Keukenaccessoires

Formulieren voor chocolade: wat zijn en hoe ze te kiezen?

Formulieren voor chocolade: wat zijn en hoe ze te kiezen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. materialen
 2. Hoe te gebruiken?

Volwassenen en kinderen vinden het leuk als de cake, cake en andere goodies zijn versierd met verschillende chocolaatjes in verschillende vormen en maten. Het is altijd smakelijker en interessanter om fancy gevormde chocolaatjes te eten in de vorm van dieren, machines, strikken, harten en anderen. In het artikel zullen we u vertellen hoe u uw familieleden en vrienden kunt plezieren met zelfgemaakt snoep van onze eigen productie.

materialen

Bijna elke tweede gastvrouw is nu aan het experimenteren met zelfgemaakte recepten voor chocolade en chocoladesuikergoed. Speciale vaardigheden zijn niet nodig voor de voorbereiding, er is niets gecompliceerd aan de recepten, maar degenen die de fabricage zijn tegengekomen weten dat de belangrijkste gereedschappen hiervoor gietvormen zijn. Ze verschillen in het fabricagemateriaal en zijn:

 • siliconen;
 • polycarbonaat;
 • metaal;
 • plastic.

Welke van hen is beter om te kiezen en hoe ze van elkaar verschillen - denk in meer detail na.

silicone

Dit materiaal staat bekend om zijn milieuvriendelijkheid en lage kosten. Bovendien is het ideaal voor het gieten van gekrulde sieraden van chocolade en voor de vorming van ijs. Siliconen zijn niet bang voor koude of warme druppels. Het kan ook worden gebruikt voor een oven op een temperatuur van 230 graden Celsius en voor een vriezer op min 40 graden, het materiaal zal uitstekend werk leveren.

De voordelen omvatten ook het feit dat siliconen mallen geen geur absorberen, gemakkelijk wassen, zelfs zonder detergentia, niet reageren met andere producten.

Veilige en zuivere medische siliconen worden gebruikt bij de vervaardiging van dergelijke producten, zodat het geen schadelijke stoffen afgeeft. U moet zich echter geen zorgen maken over de kwaliteitskenmerken van producten gemaakt in siliconenmatrijzen.

Het is ook handig om op te slaan omdat zeer plastic basis. Het wordt gemakkelijk in een buis gerold, terwijl het product geen vorm verliest en nooit vervormt. En ook deze vorm is handig bij het verwijderen van producten - deze kan eenvoudig binnenstebuiten worden gekeerd zonder te scheuren. Dit is zeer geschikt voor beginners, omdat dit vaak problemen oplevert, en het uithalen van banketbakkersproducten is in het begin moeilijk.

Met behulp van siliconenmal kun je een groot ei, geometrie, poppen, konijnen en vele andere figuren gieten.

Kies naar uw smaak - en maak. Ten slotte kan er op één zo'n formulier één tot meerdere variëteiten van becijferde cellen zijn, wat het fabricageproces snel maakt en het product varieert.

polycarbonaat

Meer geschikt voor professionele banketbakkers. Deze vorm heeft een tien keer hogere prijs dan matrijzen gemaakt van andere materialen. Maar iemand die graag allerlei soorten chocolade-sieraden en -snoepjes in grote hoeveelheden giet, het is deze vorm die deze activiteit heel snel zal maken, omdat een dergelijke capaciteit niet vóór gebruik geolied hoeft te worden.

Polycarbonaatvormen hebben verschillende voordelen:

 • gemakkelijk te wassen;
 • met frequente en lange werking hebben ze geen vervorming;
 • hoge of lage temperatuuromstandigheden kunnen ze niet schelen;
 • polycarbonaat geeft de producten geen geur en smaak en is niet verzadigd met geurtjes;
 • eenvoudig te bedienen.

Bovendien zijn er Polycarbonaatvormen met een zogenaamde magnetische bodem. Ze worden gebruikt door banketbakkers in fabrieken. Zeer eenvoudig in gebruik als u een groot aantal twinsuikergoed moet maken.Eerder, toen er geen dergelijke blanco's waren, moesten de banketbakkers handmatig een tekening of een 3D-figuur aanbrengen op elk snoepje en ze waren niet altijd hetzelfde, omdat niemand de menselijke factor annuleerde.

Met behulp van een mal van polycarbonaat kunt u figuren zoals een chocoladekonijntje, snoepjes in de vorm van letters van het Russische alfabet, buitenlandse letters en cijfers, verschillende bloemen, zoals tulp, kamille, roos, in de vorm van een konijn gooien. En het is ook mogelijk om verschillende geometrische vormen te gieten, zoals een bal, een ster, een ruit, een halve bol met verschillende inkepingen, waardoor snoep een nog mooiere uitstraling krijgt.

metaal

Op dit moment zijn dergelijke vormen al is nauwelijks te vinden in winkels en zelfs op internetOmdat siliconen en polycarbonaat populairder zijn. Hoewel de marktprijs van metalen armaturen aanzienlijk lager is dan die van andere analogen. Deze vorm is ook bestand tegen verschillende temperaturen, kan in de vaatwasser worden gewassen. Bij het wassen U kunt indien nodig een metalen borstel gebruiken en het kan haar niet schaden. Het is duurzaam en zal tientallen jaren meegaan.

Dit leidt tot de conclusie dat het eenvoudigweg niet winstgevend is voor fabrikanten van schimmels om het product tegen lage kosten te vullen, maar het heeft vele jaren gediend. Naast chocoladeproducten kunnen koekjes in deze vorm worden gemaakt, waardoor ze fraaie silhouetten krijgen.

plastic

Om een ​​reep chocola te vormen, wordt deze gebruikt. Het is gemaakt van flexibel plastic, gemakkelijk te gebruiken en redelijk goedkoop, maar het is de moeite waard om te overwegen dat deze vorm na verloop van tijd vervormd is. En het is klein, en het is onmogelijk om chocolade te maken met vulling, in tegenstelling tot alle andere soorten chocoladevormen.

Hoe te gebruiken?

Allereerst moet een nieuw product voor het gieten van chocolade grondig worden gewassen in warm water met behulp van detergent en dan volledig worden gedroogd, anders blijft de chocolade aan de muren en de bodem plakken.

Gesmolten chocolade giet niet tot de rand, maar 1/3 van de cellen en controleer op de aanwezigheid van luchtbellen. Om van deze bubbels af te komen en om de massa gelijkmatig in de hele cel te verdelen, moet je de vorm zachtjes op tafel slaan.

Om het gemakkelijker te maken om snoep te krijgen, kan siliconen mal worden gedraaid. En op kunststof, polycarbonaat en metaal is het genoeg om gewoon op de bodem te kloppen, de mal zo te draaien dat de producten op een handdoek of een zachte doek terechtkomen.

U hoeft de afgewerkte chocolade niet met uw handen aan te raken om het uit de vorm te krijgen. Hieruit zijn vrij onooglijke sporen. Draag handschoenen of doe het en probeer de producten niet aan te raken.

Zie hieronder voor informatie over het gebruik van chocoladevormen.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen