Jurk stijlen en modellen

Jurk met basky - een spectaculair beeld

Jurk met basky - een spectaculair beeld

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Wie is geschikt?
 2. Baskische plussen
 3. Opties basges
 4. Schede jurk
 5. Met mouwen
 6. Met de trein
 7. stoffen
 8. lengte
 9. Populaire kleuren
 10. nacht
 11. bruiloft
 12. Moet ik vol dragen?
 13. Wat te dragen?
 14. accessoires
 15. schoenen

Wat is een Baskisch, weet elk meisje dat de mode probeert te volgen. Als je dit kledingstuk nog niet eerder hebt ontmoet, laten we het even uitleggen: het Baskische is een brede ruche in de taille van een jurk of rok.

Het is genoemd naar het Baskische ter ere van de natie die in een van de regio's van Spanje woont - de Basken, omdat het een traditioneel onderdeel was van hun nationale klederdracht. In het midden van de vorige eeuw werd het Baskische ongelooflijk modieus, maar werd het gebruikt als een kleed voor mantels en jassen.

Toen werd dit kledingstuk lange tijd vergeten en ze herinnerden zich er vrij recent over. Tegenwoordig zijn jurken met baskisch erg populair.

Wie is geschikt?

Baska is niet alleen een decoratief, maar ook een functioneel detail van een jurk. Het doel is om de figuurfouten visueel te corrigeren. Baskisch zit meestal net onder de taillelijn, waardoor het verschil tussen de heupen en de taille groter wordt. Voor meisjes met het 'rechthoekige' figuur is deze Baskische woning erg handig.

Bovendien zal het Baskische evenwicht helpen bij het overbruggen van de brede schouders - een kenmerk van de figuur, die vaak bij atleten en alleen grote meisjes voorkomt. Als je de aandacht van de vooruitstekende buik moet afleiden, zal de jurk van de basken je hiermee helpen.

Baskische plussen

 • De aanwezigheid van de Basken helpt sommige van de gebreken in de figuur maskeren - een zeer belangrijke kwaliteit voor elke jurk. Bovendien is deze jurk geschikt voor meisjes van verschillende hoogtes en te bouwen. De enige uitzondering vormen de eigenaars van de peervormige figuur. In hun geval maakt het Baskische lichaam het onderste deel van het lichaam nog zwaarder.
 • Baska is in staat om zelfs de eenvoudigste jurk te versieren. Lange tijd bleef ze in de periferie van de mode, maar nu dat seizoen op rij verschijnt ze in collecties jurken van beroemde ontwerpers. Je kunt er dus op rekenen dat jurken met basken al heel lang populair zullen zijn.

Opties basges

Lange basca vergelijkbaar met een rok, gedragen over de jurk. Deze indruk wordt versterkt als de basis is gemaakt van een stof met een andere kleur of structuur.

Dubbele basca - een element gemaakt van twee lagen stof. Deze Baskische is meestal korter en prachtiger dan de klassieke versie.

Onvolledige basca, in tegenstelling tot vaste stof, bezet niet de hele riem van de jurk. In de regel is het een "vleugels" die aan de zijkanten van de kleding uitsteekt.

Asymmetrische basca - de meest moderne variant van dit jurkdetail. Aan de ene kant is het korter, maar aan de andere - langer. Dit type omvat ook het Baskische, en vormt een soort van zapah.

Schede jurk

Baskisch kan een jurk van bijna elke stijl versieren, maar het meest effectief ziet het uit op jurken met een versmald silhouet.

Een mantelkleding met baskisch is de laatste jaren een echte klassieker geworden. Deze outfit ziet er ongelooflijk vrouwelijk en elegant uit. De zaak is immers op zich een win-win, en de toevoeging van de Baskisch maakt hem zeer geavanceerd. Een mantelkleding met baskisch haar is goed voor verschillende gelegenheden: van werk tot dansen, daarom houden meisjes over de hele wereld het zo graag.

Met mouwen

We herinneren ons dat Baskisch oorspronkelijk werd gebruikt als decoratie voor dameskleding. Misschien is dat de reden waarom ze er zo goed uitziet op jurken met lange mouwen. Het belangrijkste ding - dat de rok niet te weelderig was. Het is beter als het wordt versmald, bijvoorbeeld "potlood". Lange mouwen voegen de kleding streng toe, maar de flirtende Baskische stof compenseert de buitengewone ernst van het beeld.

Er zijn ook modellen van jurken met een baskisch, met een korte mouw. In dit geval zijn de sleeves vaak van een originele vorm, wat het beeld enigszins extravagant maakt.

Met de trein

Jurken met een trein zijn in de regel een optie voor de meest plechtige gebeurtenissen. Heel vaak worden dergelijke jurken gekozen door de bruid, ter ere van Europese huwelijkstradities. Onlangs is Basca op de bruiloftsmode gesmakt, dus in de salons kun je modellen van jurken vinden met een baskisch, soepel een trein. Kijk naar de foto's - deze jurken zien er echt mooi en ongewoon uit. Er moet echter worden opgemerkt dat een dergelijk aantal horizontale lijnen de figuur "plat" maken, dus deze optie is alleen geschikt voor tamelijk lange meisjes.

stoffen

Om het Baskisch zijn vorm te laten behouden, moet het worden genaaid van een dikke stof of van een materiaal met twee lagen. Bij dezelfde jurk geen eisen aan de stof daar.

De jurk met baskisch kan gemaakt zijn van natuurlijke of synthetische stof, dun of dicht, elastisch of niet. Je hoeft alleen maar te kiezen, gebaseerd op je eigen ideeën over schoonheid, kenmerken van het figuur, de tijd van het jaar en het formaat van het evenement. U kunt verschillende soorten stoffen combineren in één model. Een jurk en een peplum kunnen bijvoorbeeld worden genaaid uit gebreide kleding en mouwen kunnen van guipure worden gemaakt.

lengte

Baska kan aanwezig zijn op een jurk met een rok van elke lengte - van mini tot maxi. Maar het Baskische zelf moet noodzakelijk korter zijn dan de jurk, anders zal het hele effect verdwijnen.

Lang naar de vloer

De jurk met Baskisch oogt altijd elegant, maar voor speciale gelegenheden is het noodzakelijk om avondjurken met een rok op de grond te kiezen. Baska ziet er ongelooflijk indrukwekkend uit op een smalle lange rok. Dit element is vaak versierd met silhouetjurken met een rok, strakke heupen en dramatisch naar beneden toe uit te breiden. Het beste van al deze stijl is geschikt voor lange meisjes met het type zandloperfiguur.

midi

Jurken met een rok van gemiddelde lengte zijn het populairst, omdat ze geschikt zijn voor verschillende situaties; Ze zijn comfortabel en elegant. De jurk met een baskische stijl "midi" ziet er vooral goed uit in de aanwezigheid van een kokerrok.

Als een dergelijke jurk in een ingetogen kleurenschema is gemaakt en hij vrij gesloten is, is het goed mogelijk om op het kantoor in de jurk te verschijnen. Helderdere outfits zijn geschikt voor informele vergaderingen.

kort

Korte jurken - de beste optie voor feestjes, want in hen is het zo handig om te dansen! Een meisje in een cocktailjurk met bask trekt altijd de aandacht, omdat dit element een unieke charme aan de jurk geeft. Baska maakt de jurk meer flirterig en speels, dus in zo'n jurk zul je de hele avond bewonderende blikken vangen.

Populaire kleuren

zwart

Een zwarte jurk met een baskisch kan zowel een klassieker zijn van een werkende garderobe als een jurk voor publicatie. Het hangt allemaal af van de kenmerken van het model.

Een korte rok en halslijn zou bijvoorbeeld geschikt zijn in een informele setting en voor zakelijke of culturele evenementen is het beter om iets strenger te kiezen. Zwarte kleur in combinatie met Basky heeft de mogelijkheid om een ​​figuur te modelleren, waardoor het een aantal nadelen bespaart.

wit

Witte kleur omringt het meisje met een halo van zuiverheid en onschuld, ongeacht hoe oud ze is. De meisjes in witte jurk veroorzaken alleen positieve emoties bij anderen, omdat deze kleur wordt geassocieerd met een goede start.

Een witte jurk is niet noodzakelijk een bruidsuitrusting. Naast de bruiloft zijn er nog vele andere situaties waarin een witte jurk met een baskisch absoluut geschikt zou zijn, bijvoorbeeld een afstudeerfeest, een theaterpremière, enz.

rood

In geen andere jurk voelt een vrouw net zo aantrekkelijk en verleidelijk als in rood. De rode jurk is een echte vondst voor een meisje dat de rol van een fatale schoonheid wil spelen.

Omdat rood een zeer expressieve kleur is, moet de jurk zo eenvoudig mogelijk zijn. Laat Baskisch het enige decoratieve element van je outfit zijn.

blauw

De blauwe kleur is zeer expressief, maar tegelijkertijd kalm, en daarom is het een van de meest geliefde van zoveel meisjes.

Een blauwe jurk kan nooit vulgair zijn (behalve voor heel erg openhartige modellen) - daarin zie je er altijd elegant uit. Baska is een geweldige manier om de terughoudendheid van een blauwe jurk op te vrolijken.

groen

Groen belooft de komende seizoenen een van de meest modieuze kleuren te worden. Er moet ten minste één groene jurk in de kledingkast van elk voorkomen, vooral omdat een van de vele beschikbare tinten van deze kleur degene zal vinden die het meest bij haar past.

Smaragd, turkoois, appel - jurken met basken zien er ongelooflijk aantrekkelijk uit in elk kleurengamma.

nacht

Avondjurken die vrouwen dragen bij de meest plechtige gelegenheden wanneer u in alle glitter moet verschijnen. Als je geen actief sociaal leven leidt, komt de kans om voor anderen te verschijnen in al zijn glorie niet zo vaak naar je toe. Dat is de reden waarom de keuze van avondjurkmeisjes heel voorzichtig is. De avondjurk met baskisch moet lang en niet magnifiek zijn. Zorg ervoor dat je de zeemeerminstijl bekijkt met een corsage-top en een smalle rok die onderaan uitwaaiert. Als de jurk een recht silhouet heeft, let dan op de modellen met baskische niet-standaard vorm.

bruiloft

Trouwmode omzeilt trouwjurken ook niet aan de Baskische kant. Onlangs hebben steeds meer bruiden gekozen voor dezelfde stijl voor de belangrijkste gebeurtenis in hun leven. Meisjes laten zich leiden door verschillende redenen: sommigen willen de mode volgen, anderen - om een ​​mooie figuur te laten zien, en nog anderen - om de gebogen buik te verbergen. In alle gevallen zal een jurk met een baskisch uiterlijk er heel mooi uitzien en zal het helpen om alle kenmerken van het uiterlijk in een gunstig daglicht te stellen.

Veel bruiden weigeren tradities en geven de voorkeur aan korte jurken. In dit geval is een baskische jurk een geweldige manier om een ​​moderne en elegante bruiloftslook te creëren.

Moet ik vol dragen?

Dikke meisjes kunnen natuurlijk baskische jurken dragen. Mits de outfit correct is gekozen, kan hij enkele momenten corrigeren, vaak de oorzaak worden van de aandoening van mollige jonge dames. De hoofdregel is dat het Baskisch zich onder of boven de zone bevindt die u als problematisch beschouwt.

Bijvoorbeeld, met een uitstekende buik, heb je een jurk nodig met baskisch, die bijna onder de borst begint en op de heupen wordt gepompt. Weelderige schoonheden moeten letten op de modellen waarbij de shuttle uit de taille komt. In ieder geval moeten degenen die luxe vormen hebben kiezen voor jurken met een brede basis, omdat kleine elementen alleen maar de nadruk leggen op volumes.

Wat te dragen?

Je kunt een jurk combineren met een basky met een verscheidenheid aan dingen uit je garderobe. De meest gewone kleding die hij op een nieuwe manier kan spelen. Om een ​​zakelijke look te creëren, draag je een jas op de jurk (maar dit mag niet te kort zijn). Zeer mooie jurk met een baskisch uiterlijk met een klassieke loopgraaf en strikte schoenen. Dunne beige panty's of kousen zullen altijd geschikt zijn, maar in het koude seizoen kunt u langskomen met strakke donkere panty's. Zomermodellen combineren goed met breedgerande hoeden in een romantische stijl. Een slanke riem en een kleine, elegante handtas helpen de look af te maken.

accessoires

De jurk met Baskisch hoort niet bij elke stijl in kleding, dus hij past goed bij alle accessoires. Bijvoorbeeld, een zwarte schede jurk met een leren jas en grote sieraden gemaakt van leer en metaal is een volledig harmonieuze outfit in de rocker stijl. Dezelfde jurk met een licht jasje en pumps schoenen is een beeld perfect voor een zakenvrouw. Doe je jas uit, doe felle sieraden en sandalen met hoge hakken aan - in deze vorm kun je veilig naar het feest gaan.

Op zoek naar het perfecte beeld, kunt u experimenteren met een verscheidenheid aan accessoires: luxe sieraden, originele sieraden, horloges, brillen en sjaals. Hierdoor zult u zeker een aantal interessante stilistische oplossingen kunnen vinden.

schoenen

Jurk met baskisch vereist geen speciale schoenen. Natuurlijk, net als elke andere jurk, het ziet er het beste uit met hoge hakken. Immers, in de schoenen met hakken, zien de meisjes er bijzonder aantrekkelijk uit en hun wandeling is gewoon fascinerend. Schoenen moeten worden geselecteerd, afhankelijk van welke gelegenheid je een jurk draagt. Voor werk zijn het strikte kantoorschoenen, om rond te lopen in de stad - elegante laarzen en voor de vakantie - spectaculaire sandalen. De kleur van de schoenen kan dicht bij de jurk liggen of, in tegendeel, in toon contrasteren.

Comments
 1. Lena
  26.02.2016

  Jurk met Baskisch ideaal voor bedrijfsfeesten. Het is tegelijk streng en tegelijkertijd heel vrouwelijk. Ik heb een zwarte jurk voor deze gelegenheid, nu wil ik nog een blauwe.

 2. Masha
  23.02.2016

  Ik buig ook voor degenen die het Baskische hebben uitgevonden. Gewoon redding voor mijn figuur!

 3. wikke
  21.02.2016

  Ik hou van jurken met basky! Baska geeft volume aan mijn onuitgedrukte heupen.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen