aardewerk

Tips voor het kiezen van een dinerservice voor 6 personen

Tips voor het kiezen van een dinerservice voor 6 personen

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Complete set
 2. materiaal
 3. ontwerp
 4. Hoe te kiezen?

De service bestaat uit een aantal gerechten, gemaakt in dezelfde stijl. Het kan koffie, thee of eten zijn, betaal voor 6, 12 of meer mensen. Het artikel bespreekt het servies voor zes personen.

Complete set

Sets voor zes personen hebben verschillende uitrusting en doel. Meestal worden ze gebruikt voor dagelijks gebruik met familie of informele ontmoetingen met vrienden. Voor deze doeleinden kunt u een minimumset aanschaffen die alleen uit platen bestaat. Soms wordt deze service gebruikt voor plechtige gelegenheden wanneer er maar weinig gasten zijn, maar een mooie tabel op etiquette is erg belangrijk. Sets voor de vakantie, zelfs voor zes personen, zijn in staat om een ​​groot aantal extra items te verwerven. De uitgebreide service omvat nogal wat gerechten, de volledigheid is tot in het kleinste detail doordacht.

De gerechten, uitgerust voor zes personen, beginnen vroeg of laat te kloppen, het aantal borden en extra thematische apparaten neemt af. Zich hierover zorgen maken is het niet waard. Tegenwoordig produceert de industrie omvangrijke collecties met een groot aantal eetgelegenheden, waardoor niet alleen verloren gegane gerechten kunnen worden aangevuld, maar ook de service zelf naar eigen goeddunken kan worden gevormd. Overweeg verschillende sets services en hun doel.

minimum

Het bestaat uit een set eet- en dessertborden voor zes personen. In deze set kunnen soep en ondiepe borden voor hoofdgerechten zijn. Dergelijke sets worden gebruikt voor dagelijks gebruik.

standaard

De standaardset bevat de volgende platen:

 • voor eerste cursussen;
 • voor de tweede;
 • dessert.

Deze set heeft zichzelf bewezen in dagelijks gebruik. Het wordt gekocht voor gasten, als het niet de gewoonte is om de tafel volgens de regels van etiquette vorm te geven, om het te overladen met kaviaar, pannen, haring.

verlengd

Uitgebreide apparatuur kan alle items omvatten die binnen dezelfde collectie worden vrijgegeven, of de meeste. We beginnen de kennismaking met de volumetrische service van de platen, namelijk:

 • voor voorgerechten (soep of soepkommen) met platte bodemplaten;
 • voor tweede cursussen;
 • dessert;
 • voor snacks, plat, ongeveer 20 cm in diameter;
 • gebak, onder bakken;
 • grote platte schaal.

Uitgebreide sets worden ook actief aangevuld met dergelijk bestek voor een specifiek doel, zoals:

 • soepkom voor voorgerechten;
 • saladebakken - het aantal en de grootte worden individueel gekozen;
 • de herringfish heeft een ovale vorm, die de verschijning van de vis herhaalt;
 • juskom;
 • zure room;
 • onder mosterd, azijn, zout en specerijen;
 • olieman;
 • Ikornitsa;
 • taartdoos - een vlakke ronde plaat, kan op de stengel of met rotatiemogelijkheden zijn; Deze plaat kan worden gebruikt voor pizza;
 • servethouder.

Uitgebreide sets verwerven grote estheten die graag de tafel volgens de etiquette instellen. Elk gerecht heeft zijn eigen bestek, het eten erop is aangelegd in de vorm van gekrulde plakjes, versierd met groenten.

Soms zijn de sets uitgerust met vazen ​​voor bloemen.

geoormerkte

Diensten hebben ook een doel. Meestal komt dit door etniciteit. U kunt bijvoorbeeld speciale kits kopen voor het serveren van sushi of Kazachstaanse pilaf. Doelsets definiëren een beperkte focus en hebben weinig vraag. Ze worden gekocht door mensen die vaak nationale gerechten gebruiken in hun dieet.

gecombineerde

Dergelijke sets zijn populair bij huisvrouwen die gerechten in dezelfde stijl in hun keuken willen zien, niet alleen voor het serveren van de eerste en tweede gangen, maar ook voor thee- en koffiegesprekken. Met grote uitgebreide collecties kunt u dit doen. Een combo-set kiezen, Je kunt zoveel mogelijk kopen, en een minimum aan noodzakelijke items, bijvoorbeeld zes bouilla's, borden voor hoofdgerechten, thee- en koffiekopjes met schoteltjes, het apparaat in zout, mosterd en peper. Zelfs voor dagelijks gebruik is het leuk om voedsel te eten uit een harmonieus geheel, om nog maar te zwijgen over de banketopties.

Gecombineerde sets van geavanceerde apparatuur worden gekocht voor een nieuwe of bijgewerkte keuken om het ontwerp effectief te benadrukken. Een service in dezelfde stijl met all-inclusive functies zorgt voor harmonie en orde in de eetkamer. Een mooie multifunctionele set uit één stuk ziet er gunstig uit op de feesttafel. Bovendien kan het een goed cadeau zijn voor een bruiloft of inwijdingsfeest.

materiaal

In de uitverkoop vindt u verschillende soorten diensten, van verfijnde en verfijnde tot rustieke, groffe, maar duurzame opties. Prijs en vooraanzicht zijn afhankelijk van het materiaal van het product.

 • Porselein. Dit mooie en populaire materiaal is al lang gebruikt voor de productie van gerechten. Dergelijke sets zijn te vinden in de dressoirs van onze grootmoeders en overgrootmoeders. In de Sovjetperiode werden Tsjechische sets vooral gewaardeerd. Als de schotel naar het licht werd gebracht, scheen de tekening op de achterkant van het product door de dunne laag porselein.

Diensten van dit materiaal en vandaag zijn duur, vooral als ze met de hand worden geschilderd.

 • Aardewerk. Dit is een geweldig materiaal voor een brede consumptie. De diensten zien er ruiger uit, maar ze hebben een loyale prijs die elke gastvrouw en openbare catering zich kan veroorloven. In onze tijd kan aardewerk worden versierd met een stijlvolle schilderij, perforatie, stucwerk. Het oppervlak is vaak geglazuurd om de porositeit van de structuur te verwijderen.
 • keramiek. Keramische gerechten zien er nog ruwer uit, maar het blijft goed warm. Hieruit komen dagelijkse en landelijke servicemogelijkheden. Ze zijn goedkoper dan aardewerk, maar verdragen ook slecht temperatuurschommelingen, worden gemakkelijk afgebroken en gekraakt.
 • Glass. De glasservice ziet er licht en luchtig uit. Als je dergelijke gerechten op een kleine tafel legt, lijkt het niet rommelig. Het glas kan monochroom zijn - rokerig, melkachtig, helder of met een patroon. De service is goed voor gebruik door het gezin en als gast. De kwaliteit van het glas wordt beoordeeld aan de hand van het geluid: zoals porselein, klinken de gerechten luid door te kloppen met een lepel, en het aardewerk en keramiek zijn saai.
 • Glaskeramiek. Dit is een relatief nieuw materiaal dat de eigenschappen van glas en keramiek combineert. Dankzij de eerste zijn de vaat verstoken van porositeit, hoeft het niet met glazuur bedekt te worden, het is gemakkelijk om er voor te zorgen. De eigenschap van keramiek verhoogt de sterkte van glasproducten. Dit materiaal is best bestand tegen temperatuurschommelingen.
 • metaal. Gebruik voor het maken van de sets zilver en roestvrij staal. Vooral mooi zilverwerk in oosterse stijl. Ze zijn elegant en gesneden. De nadelen van dergelijke sets omvatten de verwarming van de wanden, die moeilijk aan te raken zijn als de schotel heet wordt geserveerd.

ontwerp

Prachtig gedecoreerde gerechten zien eruit als een kunstwerk. Tekening, kleur, vorm - alles beïnvloedt de uiteindelijke perceptie van de dienst. De vorm van de platen hoeft niet altijd de perfecte cirkel te herhalen. Ze kunnen ovaal, vierkant zijn, in de vorm van een bloemblad of een bloem. Ongebruikelijke koffiebekers, herhalende toppen van rozen of kleine slabakken in het beeld van tulpen.

De kits bevatten meestal geometrische en bloemige patronen. Zeer populair bij consumenten die genieten van de plotafbeeldingen. Deze omvatten sets "Madonna", "Jagen", "Ganzen", "Sonate".

"Frederica Madonna Pearl"
Sonata "Kleine bloemen"

Services kunnen worden geselecteerd voor elke stilistische richting van de keuken, namelijk:

 • voor kamers gemaakt in de stijl van modern, minimalisme, hightech monochromatische gerechten gemaakt van glas, porselein, glaskeramiek; de kleur kan samenvallen met de dominante schaduw van de eetkamer of accent zijn;
 • keukens in etnische stijl of in eender welke landelijke stijl kunnen worden ingericht met klei, keramische sets, botenset is mogelijk;
 • klassieke gerechten bevatten heldere geometrische vormen, eenvoudig maar stijlvol ontwerp;
 • Westerse stijlen geven de voorkeur aan een witte achtergrondkleur, gedecoreerd met landschaps- of bloemmotieven;
 • gerechten in de oosterse stijl zijn meestal gemaakt van zilver met een achtervolgd patroon of van porselein met rode, zwarte en bruine ornamenten.

Hoe te kiezen?

Voordat u een service kiest, dient u aan te geven dat het doel van de aankoop, de apparatuur, het materiaal en de kosten van het product ervan afhangen. Een gezin van 3-4 personen voor dagelijks gebruik kost mogelijk de service voor 6 personen. Producten gemaakt van glas, aardewerk, keramiek zijn budgetopties. Als de familie het minimalisme verwelkomt, kan de set bestaan ​​uit 6 diepe en ondiepe platen, een set voor specerijen en zout, verschillende saladebakken. Voor liefhebbers van een gevarieerd menu kunnen gerechten worden verhoogd van 35 tot 100 stuks.

Een nieuwe of bijgewerkte keuken kopen, moet rekening houden met de stijl van de kamer. In dit geval is het handig om een ​​gecombineerde set gerechten te kopen: tafel, thee en koffie in één versie. Gasten, banketcollecties worden gekocht van duurdere materialen - porselein of hoogwaardig glas. De service kan worden aangevuld met veel doelitems. Wanneer de gasten komen, is de set gerechten voor alle gelegenheden. Maar het moet in gedachten worden gehouden dat de uitgebreide service kost veel opslagruimte, sommige gerechten worden zelden gebruikt en sommige items zijn misschien nooit nodig.

Let bij het kopen van een service, vooral op een banket, op de fabrikant. Hoogwaardig kookgerei wordt geproduceerd. in Duitsland, Japan, de Tsjechische Republiek, Engeland, Frankrijk. Populair zijn sommige binnenlandse fabrikanten. Goed bewezen merkproducten Luminarc of Weimar Porzellan.

Het is beter om gerechten te kiezen in grote gespecialiseerde winkels, waar uitgebreide versies van collecties worden aangeboden, en het is ook mogelijk om extra apparaten te kopen voor de hoofdservice, en deze zo nodig te verhogen tot 19, 32, 57 en meer items.

Luminarc
Weimar porzellan

In de volgende video vindt u een recensie van het Narumi Amherst-dinerservies uit 33 items voor 6 personen.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen