bestek

Kenmerken van de selectie van kinderbestek

Kenmerken van de selectie van kinderbestek

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. types
 2. materiaal
 3. kenmerken
 4. Beoordeling door fabrikanten

In het dagelijks leven gebruiken mensen standaard bestek: een mes, vork, lepel, dessertlepel, dessertvork. Kinderbestek is een speciale categorie goederen. Een dergelijke kit wordt bijna altijd apart aangeschaft, omdat de grootte van de apparaten voor kinderen en voor volwassenen anders is. Als u een babyset kiest, moet u zich richten op de kwaliteit van het materiaal, beoordelingen van de fabrikant, omdat het lichaam van het kind een meer voorzichtige houding ten opzichte van zichzelf vereist. Er zijn zilveren, roestvrijstalen apparaten voor 2 of 4 items.

types

In het algemeen is al het bestek onderverdeeld in twee soorten:

 • individu;
 • collectief.

De eerste omvat het gebruik van slechts één persoon, de tweede - hulpstof, die het opleggen van voedsel mogelijk maakt. Babyapparaten vallen in de eerste categorie. Sommigen krijgen hele mooie en dure kits, die worden opgeslagen en geërfd.

Als je zo'n traditie in je gezin wilt starten, kun je de acquisitie starten met een kinderlijke optie.

Individuele set bevat de volgende items:

 • basis voor eerste en tweede gangen - lepel en vork;
 • snackbar - vork + mes;
 • vis - speciale vork + mes;
 • dessert - lepel, vork, mes;
 • fruit - mes + vork;
 • kinderen.

De laatste soort heeft zijn eigen kenmerken:

 • verminderde grootte;
 • productiemateriaal: roestvrij staal, kopernikkel, siliconen, plastic, minder vaak - zilver;
 • Effectief ontwerp gericht op de interesses van kinderen (mooie apparaten kunnen de tijd van de grillen aan de tafel verkorten, de baby interesseren);
 • De set bevat een lepel van het tafeltype, een vork, een theelepel, een mes of alleen een lepel en een vork.

materiaal

Dit is een zeer belangrijke parameter waar u zich bij het kopen op moet concentreren. Op de markt zijn er kinderbestek gemaakt van de volgende materialen:

 • roestvrij staal - eenvoudig te gebruiken, lage kosten, eenvoudig schoon te maken;
 • zilver, nikkelzilver (met of zonder vergulding) - erg duur, mooi, statusmateriaal, maar waarvoor speciale zorg nodig is, meestal niet voor dagelijks gebruik;
 • plastic en siliconen - van hen zijn de allereerste apparaten voor baby's jonger dan 1 jaar, ze zijn licht, comfortabel om vast te houden, niet koud, beschadigen het tandvlees niet, je kunt knabbelen.

Roestvrij staal is het populairste materiaal voor de vervaardiging van apparaten die bedoeld zijn voor kinderen. die langzaam beginnen de vaardigheden van zelfvoeding te leren. De 18/10-markering geeft aan hoeveel procent van de andere metalen werd gebruikt: 18% chroom, 10% nikkel. Ze geven het product glans en kracht.

Melchior in de moderne industrie van keukengerei voor de keuken heeft iets van zijn belang verloren, in het verleden was het erg populair en werd het als zilver gewaardeerd. Zeer arbeidsintensieve zorgtoepassingen voor nikkelzilver zijn momenteel niet erg gewild.

Zilverwerk is de trots van elke huisvrouw, zulke apparaten zijn prachtig gedecoreerd, zien er indrukwekkend uit, zilveren lepels en vorken zijn vaak gegraveerd, ze zijn prestigieus om cadeau te geven. Ondanks de schoonheid en status kunnen zilveren instrumenten echter veel problemen veroorzaken voor een jonge moeder:

 • ze zijn zwaar, het kind zal moeten "groeien" naar dergelijke gerechten;
 • complexe zorg die objecten beschermt tegen verduistering;
 • niet geschikt voor elke dag, omdat de zuivering specificiteit heeft.

Als u van plan bent iets heel moois te kopen, bekijk dan de producten met bladgoud. Het kan niet alleen op zilver en nikkel zilver worden uitgevoerd, maar ook op roestvrij staal.

Baby-apparaten kunnen worden gecombineerd wanneer het handvat is gemaakt van plastic, en de lepel of vork is gemaakt van metaal. Bovendien zijn siliconenhoezen op het metaal die het tandvlees niet beschadigen, normaal.

kenmerken

Het allereerste kinderapparaat is een lepel, onthoud dat het zal niet alleen de hoofdfunctie, maar ook het spel uitvoeren. Bovendien zijn babylepels snel verloren. Het wordt aanbevolen om een ​​set van twee lepels of twee aparte te kopen, waarvan er eentje helderder en aantrekkelijker zal zijn. Terwijl het kind met een aanstekelijk iets speelt, kun je hem meestal voeden. De eerste lepels zijn handig gebogen en passen goed in het handvat van de baby.

Er zijn de eerste sets die niet alleen uit een lepel bestaan, maar ook uit een vork, maar je kunt het kind pas na 2 jaar een vork in handen geven. U moet het kind eerst leren om het te gebruiken. Vorkjes van kleinere kinderen, goed afgerond, met stompe uiteinden.

Het eerste mes voor een kind heeft de voorkeur met tanden, zodat het comfortabeler is om te snijden, maar het is moeilijker om jezelf pijn te doen. Het is mogelijk om een ​​kind een mes te geven na 3 jaar en na een passende training. Apparaten voor kinderen zijn altijd individueel, niemand mag ze meer gebruiken, ze wassen grondig en worden op jonge leeftijd gesteriliseerd.

Natuurlijk bevat het serviesgoed voor kinderen meer items dan alleen bestek: dit zijn drinkbakken, diepe en ondiepe borden, kopjes, flessen, enzovoort.

Beoordeling door fabrikanten

Om hoogwaardige gerechten voor uw baby te kiezen, moet u zich richten op beproefde fabrikanten die zich in de markt bewezen hebben en producten produceren met de nieuwste technologie en hoogwaardig veilig materiaal.

Daarnaast is ontwerp van groot belang, omdat kinderen moeten worden betrokken bij het proces van eten, comfort en veiligheid van objecten.

Zwilling J. A. Henckels, Duitsland

Roestvrijstalen producten van deze fabrikant zijn erg populair bij jonge moeders vanwege de kwaliteit, met kinderen - dankzij een aangenaam, spectaculair ontwerp. Vooral veel voorkomende sets van kinder-servies "Teddy Bear". Ze omvatten twee lepels (tafel en thee), een mes en een vork. Een van de voordelen van de apparaten van dit bedrijf zijn:

 • de hoogste kwaliteit van materialen, na verloop van tijd niet hun uiterlijk verliezen;
 • mooi ontwerp;
 • handige maat;
 • effectief schijnen;
 • mes kan niet gewond raken.

Er zijn een aantal nadelen:

 • off-budget prijs;
 • niet te diepe lepels.

Kenmerk, China

De sets van dit bedrijf zijn meer budget en erg populair bij kinderen. De handgrepen zijn van polymeer of van rubber en de basis is gemaakt van roestvrij staal. Inclusief 4 items: 2 eetlepels, mes, vork. De vorken hebben afgeronde uiteinden, een mes met inkepingen. Grote selectie van ontwerpen, u kunt de smaak van het kind kiezen, alle items zijn kleurrijk, helder, zeer aantrekkelijk voor kinderen.

Volgens beoordelingen wordt het aanbevolen om sets met rubberen handgrepen aan te schaffen - ze glippen niet in uw handen.

Tescoma

Onder de minnen van de producten van dit bedrijf is er slechts één - hoge kosten. De kwaliteit rechtvaardigt echter de prijs. profs:

 • Tescoma-instrumenten zijn zeer spectaculair, er is een geëxtrudeerd patroon op basis van roestvrij staal;
 • de handvatten zijn helder, gemaakt van hoogwaardig plastic, handig om ze in een kleine hand te houden;
 • De set bevat een universele lepel, vork en mes;
 • materialen van uitstekende kwaliteit.

Amet, Rusland

Goedkope en zeer mooie roestvrijstalen servies trekt met hun spectaculaire gravures van verschillende dieren en helden van sprookjes, zoals "Gingerbread Man". De set bevat 4 hoofditems: 2 eetlepels, vork, mes. Alles is gemaakt rekening houdend met de kenmerken van de kinderen, de apparaten zijn net zo veilig en gemakkelijk te gebruiken als ze heel licht zijn.

Pennen glijden niet in de handen door ongelijk ontwerp met ruwe randen, lepels met goede diepte. De prijs is zeer budget. Het enige negatieve is geen scherp mes voor de set van een kind, het is moeilijk om zelfs een omelet te snijden.

Bekijk de set kinderbestek "Levushka" (Amet), zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen