aardewerk

Servies: wat het is, typen en keuzes

Servies: wat het is, typen en keuzes

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
  1. kenmerken
  2. materialen
  3. Wat voor soort gerechten?
  4. Verschillende vormen
  5. stijlen
  6. De vereiste minimale gastvrouw
  7. Hoe te kiezen?

Het is moeilijk om het leven van een moderne persoon zonder gerechten voor te stellen. Wat houdt dit concept in en welke soorten gerechten zijn er? We zullen deze moeilijke vraag in dit artikel begrijpen.

kenmerken

Een gerecht is een grote groep items met producten voor koken, serveren en eten, evenals voedselopslag. Aanvankelijk waren bijna alle gerechten gemaakt van gebakken klei, maar vanaf de 6e-7e eeuw verschenen de metalen tegenhangers, eerst gietijzer en daarna koperen. Veel later, tegen de twintigste eeuw, kwamen producten van roestvrij staal tegelijkertijd voor het eerst in contact met antikleefcoating.

materialen

De eerste gerechten waren gemaakt van klei. Er werd een speciale chamotte gebruikt, die bestand is tegen opwarmen tot 1000 graden. Tegenwoordig zijn er ook aardewerk en keramische tegenhangers. Het is bedoeld voor het koken in de oven (verschillende potten, bakvormen).

Er zijn echter ook keramisch pannen, maar ze moeten noodzakelijkerwijs hebben versterkte metalen bodem. Alleen in dit geval kunt u het op het fornuis bereiden.

Het volgende is een lijst van de meest populaire soorten materialen voor de vervaardiging van keukengerei.

Gietijzer

Dergelijke schalen worden gekenmerkt door een dikke bodem en wanden, die zorgt voor een gelijkmatige oppervlakteverwarming en langdurige warmte-opslag. Bovendien heeft dit materiaal natuurlijke antiaanbaklaag, gemakkelijk te reinigen, duurzaam. Van de tekortkomingen - hoge kosten en aanzienlijk gewicht.

aluminium

Aluminium kookgerei is lichter dan gietijzer, maar geleidt ook goed en houdt de warmte vast. Het voedsel erin is niet geoxideerd en daarom is de emaillaag optioneel. Bescherm voedsel tegen verbranding helpt anti-aanbaklaag. Aluminium gebruiksvoorwerpen kunnen worden gestempeld en gegoten, voorkeur is beter om de tweede als betrouwbaarder te geven.

staal

Gebruiksvoorwerpen van staal worden ook gekenmerkt door duurzaamheid, maar het moet noodzakelijkerwijs een coating van glazuur hebben. Als er barsten of chips op verschijnen, moeten de schotels worden vervangen door een nieuwe.

Roestvrij staal

Het roestvrije staal is het sterke inerte materiaal stabiel tegen invloed van hoge temperaturen, zuren. Hij is bijna niet bang voor mechanische impact, er zijn geen krassen en spaanders op het oppervlak.

koperen

Koper is gemaakt van duur, meestal exclusief gereedschap. Het materiaal warmt snel op en koelt net zo snel, niet geschikt voor alle gerechten. Meestal wordt koper gebruikt om gerechten te maken voor open vuur, evenals koffie Turken.

Metalen gebruiksvoorwerpen hebben meestal beschermende antiaanbaklaag. De meest gebruikelijke optie is Teflon. Het voordeel van een dergelijke coating is de mogelijkheid om deze toe te passen op schalen met elke configuratie, hoge antikleefeigenschappen en betaalbaarheid. Teflon kan echter niet worden verwarmd boven 200-240 graden (meestal specificeert de fabrikant het exacte hoogste verwarmingspunt voor een specifiek model van hun producten).

Ondanks reclamepromoties, volledig koken zonder boter in zo'n pan zal niet werken. Krassen kunnen vrij snel op het oppervlak verschijnen, in welk geval het gebruik van keukengerei moet worden gestopt. Het materiaal is ook bang voor temperatuurveranderingen, het wordt niet aanbevolen om het in de "vaatwasser" te wassen.

Eco-vriendelijke en betrouwbare coating is van keramiek. Het is bestand tegen verwarming tot 400 graden, dit gereedschap is duurzamer dan tegenhangers met teflon-bescherming.Er zijn braadpannen met een keramische coating aangebracht door spuiten en rollen. De eerste methode omvat het sproeien van de keramische laag op de voltooide coating. De knurlingmethode is het rollen van keramiek op metalen platen, die vervolgens worden omgezet in pannen en ander keukengerei. Kookgerei met een keramische coating is duurder, maar het zal ook langer dienen.

Steencoating - een van de meest duurzame. Om dit te verkrijgen, combineert u de polymeersamenstelling met graniet- of marmerchips. Het resulterende mengsel wordt behandeld met de binnenkant en de buitenkant van de pan. Fabrikanten plaatsen een dergelijke coating als supersterk, maar dit cijfer is afhankelijk van de dikte van de beschermlaag. Optimaal, als de dikte van de bodem van het gereedschap 4-6 cm is, en de steenlaag wordt aangebracht in 4-5 lagen.

Zo'n pan warmt snel en gelijkmatig. Vlees en vis, evenals andere producten die vet bevatten, kunnen zonder olie worden gebakken. Als u kiest voor een hoogwaardig model, dan zal het zeker langer dienen dan analogen met keramische of teflon niet-hechtende lagen. De kosten van keukengerei met stenen bescherming zijn echter duurder. Ze is bang voor plotselinge temperatuurveranderingen, niet alle modellen kunnen in de vaatwasser worden gewassen.

De meest duurzame en duurzame (levensduur - tot 20-25 jaar) is titanium coating. Ondanks het feit dat de inhoud van dit element in de beschermingslaag minimaal is, volstaat dit om verbeterde technische eigenschappen van gerechten te bieden. De titanium coating is bestand tegen vervaging, krassen, mechanische schade. Het materiaal oxideert niet, verandert de smaak van producten niet.

Niet altijd en niet alle keukengerei heeft een beschermende antiaanbaklaag. Dit is misschien niet van aluminium (gerechten zullen zeer grillig zijn) en gietijzermodel. Gietijzer heeft een natuurlijke beschermende laag, maar voor zijn uiterlijk is het noodzakelijk om het keukengerei met olie op een laag vuur aan te steken.

Gietijzeren en stalen potten zijn meestal geëmailleerd. Het beschermt producten tegen oxidatie, verlengt de levensduur van pannen. In een emaille pot is het handig om soepen te koken, groenten te koken en te sudderen. Maar om melk (en producten die daarop gebaseerd zijn) te koken, wordt pasta in dergelijke gerechten niet aanbevolen. Inhoud blijft bij de afwas, verbrandt.

De moderne versie van keukengerei is gemaakt van hittebestendig glas en siliconen. Glasmodellen zijn geschikt voor ovens, magnetron. Ze zien er heel aantrekkelijk uit, maar eerder wispelturig in de zorg en kwetsbaarder dan metalen tegenhangers. Glasvormen zijn in de meeste gevallen niet geschikt om te bakken.

Siliconen vormen, integendeel, een van de beste opties voor het maken van taarten, muffins, koekjes.

Keramische vormen en potten, evenals serviesgoed kunnen snel opwarmen en warmte vasthouden gedurende een lange tijd. Keukenkeramiek is meestal bedekt met glazuur, wat de levensduur verlengt, maar als je gerechten wilt bereiden die zo authentiek mogelijk in een pot zitten, kies dan modellen van gebruiksvoorwerpen zonder glazuur. Dus op het oppervlak van het keukengerei zijn opgeslagen poriën, waardoor overtollige stoom wordt verwijderd.

Gerechten voor het serveren kunnen worden gemaakt van keramiek, aardewerk, verschillende soorten voedselkwaliteit kunststof, metalen. Thee, koffieserviezen, terrines, saladekommen zijn meestal gemaakt van porselein, glas, aardewerk en keramiek.

porselein

Ware van porselein is een gratie, een klein gewicht, de verhoogde indicatoren van duurzaamheid en een vrij hoge prijs. Trouwens, de duurste is altijd dunwandig porselein. Het wordt ook gekenmerkt door een glad glanzend oppervlak. In sommige gevallen kan de bodem van dergelijke gerechten ruwheid hebben, wat geen huwelijk is. Dit is het gevolg van het feit dat het tijdens het branden aan de ovenplank grenst.

plateelwerk

Dergelijke gerechten zijn inferieur aan de porseleinen tegenhanger in elegantie. Het is dikker en ruwer, heeft een hogere absorptiesnelheid van vocht. Als u deze functie waterpas wilt maken, kunt u glazuur aanbrengen.

glas

Zeer duurzaam materiaal, 6 keer superieur in sterkte aan porselein.Glaswerk is transparant en ondoorzichtig, in de meeste gevallen geschikt voor gebruik in de magnetron. De beste optie in termen van balans tussen prijs en kwaliteit.

Glazen, glazen, schalen voor alcoholische dranken zijn gemaakt van glas, dat kan gewoon, kristal, hittebestendig zijn. Van de nieuwe producten moeten onderscheidende producten van dubbel glas worden onderscheiden, waardoor de temperatuur van de drank gehandhaafd kan blijven en de handen de warmte of de koelheid van de drank niet kunnen voelen.

plastic

Plastic gerechten zijn wegwerpbaar en herbruikbaar.. De eerste wordt vaak gebruikt voor picknicks, het serveert gerechten in snackbars, gebakjes, fastfoodrestaurants. Dergelijke gerechten mogen niet opnieuw worden gebruikt. Herbruikbare tegenhangers zijn meestal veelkleurige doorzichtige plastic schalen die kunnen worden gewassen en gebruikt voor warme gerechten.

hout

Houten gerechten vandaag - het is eerder een decoratief element. Ook op houten planken kunnen borden, vlees, kaas, brood en gebak worden geserveerd. Het is echter de moeite waard om de hoge hygroscopiciteit van de boom te onthouden. Het absorbeert snel vetten, sappen, geuren.

Wat voor soort gerechten?

Alle soorten gerechten kunnen in groepen worden verdeeld. De basis van deze classificatie zal de reikwijdte van het gebruik ervan zijn.

Ken traditioneel keukengerei toe, of om te koken. Allereerst omvat deze groep potten, pannen, waterkokers, bakvormen en hulpapparatuur voor het bereiden van kookgerei, schuimspanen.

Gekookt voedsel wordt neergelegd in een kom, die op tafel wordt gelegd en waaruit voedsel wordt gegeten. Dit zijn zogenaamde serveerapparaten - terrines, borden, saladekommen, glazen, kopjes en ook servies - messen, vorken, lepels. In één woord - dit zijn alle gerechten die worden gebruikt voor het instellen van de tafel.

Speciaal voedsel wordt gebruikt om voedsel op te slaan. Dit zijn alle soorten blikjes, containers, oliehouders, containers voor sauzen en plantaardige olie. Deze groep omvat alle producten die geschikt zijn voor het opslaan van rauw of gekookt voedsel.

Daarnaast worden soms aanvullende gerechten onderscheiden, waaronder champagne-emmers, servethouders en kruidenkits.

Laten we elk van de variëteiten nader bekijken.

Voor koken

Uit de naam is duidelijk dat deze groep gebruiksvoorwerpen bevat waarin voedsel wordt bereid. In de regel is het gemaakt van metaal, gekenmerkt door sterkte en duurzaamheid. Keukengerei kan verschillende capaciteiten hebben - van het volume voor twee tot de multi-liter items voor een groot bedrijf.

Alle verschillende keukenbenodigdheden kunnen opnieuw worden onderverdeeld in subgroepen, afhankelijk van het uiterlijk en de functionaliteit.

Pannen bakken

Gebruiksvoorwerpen die zijn ontworpen om op het vuur te bakken en voedsel in de oven te bakken. Het is een metalen hittebestendige schaal die meestal rond of vierkant van vorm is met kleine zijkanten. Voor het gemak is de pan uitgerust met deksels, handgrepen.

Koekenpan voor elke dag kan universeel worden genoemd. Het is vrij groot, met een ronde bodem en muren van gemiddelde hoogte (er zijn rechte of licht afgeschuind). Zorg ervoor dat je een antikleefcoating hebt. De meest populaire onder de laatste is Teflon, maar het is ook de meest wispelturige. De maximale temperatuur van verwarming Teflon coating - 200-220 graden. Er is ook een keramische coating - meer bestendig, bestand tegen opwarmen tot 400 graden.

Beschouwd als de meest duurzame titanium antiaanbaklaag, hoewel de kosten van zo'n pan hoog zullen zijn.

Voor het stoven van vlees en groenten is het geschikt om ze in de oven te bakken komfoor Het is een diepe pan met twee handvatten en een metalen deksel. Het heeft dikke muren en bodem, en is daarom optimaal voor het koken van koolbroodjes, gehaktballen, gevulde paprika's.

Wokpan voorzien voor het bereiden van Aziatische gerechten - in de eerste plaats noedels met groenten. Zo'n braadpan is gemakkelijk herkenbaar aan zijn bolle bodem en dikke wanden.Vanwege de ontwerpkenmerken van de pan, vindt maximale verwarming in het onderste deel plaats. Daarom is het belangrijk om speciale dunne noedels erin te gebruiken en groenten fijn te snijden. Bovendien moeten de gerechten voortdurend worden geroerd.

Voor degenen die willen frituren zonder olie en geeft de voorkeur aan gezond voedsel, kunnen we aanbevelen grillpan. Het is gemakkelijk herkenbaar aan de geribbelde bodem. Dankzij deze vorm komt hete lucht uit de pan en wordt het voedsel bereid zonder gebruik van olie. Bovendien vet dat vrijkomt uit voedsel stroomt door het geribbelde ontwerp naar de bodem van de pan, wat betekent dat voedsel niet langer in contact staat met een van beide. Het gegrilde gerecht ziet er ook erg aantrekkelijk uit - het heeft krokante stroken.

Als u vaak kiptabak of andere gerechten bereidt die een pers vereisen, is het logisch om een ​​speciale braadpan te kopen. Het is enorm dikwandig keukengerei met een pers, welk voedsel tot op de bodem van de pan wordt geperst.

schaal met verschillende takken handig voor het tegelijkertijd roosteren van verschillende producten. Het belangrijke punt is hoe meer kookzones er zijn, hoe kleiner de porties zullen zijn.

Wafelijzer - Een ander type pan, dat een speciale ribbel heeft, dankzij welke Weense wafels en soortgelijke desserts worden verkregen.

Gebruik voor de bereiding van traditionele Italiaanse paella-gerechten een speciale braadpan. Dat is het rond dikwandig keukengerei met een dikke bodem, lage zijkanten en handgrepen aan beide zijden.

Voor pannenkoeken is het ook beter om een ​​apart te kopen pannenkoek pan. Dit zijn rond keukengerei met lage zijkanten en een dunne bodem.

Bakplaten

Metalen platen met kleine zijden gebruikt voor het bakken van gerechten in de oven.

Formulieren voor het bakken

Helpers om pasteitjes te bakken, brood te bakken en taarten te maken. Gekenmerkt door een verscheidenheid aan vormen en groottes, stel de gewenste configuratietest in.

pannen

Diep keukengerei dat is ontworpen voor het koken van soepen, groenten en een aantal tweede gangen. De belangrijkste vereisten voor potten - hittebestendigheid, vrij hoge muren. De pannen verschillen in een verscheidenheid van criteria - materiaal, diameter van de bodem en hoogte van de muren, capaciteit.

Kleine potten met een inhoud van 1-3 liter, geschikt voor het bereiden van kleine porties. Ze zijn handig voor het koken van eieren, ontbijtgranen, kokende melk.

Het volume van 3-5 liter is optimaal voor potten met gezinsmensen. In dergelijke gerechten kunt u borsjt koken voor alle huishoudens, vlees, kookknoedels of spaghetti.

Potten met een inhoud van 5 liter zijn nodig voor een hele grote familie, maar ook voor kookcompote, zouthoudende kool, het bereiden van plano's voor de winter.

Het "overgangs" keukengerei tussen de pan en de pan kan een stoofpot worden genoemd. Deze lage pan of koekenpan met hoge muren en een dikke bodem is geschikt voor het stoven van groenten, het koken van soepen, aardappelpuree.

Ketels en waterkokers bestemd voor de bereiding van oosterse gerechten - pilau, gestoofde groenten, vleesgerechten. Houd er rekening mee dat voor het koken op het fornuis, dit soort keukengerei een vlakke bodem moet hebben, analogen met een bolle bodem - uitsluitend voor koken op een open vuur.

Als je vaak pap kookt, overweeg dan om te kopen dubbele bodempotten. Water wordt in de ruimte tussen de bodems gegoten, die, wanneer verwarmd, bijdraagt ​​aan het koken van het graan. Dientengevolge, pap kookt niet, herinnert een die is gekookt in een Russische kachel.

Stoomboten en Mantovarki Geschikt voor koken op een paar en vertegenwoordigen een dubbele pan met rooster of rijen. Water wordt uitgestort en voedsel wordt verspreid op lagen. Dit laatste wordt bereid onder invloed van stoom.

Emmers - kleine potten voor kokend water of een andere vloeistof. Soms gebruikt voor het koken van eieren, groenten, granen.

Roosteren van potten, cocottes - gerechten, waarmee u tweede gerechten, groenten en juliennes in de oven kunt bereiden. Gewoonlijk 'dwalen' dezelfde gebruiksvoorwerpen in de serveerkamer, omdat het gerecht erin op de tafel wordt geserveerd.

Keukengerei omvat ook vergiet (bak met perforaties onderaan), verschillende pollepels, spatels, mortieren, raspen en slijpmachines, kommen, snijplanken.

Voor serveren

Het instellen van de tafel begint meestal met het rangschikken van borden. Dinerbord kan worden ontworpen voor de eerste (diepere) en tweede (plattere) gerechten. Snackborden dienen voor het serveren van zowel warme als koude snacks. De diameter van de dinerborden kan 20-30 cm zijn.

Onder de pasteien, croutons, brood geserveerd pasteitjesen voor desserts is er een dessertversie met een diameter van 20 cm, je kunt er ook fruit in doen.

De visplaat is herkenbaar aan zijn langwerpige vorm. In de Sovjettijd werden ze ook haring genoemd. Kleine platte schotels - voor kaviaar. Een diepere, in de vorm van een schaal is ontworpen voor oesters, zeevruchten, evenals salades van hen.

Een bord, vergelijkbaar met de eetkamer onder de tweede, maar met zijkanten, geserveerd onder eieren en roerei, omeletten. Onder de geperforeerde schaal betekenen platen met een scheider. Ze kunnen gerechten meteen met sauzen serveren.

Salades worden geserveerd in diepe borden, meestal is hun volume 120 ml. Ze kunnen ook augurken, marinades zetten.

Kleine (tot 10 cm in diameter) diepe platen worden genoemd socketsen ze zijn bedoeld voor jam en jam. Creamers serveren gelei, bessen en fruit. Ze hebben een iets kleinere diameter dan de uitlaat en een diepere kom.

Dikwijls heeft een ijskom een ​​korte, dikke "poot".

Gebruik voor drankjes kopjes - thee, koffie. Het standaard bekervolume is 250 ml. Ze worden geserveerd met een schotel. Koffiekopjes vallen extern af met thee, maar hun volume is meestal 150 ml. Kleinere kopjes (75 ml) zijn bedoeld voor sterke koffie. Groter (200-250 ml) - voor cappuccino.

De analogon van een theekopje is een beker, maar deze overschrijdt het theekopje qua volume. Gebruikt in het dagelijks leven voor thee en koffie, maar niet geserveerd aan de tafel als serveerschalen. Voor bouillons is het gebruikelijk om bouilla's te serveren - dit is een diepe kom met twee handvatten. Piala is een oostelijk analoog van kopjes, maar zonder handgrepen, van bolvorm.

Alcoholische dranken worden geserveerd in glazen, glazen, wijnglazen. Vrijwel elke drank en zelfs zijn ondersoort heeft zijn eigen gerechten om te serveren (bijvoorbeeld wijnglazen voor witte en rode wijn, volgens de moderne etiquette, moeten verschillen). Sappen, compotes, water wordt meestal in glazen gegoten. Ze kunnen hoog en laag zijn, met naar boven groeiende muren.

De instelling van de tabel omvat het gebruik bestek. Ze zijn verdeeld in basis (bedoeld voor individueel gebruik) en hulp (gebruikt om een ​​deel van de schotel van de gemeenschappelijke plaat naar het individu te verschuiven).

De minimale set bestek - een lepel, vork, mes, evenals een theelepeltje of dessertlepel. Houd hier echter rekening met welke gerechten worden geserveerd, want er zijn visvork en -mes (tang), salade-vork en snackbar, dessertvork en -mes, stand-up, fruit, zeevruchtenproducten.

Voor het serveren heb je ook een waterkoker en een koffiepot, een kan met deksel, een suikerpot, sausboten nodig.

Opslag van voedsel

Gerechten voor opslag zijn voornamelijk veelvuldige containers. Tegenwoordig zijn ze voornamelijk gemaakt van food-grade plastic, siliconen. Glasanalogen zijn ook geschikt. U kunt het voedsel echter niet in een glazen bak in de koelkast bewaren en vervolgens de inhoud in de magnetron verwarmen. Vanwege het temperatuurverschil zal het glas barsten.

Kleine geëmailleerde pannen kunnen ook als opslagmedium worden aangeduid. Door de glazuurlaag komen er geen oxidatieprocessen voor, maar dit is alleen waar met behoud van de integriteit van het glazuur.

Verschillende vormen

Tegenwoordig zullen maar weinig mensen verrassen met gerechten met een ongewone vorm. Wat betreft pannen en potten, het zijn meestal ronde schotels. Pannen en bakvormen kunnen vierkant zijn.

Onder de platen zijn ook populair cirkel en vierkante vormen. Bovendien kunt u bij de verkoop gerechten vinden voor het serveren in de vorm van bladeren, bloemen, complexe geometrische vormen. Houd er bij het kopen van dergelijke producten rekening mee dat ze problemen met de opslag kunnen veroorzaken, waardoor ze veel ruimte in beslag nemen.

stijlen

Er zijn gerechten voor een bepaald feest. Meestal kun je kits vinden in de stijl van Nieuwjaar of Kerstmis. Servies voor kinderen heeft ook altijd een thema - de afbeeldingen erop zijn gewijd aan de held van tekenfilms en sprookjes, maar u kunt ook verjaardagskits met een thema vinden voor kinderen.

Gerechten in de klassieke of romaanse stijl zijn meestal massief keramiek, eenvoudige geometrische vormen, zuivere effen kleuren (wit, beige, ivoor).

Empire-stijl of moderne gerechten zijn vaak chique porselein, complexe vormen en een ongewone print. Glaswerk met een mozaïek is ook kenmerkend voor deze stijl.

Gotische sets - Dit is een ongewoon, maar tegelijkertijd vrij eenvoudig in de vorm van gerechten, een combinatie van hout, metaal. Een teken van hightech is glas, plastic.

Voor producten Japanse stijl keramiek, porselein, klei aanbrengen. Objecten zien er origineel uit, demonstreren de historische kenmerken van het land, zijn gestileerd als oude nationale gerechten.

En hier Chinese gerechten, in tegenstelling tot de Japanners, wordt gekenmerkt door een groot aantal ornamenten, patronen. De vormen zijn hier eleganter en de gerechten zelf zijn eleganter.

Landelijke stijl - dit is hout, keramiek, klei. Verplicht element - pittoreske ornamenten met bloemen- en bloemmotief. Gerechten in Spaanse stijl - doorschijnend, helder, waarbij vaak verschillende contrasterende kleuren in één set worden gecombineerd. De Scandinavische keuken wordt gedomineerd door houten en keramische gerechten met witte en paarse tinten. Stijlvolle eenvoud en beknoptheid van vormen - dit zijn de kenmerken van deze stijl.

Franse stijl - Dit zijn transparante en doorschijnende voorwerpen, vazen ​​en wijnglazen van mat porselein, kleurvastheid.

De vereiste minimale gastvrouw

In de keuken is het wenselijk om 3 pannen te hebben. Volume - 5-7 liter (voor het maken van soepen en gestoofd fruit), 3-5 liter (voor de tweede, bijgerechten) en 1-2 liter (warm eten, pap maken) Voor granen en sauzen is het echter raadzaam om een ​​stoofpot te krijgen.

Als er niet veel ruimte in de keuken is, Kies een set pannen. Het is handig om ze op te slaan en elkaar te plaatsen. Als u het keukengerei afzonderlijk koopt, kan een dergelijke "matryoshka" mogelijk niet worden gevormd.

Ten minste 2 pan vereist - meer (voor vlees, gestoofde groenten, bijgerechten) en kleiner (voor de ochtend gebakken eieren of roerei). Handig als een grote pan zowel op het fornuis als in de oven kan worden gebruikt. Voor de oven wordt echter aangeraden om ten minste één ovenschaal te nemen.

Het aantal bestek, glazen, kopjes en borden - diep en onder de tweede, wordt meestal berekend door het aantal huishoudens. Gemiddeld wordt dit cijfer vermenigvuldigd met 2-3. Een klein gezin heeft 2-3 soeplepels nodig, hetzelfde aantal schuimspanen, spatels.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van gerechten voor het huis is het belangrijk om het doel ervan te overwegen. Let bij het kiezen van een pan op de dikte van de bodem en de wand. De optimale bodemdikte is 4-6 mm, wanden - 2-4 mm. Dunnere gebruiksvoorwerpen vervormden snel, de vaat erop brandde. Dikkere bodems en muren zullen te lang opwarmen, wat de smaak van de afgewerkte schaal kan beïnvloeden.

Bij het kiezen van een grillpan, moet de voorkeur worden gegeven. vierkant product, vooral als u van plan bent om steaks van vlees of vis te braden, entrecotes. De vierkante vorm zal meer ruim zijn - u kunt 4 porties tegelijk bakken.

Als u echter gasbranders gebruikt, is het beter om de voorkeur te geven aan de gebruikelijke ronde pan, het vierkante equivalent krijgt in dit geval geen uniforme verwarming.

Een ander criterium voor de selectie van keukengerei - passend bij het type kachel. De meest veeleisende in relatie tot de keuze van gerechten - inductie kookplaat. Gebruiksvoorwerpen moeten een ferromagnetische bodem hebben, anders zal het niet verwarmen. De bodem van de schaal moet dik zijn (voor braadpannen is deze niet minder dan 5 cm), in diameter - niet minder dan 12 cm.Anders is de magnetische spoel niet geactiveerd. Het is belangrijk dat de bodem van het keukengerei glad is, anders wordt geen uniforme verwarming verkregen.

Glaskeramische platen vereisen schalen met een volledig vlakke en gladde bodem. In de regel behandelen bekende merken de bodem van dergelijke gebruiksvoorwerpen met een speciale donkere samenstelling die de thermische geleidbaarheid van het product verbetert en het risico op krassen vermindert.

De meeste soorten keukengerei zijn geschikt voor gasfornuizen, maar het is beter om degene te kiezen met een groef aan de onderkant. Dankzij hem divergeert de hitte gelijkmatig van het midden naar de rand van de bodem van het gerecht.

Alle keukengerei, ongeacht het type kachel, indien mogelijk moet dezelfde bodemdiameter hebben als de kookplaat. Hoe breder de pan (op voorwaarde dat de diameter overeenkomt met de grootte van de brander), hoe handiger het is om het voedsel te roeren. echter, Een hoge steelpan is in sommige gevallen ook erg handig, bijvoorbeeld bij het koken van spaghetti.

Het is handiger om keukengerei met een deksel te kopen. Het kan van hetzelfde materiaal zijn als het gereedschap zelf, of van hittebestendig glas. De laatste zijn handig omdat ze het mogelijk maken om het proces te observeren.

Het belangrijke punt - het deksel moet precies in de pan of de pan passen. Idealiter heeft het perforaties voor stoomextractie en een hittebestendig, comfortabel handvat.

Op wat voor soort gerechten en hoe je voor haar kunt zorgen, zie hieronder.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen