Jurk stijlen en modellen

Chinese jurk qipao (Cheongsam jurk)

Chinese jurk qipao (Cheongsam jurk)

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. kenmerken
 2. Een beetje geschiedenis
 3. Wie gaat dat doen?
 4. Wat te dragen?

Jurken in nationale motieven worden nu zeer geëist door fashionista's. En onder hen valt de Chinese jurk, die qipao wordt genoemd, op door zijn speciale aantrekkelijkheid en sierlijke lijnen.

kenmerken

De jurk-cipao, waarvan de tweede cheongsam is, is een outfit van een stijl-dress-case, die een schuine gesp op de borst heeft. Bovendien heeft deze jurk traditioneel een opstaande kraag.

Een beetje geschiedenis

De jurk van deze stijl was oorspronkelijk gedragen manchur. Deze outfit onderscheidde zich door een losse snit, hoge kraag, vloerdikte en lange mouwen. Zulke kleding verborg bijna de hele eigenaar en liet alleen haar hoofd achter, sokken op haar voeten en vingers in haar ogen.

Na het einde van de Qing-dynastie, beïnvloedde de westerse mode de Chinese nationale klederdracht. Hierdoor veranderde de cheongsam-snede, waardoor de outfit zowel open als smal werd. De jurk-cipao kreeg een nauwsluitend silhouet en om het gemakkelijker te maken zich te verplaatsen, verscheen een vrij diepe spleet aan de zijkant van de jurk.

De mouwen van het product vernauwden zich en werden meer gevarieerd in lengte (de qipao begon met de mouw te naaien met driekwart en met kortere mouwen). De lengte van de jurk zelf werd ook anders - je kunt nu zowel lange modellen als korte qipao-jurken zien. Van de oude versie heeft de cheongsam alleen een kraag, hoewel deze lager is geworden en er een asymmetrische gesp is ontstaan.

De eerste jurken van qipao waren plechtig en elegant, maar sinds de jaren zestig van de twintigste eeuw begonnen Hong Kong-vrouwen dergelijke jurken te dragen als uniform, werkend in de dienstensector.

De populariteit van de outfit nam toe nadat Hong Kong samenwerkte met China. Cheongs worden nu bij een plechtige gelegenheid en elke dag gedragen. In deze stijl zie je zakelijke jurken en huiskleren, maar vaker zijn het elegante items gemaakt van dure stoffen.

Wie gaat dat doen?

De jurk-cipao is niet geschikt voor alle meisjes vanwege de kenmerken van hun snit:

 • Het beste van alles is dat zo'n outfit kijkt naar een figuur die lijkt op een zandloper.
 • Als het meisje te laag is, zou ze geen lange jurk moeten dragen - cheongsam.
 • Met een korte nek moet de kraag van een dergelijke jurk laag zijn en met een lange nek ziet een hoge kraag er beter uit.
 • Maak een product met korte mouwen om mooie handen te benadrukken.
 • Dames met brede schouders moeten letten op de zijden jurk-cipao, en op de "rechthoekige" figuur zien producten van zware en dichte stof er beter uit.
 • Mooie vrouwen met een "driehoek" figuur worden aanbevolen om cheongsam te dragen met een lengte iets boven de knieën.
 • Het is mogelijk om een ​​grote borst te benadrukken met een monochromatische tsipao-jurk.

Wat te dragen?

Bij het kiezen van een Qipao voor een feest, moet je daarvoor geschikte sieraden en andere accessoires meenemen.

 • Onder zo'n jurk kun je het beste bodystockings dragen.
 • De beste schoenen voor Cheongs zijn klassieke schoenen met een gemiddelde hak.
 • Kralen en andere ornamenten in de nek met zo'n jurk worden niet gedragen.
 • Oorbellen voor deze outfit passen op elke, maar ze mogen niet te groot zijn.
 • Bij de hand kunt u een armband dragen die overeenkomt met de kleur van de jurk of de versiering, het patroon.
 • Kies naast deze een tasje of clutch.
Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen