Jurk stijlen en modellen

Sari - jurk van hindoegodinnen en eenvoudige Indiase vrouwen

Sari - jurk van hindoegodinnen en eenvoudige Indiase vrouwen

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Een beetje geschiedenis
 2. Eigenaardigheden van Indian Attire
 3. Aishwarya's Paradise Style
 4. Bruiloft Saree
 5. De duurste sari ter wereld
 6. Hoe te dragen?
 7. Wat te dragen?

Op de pagina's van tijdschriften en websites heb je waarschijnlijk vaak Indiase schoonheden gezien in heldere jurken, afgezet met kostbare stenen en geborduurde patronen. Het kleed waarin ze gekleed zijn, wordt een sari genoemd.

Sari is een traditionele jurk voor vrouwen die in India wonen. Verschijnen vele eeuwen geleden, deze outfit was gemaakt van een lang stuk canvas in de vorm van een rechthoek. De vrouwen wikkelden zich in een dergelijk canvas en drapeerden het om de rondingen van de figuur te benadrukken en mogelijke gebreken te verbergen.

Vele eeuwen later zijn sarees nog steeds populair. Dit zijn casual en elegante kleding van Indiase vrouwen, evenals de originele outfit van vrouwen in andere landen. Met behulp van sari's kunnen schoonheden hun vrouwelijkheid, elegantie en gratie demonstreren.

Het product is een canvas zonder naden met een lengte van 5-9 meter en een breedte van ongeveer 1 meter. Daaronder trekt een vrouw een rok aan, die iets korter is dan een sari, en een blouse, die een choli wordt genoemd. De blouse heeft vaak dezelfde kleur als de rok en sari, maar als de sari een uniforme kleur heeft, kan de afwerking van de blouse anders zijn.

Een beetje geschiedenis

Met de komst van de sari in de garderobe van vrouwen in India worden geassocieerd met vele legendes. Volgens een van hen is zo'n kledingstuk gemaakt door een wever op een magische machine, die droomde van een ideale vrouw. Hij heeft in het doek alle kwaliteiten verbonden die in zo'n schoonheid zouden moeten zijn, met ongelooflijk mooie en lange kleren.

Een andere legende verbindt het voorkomen van een sari met koning Pandav, die zijn fortuin en zijn eigen gezin in het gokken verloor. Het laatste verlies van de koning was zijn echtgenoot. Vijanden wilden zijn blootstelling bereiken door de vrouw te schande te maken, maar slaagden er niet in de kleding tot rust te brengen. Krishna beschermde het pandava-consort door haar in een sari aan te kleden.

Eigenaardigheden van Indian Attire

Na zorgvuldig nagedacht te hebben over de sari-stof, de kleuren, het draperie en het ornament, kun je veel leren over het meisje op wie je zo'n kleed ziet. Sarees zijn meestal gemaakt van zijde, chiffon of katoen. De kwaliteit van het materiaal geeft de rijkdom van de eigenaar van de sari aan.

Veel kan de kleuren van de jurk vertellen. Weduwen dragen witte sarees zonder patronen, jonge moeders onmiddellijk na de bevalling - geel, bruiden dragen groene of rode sari's versierd met gouden borduurwerk. Een zwarte mantel wordt uiterst zelden gedragen, gezien het ongelukkig is.

Bij de vervaardiging van Indiase sari's betrokken alleen mannen. Eén outfit wordt lange tijd geproduceerd (ongeveer 6 maanden). Sari kan geen goedkope outfit worden genoemd, maar zoiets heeft een zeer lange duur en wordt vaak doorgegeven aan nazaten.

Op het eerste gezicht lijken de meeste sarees op elkaar, maar dit is niet het geval. Elke outfit is uniek en er zijn meer dan een dozijn manieren om ze te draperen.

Aishwarya's Paradise Style

De beroemde actrice uit India verscheen herhaaldelijk op de rode loper en andere belangrijke gebeurtenissen in luxueuze sari's.

In 2012 verscheen de Bollywood-ster op een liefdadigheidsreceptie in een designer light sari met gouden borduurwerk en in 2013 zag haar gouden sari op het diner in Cannes er fantastisch uit. De actrice complementeerde deze chique outfit met een briljante clutch en gouden sieraden.

Hoewel de rode kleur niet erg geschikt is voor ceremonieel acteren, omdat het versmelt met de kleur van het nummer, maar op Aishwarya, ziet Paradise Sari er in rode tonen geweldig uit. De actrice heeft herhaaldelijk prachtige sarees van deze kleur op filmpremières en liefdadigheidsevenementen gezet.

Bovendien kiest Aishwarya vaak voor tedere transparante sarees. In 2006 creëerde de actrice een spectaculair beeld met een groene sari versierd met wit borduurwerk. Voor hem pakte een schoonheid een koppelingshuls en lange oorbellen. In 2011 was de outfit van Aishwarya lichtroze en de decoratie bestond uit kralen en zilveren kant.

Bruiloft Saree

De sari waarin het meisje gaat trouwen is heel mooi en verfijnd. Producten zijn versierd met kralen, zilver of goud borduurwerk, strass en andere aantrekkelijke decor.

De keuze van stof, patroon en draperie heeft invloed op de regio van de woonplaats van de bruid, het welzijn van haar familie en andere nuances. In de noordelijke regio's van India bijvoorbeeld, kleden bruiden zich in een rode sari, in het oosten - in een gele jurk, in Maharashtra - in een groene sari en in Assam - in een sneeuwwitje.

De duurste sari ter wereld

In het Guinness Book of Records in 2008 namen ze de meest luxueuze en dure sari op. Het product wordt geschat op 100 duizend dollar (ongeveer 4 miljoen roepies). Bij de vervaardiging van zo'n sari deden 30 wevers mee. Ze werkten ongeveer 7 maanden handmatig aan de outfit en creëerden een werkelijk ongelooflijke kleding.

De sari's werden geborduurd met zilver, platina en goud en vervolgens versierd met diamanten, saffieren, robijnen, topaas, koralen, smaragden en andere edelstenen.

De waarde van het product is niet alleen in een dergelijke decoratie, maar ook in de tekeningen op de sari. Het doek was versierd met 11 schilderijen van een beroemde kunstenaar uit India. Het gewicht van deze duurste sari was ongeveer 8 kilogram.

Hoe te dragen?

 1. Draag een rok en blouse en begin de sari in de rok aan de rechterkant van het canvas te vullen.
 2. Wikkel het product van de rechterkant naar de linkerkant, maak een cirkel. In dit geval moet het onderste deel van de sari de vloer raken.
 3. Begin vervolgens met het verzamelen van sarees-vouwen. Afhankelijk van de lengte van het product, krijgt u 5-7 vouwen of meer.
 4. De verzamelde vouwen worden door de rok aan elkaar gelegd zodat ze naar links "kijken".
 5. Wikkel het resterende vrije deel van het web opnieuw rond de taille en trek het uiteinde van het product over de schouder. Je kunt hem op de schouder bevestigen met mooie pinnen.

Wat te dragen?

 • Balletschoenen of sandalen met een platte zool zijn geschikte schoenen voor sari's.
 • Bij de elegante versie van de sari kun je een kleine handtas pakken.
 • Een sari combineert perfect verschillende sieraden, zoals armbanden, ringen, kettingen, grote oorbellen en andere sieraden.
Comments
 1. Anya
  22.02.2016

  Hoe mooi! Ik ben wenken met deze Indiase outfits. Ik wil naar India gaan.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen