Pannen bakken

Alles over gietijzeren pannen

Alles over gietijzeren pannen

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. kenmerken
 2. Voors en tegens
 3. types
 4. afmeting
 5. Beoordeling van populaire modellen
 6. Selectiecriteria
 7. Gebruikstips
 8. beoordelingen

Gietijzeren pannen zijn een essentieel kenmerk van elke keuken, omdat ze hun voordelen hebben ten opzichte van andere soorten gerechten om te frituren. Om dit gebruiksvoorwerp jarenlang te behagen voor de gastvrouw, is het noodzakelijk om te weten hoe u haar goed kunt gebruiken en verzorgen.

kenmerken

Het belangrijkste ding dat gietijzer onderscheidt van andere metalen - een indrukwekkend gewicht. Ongeacht het feit dat de pan een eenvoudig en veelzijdig gereedschap in de keuken is, moet het op de juiste manier worden gebruikt.

Een nieuwe gietijzeren koekenpan wordt noodzakelijkerwijs gecalcineerd, anders zal het de smaak van het eerste gerecht dat erop wordt bereid, bederven. Het ding is dat gietijzer is een poreus materiaal dat bij verhitting uitzet en de olie in de poriën komt. Op het moment van de productie van gerechten gebruikt het product dat nodig is om een ​​aantrekkelijk uiterlijk te behouden en beschermt tegen het verschijnen van roest.

Op het moment van de eerste bereiding komt er technische olie vrij die in het voedsel terechtkomt, waardoor de smaak en geur ervan worden aangetast. Met calcinatie krijgt u de noodzakelijke antiaanbaklaag, die zelfs dan wordt bewaard, als de gastvrouw de pan goed wast en geen reinigingsproducten gebruikt met grote harde deeltjes in de compositie.

Gietijzer is populair als materiaal voor de vervaardiging van pannen, omdat het daarop bereide voedsel niet brandt. Een belangrijke voorwaarde is om de integriteit van de coating en de goede verzorging van het product tijdens de gehele gebruiksperiode te behouden.

Tijdens het bakken van de pan, is de primaire taak van de gastvrouw om het te behandelen met olie, die, wanneer verwarmd, de poriën binnendringt en daar blijft. Als de pan geen scheuren vertoont, kunnen zelfs oude gerechten op orde worden gebracht. Eerst wordt roest van het oppervlak verwijderd, waarna het gietijzer wordt verhit en zonnebloemolie erop wordt aangebracht. Kookgerei toegestaan ​​om af te koelen.

Veel huisvrouwen betwijfelen of gietijzer geschikt is voor hun fornuis. Inderdaad, elk kookpaneel heeft een aantal karakteristieken en uitstekende verwarmingsparameters. De universele apparaten bevatten elektrische kachels, omdat ze elke pan kunnen gebruiken. De enige vereiste in dit geval is de dikte van de wanden. Deze indicator moet minimaal 3,5 millimeter zijn. Het garandeert een gelijkmatige verwarming van de gerechten, zodat elk product sneller klaar zal zijn en bruikbare vitamines behouden.

Bij het gebruik van een gasfornuis is het de moeite waard eraan te denken dat het gebruik van open vuur voor koken zijn eigen kenmerken heeft. Als je een braadpan met een gladde bodem gebruikt, heeft de vlam letterlijk niets om op te slaan. Daarom is het in dergelijke gevallen beter om te selecteren gerechten met een groef, omdat het sneller opwarmt.

Kookgerei met een gladde bodem is perfect voor glaskeramische platen. Op inductiepanelen kunt u alleen speciale containers gebruiken, die dienovereenkomstig zijn gemarkeerd.

Elke pan heeft een overeenkomstige een merkteken waarop gemakkelijk kan worden vastgesteld of het product compatibel is met de kachel. Als het niet direct in de pan staat, moet dit worden aangegeven op de doos.

Niet altijd komen de gerechten meteen met een deksel. Zoals de praktijk aantoont, is dit een nuttige toevoeging aan de pan, omdat dankzij dit de spatten tijdens het frituren niet op de omringende plaat en op het oppervlak vallen.

Voors en tegens

Koken in hun werk houdt rekening met de verwarmingstemperatuur, het materiaal waarin het gerecht wordt bereid.Bijvoorbeeld, in keramische gerechten worden stoofpot en stoofpot ideaal verkregen. Schaal-ijzer gerechten worden vaak gebruikt voor pilaf, daarin absorbeert rijst de noodzakelijke smaak en kookt het niet zacht.

Het gebruik van gietijzer in het huishouden is onbetwistbaar, omdat geen van de andere metalen zijn unieke eigenschappen herhaalt. Tot de belangrijkste voordelen behoren:

 • een uniforme warmteverdeling na het opwarmen van gerechten, en de producten in de pan worden op dezelfde manier bereid;
 • de hitte van het gietijzer gaat langer mee, zodat het voedsel nog lange tijd heet blijft;
 • dergelijke gerechten zijn ideaal om te stoven;
 • veiligheid, omdat ijzer geen gifstoffen bevat die vrijkomen bij verhitting;
 • geen vervorming, zelfs bij langdurige verwarming;
 • duurzaamheid met de juiste zorg;
 • de aanwezigheid van een natuurlijke antikleeflaag.

Maar net als elk ander materiaal heeft gietijzer enkele nadelen. Ze zijn niet zo belangrijk dat ze de afwas opgeven, maar er moet rekening mee worden gehouden:

 • het warmt lang op;
 • heeft veel gewicht;
 • vereist de juiste zorg;
 • Binnen kan het lange tijd niet worden bewaard.

types

Gietijzeren koekenpannen worden in een groot assortiment op de markt gebracht. Er zijn diep en plat gegoten, uitsluitend gebruikt voor het frituren van pannenkoeken. In zo'n gerecht blijkt het gerecht verbazingwekkend lekker en goed gebakken zonder te verbranden.

Populair bij de consument modellen met een hoesomdat de koper maximaal gemak krijgt tijdens het koken. Er zijn opties op een houten standaard, die ideaal zijn voor het direct op tafel serveren van warme gerechten.

De verscheidenheid van dergelijke keukengerei kan de gastvrouw niet behagen. Als een paar decennia geleden een gietijzeren pan in één versie werd gepresenteerd, zijn er vandaag modellen met een antiaanbaklaag en afneembare handgrepen. Moderne technologieën evolueren voortdurend, elke fabrikant probeert rekening te houden met de wensen van de consument.

Er zijn steeds meer modellen op de markt die voor een bepaald geval worden gebruikt, bijvoorbeeld pannen voor barbecue of vuurpot. Enamelware raakt ook uit de mode.

Opgemerkt moet worden dat gietijzer is geschikt voor gebruik in inductieovens, omdat het een prachtige ferromagneet is. Inductie bodem is een van de moderne ontwikkelingen van fabrikanten. In pannen met een gegolfde bodem kan helemaal geen olie worden gebruikt. Dergelijke gerechten passen perfect in de vaatwasser. Het enige nadeel kan worden beschouwd als een metalen handvat, dat gemakkelijk te verbranden is, en het ontbreken van een hoes.

Universele gietijzeren producten zijn gemaakt zonder coating. Op puur metaal is het toegestaan ​​om gerechten te koken, terwijl ze hun smaak niet verliezen. Dergelijke gerechten kunnen zelfs bij een open vuur bestand zijn tegen verhitting. Te koop zijn er kleine pannenkoekopties met een diameter van 500 mm.

Er is iets te kiezen, niet alleen bij geïmporteerde modellen, een breed scala van producten wordt gepresenteerd door binnenlandse fabrikanten.

Voor het koken van hete sauzen moet je zeker een klein gietijzer in de keuken hebben. een pan, een koekenpan. Het kookgerei onderscheidt zich door dikke wanden (ongeveer 7 mm) en een uitloop in de structuur. Het gewicht van zo'n koekenpan, ondanks zijn bescheiden formaat, is 1 kilogram. Tijdens het koken brandt de saus niet, omdat de hitte gelijkmatig wordt verdeeld.

Antikleefcoating wordt vandaag met succes toegepast op gietijzeren producten. Hoewel deze pannen veel voordelen hebben, zijn ze erg veeleisend voor het bestek dat in contact komt met hun oppervlak. Vet en verbrand voedsel kunnen eenvoudig worden gereinigd door de tank eenvoudig met kokend water te vullen. De geuren worden niet opgenomen door de afwas.

Te vinden in de winkelschappen geëmailleerde braadpannenwaarop het handig is om verschillende soorten voedsel te braden. Als er aan de buitenkant een glazuurlaag is, worden de gerechten sneller opgewarmd. Het nadeel van een dergelijke coating is dat deze niet bestand is tegen schokken.Na verloop van tijd begint het glazuur af te splitsen, het product verliest zijn aantrekkelijke uiterlijk.

Zodra een kleine barst of chip verschijnt, begint de beschermende coating af te brokkelen en kan deze in het voedsel terechtkomen, zodat de pan ongeschikt wordt voor verder gebruik.

afmeting

Gietijzeren pannen zijn groot en klein, diep en niet. Het hangt allemaal af van het doel van de gerechten. De diameter wordt niet gemeten langs de onderkant, maar langs de bovenrand, omdat sommige modellen naar boven uitzetten. Op de doos of in de instructies voor de schaal wordt ook de grootte aangegeven op de bovenrand. Als het product 28 cm is, moet het deksel hetzelfde zijn.

Voordat we het hebben over de grootte van dit soort kookgerei, is het de moeite waard om de kookplaten te noemen, waarvan de basisbranders een gestandaardiseerde grootte hebben. Medium - 180 mm, klein - 145 mm en groot - 225 mm. De onderkant van de pannen heeft dezelfde afmetingen.

Moderne borden worden gemaakt in strijd met eerder vastgestelde regels die in overweging moeten worden genomen bij het kopen van een koekenpan. Hoe kleiner de kookplaat, hoe meer ruimte, zodat de schotels breder kunnen worden gebruikt, groter in diameter dan de kookplaat zelf. Voxferische pannen worden gekenmerkt door een vlakke, kleine bodem, maar hun wanden hebben een grotere diameter, dus dergelijke schalen nemen veel ruimte in beslag.

De meest populaire modellen zijn de volgende (in mm):

 • 18;
 • 20;
 • 22;
 • 24;
 • 26;
 • 28;
 • 30;
 • 32.

Elke gastvrouw kiest degene die bij haar past. Het houdt niet alleen rekening met de grootte van de plaat, maar ook met de specificiteit van de bereide gerechten. In kleine pannen is het erg handig om porties te koken of gewoon het ontbijt op te warmen. Middelgrote en platte containers zijn ideaal voor pannenkoeken.

De meest populaire zijn pannen met een diameter van 26 en 28 centimeter. Professionele koks weten dat de kwaliteit van het gerecht afhangt van vele factoren, waaronder de aanwezigheid van een massieve bodem en de overeenstemming van de grootte van de kookplaat met de afmetingen van de gebruikte gerechten.

Bij gebruik van een gasfornuis en een grote koekenpan, kunt u zich aanmelden vlambreker. Het belangrijkste doel van dit apparaat - verdeel de warmte gelijkmatig.

Beoordeling van populaire modellen

Goede gietijzeren pannen zijn zowel buitenlandse als huishoudelijke. De beste fabrikanten zijn degenen die in staat waren om een ​​product te creëren dat volledig voldoet aan de eisen van de consument en dat veiligheid, sterkte, duurzaamheid en een aantrekkelijk ontwerp combineert.

Er zijn modellen van onbekende fabrikanten op de markt, maar experts adviseren het kiezen van gerechten van wereldberoemde merken, omdat het voldoet aan de noodzakelijke vereisten van internationale normen.

 • Berghoff. Belgisch merk dat zijn gebruiksvoorwerpen over de hele wereld levert. Maakt niet alleen pannen, maar ook ander keukengerei. Wat betreft de pannen, de liniaal wordt vertegenwoordigd door verschillende reeksen. Er zijn modellen voor het bakken van pannenkoeken en voor het grillen. De fabrikant heeft zoveel vertrouwen in de kwaliteit van de geleverde goederen dat hij 10 jaar garantie heeft.
 • Fissman. Het is nog steeds een jong merk met veel ambitie. In slechts 5 jaar tijd op de markt kon de fabrikant de aandacht van de consument winnen en zijn positie versterken. Chinese producten van goede kwaliteit, die een betaalbare prijs hebben. Planten met een grote productiecapaciteit werken aan de vervaardiging van pannen van verschillende afmetingen en hoogtes.
 • KitchenAid. Niet iedereen kent het Amerikaanse merk, dat geen posities verliest in de ranglijst van de besten. Hij is bezig met het maken van alles wat nuttig zou kunnen zijn voor de gastvrouw in de keuken. Hij heeft een slechte selectie van pannen, maar ze zijn van uitstekende kwaliteit. Er zijn geëmailleerde modellen en grillpersen.
 • Le creuset. Zoals u weet, beschouwen de Fransen koken speciale kunst, ze weten en zijn in staat om unieke meesterwerken te maken. Dit merk biedt pannen in een enorm assortiment, in de rij staan ​​er zelfs producten voor het frituren van donuts. Als vorige fabrikanten proberen om goederen tegen een reële prijs te leveren met een acceptabele kwaliteit, dan zul je daarvoor teveel moeten betalen.De kosten van het goedkoopste model beginnen bij 9400 roebel. Deze prijs staat vermeld op de officiële website, in de winkels is de pan meer waard.
 • "Biol." Een merk dat gerechten produceert op het grondgebied van Oekraïne. Er zijn al 17 jaar op de markt en gedurende deze tijd zijn er geen vragen over de kwaliteit van de geleverde goederen. Het bereik is echt chic - er zijn pannen van elke grootte, vorm, gecoat en zonder. De kosten van goederen - binnen het gemiddelde prijsbereik.
 • "Seaton": Het bedrijf heeft zich altijd gespecialiseerd in de productie van gietijzeren kookgerei, dus in de loop der jaren is het erin geslaagd om de hoogste kwaliteit te bereiken. De kosten op hetzelfde moment bleef op een betaalbaar niveau. Als u goederen bestelt bij levering, kost een product gemiddeld 1000 roebel. Grotere pannen zijn duurder, vanaf 2000 roebel. Dit is een goed alternatief voor westerse tegenhangers, het kan in ieder geval met hen op een waardige manier concurreren.

Soms is er een fabrieksfout in de vaat, maar dit gebeurt ook met andere fabrikanten.

 • Rondell. Het merk heeft een rijke geschiedenis, maar het bedrijf is niet gewend om stil te staan ​​bij de behaalde resultaten, dus elk jaar verschijnen er nieuwe modellen op de markt. In hun productie wordt een legering van gietijzer gebruikt, die zelfs de Europese markt zou kunnen veroveren.
 • "Dobrynya". Dit is een binnenlandse fabrikant, die naast pannen ook elektrische apparaten voor thuis produceert. Producten van goede kwaliteit, maar er is een huwelijk. Het is duurder dan Oekraïense en Chinese merken.
 • BAUMALU. Produceert goede wokken met een diameter van 360 mm. Voor het gebruiksgemak biedt het ontwerp twee handvatten. Muren 8 mm dik - de ideale oplossing voor het braden en stoven van vlees. Modellen worden geleverd met een grill, het wordt gebruikt voor het koken met stoom.

We zouden ook specifieke modellen van gietijzeren braadpannen moeten overwegen.

 • "Kelli KL-0131-28." Wok met dunne wanden. Je kunt het zelfs gebruiken om soepen te koken. De diameter van de pan is 280 mm, hij heeft aan beide zijden een emaillaag. Binnen het voedsel warmt snel op, na het koken kunnen de resten gewoon van het oppervlak worden afgewassen. De fabrikant bedacht de vorm en het ontwerp van de handgreep. Het oppervlak past perfect in de hand en glijdt niet weg. De kosten van het product beginnen vanaf 1800 roebel.

Het kan niet worden gebruikt op een inductievlak.

 • "KitchenAid KCI10GPOB". Grillpan - een niet-standaard oplossing voor degenen die gewend zijn om snel een picknick te organiseren. Het pakket bevat siliconen handvatten. Dit materiaal warmt niet op, zelfs niet als u de vaat in de oven plaatst. Beschikbaar voor verkoop met een cover-pers. Te koop kan worden gevonden in drie kleuren. Van de voordelen kunt u hoogwaardig glazuur selecteren, het vermogen om op elke plaat te gebruiken. U kunt de gerechten in de oven plaatsen, voorverwarmd tot een temperatuur van 250 graden. Nadelen van het model - veel gewicht en kosten.
 • Regent Inox Linea Ferro. Pannenkoekpan met een standaardrand van twee centimeter en een diameter van 260 mm. Het handvat is gemaakt van hout, het is indien nodig gemakkelijk te verwijderen. Indien nodig dient de pan als ovenschaal, voorzien van een inductiebodem. Het model wordt tijdens de productie aangestoken, dus je kunt meteen nadat je het hebt gekocht je favoriete gerechten gaan bereiden. Dit is een nogal zwaar product met een gewicht van 2,6 kilogram, dus het is beter om pannenkoeken erop te koken met een spatel.
 • Myron Cook Evolution GR24SET. Modelpan met persbedekking. De diameter van het product is 240 mm. Er is een hoes in de configuratie, de grootte is iets kleiner. Met deze functie kunt u de biefstuk op het hete oppervlak drukken en krijgen met een karakteristieke, gegroefde uitsparing. De handvatten van de pan zijn breed, monolithisch. Het product kan worden gebruikt om in de oven te koken.

Selectiecriteria

Om een ​​gietijzeren koekenpan correct te kiezen en niet teleurgesteld te zijn in de aankoop, moet u eerst weten aan welke criteria u aandacht moet schenken. Het enorme assortiment verwart soms de eenvoudige koper.Het is niet altijd duidelijk voor welk apparaat wordt gewerkt. Moderne merken zetten stewpans, pannenkoekenpannen en grill op de schappen. Sommige modellen zijn geschikt voor het bereiden van specifieke gerechten, andere zijn veelzijdig.

Compliceert het selectieproces en de verscheidenheid aan coatings, die kunnen zijn:

 • Teflon;
 • keramiek;
 • glazuur;
 • titanium;
 • Excalibur;
 • zonder dekking.

Als u uw keuze baseert op de bestemming van de pan, dan is een universeel product dat geschikt is voor frituren, stoven, pannenkoeken bakken een win-win optie. U kunt een model kopen en voor elk geval afzonderlijk - pannen, pannen voor het koken van muffins zijn ook in de handel verkrijgbaar.

Diepe producten verliezen hun populariteit niet, omdat ze bij uitstek geschikt zijn voor het bereiden van pilaf en vele andere Aziatische gerechten.

Er is op de markt en de zogenaamde premium segment die is gericht op de vervaardiging van grill-pannen-persen. Dergelijke producten zijn niet goedkoop, maar ze laten je het menu variëren.

De diameter van de pan is ook belangrijk en moet worden geselecteerd op basis van de specifieke behoeften van de gastvrouw. Te grote modellen kunnen niet in de vaatwasser worden gewassen, maar het is handig om aardappelen te bakken voor een groot gezin. Een goede optie zou gerechten zijn, waarvan de diameter varieert van 40 tot 50 cm. Deze afmetingen suggereren ook verhoogde zijden.

Pannenkoekenpannen hebben lage zijden, waardoor het mogelijk is om de schaal gemakkelijk uit de pan te verwijderen. De standaard diameter van een dergelijk product is 250 mm. In de uitverkoop is een speciale stok gebruikt voor het rollen van deeg.

Bij correct gebruik is de pannenkoek erg dun, bijna transparant.

Als we een braadpan met of zonder coating beschouwen, verschillen de twee producten niet veel in hun frituureigenschappen, maar er is meer onderhoud nodig voor schoon metaal. Elke antikleefspray kan eenvoudig worden gereinigd met heet water en zeep, met open gietijzer, alles is anders.

Ongecoate gerechten kunnen worden hersteld als er roest opduikt, terwijl met gescheurde geëmailleerde, keramische of andere coating het product in de vuilnisbak kan worden gegooid.

De laatste parameter waarmee rekening moet worden gehouden bij het kopen van een pan, is de dikte van de bodem en wanden. Er zijn producten in de uitverkoop waarin ze dezelfde indicator hebben. Meestal is het 3 mm, maar verkoop de gerechten en dikker. Hoe groter deze parameter, hoe langer het product binnenin opwarmt. Dunwandige modellen gebruikt voor sauzen, dikwandig - voor grillen.

Gebruikstips

Producten gemaakt van gietijzer vereisen speciale zorg. Het is noodzakelijk om dergelijke gerechten met grote voorzichtigheid op een glaskeramische plaat te gebruiken en te plaatsen, omdat deze veel weegt en per ongeluk het oppervlak kan beschadigen.

Regelmatige profylaxe is het eerste waar een toegewijde minnares aandacht aan moet schenken. Na het koken moet de pan grondig worden gereinigd van voedselresten. Gietijzer staat bekend om het feit dat voedsel in de poriën terechtkomt wanneer het wordt blootgesteld aan temperatuur, met als gevolg dat er een geur is die je nodig hebt om op de juiste manier weg te kunnen gooien.

Het is voldoende om de vaat enige tijd onder te dompelen in heet water en een zeepoplossing aan te brengen. Het gebruik van sterke chemicaliën, en vooral met grote schurende deeltjes, is ten strengste verboden. Een eenvoudige spons verwijdert opvallend de resten van weekgemaakt voedsel. Soms nemen ze voor het schoonmaken zout of frisdrank.

Nadat het vuil is verwijderd, moeten de schalen worden ontstoken, ingevet en laten afkoelen. De beschermende laag wordt op zichzelf gevormd. Hoe langer u de pan gebruikt, hoe dikker de natuurlijke antiaanbaklaag zich vormt. De meeste huisvrouwen weten niet of ze het moeten verwijderen.

Meer en meer deskundigen zijn het erover eens dat een dergelijke laag is gevormd uit vet- en voedselresten, die bij elke verdere verhitting een onaangename geur afgeven en kankerverwekkende stoffen uitstoten, daarom is het noodzakelijk om dergelijke "afval" te verwijderen.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen.. De pan kan een aantal uren naar de oven worden gestuurd, maar het is belangrijk dat de vaat geen plastic handvat heeft, anders zal het gewoon verslechteren. Als u een metalen bak uit de oven haalt, kan deze niet met koud water worden gebrand, dit veroorzaakt microscheuren op het oppervlak, respectievelijk wordt de pan onherstelbaar beschadigd. Het product moet zelfstandig op de kachel afkoelen. Nagar zal achterop raken en het zal mogelijk zijn hem te scheiden.

U kunt de laag effectief verwijderen door de pan in warm water te weken met een kleine hoeveelheid vloeibare zeep. Wanneer het gietijzer kan worden schoongemaakt, kunt u het met een handdoek afvegen en smeren met zonnebloemolie. Het is noodzakelijk om gebruiksvoorwerpen op te bergen in een goed geventileerde kast, aangezien er zich schimmel en roest in een braadpan onder hoge vochtigheid kan vormen.

Een eenvoudige oplossing van azijn en water, die in een verhouding van 1 op 1 worden gemengd en gedurende 30 minuten op het oppervlak worden aangebracht, zal helpen om de pan van de verschenen oranje laag te verwijderen. Daarna kan roest eenvoudig worden verwijderd met een eenvoudige zachte spons. Het metaal wordt opnieuw gecalcineerd en geolied.

Als u het gietijzer schoonmaakt met kant-en-klare producten, moet u die nemen die speciaal zijn gemaakt voor het reinigen van het oppervlak van de kookplaat. In dergelijke composities bevatten geen schuurmiddelen, dus het metaal veroorzaakte minimale schade.

Vereiste voor gietijzer is het voorontsteking voor het eerste gebruik. Deze procedure is niet alleen van toepassing op modellen waarop de glazuurlaag wordt aangebracht.

Het maakt niet uit in welk land en welk merk de gerechten worden gemaakt. In het productieproces is het metaal altijd bedekt met technische olie. Het is ontworpen om een ​​beschermende laag te creëren die beschermt tegen roest. Als je direct na aankoop voedsel probeert te bereiden, krijgt het gerecht een voorproefje van motorolie.

Voor het calcineren kunt u gewoon keukenzout of plantaardige olie gebruiken. Als u de eerste optie gebruikt, moet u een dikke laag zout in de pan gieten en op een vuurtje plaatsen. Wanneer de pan volledig gietijzer is, zonder een beschermende coating of plastic inzetstukken, kan deze in de oven worden geplaatst. Modellen met een beschermende laag zijn niet heet.

De tijd in elk geval wordt afzonderlijk gekozen. Hoe dikker de muren en de bodem, hoe langer het duurt om de vaat te verwarmen. Het is de moeite waard om geleid te worden door de kleur van zout, in de loop van de tijd zal het dit veranderen. Zodra het zout geel wordt, wordt de pan verwijderd en afgekoeld. Zout wordt niet meer gebruikt, het heeft de schadelijke technische olie opgenomen, dus het wordt eruit gegooid. Wanneer het product niet erg heet is, kan het worden geolied.

Bij dit proces is het calcineren nog niet voorbij. De gerechten worden weer op het vuur geplaatst en mogen goed opwarmen. Open poriën en er komt smeermiddel in. 15 minuten is genoeg om het gewenste effect te bereiken.

Wanneer alleen olie wordt gebruikt voor het braden, wordt de nieuwe container gewassen onder warm water, waarna het op het vuur wordt gezet en de vloeistof erin wordt gegoten zodat deze de bodem volledig bedekt. Zelfs bij middelmatige hitte is 10 minuten voldoende om de gerechten te verwarmen.

De braadpan moet afkoelen, de afvoer wordt afgetapt en het product wordt droog geveegd. Het is het beste om hiervoor een papieren handdoek te gebruiken.

Er is een andere methode van calcineren, maar deze is geschikt in het geval dat de gastvrouw geen twijfels heeft over de kwaliteit van het ijzer dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van gerechten. De pan wordt op het vuur gezet en opwarmt totdat hij begint op te fleuren. Een verandering in tint duidt op een volledige verbranding van technische olie. Dit geeft daarom een ​​onaangename penetrante geur af beter om de ramen in het huis te openen of de kap aan te zetten.

De houder wordt van het vuur verwijderd en ondergedompeld in water en vervolgens opnieuw verwarmd.Wanneer het volledig droog is, wordt het gesmeerd met olie, giet een laag zout in één centimeter en verwarm het opnieuw. Voordat je de container in de kast legt, moet je hem gewoon met een papieren handdoekje afvegen.

beoordelingen

Volgens verschillende beoordelingen moet de gietijzeren pan in het huis van elke gastvrouw zijn. In zo'n gerecht wordt het vlees heerlijk gebakken, de pilaf is vooral geurig.

Om de pan lang te serveren, moet goed voor haar zorgen. Het creëren van een beschermende olielaag is noodzakelijk, anders zal er roest op de vaat verschijnen.

Gietijzer wordt niet opgeslagen in een vochtige ruimte, omdat er zich schimmel begint te vormen in de pan. Schotels moeten altijd droog worden geveegd.

Reinig ook geëmailleerde en andere modellen niet met een beschermende coating met reinigingsmiddelen, waaronder grote schurende deeltjes. Kras niet op het oppervlak met een mes of vork.

Zodra het glazuur is beschadigd, worden de schalen onbruikbaar.

Voor informatie over het bereiden van een gietijzeren koekepan voor gebruik, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen