keukengerei

Formulieren voor het bakken van taarten: wat zijn en hoe te kiezen?

Formulieren voor het bakken van taarten: wat zijn en hoe te kiezen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Productiemateriaal
 2. Verschillende vormen
 3. Selectiecriteria

Waarschijnlijk is het moeilijk iemand te vinden die niet van heerlijk vers zelfgemaakt gebak houdt. Geurige cake of delicaat biscuitgebak is een integraal onderdeel van het "assortiment" van bereide gerechten van elke echte gastvrouw.

Als er eerder problemen zouden kunnen zijn met het vinden van bakcontainers, dan is vandaag de dag de moderne markt van keukenattributen gewoon vol met verschillende aanbiedingen. Er zijn speciale vormen voor het bakken van cakes, taarten en andere goodies. Het gaat om deze vormen en laten we in dit artikel praten, allerlei vormen overwegen en de criteria voor selectie bepalen.

Productiemateriaal

Zoals je weet, kan geen enkele feestelijke gebeurtenis worden gedaan zonder een cake - huwelijk, verjaardag, verjaardag. Tijdens deze feestdagen is de taart een hoogtepunt en het meest verwachte gerecht.

Voor het bakken van biscuittaart, kunt u verschillende vormen gebruiken. Ze kunnen van verschillende materialen zijn.

 • Gietijzer Dit is een zware en dikwandige container. Bakken in dit gerecht zal niet gelijkmatig branden en bakken. Het is ook vermeldenswaard dat de gietijzeren vorm bestand is tegen hoge temperaturen. De negatieve kenmerken omvatten een vrij groot gewicht en een neiging tot mechanische beschadiging.
 • Steel. De staalvorm is de meest betrouwbare, duurzame, roest niet, slaat niet en heeft een hoge thermische geleidbaarheid. Wat de nadelen betreft, is het vermeldenswaard dat bakken kan verbranden, dus het oppervlak van de mal moet vooraf worden gesmeerd.
 • Aluminium. Als je een bakbak kiest, moet je aandacht schenken aan degene met een vlak en glad oppervlak. Tot zijn positieve kanten behoren een betaalbare prijs, lichtheid, weerstand tegen roest. Maar aluminium gerechten hebben nadelen - de neiging tot vervorming onder mechanische actie, ongelijkmatige verhitting, verbranding van deeg.
 • Tin. Een dergelijke metalen container wordt als een van de goedkoopste beschouwd. Maar zo'n lage prijs is te wijten aan een aantal nadelen - het deeg brandt, ongelijke verwarming, de neiging om te vervormen en tin geeft ook toe aan roest. Met behulp van dit type capaciteit moeten de toegestane temperatuurmetingen worden gevolgd.
 • Teflon. Uitstekend materiaal voor gerechten, vaak is dit een soort ovenschaal waar de gastvrouw de voorkeur aan geeft. Teflon is bestand tegen hitte, warmt gelijkmatig op. Maar als u een dergelijke container gebruikt, moet u niet vergeten dat een dergelijk oppervlak niet aan mechanische belasting kan worden blootgesteld. Dat wil zeggen, u dient alleen een houten of siliconen spatel te gebruiken bij het deeg of het verwijderen van het afgewerkte baksel.
 • Glass. De bakcapaciteit is gemaakt van brandveilig, duurzaam glas dat bestand is tegen zeer hoge temperaturen. Glaswerk dikwandig, zorgt voor gelijkmatig bakken. Experts adviseren het gebruik van perkamentpapier bij het bakken - dit minimaliseert de kans op verbranding van de cake.
 • Silicone. Dit is een zeer populair materiaal dat toepassing heeft gevonden in de voedingsmiddelenindustrie. Siliconen bakbenodigdheden zijn in trek bij zowel professionals als amateurs. Materiaal bestand tegen extreme temperaturen, vervormingen, verschillende invloeden. Wascapaciteit is erg snel en eenvoudig.
 • Paper. Dit is een optie voor diegenen die het gemakkelijker vinden om gebruikte vaat weg te gooien in plaats van ze te wassen. Papieren bakvormen - wegwerpbaar.
 • Aardewerk. Keramische vorm heeft een aantal voordelen:
  • hittebestendigheid;
  • luchtdoorlaatbaarheid;
  • tankwanden zijn breed en duurzaam;
  • het bakken in een keramische houder wordt gelijkmatig en snel gebakken;
  • het vermogen om niet alleen in de oven, maar ook in de magnetron te bakken;
  • dergelijke consumptiegoederen is niet veeleisend om te vertrekken.

Een van de tekortkomingen die de moeite waard zijn om fragiliteit op te merken, dus als je gebruikt, moet je heel voorzichtig zijn om de vorm niet te breken.

Verschillende vormen

Door de verschillende configuratie van bakvormen, kunt u bijna elk soort product maken.

De bakvorm kan de vorm hebben van:

 • square;
 • een cirkel (vierkante en ronde containers worden meestal gebruikt voor biscuit);
 • figuren (afgebeelde gerechten voor het bakken kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, meestal is het siliconen, je kunt alles in zo'n container bakken);
 • in de vorm van een nummer (dit kan worden gezegd dat het een innovatie is onder bakcontainers, een zeer interessante optie, bijvoorbeeld wanneer een kind 1 jaar oud wordt, kun je een cake bakken in de vorm van een "één" nummer).

Glijdende tanks zijn populair. Ze zijn een van de meest gebruikte en kunnen rond, vierkant, rechthoekig, hartvormig, rond met insnijdingen zijn. De geometrische vorm kan willekeurig zijn, het hangt allemaal af van welke configuratie je aan het bakken wilt geven.

Ook vermeldenswaard is dat commercieel verkrijgbare bakplaten zonder bodem. Ze zien er misschien anders uit, hebben verschillende diameters, maar hebben geen bodem. U hoeft alleen perkamentpapier op een bakplaat te leggen, er een vorm bovenop te plaatsen en pas dan het deeg te gieten.

Selectiecriteria

Kies een goede en hoogwaardige gerechten voor het bakken van taarten - dit is erg belangrijk. Bij het maken van een cake is niet alleen het juiste recept en de uitvoering belangrijk, maar ook de vorm waarin het afgewerkte deeg gebakken wordt. Het uiteindelijke resultaat is 70% afhankelijk van het bakvermogen.

Dus, als u de capaciteit kiest, moet u zich laten leiden door de volgende criteria.

 • materiaalwelke container is gemaakt, is het belangrijkst bij het kiezen. Eerder in het artikel hebben we al mogelijke opties in detail geanalyseerd. Daarom moet je voor het kopen zorgvuldig de voor- en nadelen, positieve en negatieve punten onderzoeken en dan pas kiezen voor een van de materialen.
 • Hoogte en volume. Deze specificaties, dat wil zeggen de afmetingen van de tank, moeten ook worden overwogen. Het hangt ervan af hoe groot en groot de diameter van de toekomstige cake zal zijn.
 • Producent. Gezien de grote vraag naar ovenschalen, is het niet verrassend dat er een brede selectie en bereik is van verschillende fabrikanten. Kies de gerechten van het meest bekende en beproefde merk.

Besteed aandacht aan de kosten. Denk eraan: een sterke, betrouwbare en hoogwaardige bakcontainer zal nooit goedkoop zijn. In dit geval is het beter om niet op te slaan.

Er zijn speciale professionele baktanks die worden gebruikt in professionele keukens en die aan alle eisen voldoen.

Zie de volgende video voor informatie over het correct kiezen van een ovenschaal.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen