bestek

Melkhiorovye-bestek: de voordelen en het kwaad dan om schoon te maken?

Melkhiorovye-bestek: de voordelen en het kwaad dan om schoon te maken?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Melchior Properties
 2. Soorten nikkel zilver
 3. Waarom melchior donkerder wordt
 4. Hoe schoon te maken
 5. Kenmerken van zorg en opslag

Melchior-servies is een uitstekend alternatief voor zilverwerk. Schoongemaakt goed verzorgd bestek van nikkel zilver ziet er duur en aristocratisch uit. Ze zijn te vinden op de tafels van de duurste restaurants.

Melchior Properties

De belangrijkste componenten van een nikkel-zilverlegering zijn koper en nikkel. IJzer en mangaan worden in kleine hoeveelheden aan de legering toegevoegd. Elementen van de legering zijn natuurlijk voor ons lichaam. Koper is betrokken bij het eiwitmetabolisme en versterkt het botsysteem. Nikkel stabiliseert de bloedsuikerspiegel, normaliseert de bloeddruk. IJzer neemt deel aan het werk van bloedvormende organen en immunobiologische processen.

koperen
ijzer

Psychologen merken op dat de constante tafelomgeving met nikkel-zilveren instrumenten psychologisch comfort verbetert, nervositeit en agressie vermindert en bijdraagt ​​aan de eliminatie van depressieve toestanden.

Vrijwel alle moderne recepten van fabrikanten bieden verzilvering van serviesgoed van cupronickel. Dit heeft de gezondheidsmythe van nikkelzilverproducten volledig verdreven, die was gebaseerd op de toxiciteit van koper, die het grootste deel van de legering vormt. Als u producten niet op een superagressieve manier reinigt, is er geen contact met koper. De apparaten zullen niet één generatie van de familie van de eigenaar zonder enig nadeel, maar alleen met voordeel dienen.

Het uiterlijk van nikkel-zilver lijkt op zilver, maar in tinten is nikkel-zilver "warmer".

Melchior-producten zijn bestand tegen corrosie, duurzaam, esthetisch. De ductiliteit van de legering maakt het mogelijk om de meest gedurfde projecten van fabrikanten te belichamen om producten van verschillende vormen te maken met elegante ornamenten en opengewerkte stucwerk. Ideaal onderworpen aan stampen, smeden, snijden, polijsten. Een hightech warmtebehandeling van de legering maakt het mogelijk om ligatuur, tracerygietwerk, diep reliëf, zwarten, anodiseren, spuiten op de producten aan te brengen.

afbinden
schoensmeer
stempelen

Soorten nikkel zilver

Tegenwoordig neemt de vraag naar nikkel-zilverproducten toe. Consumenten waardeerden de hoge esthetiek van uiterlijk, uitstekende functionaliteit, duurzaamheid en financiële betaalbaarheid. Melchior-apparaten worden gebruikt in het dagelijks leven en in een plechtige sfeer. Tegenwoordig is bestek gemaakt van puur nikkelzilver praktisch niet te koop, maar veel van hen bevinden zich in de familiecollecties die zijn geërfd. Moderne fabrikanten gebruiken de legering als basis. De producten zijn vaak bedekt met edele metalen (zilver, verguldselementen).

Het blad (snijgedeelte) van tafelmessen in moderne sets is gemaakt van roestvrij staal.

Het assortiment nikkel-zilverproducten is divers: glazen houders, borden, bestek, munten, kandelaars en meer. Het aantal apparaten in moderne restaurants is het meest verschillend. Dit kan een set zijn van slechts 4 items voor 1 persoon, of misschien een set van veel items voor verschillende doeleinden voor meerdere personen. Rusland is al heel lang bekwame producten van deze legering. Veel klassieke modellen worden nog steeds gemaakt in de traditionele stijlen van de Russische toegepaste kunst.

Waarom melchior donkerder wordt

Het hoge gehalte aan koper in de samenstelling van nikkelzilver en het vermogen om te oxideren verklaart het voorkomen van een donkere plaque op de producten.Bijzonder intense donkere vlekken verschijnen bij onjuiste opslag van bestek in omstandigheden van open contact met lucht en hoge luchtvochtigheid. Het esthetische uiterlijk gaat verloren, de producten worden onaantrekkelijk en het is onwaarschijnlijk dat iemand dergelijke apparaten voor zijn gezin op tafel wil leggen, om nog maar te zwijgen over het ontvangen van gasten. Als deze situatie zich voordoet, moeten de instrumenten grondig worden gereinigd.

Hoe schoon te maken

De moderne chemische industrie biedt vele speciale producten voor het reinigen van nikkelzilver: vloeistoffen, gels, geïmpregneerde doekjes. Het is een effectief middel om tijd en moeite te besparen. Als u problemen heeft met gerechten, kunt u altijd contact opnemen met de sieradenwerkplaatswaar experts hoogwaardige service bieden voor het retourneren van producten met een fatsoenlijke uitstraling.

Het is gemakkelijk om het probleem thuis aan te pakken, vooral als u bedenkt dat de diensten van juweliers niet goedkoop zijn.

Met behulp van de beschikbare hulpmiddelen kunt u het verduisterde bestek snel en effectief reinigen. De reinigingsmethode is afhankelijk van het type product en de mate van verduistering. Hier is een lijst met beschikbare tools die het metaal niet zullen beschadigen en de originele glans aan de producten zullen teruggeven.

 • Alcohol. Als de apparaten enigszins zijn gedimd, kunt u het moltonenservet vochtig maken met wodka of alcohol en ze afvegen.
 • Azijn. Verdun 1 theelepel azijn in een glas warm water, week een zachte doek in de oplossing en veeg de apparaten schoon.
 • Zuiveringszout. Breng soda aan op een zachte, vochtige spons en poets het product voorzichtig op. In de bereide oplossing (50 g frisdrank in 1 liter water) dompelt u het product in om het af te spoelen, spoelt u af met koud water en droogt u het af. Aanbevolen na elk gebruik.
 • Eierschaal. Je hebt een schaal nodig van 2 rauwe eieren en 1 liter water. Breng aan de kook, dompel de apparaten gedurende 2-3 minuten onder in een afkooksel, spoel ze vervolgens af en laat ze drogen.
 • Knoflook doppen. Dit is een effectieve manier voor sterk gecontamineerde apparaten. Doe meer kaf in een bak, giet er water overheen, leg het in vuur en vlam, breng het aan de kook, zet de apparaten in het afkooksel en laat het koken tot het vaatwerk glinstert. De kooktijd is afhankelijk van de mate van vervuiling van apparaten. Maak je geen zorgen - de hitte van kokende bouillon veroorzaakt geen schade aan het metaal.
 • Wei. Dompel de nikkelzilver-apparaten gedurende 15-20 minuten onder in warme wei en verwijder ze vervolgens en wrijf ze in met een zachte spons of doek, was ze en droog ze (wrijf).
 • Koolzuurhoudende dranken. Spreid de producten uit op de bodem van de container en giet frisdrank zonder kleurstoffen tot ze volledig zijn ondergedompeld gedurende 2 uur, spoel ze af en veeg ze af.

Absoluut na elke reinigingsmethode worden de apparaten met stromend water afgespoeld en met een zachte doek drooggewreven en vervolgens gereinigd voor een goede opslag.

Naast deze zijn er nog vele andere manieren om nikkel zilver schoon te maken, maar in het dagelijks leven zal het voldoende worden gegeven.

Kenmerken van zorg en opslag

Naleving van eenvoudige regels zal de frequentie van het reinigen van bestek van nikkelzilver aanzienlijk verminderen. Hier zijn een paar zorgnuances:

 • Nikkel-zilverwerk uit de Sovjettijd (vroeg antiek) mag niet in de vaatwasser worden gewassen;
 • droog na het wassen onmiddellijk af met een zachte handdoek, zodat het drogen in de droger wordt voorkomen;
 • gebruik zachte, natuurlijke, niet-pluizende stoffen (katoen, flanel);
 • bij het schoonmaken verdient het de voorkeur speciale sieradenhulpmiddelen te gebruiken (bijvoorbeeld "Kupel", "Aladdin", "Relish");
 • gebruik geen schuurmiddelen om micro-krassen op de producten te voorkomen;
 • niet blootstellen aan sterke mechanische spanning om het product niet per ongeluk te vervormen;
 • opslag in de buurt van chloorbevattende stoffen is verboden, ze activeren de oxidatieve processen van de metalen waaruit de legering bestaat;
 • opslag zonder toegang tot lucht op een droge plaats in een speciaal geval of in een gesloten container, als optie - ingepakt in papier, voedselfolie, folie; je moet elk item apart verpakken; Melchior houdt niet van contacten;
 • bij zeldzaam gebruik van apparaten, regelmatig inspecteren en preventief reinigen van apparaten, zelfs als het uiterlijk van de producten onberispelijk leek.

Met eenvoudige regels kan het nobele, briljante en mooie uiterlijk van bestek lang behouden blijven.

Vergeet rubberen handschoenen niet, want donkere oxiden worden nauwelijks van de huid van de handen afgespoeld.

Als u een tafelset van nikkelzilver gaat kopen, moet u letten op de etikettering van het product. Het is noodzakelijk om producten te kiezen van bekende beproefde fabrikanten, die producten voorzien van hun eigen stempel (monster), waar de samenstelling van de legering wordt aangegeven. Als het product niet correct is gelabeld, is het mogelijk niet nikkelzilver, maar nep. Kolchugin Melchior en producten van het merk Mstera zijn vooral populair in Rusland en in het buitenland. Merkproducten zijn niet goedkoop, maar de hoge kwaliteit van de legeringen, de uniciteit van de monsters en de diversiteit van het assortiment rechtvaardigen de financiële kosten van kopers. Met correct gebruik, zorg en opslag van dergelijke gerechten zal meer dan een decennium duren, kan het worden doorgegeven als een waardige waarde.

Hoe nikkel-dishware te reinigen, zie hieronder.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen