aardewerk

Hoe de beste gerechten voor de keuken kiezen?

Hoe de beste gerechten voor de keuken kiezen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
  1. Welk materiaal is beter?
  2. Wat u moet weten over coatings?
  3. Top populaire merken
  4. Waar moet je nog meer over nadenken bij het kiezen?

Een gezonde levensstijl omvat niet alleen het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen, maar ook het naleven van alle regels van hun warmtebehandeling tijdens het koken. Om dit te doen, is het belangrijk om gerechten van hoge kwaliteit aan te schaffen. Tot op heden is het in een enorm bereik op de markt vertegenwoordigd en verschilt het qua fabricagemateriaal en ontwerp, qua prijs.

Welk materiaal is beter?

Kookgerei voor de keuken is een belangrijk accessoire, zonder welke geen koken kan doen. Het is gemaakt van een ander materiaal, die elk zowel voor- als nadelen kunnen hebben. Meestal voor het koken kopen ze gerechten uit verschillende traditionele materialen.

aluminium

Het wordt gekenmerkt door een lage praktische bruikbaarheid, maar is bestand tegen plotselinge temperatuurschommelingen en brandt niet. Bovendien zijn aluminiumschalen licht in gewicht en kunnen op elke manier worden gewassen. Op dit moment kunt u echter goedkope producten tegenkomen die goedkoop zijn, maar niet voor koken kunnen worden gebruikt. Omdat dergelijke gerechten voornamelijk worden geproduceerd uit secundaire aluminiumlegeringen die arseen, lood en andere elementen bevatten, is het schadelijk voor de gezondheid. In dergelijke containers is het verboden om groenten en fruit te koken, ze stoten stoffen af ​​die gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid onder invloed van organische zuren en keukenzout.

Het wordt niet aanbevolen om producten van aluminiumplaat te gebruiken voor kookcompote, zout, augurken, koolsoep en zuivelproducten. Het is niet geschikt voor het bewaren van kant-en-klare augurken. In de regel worden aluminiumproducten gebruikt voor het bereiden van pasta, aardappelen, verschillende granen en kokend water. Als de keuze nog steeds is gevallen op dit soort gerechten, moet u contact opnemen met de verkoper voor de beschikbaarheid van certificaten. Dit zal je beschermen tegen het aanschaffen van een goedkope namaak, die niet alleen een beetje zal meegaan, maar ook schadelijk is voor je gezondheid.

Roestvrij staal

Kookgerei van dit materiaal wordt als het meest veelzijdig en praktisch beschouwd, omdat het mogelijk is om alles te koken. Producten van roestvrij staal kunnen op elke temperatuur worden verwarmd en worden gereinigd met een willekeurig reinigingsmiddel. Veilig en aanbevolen voor keukengerei moet uit "gewoon" roestvrij staal bestaan, dat wil zeggen, een legering van chroom (18%), nikkel (10%) bevatten. Het staat onderaan gemarkeerd met "18/10".

Wat de minnen betreft, het roestvrij staal brandt snel en dikwandige potten zijn erg zwaar en duur.

Porselein en faience

Ondanks het feit dat dit gerecht goed is, kan de coating in de vorm van een glazuur schadelijke elementen bevatten, waarvan de gevaarlijkste is. Daarom is het beter om dit type product te weigeren als u van plan bent om gezond voedsel te koken. En de prijs ervan kan behoorlijk hoog zijn, het hangt allemaal af van de grootte en het ontwerp.

Gietijzer

Dit materiaal kan lang warm blijven, het voedsel brandt niet. In gietijzeren pannen kunnen pannenkoeken, pannenkoeken, groenten, stoofschotels en vegetarische pilaf ideaal zijn. Het belangrijkste voordeel van gietijzer is dat het gelijkmatig (maar langzaam) opwarmt. Maar dit soort keukengerei is niet geschikt voor dagelijks gebruik: na het beschadigen van de zwarte beschermende film die het oppervlak bedekt, begint het voedsel een metaalachtige afdronk te krijgen en verandert het in donkere vlekken.

Gietijzeren producten zijn broos, zwaar en kunnen niet worden gewassen met moderne reinigingsmiddelen.Na het wassen kan dit gerecht niet eenvoudig worden genomen en in de droger worden gedaan, het moet droog worden afgeveegd (anders zal het roesten).

Hittebestendig glas

Verschilt in esthetische uitstraling, neutraal in voedsel, houdt de warmte lang vast en warmt snel op. Wat betreft de levensduur, dergelijke gerechten zijn van korte duur. Tijdens het frituren "streeft" het ook naar barsten, het brandt snel. Bovendien producten gemaakt van hittebestendig glas zijn bang voor plotselinge temperatuurveranderingen - Als een in een vuur verwarmde bakplaat onmiddellijk wordt gegoten met koud kraanwater, barst het gewoon.

Als het uiterlijk van gerechten belangrijk is voor de huisvrouw, en zij de voorkeur geeft aan glasproducten, is het nodig om aandacht te besteden aan de eigenschappen van de consument: ze mogen geen krassen, luchtbellen binnenin en frites bevatten.

koperen

In tegenstelling tot staal en glas is dit materiaal veel duurder. Bovendien zijn deskundigen van mening dat het meest heerlijke en gezonde voedsel is dat in een koperen schaal wordt gekookt. Het koperen oppervlak warmt snel op, zodat de kooktijd van voedsel in dergelijke pannen en pannen wordt verminderd.

Het belangrijkste voordeel van koper is dat het niet oxideert.daarom is het perfect voor het bereiden van marmelades, jam en confituur. Het wordt aanbevolen om koperen gerechten ook voor inductiekookplaten te kopen, terwijl dit niet de duurste is.

Wat u moet weten over coatings?

Een grote rol bij de selectie van keukengerei speelt niet alleen het materiaal van de vervaardiging, maar ook de coating. Nu op de markt vindt u een enorm scala aan producten die verschillen in het type coating, die elk hun eigen operationele kenmerken hebben. We geven de meest voorkomende soorten coatings.

Teflon

Het is bestand tegen corrosie, wat meestal optreedt onder invloed van chemische reinigingsmiddelen, zoute en zure producten. In de "Teflon" -gerechten kookt u veilig voedsel. Bovendien is de coating betrouwbaar en duurzaam. Fabrikanten die moderne technologie gebruiken, hebben ervoor gezorgd dat Teflon tegen krassen werd beschermd. Ondanks dit de levensduur van dergelijke gerechten is niet langer dan drie jaar (onder voorbehoud van zorgvuldige behandeling).

Als u de gerechten op de hete plaat vergeet (oververhit de pan of pan), kan de integriteit van de coating in gevaar komen.

geglazuurd

Moderne glastypes worden gekenmerkt door een verhoogde weerstand tegen zuren, zouten, ze zijn niet-toxisch, waardoor ze niet alleen in gerechten met een dergelijke coating kunnen koken, maar ook om gerechten in de koelkast (inclusief gezouten groenten en augurken) op te slaan. Ideaal voor het bereiden van gestoofde groenten, soepen, niet aanbevolen voor het koken van rijst, pap en pilau. De voordelen van de geëmailleerde coating zijn onder meer duurzaamheid en veiligheid van de bediening, redelijke prijs. Wat betreft de minnen, als ze verkeerd met de vaat worden behandeld, kunnen er chips op het oppervlak verschijnen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid (er is een risico om voedsel te slikken met glazuurdeeltjes). Was geëmailleerde producten niet af in de vaatwasser en met de hand met schurende schoonmaakmiddelen.

keramisch

Het wordt gekenmerkt door antibacteriële eigenschappen, esthetiek en milieuvriendelijkheid. Gerechten met deze coating worden niet alleen thuis, maar ook in de eetkamer gebruikt. Het grootste nadeel van de producten wordt beschouwd als kwetsbaarheid en instabiliteit voor plotselinge temperatuurschommelingen: als u een gerecht uit een koelkast in een keramische pan neemt en het onmiddellijk op een hete plaat legt, kunt u het product in de prullenbak gooien. Keramiek is ook bang voor mechanische schade, absorbeert snel en gemakkelijk olie, waarna het moeilijk is om het te wassen. Wat de voordelen betreft, kan de aanschaf van gerechten met een dergelijke coating iedereen veroorloven.

Top populaire merken

Keukengerei kan verschillen, niet alleen qua ontwerp, materiaal van fabricage, prijs, maar ook van het merk. Beoordeling van fabrikanten die producten van hoge kwaliteit produceren, geleid door verschillende bedrijven.

Tefal

Dit is het meest beroemde Franse bedrijf dat de wereldmarkt niet alleen met klassieke Teflon-coating presenteerde, maar ook met coatings als Titanium Excellence, Power Glide, Prometal Pro en Titanium Pro. Alle producten van dit merk worden gekenmerkt door weerstand tegen extreme temperaturen en schokken. Bovendien kunnen Tefal-pannen worden bereid zonder het gebruik van oliën en vetten. Producten met antikleefcoating zijn uitstekend wasbaar en dienen lang. De voordelen van producten van dit merk omvatten ook de aanwezigheid van temperatuurindicatie, zorgen voor uniforme verwarming van producten, tot de minnen - bij modellen met een glanzende afwerking, is de verf snel uitgebrand.

Kukmara

Dit merk komt oorspronkelijk uit Kazan, dus de naam is nauw verwant aan de naam van het gebied waar ze veel potten, pannen en ketels produceren. Alle producten van dit merk worden gekenmerkt door uitstekende prestaties en een redelijke prijs. Bovendien omvatten de voordelen van producten een verscheidenheid aan maten en modellen. Wat de tekortkomingen betreft, vereist het coaten van schotels (elke soort) een zorgvuldige behandeling.

"Biola"

Onder dit merk produceert de fabrikant al meer dan 10 jaar gietijzeren en aluminium kookgerei met verschillende soorten coatings. Diepe stoofpannen, crêpe-makers en gegoten vuurpotten zijn erg populair onder gastvrouwen. Pannen van deze fabrikant zijn uitgerust met houten of siliconen handvatten met een verwijderbare houder.waarmee ze compact kunnen worden opgeslagen en in de oven kunnen worden gebruikt. De voordelen van producten zijn lage kosten, verdikte bodem, mooi ontwerp. Wat de minnen betreft, verliest een dunne keramische laag die is afgezet in de vorm van sproeien snel zijn eigenschappen en wordt hij dunner.

Rondell

Veel chef-koks hebben de producten van dit Duitse merk op prijs gesteld. Onder dit merk produceren de beste professionele pannen in de wereld. In de verkoop en andere soorten producten die zijn gemaakt van aluminium, staal, en hebben een anti-aanbaklaag. De voordelen van Rondell-kookgerei omvatten de aanwezigheid van een drielaagse bodem, weerstand tegen branden, een verscheidenheid aan modellen en vormen. Het nadeel is te duur.

"Neva Metal"

Onder dit merk produceren gegoten duurzame gerechten met een goede coating. Pannen hebben een dikke bodem en muren, zodat ze niet lang slijten en onderhevig zijn aan vervorming. Aparte aandacht verdient de serie "Diamond" en "Titan", zij geven de fabrikant een garantie van maximaal drie jaar. De voordelen van gerechten zijn milieuvriendelijk voor de gezondheid van de mens, hoogwaardige, slijtvaste coatings, nadelen - een beperkte selectie van modellen.

Fissler

Producten van dit merk worden gekenmerkt door hoge kwaliteit en hebben veel positieve recensies, hoewel het duur is. Voor elke braadpan verstrekt de fabrikant een paspoort en een garantie van maximaal vijf jaar. De voordelen van gerechten zijn veiligheid en milieuvriendelijkheid, modern design, een enorm aantal modellen. Tegelijkertijd hebben keukenaccessoires één nadeel - de hoge prijs.

Vitesse

Gerechten vervaardigd onder dit merk verschillen in hun budgetprijs, dus het is te vinden in bijna elke bouwmarkt. De producten worden voornamelijk vertegenwoordigd door aluminium pannen met keramische coating. Er zijn ook exclusieve producten gemaakt van gietijzer en roestvrij staal. Dergelijke gerechten zijn ideaal voor het bereiden van gerechten, omdat het een antiaanbaklaag heeft. De voordelen van producten zijn de aanwezigheid van handige (afneembare) handvatten, een enorme keuze aan design, veiligheid voor de gezondheid.

Het enige dat dergelijke gerechten nodig zijn, is een zorgvuldige reiniging en bediening.

Waar moet je nog meer over nadenken bij het kiezen?

Om gekocht keukengerei langer te laten duren en handig te zijn in koken, moet u op veel details letten voordat u het koopt. Kies de juiste producten om de aanbevelingen van experts te helpen.

  • Kwaliteitsgerechten hebben meestal een dikke bodem en wanden, die minimaal 2 mm moeten zijn. In dit geval degelijk bewezen solide modellen met gelaste handgrepen.
  • In potten en pannen met een reliëf bodem zullen producten minder stekend zijn. Het is raadzaam om voorkeur te geven aan modellen met een handig deksel met een kleine opening voor het vrijkomen van stoom.
  • Elke gastvrouw moet een minimumset hebben bestaande uit potten van verschillende grootte. Het is erg belangrijk dat er altijd een grote container bij de hand is op de boerderij.
  • Voordat u gerechten koopt, moet u weten op welk bord het is gepland om het te gebruiken.
  • Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan het uiterlijk van de producten, het moet in overeenstemming zijn met de algemene stijl van de keuken.

Als u van plan bent om gerechten te kopen voor dagelijks gebruik, moet het ook handig zijn. Hierdoor kan de gastvrouw het gebruikelijke kookproces omzetten in culinaire kunst.

Hoe je de beste gerechten voor de keuken kiest, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen