bestek

Kenmerken en kenmerken van de selectie zilveren bestek

Kenmerken en kenmerken van de selectie zilveren bestek

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. verhaal
 2. making
 3. Gerechten als een geschenk
 4. Sterke en zwakke punten
 5. Hoe te kiezen?
 6. zorg

Zilver bestek werd te allen tijde niet alleen gewaardeerd als een kenmerk van luxe leven, maar ook als een spectaculaire, mooie manier van serveren. Tegenwoordig wordt de verwerving van tafelzilver weer populair. Zelfs een klein portie item gemaakt van dit metaal geeft de tafel aristocratie en gratie.

Een set gerechten van zilver - een zeer waardevol en origineel geschenk voor elke viering.

verhaal

Ware van dit kostbare metaal begon zich in ons land alleen in de 18e eeuw te verspreiden, en de eerste keizerlijke dienst werd verricht voor tsaar Peter de Grote in 1711. Na deze gebeurtenis wordt zilver een onmisbaar element bij het bedienen van rijke huizen. Services bestonden uit veel items: vazen, kroonlijsten, samovaren, trays, vorken, lepels, borden. Maar de sets voor een bepaald aantal personen (6, 12) werden hoger gewaardeerd. Zilveren sets werden gemaakt voor thee, tafel, koffie, wijnbestemmingen.

Het was zilver dat na verloop van tijd de status van het gezin verwierf en werd overgedragen aan nazaten. In dezelfde eeuw werd de traditie van het geschenk van een zilveren lepel aan een baby geboren. Een dessertlepel werd gegeven aan een jonge middelbare schoolstudent bij opname, aan het einde van het gymnasium - een eetzaal. Edelgezinnen verzamelden zilver, de hoeveelheid bepaalde de status. In de loop van de tijd werd zilverwerk waardevoller. Als het gezin in hachelijke situatie verkeerde, probeerden ze geen zilver te verkopen.

making

In de Middeleeuwen en later werden de schotels gemaakt van puur metaal, maar nu is het gemaakt van zilver 925 of 800 monsters. Dit digitale bord toont het percentage puur zilver in de legering. Moderne tafelsetting bevat zelden samovaren of zilveren dienbladen, maar lepels, messen en vorken worden vaak gekocht. Bestek gemaakt volgens de schetsen op het stempeltype van de apparatuur. Ten eerste rolt zilver uit tot de gewenste dikte en een perfect glad oppervlak. Vervolgens worden de dienende items met een pers afgestempeld, in dit stadium verschijnt het geplande ornament.

Nadat het apparaat is gekapt en door vele fasen gaat, is het gepolijst, gepolijst, gedecoreerd.

Gerechten als een geschenk

Tegenwoordig is het zeldzaam om glazen en borden met zilver in de portie te vinden. De productie wijkt enigszins af van het prerevolutionaire, zoals diversiteit, zoals eerder, is er geen vraag in het moderne leven. De meest voorkomende houders, vorken, lepels, messen, baby-sets. Slechts af en toe decoreert het familiebuffet een koffiepot of een zilveren theepot. In elk geval wordt de aanwezigheid van een set van dergelijke gerechten als voortreffelijk beschouwd, de status benadrukt de smaak van de gastvrouw. Daarom is als bestek veel vraag naar zilverwerk. Als u een echt waardevol en origineel geschenk aan een jong gezin wilt presenteren, voor een housewarmingfeest of een jubileum, kunt u deze optie gerust overwegen.

Op de bruiloft en jubilea kiest u meestal sets van een groot aantal apparaten voor 10 of 12 personen, housewarming kan worden beperkt tot een set van 4 - 6 personen. Afzonderlijk kunt u een set selecteren voor 1 persoon, dat wil zeggen kinderen. Dit is de enige oude traditie die op de moderne manier is vastgesteld - om de baby een zilveren lepel op een tand te geven. Als je niet weet hoe je de jonge moeder moet plezieren, presenteer dan een set zilveren schotels voor het eerste gebruik. In de regel bestaat het uit een babylepel, vork en mes.Veel fabrikanten maken nu echte kunstwerken met stripfiguren, dieren en vogels die kinderen aantrekken.

Sterke en zwakke punten

Zilverwerk heeft veel voordelen. Een van de belangrijkste voordelen:

 • esthetiek, spectaculair uiterlijk van serveren, met dergelijke gerechten betekent goede smaak hebben;
 • status, het vermogen om tradities te creëren van de overdracht van geërfde gerechten;
 • lange levensduur, vooral met de juiste zorg;
 • Zilver heeft veel eigenschappen die het menselijk lichaam positief beïnvloeden, zuivert water perfect;
 • praktisch, het is niet nodig om de apparaten in de verre doos te verwijderen, hoe vaker ze zilveren lepels en vorken gebruiken, hoe beter;
 • betrouwbare investering van geld, dit materiaal zal niet breken en is niet misvormd.

Wat de tekortkomingen betreft, worden de kosten van de set als de belangrijkste beschouwd. Deze waardevolle aanwinst overtreft veruit de kosten van nikkelzilver of roestvrij staal.

Hoe te kiezen?

De eerste aankoop is het belangrijkste, je kunt zulke dingen niet kopen op ongecontroleerde plaatsen, vooral als het gaat om antiek. Kiezen voor tafelzilver, let op de volgende nuances.

 • Monster. Dit is het belangrijkste criterium voor de selectie van zilverwerk, dus evalueer voordat u koopt het metaal waarvan het monster bij de vervaardiging is gebruikt. Natuurlijk, hoe lager het monster, hoe minder hoogwaardige apparaten. De prijs hangt ervan af, hoe hoger het monster, hoe hoger het zilvergehalte, hoe duurder het product. Het wordt aanbevolen om bij het serveren van bestek 925 monsters en hoger te gebruiken, als het monster lager is, dan is het product een souvenirplan.
 • Ornament, snijwerk. Een ander criterium van waarde is de aanwezigheid van gravure, patroon, tekeningen op metaal. Hoe meer van hen, hoe ernstiger de geïnvesteerde arbeid en hoe duurder het product.
 • Uniciteit. Bepaalt de prijzen en de exclusiviteit van de gerechten, de duurste - de auteur. Iedereen is tevreden over een apparaat dat niemand anders heeft. Industriële massaproducten zijn goedkoper omdat ze in hele batches worden gemaakt. Maar dit betekent niet dat de kwaliteit van dergelijke gerechten erger wordt.
 • Antiek. Het duurste type, waarvan de aanschaf heel moeilijk is als je geen speciale ervaring hebt. Er moet een schriftelijk examen aan het product worden toegevoegd. Beoordeel het product op schade, omdat de tijd meedogenloos is, krassen en deuken aanwezig kunnen zijn. Vergeet niet dat de restauratiewerkzaamheden erg duur zijn, wat het ding kan bederven.
 • Stigma. Dit is niet alleen een voorbeeld, maar ook een auteurschap, de naam van de fabrikant, een handelsmerk. Met dit teken kunt u de fabricagedatum, de authenticiteit van antiek, berekenen. Er moet echter een aanvullende beoordeling worden gemaakt, omdat de stempel mogelijk onwaar is.

zorg

Opdat de gerechten u en uw huishouden verrassen met zijn esthetische uitstraling, haar behoefte om goed te verzorgen.

 • Bewaar het op een koele plaats in een doos of hoes, in hoesjes. Dergelijke maatregelen zullen niet toestaan ​​dat stof bezinkt, invloed hebben op de metaaltemperatuur, andere uitwendige manifestaties.
 • Het is noodzakelijk om zilverwerk gescheiden van andere producten te houden. Vergeet niet dat zilver vrij kwetsbaar is en gemakkelijk kan worden beschadigd.
 • Om dezelfde reden mogen de instrumenten elkaar niet raken tijdens opslag. Als je een dergelijk geschenk kiest, een keuze maakt voor sets met hoesjes en hoesjes, biedt het gemak van opslag.
 • Het is niet nodig om het zilver in kartonnen verpakkingen of papier te bewaren. Vermijd ook zijde- en viscosestoffen, anders wordt zilver donkerder.
 • Het gebruik van handcrème en andere cosmetische producten kan vlekken op zilver achterlaten.
 • Gebruik zilverwerk voor het serveren, niet om te koken. Een mes gemaakt van dit metaal is bijvoorbeeld niet geschikt om vlees te snijden.
 • Als het product email vertoont, is het noodzakelijk om dergelijke apparaten heel voorzichtig te hanteren - het is erg kwetsbaar. Laat het op de grond vallen om het glazuur te beschadigen.
 • Interfereer niet met zilveren eetlepels viskeuze producten, zoals honing.
 • Waszilver is eenvoudig, maar alleen met de hand, de vaatwasser is hier niet handig voor u.
 • Was gerechten gemaakt van dit metaal onmiddellijk na gebruik met een reinigingsmiddel. Daarna moet het droog worden geveegd en in de hoezen worden gelegd.
 • Als u een lichte aanraking opmerkt, is het tijd om het zilver schoon te maken, op te poetsen, wacht niet tot het volledig donker wordt. In dit geval kost het schoonmaken niet veel tijd en moeite.
 • Stof wordt met een zachte doek uit de instrumenten verwijderd. Ze zou het product niet moeten krassen.
 • Zilver is gepolijst, alsof je in een cirkel strijkt, met speciale middelen. Dit moet regelmatig worden gedaan.

Ondanks de juiste verzorging kan zilverwerk donkerder worden. Reiniging helpt om de oude look terug te brengen naar het saaie product. Het wordt op verschillende manieren uitgevoerd. Je kunt het juiste gereedschap kopen in de juwelierswinkel, er zijn ook speciale polijststoffen te koop: vilt, fluweel, suède.

Voor thuisreiniging kunt u ammoniak verdund met water gebruiken.

De volgende video wacht op u om het zilver thuis schoon te maken.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen