, dus het ziet er geweldig uit in de keuken, gedecoreerd met witte, blauwe tinten. Gerechten met dergelijke krullen versieren zelfs een strikt interieur, brengen veel frisheid, leven en positieve emoties met zich mee.
 • Dymkovo-ornament kan ook worden gebruikt bij het schilderen van gerechten. Het is geschikt in het geval u iets helders, leuks, gezelligs wilt maken.

Naast kleur doet materie er ook toe. Meestal is het keramiek en klei, evenals hout. Geschilderde houten lepels, een kruik en een kom met ingewikkelde ornamenten geven je keuken een zeer spectaculaire uitstraling.

modern

Een onderscheidend kenmerk van de stijl is de afwezigheid van scherpe vormen, rigide geometrie en heldere silhouetten. Art Nouveau wordt actief gebruikt in het interieur, het creëren van architecturale composities en huishoudelijke artikelen, zoals gerechten. Dat modern in één keer combineerde de kunst van toegepast type en handwerk. Moderne gerechten - de belichaming van deze artistieke ideeën in een praktische vorm.

Keramische en metalen gebruiksvoorwerpen vormen de basis van stijl. De sets, platen, sets in deze stijl zijn zeer elegant, spectaculair.

Silhouetten van items sierlijk, zacht, kleuren ingetogen.Actief gebruikte schilderij, ornament, bloemmotief.

Dergelijke gerechten versieren de luxe keuken in moderne stijl. Vergeet niet dat de verzorging van dergelijke gerechten vrij moeilijk is. Het reinigen van metalen voorwerpen kost bijvoorbeeld veel tijd.

Japans

Deze stijl is de afgelopen jaren ongelooflijk populair geworden. Dit was grotendeels te wijten aan de verspreiding van de Japanse keuken en de opening van vele beknopte Japanse restaurants. Japans eten en stijl zijn stevig in ons leven gekomen, dus de keuken is vaak in deze richting ingericht. Fabrikanten in alle prijssegmenten presenteerden de kopers een gevarieerde collectie Japans servies.

Dit zijn zeer elegante, originele keukenartikelen, hoewel niet erg praktisch. Ze hebben nogal wat scherpe hoeken en dit maakt het handmatig reinigen moeilijk.

Het is beter om was aan de afwasmachine toe te vertrouwen.

De Japanse cultuur van voedselconsumptie heeft geleid tot het creëren van zeer esthetische serveerartikelen. De schoonheid van voedsel voor de Japanners is immers net zo belangrijk als de smaak. De ongewone vormen fascineren - bijvoorbeeld platen in de vorm van een vierkant, een diamant of een ovaal. Zeer populaire gerechten in de vorm van bladeren, boten. Deze opties kunnen dienen als portie-items en interieur.

Scandinavisch

Een andere ongelooflijk populaire jonge stijl, die niet alleen de relevantie niet verliest, maar elk jaar weer aan kracht wint. Het is functioneel, beknopt, neutraal. Het belangrijkste doel is comfort. Heldere spectaculaire accenten, met de nadruk op de beperking van het hoofdgamma.

De vorm van Scandinavische gerechten is eenvoudig, de patronen zijn minimaal of volledig afwezig. Registratie is vaak monochroom of met een duidelijk patroon.

Het kleurenschema is voornamelijk wit, pastel, grijs, blauw. Heldere accenten zijn toegestaan, vaak voor dit doel gebruiken ze gerechten met flitsende elementen.

Country muziek

Servies in een rustieke stijl komt overeen met de algemene sfeer van de compositie: gedempte, veelkleurige, sappigheid. Ze leek een beetje in de zon te zijn weggevaagd. Stillevens, scènes uit het dorpsleven, landschappen doen de gerechten herleven. Items worden meestal gemaakt in een warm, natuurlijk kleurengamma. De meest populaire kleuren zijn bruin, crème, terracotta, olijfgroen.

Ware in de stijl van het land speelt een grote rol in het interieur, omdat het in de traditie niet verborgen is in de kasten, maar te zien is voor iedereen.

Grote metalen potten, dikbuikige stoofpannen, pannen zien er erg indrukwekkend uit.

Kommen, borden met afgeronde vormen met patronen, beschilderde kruiken keramiek geven de kamer een sfeer van comfort. Het is erg belangrijk dat de gerechten er niet nieuw uitzien. Net als in de retrostijl, is vintage stemming hier erg belangrijk.

zolder

Keukengerei in loftstijl moet voldoen aan de principes van industrialisme in combinatie met moderniteit. Meestal kiezen dergelijke interieurs voor grove, keramische serveerartikelen. De nadruk ligt vooral op tinten bruin, zwart, grijs. Formulieren worden zo eenvoudig mogelijk en sierlijk toegestaan.

Provence en Chebbi Chic

Provence - de stijl van de Franse provincie, licht, zachtaardig, luchtig. Het wordt gedomineerd door witte kleur, pastel, bloemmotieven, kant. Dit alles komt tot uiting in de gerechten, meestal klei, hout of keramiek. Patronen die de gerechten versieren, niet te zacht: bloemen, lavendel, zonnebloemen, weven.

Een ander gezellig ontwerp, dicht bij de Provençaalse kenmerken van veroudering, pastel en witte dominantie - shebbi-chic.

Het is ook uiterst delicaat en licht, met veel weef-, kant- en bloemmotieven. Het decor wordt gedomineerd door patronen van rozen, vogels en engelen.

Provence
Chebbi chic

Engels

De keuken in Engelse stijl suggereert dat de gerechten een van de belangrijkste decoraties zullen zijn. Vaak is het zij die wordt gekozen als de belangrijkste nadruk. Keukeninrichting bevat veel verschillende details: vazen, theepotten voor het lassen, serviesgoed van keramiek en porselein.

Theepot en koffiepot moeten zichtbaar zijn. Open planken zijn versierd met mooie borden en andere gerechten.

De kleurenschaal vertegenwoordigt meestal een combinatie van een witte basis en zachte, maar expressieve patronen, ornamenten. Gedomineerd door bloemen en landschappen.

Middellandse Zee

Ware in de Griekse stijl is vooral populair vanwege de prevalentie van de mediterrane richting in het binnenland. Dergelijke gerechten hebben meestal een nationaal traditioneel ornament.

Keramiek en aardewerk domineren, gedomineerd door de antieke sfeer. Het kleurenschema is overwegend sneeuwwit met sappige zonnige patronen.

De vorm van de gerechten eenvoudig, verstoken van pretentie. Dit is een erg gezellige stijl.

De mediterrane stijl maakt ook actief gebruik van het mariene thema. Gebruiksvoorwerpen in maritieme stijl vormen een zeer effectieve aanvulling op het bijbehorende interieur. De witte, blauwe en blauwe kleur domineren hier met een lichte vermenging van een contrasterende toon, bijvoorbeeld rood.

Een overzicht van de klassieke theeset, zie hieronder.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen