bestek

Alles over roestvrijstalen bestek

Alles over roestvrijstalen bestek

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Een beetje geschiedenis
 2. Instrument pakket
 3. Kleuren en vormen
 4. Populaire fabrikanten
 5. Hoe te zorgen?

Sinds de oudheid zijn de levens van mensen van jaar tot jaar veranderd, hulpmiddelen zijn verbeterd, huishoudelijke artikelen, servies en, uiteraard, keukengerei, vooral serviesgoed. Nu kun je geen huis vinden waar geen lepel of vork is gemaakt van roestvrij staal, omdat dit voor elk gezin noodzakelijk is. Laten we proberen om uw kennis over dit onderwerp te verdiepen, om het begrip 'roestvrij staal' te begrijpen, zullen we vertellen hoe u bestek op de juiste manier gebruikt en hoe u ze schoonmaakt.

Een beetje geschiedenis

In 1932 vond het Duitse bedrijf WMF een speciale legering van staal, chroom en nikkel uit. Metalen werden in bepaalde verhoudingen gebruikt. De verbinding had 18 delen chroom en 10 delen nikkel. Het bedrijf heeft deze compositie formeel opgenomen en hij heeft de naam ontvangen Cromargan of legering 18/10. Van dit legeringsbedrijf WMF en begon servies te produceren.

Het was een doorbraak in de vervaardiging van keukengerei: het metaal gaf producten van roestvrij staal karakteristieke glans, liet geen roest toe. Ondanks de vooruitgang is deze samenstelling de beste optie voor de vervaardiging van keukenproducten. Lepels en vorken van roestvrij staal hebben een zilveren tint en zijn hygiënisch bij gebruik.

Het is handig om dergelijke apparaten van roestvrij staal te gebruiken omdat ze een kleine warmtegeleidbaarheid hebben en bij gebruik van warm voedsel is de kans op verbranding uitgesloten.

Instrument pakket

Een set bestek van roestvrij staal is meestal ontworpen voor 6 personen, terwijl het bestaat uit 24 items. Natuurlijk, voor de plechtige en stijlvolle tafel van deze apparaten is niet genoeg, en ze worden aangevuld met salade paren, een pollepel voor het gieten van de eerste gang, een vork voor het snijden van vlees of vis, een mes en een spatel voor de taart. Extra apparaten worden meestal in dezelfde ontwerpstijl gekocht, met dezelfde ontwerpoplossingen.

Fabrikanten gaan altijd klanten ontmoeten. Roestvrijstalen serveerapparaten worden snel en eenvoudig gemaakt, omdat de legering verschillende vormen aan kan nemen zonder zijn kracht te verliezen. Het nadeel van het aanschaffen van extra apparaten is dat het niet mogelijk is om de serveerartikelen direct in het gewenste ontwerp op te halen, ze worden op bestelling gemaakt. Maar de verzamelde collectie kan u ongeveer 25 jaar dienen en u en uw geliefden verrassen met schoonheid en vorm. Bedrijven en bedrijven die zich bezighouden met de vervaardiging van roestvrijstalen producten, gebruiken vaak extra ontwerp:

 • verzilveren;
 • eindig met goud;
 • kunst schilderij.

Het getransformeerde product ziet er veel duurder uit en is gewillig gekocht.

Kleuren en vormen

In de regel zijn standaardapparaten volledig zilver, maar soms kunt u echt designer kunstwerken tegenkomen. Dergelijke sets zijn geschikt voor diegenen die een kleurrijke keuken hebben en willen de helderheid en verzadiging ervan verder benadrukken.

Gekleurde producten kunnen bijvoorbeeld in roestvrijstalen producten, in welke kleur dan ook, aanwezig zijn: geel, rood, blauw en vele andere. Als apparaten met een set worden gekocht, verpakt de fabrikant de goederen met prachtig ontworpen koffers van leer, metaal en fluweel. In kinderseries worden vorken en lepels helder en interessant opgesteld, aangevuld met kleurinlegsels en tekeningen.

Tijdens de selectie van roestvrijstalen artikelen moet aandacht worden besteed aan de bruikbaarheid van het apparaat.De lengte van de lepelhandgreep mag niet te lang zijn en de diepte moet ondiep zijn, u moet comfortabel en aangenaam zijn om te eten.

Veel fabrikanten zijn dol op het maken van lepels, vorken en fancy-shaped messen, maar dergelijke apparaten zijn onpraktisch, ze zijn niet in trek. Niet bijzonder populair zijn de bestekdelen die overdadig versierd zijn met stucwerk op de handgrepen. In de regel Het is beter om pennen te kiezen met tekeningen, kleine versieringen of glad gepolijst.

Bij het kopen van bestek, neem ze in de hand, en als je comfortabel bent met een mes en vork, voel je vrij om producten te kopen.

Populaire fabrikanten

Top van de ranglijst op de productie van roestvrij staal bestek Duitsland.

 • firma Wilkens Al meer dan 200 jaar houdt hij van het produceren en ontwerpen van keukenartikelen. Het produceert prestigieuze eetgelegenheden van hoogwaardig staal. Dit bedrijf is bekend bij de hele wereld.
 • WMF bedrijf voor de vervaardiging van luxe bestek geldt een gepatenteerde legering Cromargan 18/10. De producten van dit bedrijf onderscheiden zich door onberispelijke kwaliteit, de goederen worden geproduceerd in Duitsland, in hun eigen fabrieken. Veel collecties worden beloond voor ontwerp.
 • In het Duitse "hart" van de vervaardiging van messen, de stad Solingen (Solingen), is het bedrijf Wuesthof, die sinds 1814 actief is. Messen die het merkteken van deze stad hebben, hebben al eeuwenlang wereldwijde erkenning genoten. Bovendien hebben de apparaten zelf Solingen genoemd - een van de beste.

Italië staat bekend om zijn gastvrijheid, dus luidruchtige feesten van familieleden, vrienden worden vergezeld door kwalitatief hoogstaand servies en verschillende gerechten. Italiaanse meesters uit de oudheid nemen een leidende positie in bij de productie van vorken, messen en lepels.

Het Italiaanse bedrijf EME is een fabrikant van serviesgoed van de hoogste kwaliteit. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van serveerartikelen voor keukens en restaurants, een van de top tien favoriete bedrijven die floreren in dit bedrijf.

Een onderscheidend kenmerk is dat de producten zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, het houdt lange tijd de glans, elegantie en nieuwheid.

Maar het maken van tafelitems voor het bedienen van de tafel in Tsjechië heeft zijn eigen kroniek. Je kunt geen plechtige gebeurtenis serveren zonder hoogwaardige eetgelegenheden en andere attributen die in Tsjechië zijn gemaakt in het bedrijf "Nadoba" (Nadoba). Deze producten zijn al meer dan een eeuw populair in Europa en in het buitenland, hebben een opmerkelijke reputatie en verplaatsen zich nu met succes in de grote consumentenmarkt.

Binnenlandse metallurgische fabrieken produceren uitstekend en modern servies met verschillende ontwerpen. Onder de fabrikanten van Rusland worden beschouwd als meer populair "Nytva", "Pavlovo". Een belangrijke culturele en historische betekenis heeft "Pavlovsky fabriek van kunst hardware." Het belangrijkste doel van de fabriek is om klanten te laten genieten van een perfect bediende tafel en het plezier van het gebruik van apparaten.

De fabriek begon te functioneren in 1890 en ontving in die tijd terecht meer dan één prijs, respect voor concurrenten in de markt en klantengagement voor producten. Producten voldoen aan GOST, vervaardigd uit milieumaterialen en zijn bestand tegen de tests voor veiligheid en comfort.

Hoe te zorgen?

Roestvrijstalen apparaten vereisen geen complexe zorg: ze mogen in het afwasgelwasmiddel wassen.

Als de apparaten erg vuil zijn, en vooral voor apparaten met een complex decor en kleine theelepels, worden ze gedrenkt in warm water met zeep of bakpoeder en ongeveer 20 minuten gekookt. Na een tijdje worden de vlakken van de lepels en vorken schoongemaakt met een zachte borstel, vooral tussen de tanden.

Als uw bestek donker is, moet u ze weken. gedurende 10 minuten in een chloorbevattende waterige oplossing: Ongeveer 1-4 kopjes bleekmiddel per drie liter water. Hierna goed afspoelen in koud stromend water en afdrogen.

Om oude verontreinigingen op bestek te verwijderen, moet u eetbare zoute en vloeibare zeep mengen tot een pasta. Om de verontreinigde plaatsen van apparaten met een oude tandenborstel te wrijven en met koud water af te spoelen. Als de verontreiniging niet volledig is verwijderd, bevochtigt u de borstel met azijn en wrijft u over de vuile gebieden. Na afspoelen en afnemen droog.

Bewaar lepels, messen, vorken nodig in aparte dozen, vooral voor messen. Zodoende zullen de apparaten de kinderen niet bereiken, waardoor verwondingen worden vermeden, evenals de vaat zelf hun oorspronkelijke uiterlijk gedurende een lange tijd zal behouden.

Hoe u de roestvrijstalen schotels binnen 5 minuten schoonmaakt, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen