Kleding voor zwaarlijvige vrouwen

Trouwjurken voor vol

Trouwjurken voor vol

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Selecteer op vorm
 2. zeemeermin
 3. Empire-stijl (Griekse stijl)
 4. A-lijn (trapezium)
 5. Korte jurk
 6. Outfits met trein
 7. Kleed je met de "verzamelde" onderkant
 8. Kenmerken van de keuze van een jurk met een korset
 9. We benadrukken bochtige vormen
 10. Kleurenpalet
 11. Een trouwjurk kiezen op basis van het kleurtype
 12. versiering
 13. En nog een paar tips

Lieve jonge pyshechki, stop alsjeblieft eindelijk je zorgen te maken over je luxe vormen en grootte met een paar X's! Kijk eens naar de schilderijen van Rubens - toen werden de dames boven de gemiddelde vetheid beschouwd als het schoonheidsideaal! Toegegeven, sindsdien is dit ideaal enigszins ingekrompen, maar onthoud: mannen die je omarmen willen je zachtheid en tederheid voelen, niet alleen in spirituele, maar ook in fysieke zin.

Dit betekent natuurlijk niet dat u niet uit de koelkast kunt stappen en niets kunt doen om extra kilo's kwijt te raken. Maar dieet, lichaamsbeweging en andere meer of minder strenge maatregelen om gewicht te verliezen - dit is het onderwerp van een afzonderlijk gesprek, we zullen omgaan met de belangrijkste (na het kiezen van een levenspartner) kwestie in het leven van elke vrouw - het kiezen van een trouwjurk.

In feite lossen de meeste meisjes dit probleem op, te beginnen bij de kleuterschool, maar tegen de tijd van het huwelijk opgroeien - zowel meisjes als hun volumes, en de keuze moet beperkt worden rekening houdend met de eigenaardigheden van de figuur.

Trouwens, verwacht niet dat je binnen een paar weken 5 kg verliest. Kies een jurk volgens de figuur, zodat het nergens prikt en plooien vormt aan de zijkanten en op de buik.

Selecteer op vorm

Ga voor de spiegel staan ​​en kijk naar je figuur met een kritische (maar niet te veel!) Blik. Zeker heeft ze voordelen: mooie schouders, een prachtige borst, een merkbaar verschil in volume tussen de taille en de heupen (type "zandloper").

Veel meisjes hebben over het algemeen prachtige figuren, alleen groter dan we zouden willen, maat. Maar de kritieke punten zijn de opeenhoping van vet op de buik en dijen, evenals vetrollen aan de zijkanten en achterkant.

Op basis hiervan zal onze tactiek eenvoudig zijn. We benadrukken de voordelen, maskeren de zwakheden en als een resultaat creëren we het beeld van een bloeiend, vol van het leven van de bruid.

zeemeermin

Hoewel aangenomen wordt dat de zeemeerminnenstijl alleen geschikt is voor een ideale figuur, kunnen behoorlijk volle meisjes, die een uitgesproken verschil in volume hebben tussen de taille en heupen en er geen buik is, zich dat veroorloven.

Het enige waar je op moet letten is dat de "zeemeerminstaart" beslist niet hoger mag beginnen dan vanaf het midden van de dij om de nodige verhoudingen te creëren. Grote borsten voor deze stijl - alleen waardigheid, maar als dat niet het geval is, dan zal een competente snit van het lijfje helpen om dit defect te compenseren.

Empire-stijl (Griekse stijl)

Denk aan de eerste bal van Natasha Rostov? Dit is de Empire-stijl of Grieks. Jurk met een hoge taille visueel verlengt het figuur, maakt het slanker. In dit geval ligt de nadruk op het bovenste gedeelte - schouders, borst en probleemgebieden (buik, taille, heupen) blijven verborgen. De kant, geborduurd, rijk versierd lijfje en de onderkant, gedrapeerd in prachtig gedrapeerde plooien of vloeiende golven, creëren een ongewoon aantrekkelijk en vrouwelijk beeld.

Over het algemeen biedt de Empire-stijl voldoende mogelijkheden voor de keuze van stoffen van welk type dan ook:

 • zware druppelatlas;
 • vloeiende zijde;
 • lucht chiffon;
 • kantstof. Jurk in Griekse stijl, gemaakt van opengewerkt, ziet er zeer elegant uit.

Geplooid uiterlijk vooral indrukwekkend. Verticale vouwen zijn slank en het lichtspel geeft het beeld een speciale romance.By the way, jurken in de Griekse stijl worden beschouwd als een ideale optie voor zwangere bruiden - ze zijn comfortabel om te dragen, houden geen beweging vast en zijn veel comfortabeler dan voorziene modellen.

A-lijn (trapezium)

Deze stijl wordt gekenmerkt door een stevige, geaccentueerde (maar niet afneembare) taille en zoom, die geleidelijk naar beneden uitzetten, waardoor met succes te brede heupen (peervormige figuur) en volle benen worden verstopt. In de regel worden verticale naden in reliëf gemaakt, waardoor het figuur smaller wordt.

De top kan elke zijn:

 • gesloten;
 • met blote schouders;
 • met een grote halslijn.

Het hangt af van uw smaak en kenmerken van de figuur. Zelfs met volle handen kun je een grote neklijn maken die de borst benadrukt. Als u de voorkeur geeft aan een meer kuise stijl, dan kan deze hals worden bedekt met een inzet van kant of doorschijnende stof geborduurd met parels, kralen, enz.

In tegenstelling tot de 'prinsessen'-stijl, geliefd bij alle meisjes, wordt de rok niet bij de taille verzameld, maar als van boven naar beneden vloeiend, en geleidelijk naar beneden toe groter. Het is gepaste en zware stoffen, zacht vallende plooien en licht, waarmee een dramatisch laken ontstaat.

Korte jurk

De meeste volle bruiden geven de voorkeur aan lange jurken die de uniciteit en plechtigheid van het evenement benadrukken. Onlangs echter worden korte jurken steeds populairder, vooral onder eigenaren van mooie slanke benen die ze willen laten zien.

Natuurlijk betekent een korte jurk niet een mini, die zelfs in de aanwezigheid van lange, slanke benen de volheid van het lichaam zal benadrukken. We hebben het over knielange jurken of iets lager. Zeer effectieve korte jurken met een trapsgewijze onderkant - voor de knie, geleidelijk aan verlopend en vormt mooie plooien. Dit is een geweldige optie voor de zomer.

Outfits met trein

Modellen met een lange lichttrein geven het beeld van de bruid een koninklijke majesteit, maar ze creëren veel problemen, omdat de trein daadwerkelijk over de grond sleept en onvermijdelijk vuil wordt (dit is echter het probleem van elke lange jurk).

In een jurk met een trein moet de bruid heel voorzichtig bewegen en anderen moeten een afstand bewaren om niet per ongeluk op de trein te stappen en het is onwaarschijnlijk dat ze in zo'n jurk kan dansen.

Maar ingenieuze modeontwerpers bedachten het ontwerp van een trein voor een trouwjurk, waarbij het wordt uitgevoerd als een verwijderbaar toernooi en op de jurk vanaf de achterkant van boven of van onder wordt gemonteerd met behulp van speciale lussen zodat het kan worden geassembleerd, verkort het tot de lengte van de jurk.

Volle bruiden moeten weten dat een dergelijke trein het achteraanzicht aanzienlijk "weegt" en benadrukt brede heupen. De trein kan echter op de meest significante momenten worden afgedaan (ceremonie in het kadaster, fotosessie) en vervolgens gewoon worden losgemaakt en verwijderd.

Kleed je met de "verzamelde" onderkant

Dit is een vrij zeldzame optie, het ziet er heel origineel uit, maar wordt aanbevolen voor meisjes met slanke benen en zij het een vol, maar goed figuur. Hier ligt de nadruk op de rok en de benen. Bovendien leidt een donzige zoom met een bodem, versierd met plooien, de aandacht van te volle heupen.

Kenmerken van de keuze van een jurk met een korset

Meteen de moeite waard om te waarschuwen! Probeer niet aan strakke korsetten te trekken om dunner te lijken. Vergeet niet dat je in een trouwjurk de hele dag moet doorbrengen met wandelen, zitten, dansen en gewoon ademen, en vanwege te strak korset en vastgeklemde vaten, kun je vallen in een bezwijming zoals vrouwen in de 19e eeuw vielen. Het is beter om afslankend ondergoed te gebruiken, dat de vetrollen enigszins zal maskeren, maar u niet als een schaal tegenhoudt.

Maar als je mooie schouders hebt en je ze wilt laten zien, dan kun je niet zonder een korset - alleen met de hulp kun je je borst betrouwbaar ondersteunen. Het korset moet strikt in maat worden gekozen, en niet minder, anders zal de veter voortdurend van elkaar afwijken, alleen maar benadrukken wat je hoopte te verbergen.

We benadrukken bochtige vormen

Wie zei dat gewelf een fout is? Het is onwaarschijnlijk dat de meeste mannen hiermee instemmen en in sommige Oost-Europese landen zal niemand naar een vrouw van minder dan 90 kg kijken. Maar we zijn niet in het Oosten, en omdat het nodig is, zullen we benadrukken, en wat niet nodig is, maskeren.

Weelderige borsten, weelderige heupen - dit zijn natuurlijk waardigheid, en het is geen zonde om ze te benadrukken met een grote halslijn of een soepele snijlijn die de bocht van de heup benadrukt. Maar je kunt niet "weelderig" over je maag zeggen, alleen "groot", maar met een doordachte keuze van stijl en snit kan het behoorlijk succesvol worden verborgen. Het basisprincipe van een dergelijke vermomming is om de aandacht af te leiden naar een prachtig versierde top of onderkant van een bruidsjurk.

Kleurenpalet

Witte kleur, traditioneel voor een trouwjurk, heeft veel schakeringen. Hoogstwaarschijnlijk zijn jurken met volledige bruiden niet sneeuwwit, maar parelmoer, melkachtig, rokerig, crème, ivoor. Veel couturiers in hun collecties weigeren echter over het algemeen de witte kleur van de trouwjurk, en geven de voorkeur aan de delicate pasteltinten van andere kleuren.

Er wordt aangenomen dat witte vullingen, maar met de juiste keuze van stof en toevoegingen in de vorm van een gekleurde strik of bloem op de taille en met behulp van andere ontwerptechnieken, een witte bruidsjurk een volledige bruid zal versieren. De basisregel voor volwaardige bruiden is om glimmende stoffen te vermijden die alleen maar uw ronding benadrukken.

Een trouwjurk kiezen op basis van het kleurtype

Als we ons kleurtype in aanmerking nemen bij het kiezen van vrijetijdskleding, waarom dan niet doen met zo'n verantwoorde keuze als een trouwjurk? Er zijn nogal wat opties hier:

 1. Voor het "winter" -kleuurtype, waarbij een witte huid wordt gecombineerd met donker haar, zijn puur witte, zachtroze en zilvergrijze tinten geschikt.
 2. Bruine brunettes zien er prachtig uit in een rode bruidsjurk - zo'n originele beslissing is de afgelopen jaren enorm populair geworden.
 3. Melkachtige tinten van wit, zacht groen en plum tinten zijn geschikt voor grijze-haired roodharige, terwijl voor roodharigen - wit en crème.
 4. Blondjes met lichte ogen (de zogenaamde "koude blond") kunnen beter de voorkeur geven aan witte, blauwe en parelgrijze tinten.

versiering

Dit gaat niet over sieraden (we zullen er een andere keer over praten), maar over het verfraaien van de trouwjurk zelf. De stof zelf kan een decoratie zijn. Bijvoorbeeld, kantstof ziet er zo indrukwekkend uit dat het een minimum aan toevoegingen vereist.

Over het algemeen doen couturiers meestal geen beroep op de decoratie van trouwjurken, en hoewel de trouwmode nogal conservatief is, is er elk seizoen een vleugje:

 • zijde borduurwerk;
 • kralen of parels;
 • pailletten en strass-steentjes;
 • franjes en ruches;
 • kunstbloemen.

Dit is precies het geval wanneer de grootte ertoe doet. Te grote elementen van het decor in grote aantallen maken het figuur massiever, maar een enkele grote bloem of een mooie decoratie van het lijfje zal een spectaculaire decoratie zijn.

En nog een paar tips

 1. Vermijd modellen met riemen, dwarslijnen en afsnijden in de taille: ze verdelen het figuur visueel in verschillende segmenten en zijn vol, maar de verticale lijnen en reliëfnaden zijn integendeel dun.
 2. Dunne riemen benadrukken volledige armen en schouders, dus ze moeten breed genoeg zijn.
 3. Om de aandacht af te leiden van de brede taille en heupen, worden pakkende trim-elementen van het lijfje en de hals gebruikt.
 4. Als u geen te volle schouders en armen wilt openen, kunt u een jurk naaien met een rechte mouw, guipurekant of doorschijnende stof, of op een bolero van guipurekant of zijde met een mouw op de elleboog of pols.
 5. Als u een bruiloft in de kerk plant, moet u de blote schouders en diepe decollete bedekken. Voor deze fit bolero, kanten cape of luxueuze shawl.
Comments
 1. hopen
  18.06.2015

  Bedankt voor de selectie! Zeemeermin zoals op 6 foto's van bovenaf - mijn keuze. Natuurlijk zijn er extra kilo's, maar het cijfer is proportioneel - het behaagt.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen