Keukenaccessoires

Hoe een lepels te kiezen?

Hoe een lepels te kiezen?

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Toepassingsgebied
 2. Hoofdfuncties
 3. Soorten schalen
 4. verschijning
 5. Eerste gebruik
 6. zorg

Niet alleen professionele koks, maar ook gewone huisvrouwen die gewend zijn om hun huis te verrassen met nieuwe gerechten, zullen de nauwkeurigheid niet beïnvloeden tijdens het wegen van de ingrediënten tijdens het koken. Ze komen van pas bij elektronische weegschalen en lepelweegschalen.

Toepassingsgebied

Als vroeger de schalen werden gebruikt door koks van cafés en restaurants, dan was er met de popularisering van goede voeding en een gezonde levensstijl voor hen een plaats in elke keuken. Thuis troostend wegen de hostessen de juiste ingrediënten tot op het dichtstbijzijnde gram.

Nadat het ene product is overgedragen en het andere product niet is gemeld, zal de smaak van het gerecht veranderen en niet altijd ten goede. Keukenweegschalen worden niet alleen in de keuken gebruikt.

Er was een plaats voor hen in de farmacologie: apothekers hebben niet het recht om fouten te maken bij het bereiden van medicijnen.. Ze hebben nauwkeurigheid tot enkele tientallen of honderden grammen nodig.

Hoofdfuncties

Het apparaat helpt in de moderne keuken:

 • houd strikt de verhoudingen in de overgang naar juiste voeding in acht;
 • volg strikt het recept in de berekening van vloeibare en bulkingrediënten;
 • snel individuele sportmengsels bereiden op basis van eiwitten, creatine, aminozuren, kruiden, specerijen, zonder af te wijken van de instructies van de fitnesstrainer;
 • gebak maken (gebak, gebak, cupcakes);
 • verrukking huishoudens met nieuwe gerechten.

Aan de ene kant is het apparaat geen noodzaak, en zonder dit is het eenvoudig te beheren in de keuken en aan de andere kant hiermee wordt het bereiden van gerechten, wanneer het gewicht van elk ingrediënt wordt gemeten, vergemakkelijkt.

Soorten schalen

Afhankelijk van het werkingsprincipe zijn de schalen verdeeld in mechanisch en elektronisch. De laatste komen naar voren vanwege het feit dat ze een exact resultaat laten zien, een compact formaat hebben, moderne functionaliteit en een licht ontwerp.

Mechanische schalen hebben hun voordelen: lage kosten, duurzaamheid, niet-gebruik van vermogen voor werk en een limiet van maximaal 20 kg tijdens het wegen.

mechanisch
elektronisch

Het is jammer dat met zo'n lijst van verdiensten de nauwkeurigheid wordt gepompt.

Schalen zijn niet alleen geclassificeerd volgens het principe van actie, maar ook volgens de vorm van uitvoering. Van desktopmodellen heeft het weinig nut als u nauwkeurigheid tot een gram nodig hebt. Om dit te doen, bedenk een lepel-schaal. Het is onmisbaar bij het bakken van gebak.

verschijning

Alle lepelweegschalen zijn hetzelfde. Ze zien eruit als een gewone eetlepel of mini-spatel. Ze hebben een schep (een kleine vatkom) en worden bewaard (gemaakt van roestvrij staal, minder vaak van plastic), met elkaar verbonden door een springer. Scooped, of theelepeltje / eetlepel, verwijderd. Materiaalvervaardigde lepels - plastic van voedselkwaliteit.

In tegenstelling tot gewone lepels, hebben ze display met vloeibare kristallen op het handvat. Het toont het aandeel van het ingrediënt dat in de schep is gelegd. Daarom wordt het recept voor 100% waargenomen. Dit onderscheidt het apparaat van de "maatbeker" met markeringen in grammen op de wanden.

Lepelschalen, uitgegeven onder verschillende merken, verschillen alleen in ontwerp. De maatlepel wordt gevoed door 2 AAA-batterijen.

De levensduur is lang, omdat veel fabrikanten het bovenste gedeelte van hoogwaardig plastic (of metaal) maken en de knoppen van rubber zijn.

Eerste gebruik

Nadat een lepelweegschaal is gekocht, wordt de eerste weging uitgevoerd in overeenstemming met de onderstaande instructies.

 1. Plaats de batterij in het batterijvak.Let bij het invoegen op de polariteit: waar het "+" teken wordt getekend, wordt die zijde van de batterij daar geplaatst, waar het "+" teken staat en omgekeerd.
 2. Het apparaat wordt horizontaal in de hand gehouden en wordt weergegeven. De hand rust op een hard oppervlak.
 3. Druk op de "AAN / UIT" -knop, in een poging de hand te houden, die de schalen vasthoudt, bleef stationair.
 4. Zodra de lepelweegschaal een zelftest uitvoert, verschijnt de waarde "0.00oz" of "0.0g" op het display.
 5. Leg in de maatlepel het ingrediënt dat u wilt wegen. Ze wachten op het verschijnen van de nummers op het scherm.
 6. Druk op de knop "AAN / UIT" om het apparaat uit te schakelen.

Voor nauwkeurige resultaten bij het wegen voert u de procedure uit in een horizontale positie.

Als u zich laat meeslepen en vergeet het apparaat uit te schakelen, schakelt het zichzelf uit na een minuut inactiviteit. De noodzakelijke waarden worden indien nodig opgeslagen (de Hold-functie).

De gewichtscoop geeft het gewicht van het ingrediënt weer in gram (g), karaat (ct), granen (gn) en ounces (oz). De gewenste maateenheid wordt geselecteerd met behulp van de modusfunctie door meerdere keren op de knop te drukken.

Ze produceren modellen van lepelgewichten met een ingebouwde speciale indicator. Het is gemakkelijker om de lading op de batterij te kennen en deze te vervangen in het geval deze zwak is. Anders zullen er problemen zijn bij het wegen - de nauwkeurigheid van het resultaat zal eronder lijden.

Om ervoor te zorgen dat het apparaat niet faalt, moet u rekening houden met de volgende nuances:

 • weeg nooit een ingrediënt met een gewicht van meer dan 300 gram erop;
 • meng ze niet met voedsel;
 • vermijd scherpe manipulaties en slagen;
 • gebruik het accessoire niet onder de invloed van agressieve factoren (trillingen, hitte, hoge luchtvochtigheid, stof);
 • vervang de lege batterij (batterij) op tijd om kortsluiting te voorkomen.

zorg

Je kunt de lepelweegschalen niet voorzichtig laten staan. Anders zal het snel glans en glans verliezen. Veeg het daarom na elk gebruik schoon met een in water gedrenkt katoenen doek. Gebruik zelfs bij ernstige vervuiling geen organische oplossingen van alkaliën en oplosmiddelen voor het wassen. De maatlepel zelf wordt onder stromend water gespoeld, nadat deze eerder uit het ruim is gesprongen. Laat geen vloeistof in het display komen, anders kan er kortsluiting en brand ontstaan.

Om de lepelweegschalen lang te dienen, wordt de batterij na elk gebruik uit het compartiment verwijderd en apart van het apparaat bewaard.

Digitale lepelweegschalen - een echte hulp in de keuken. Met zijn hulp kunt u alle, zelfs restaurantgerechten bereiden, als u het recept kent met het exacte gewicht van elk ingrediënt. Het zal lang duren als je de instructies volgt en er na elk gebruik voor zorgt, volgens eenvoudige regels.

Op wat is de lepel-schalen, zie hieronder.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen