aardewerk

Kopjes koffie zetten met zeef

Kopjes koffie zetten met zeef

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
  1. Waar zijn we voor?
  2. Productiematerialen
  3. afmeting
  4. Kenmerken van filterselectie
  5. Hoe te gebruiken?

De traditie van theedrinken vindt zijn oorsprong in het oude China. Er zijn veel manieren om thee te zetten. Het meest gebruikelijk is het zetten van thee in een porseleinen theepot. Een kenmerk van deze methode is dat het lassen wordt gegoten in een zeef gemaakt van hetzelfde materiaal als de ketel. De zeef wordt erin geplaatst en de theebladeren komen niet in de theedrank. Het is van hieruit dat een brouwen mok met een zeef voor het brouwen van thee en verschillende thee dranken uit kruiden, bloemen en gedroogde bessen afkomstig is.

Waar zijn we voor?

Mokken met een zeef worden meestal gebruikt op plaatsen waar thee moet worden gebrouwen in Spartaanse omstandigheden, bijvoorbeeld in een kantoor, een trein of een wandeling. Sommige liefhebbers van verse en verzadigde thee gebruiken echter mokken en huizen. Deze beker is een vat voor het zetten van thee, waarin zich een thee-ei bevindt.dat helpt de dikke vloeistof te filteren.

Zo'n mechanisme is uitgevonden voor het gemak, de theebladeren vallen niet in een kopje thee, maar blijven in een soort van "val" waaruit het gemakkelijk kan worden uitgeschud.

Van bovenaf is de beker afgedekt met een deksel zodat de theedrank langer op de juiste temperatuur blijft. Een schotel en een lepel kunnen met een deksel aan de bekerset worden toegevoegd. Een schoteltje kan handig zijn om een ​​filter te plaatsen, tja, een lepel is handig als je suiker of honing moet toevoegen en de drank moet roeren.

Productiematerialen

Het meest gebruikte materiaal voor de productie van gerechten voor thee is keramiek. Keramiek omvat porselein, aardewerk en, uiteraard, klei.

Klei is een natuurlijk materiaal, zonder extra onzuiverheden en additieven. Voor de productie van dergelijke gerechten gebruikt een kwaliteit rode klei. Dit materiaal absorbeerde natuurlijke kracht en zuiverheid. Het voordeel van kleikoppen is dat ze gemakkelijk opwarmen en langzaam afkoelen. Daarom blijft thee gebrouwen in een stenen biertje langer warm. Producten gemaakt van klei zijn vrij licht, maar kwetsbaar, vooral als de klei niet wordt gebrand, maar alleen wordt gedroogd.

Als het product niet geglazuurd is, zullen de erin gebrouwen vloeistoffen zich uiteindelijk in de ondiepe poriën van de klei verzamelen en zal de theedrank zijn smaak en kleur beginnen te verliezen.

Faience is een mengsel van klei en gips, met toevoeging van andere onzuiverheden. Het goedkoopste en meest gebruikte materiaal voor de productie van gerechten. In tegenstelling tot eenvoudige rode klei grijpt klei met een mengsel van gips sneller en droogt het. Faience is altijd geglazuurd. Als de mok oververhit is, kan het glazuur barsten. Faience-producten zijn zwaarder dan klei, maar sterker, niet zo gebarsten en gebroken. Door het glazuur worden geen geuren opgenomen.

porselein - Het is een mengsel van witte klei, kwarts en silicaat, het brandt allemaal, het blijkt een dun, transparant materiaal in het licht.

Het eerste land waar porselein werd gemaakt, was China. Daarom worden traditionele gerechten voor thee drinken gemaakt van dit materiaal.

Dun, lichtgevend, sonore materiaal met een elegant schilderij voegt luxe en charme toe aan de producten die ervan zijn gemaakt.

Glas is een materiaal dat wordt verkregen door het smelten van kwartszand onder invloed van hoge temperaturen. Het resultaat is een transparant materiaal waaruit verschillende producten zijn gemaakt. Glaswerk heeft prachtige gefacetteerde patronen, waardoor het een elegante uitstraling heeft. Glas is een nogal fragiel materiaal, maar afhankelijk van de formule leerden ze brillen minder kwetsbaar te maken, waardoor het toepassingsgebied van dit materiaal verder werd uitgebreid.Een glazen theepot maakt het dankzij de transparantie mogelijk om te genieten van de kleur van het ingepakte product.

Een metalen brouwbeker met een zeef won zijn marktniche. Een soort mini-thermos heeft grote erkenning gekregen van jonge mensen.

Door het warm te houden, helpt het om te genieten van warme dranken op koude winterdagen. De mok heeft een niet erg aantrekkelijke uitstraling, maar is geschikt voor liefhebbers van wandelen en reizen. Daarin kun je gemakkelijk thee zetten in de trein of bij het vuur in het bos.

Samenvattend kunnen we dat zeggen materialen voor de productie van koffiezetbekers voor elke smaak. Voor de meest veeleisende klanten op tentoonstellingen vindt u exclusieve modellen gemaakt van hout of andere natuurlijke materialen. Deze exposities zullen een waardig geschenk zijn voor vrienden of familieleden. Ze zijn echter niet altijd praktisch. Vaker hebben dergelijke bekers alleen een souvenirkarakter.

afmeting

Het groottebereik van mokken wordt gepresenteerd in verschillende volumes. Als u alleen van thee wilt genieten, kunt u een mok met een inhoud van 250 tot 380 ml gebruiken. Meestal zijn deze bekers gemaakt van keramiek en hebben ze een metalen filter. Verschillende patronen of ornamenten worden op de wanden aangebracht. Daarnaast is er een schotel en een dop. Deze optie is gemakkelijk te gebruiken op kantoor.

Een schotel laat geen druppels thee op je bureaublad morsen. Hier kun je ook een filter plaatsen zodat het niet interfereert met het drinken van thee uit een kopje.

Voor liefhebbers die willen genieten van de theeceremonie in het bedrijf, zijn er kopjes voor het zetten van een volume van 400-500 ml. Ze hebben een uitloop voor het gemak van het gieten van thee in bekers. Drinken uit zo'n beker is niet erg handig.

Kenmerken van filterselectie

In de natuur zijn er veel soorten thee: groen, zwart, kruiden. Op hun beurt zijn ze verdeeld in grote bladeren of lange bladeren. Kruidenthee kan, afhankelijk van de grondstoffen, fijngemalen, grof vermalen of zelfs in filterzakken worden verkocht.

Nou, met filterpakketten is alles duidelijk, ze hebben geen extra filtering nodig. En hier als u liever lange thee houdt, die kleine theebladeren of kamille bevat, moet u een brouwbeker met een metalen zeef kiezen. Metalen zeven hebben een tamelijk dichte celstructuur. In de keramische inzetstukken zijn de waterinlaten meestal vrij groot in vergelijking met de cellen van de metaalfilters. Daarom kunnen kopjes met een keramisch filter kleine theebladeren in een kopje laten ontwaken.

Dergelijke mokken zijn geschikt voor liefhebbers van grote bladthee.

Metalen filters worden donkerder in de loop van de tijd, wat de smaak van de drank kan beïnvloeden. Keramische inzetstukken hebben een geglansde coating, de samenstelling lijkt op glas, dat goed wordt gereinigd en geen theebloei accumuleert. Gecombineerde filters zijn te vinden in mokken voor het zetten van porseleinthee. Een metalen gaas wordt onderaan in de porseleinen kom gestoken en met dergelijke filters kan zelfs de kleinste thee niet in de kop thee. Porselein is goed schoongemaakt en ziet er elke keer als nieuw uit.

Hoe te gebruiken?

Om thee te zetten, heb je geen gedetailleerde instructies nodig, maar er zijn bepaalde trucs, dat zal helpen om je thee helderder en rijker te maken.

  • Je moet thee zetten in een warme mok, hiervoor moet je de mok eerst spoelen met een filter met heet water.
  • Groene thee kan niet met kokend water worden gezet, omdat alle nuttige antioxidanten die zich in het groene theebladeren bevinden worden vernietigd.
  • Groene thee houdt ervan opnieuw te brouwen. Meerdere malen brouwen, het theeblaadje is goed gestoomd en verspreidt alle smaken en heilzame stoffen.
  • Kruidenthee moet 10-15 minuten worden aangedrukt onder een gesloten deksel.
  • Voeg geen citroen toe aan zeer hete thee, omdat vitamine C bij hoge temperaturen wordt vernietigd.

De keuze voor een brouwbeker met een zeef is vrij individueel, maar er kan worden geconcludeerd dat keramische producten met keramische filters de meest universele en wijdverspreide zijn.

Veel mensen geven de voorkeur aan porseleinen kopjes, met porselein of gecombineerde filters.

Gebruiksvoorwerpen voor het zetten van thee met metalen filters heeft een niet erg hoge prijsklasse en is ook een populair product. Iedereen kiest voor uw budget en smaak. De hoofdregel is gemak, gebruiksgemak, duurzaamheid en bruikbaarheid.

Zie hieronder voor een overzicht van de zeefbeker met zeef.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen