Keukenaccessoires

Containers voor groenten en fruit

Containers voor groenten en fruit

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. kenmerken
 2. Afmetingen en soorten constructie
 3. materialen
 4. Overzicht fabrikanten
 5. Hoe te kiezen?
 6. Gebruiksvoorwaarden
 7. Zorgfuncties

Elke gastvrouw probeert de orde en veiligheid van de dingen in het huis te waarborgen. Dit geldt vooral voor groenten en seizoensfruit, die zo waardevol zijn in de middelste riem. We praten over opslagtanks van verschillende typen, de regels voor het gebruik ervan, gewichtige voordelen en bepaalde comparatieve nadelen.

kenmerken

Groenten en fruit zijn thuis goed bewaard. Gebruik voor opslag in de keuken:

 • container voor groenten of fruit;
 • rieten manden;
 • houten kisten.

Het belangrijkste is dat deze tanks:

 • ademende muren
 • compact formaat.

Naast de praktische functie van opbergbakken kan een prachtige decoratie van uw keuken zijn.

Afmetingen en soorten constructie

Er is een enorme hoeveelheid opslagsystemen. Hun keuze hangt alleen af ​​van uw voorkeuren en financiën.

 • Intrekbare opslagsystemen. In keukensets zijn er vaak speciale metalen uittrekbare systemen, evenals gevlochten of plastic manden, die geavanceerd zijn. Als uw headset niet over dergelijke systemen beschikt, kunt u groenten en fruit opslaan in plastic, metalen, houten, rieten containers die in de keuken van de la zijn geïnstalleerd.
 • Rek of plank. Stationaire of op wielen opslagsystemen bestaande uit 6 compartimenten waarin u zowel fruit als groenten kunt bewaren. Mobiele versie is ideaal voor een kleine keuken. In de grote keuken kunt u een mobiel of stationair houten plankje installeren.
 • Hangplanken, containers, manden, in de buurt van of boven het tafelblad. Ze geven het interieur het comfort van een dorpshuis en nemen weinig ruimte in beslag.
 • Draad of rieten manden voor opslag. Ideaal - manden gemaakt van natuurlijke materialen, zoals wijnstokken. Het voordeel van dergelijke containers is de luchtdoorlatendheid en de afwezigheid van grote gaten, waardoor de keuken schoon blijft.
 • Speciale kast. Je kunt het zelf maken door speciale draadramen in een oude kast te maken, of je kunt het in een winkel kopen. Een dergelijke houten opslag is opgesteld in de vorm van een bank of kruk met een opklapbare zitting. Het product zal een waardige plaats innemen in de keuken, in de gang of op het balkon.

materialen

Containers zijn een betaalbare en praktische manier om fruit en groenten te bewaren. Dergelijke containers kunnen van verschillende materialen zijn.

 • Wood. Sterk, maar zwaar en van korte duur. Bij het kiezen van dit type opslag moet je goed nadenken over de houtkeuze. Gebruik bijvoorbeeld geen naaldboomplaten, want bij verwarming kunnen ze teer uitstoten en geuren absorberen.
 • Plastic. Gebruiksgemak en desinfectie, sterkte, duurzaamheid, vochtbestendigheid, de keuze van kleur en design - dit alles maakt dergelijke containers populair.
 • Glass. Stijlvol en veilig, maar onpraktisch, omdat het kan breken als het valt.
 • metaal. De meest betrouwbare, maar er zijn een aantal nadelen: hoge prijs, niet alle groenten en fruit zijn in goed contact met het metaal, Corrosie, wortels kunnen aan de randen van de container worden beschadigd en verslechteren.
 • vlechtwerk - rieten, rotan, maisvezel. Natuurlijk materiaal is geweldig voor opslag, maar voegt ook comfort en warmte toe aan uw keuken.

Overzicht fabrikanten

Onder de verscheidenheid van fabrikanten kan worden geïdentificeerd De drie populairste merken op de Russische markt van plastic voedingsmiddelen.

 • "Polimerbyt" - de beroemdste binnenlandse fabrikant van plastic verpakkingen. Produceert capaciteiten van verschillende volumes, kleuren, transparant of niet. Kopers zeggen dat ze van goede kwaliteit kunststof, duurzaamheid, origineel ontwerp, veelzijdigheid, milieuvriendelijkheid en "het bestaan ​​van het huis vergemakkelijken".
 • BranQ - containers van dit merk onderscheiden zich door duurzaamheid, functionaliteit en gebruiksgemak. Het belangrijkste is om voor het deksel te zorgen.
 • Ikea. Deze fabrikant is dol op een grote verscheidenheid aan stijlvolle containers gemaakt van verschillende materialen (hout, kunststof, metaal). Naast praktische functies dienen deze producten als een uitstekende interieurdecoratie.

Hoe te kiezen?

Goede verpakking - een garantie voor lange opslag van groenten en fruit. Let bij het kiezen van containers op de volgende punten:

 • volume (20 l - ideaal);
 • materiaal;
 • luchtdoorlaatbaarheid;
 • gebruiksgemak.

Vrije toegang tot lucht is de belangrijkste voorwaarde voor het opslaan van wortelgewassen: wortels, aardappelen, uien en bieten. Daarom is het bij aankoop belangrijk om aandacht te besteden aan de aanwezigheid van openingen voor vrije luchtpenetratie.

Gebruiksvoorwaarden

Het materiaal waaruit de container is gemaakt, is van invloed waar in het appartement om groenten en fruit op te slaan (bijvoorbeeld in de koelkast of op het balkon).

 • Plastic containers - de beste keuze voor opslag. Ze zijn niet bang voor de kou, dus in de winter worden de groenten goed bewaard op het balkon. De hitte van zo'n container is ook niet verschrikkelijk. Kies voor handig gebruik modellen met handgrepen en een speciaal ontwerp waarmee de containers op elkaar kunnen worden geplaatst.
 • Houten kisten zijn duurzaam, maar het is beter om ze te gebruiken voor het transport van groenten en fruit. Dergelijke verpakkingen zijn ontworpen voor een korte tijd - meestal zijn ze slechts genoeg voor 1 seizoen met herhaald gebruik. Voor een kleine verlenging van de levensduur van de dozen kan worden versterkt met metalen inzetstukken, evenals om temperatuurschommelingen te controleren om te voorkomen dat rot.
 • Kartonnen dozen gemaakt van ecologisch materiaal. Dit is een plus. Maar toch zijn ze van korte duur. Tijdens de werking ervan is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de luchtvochtigheid, omdat deze factor de container nadelig beïnvloedt (de dozen worden ingedrukt of gebogen).

Opslag van groente- en fruitvoorraden in groentewinkels, uitgerust op het balkon, is erg gewild. Het kan een ladekast zijn met uitschuifbare planken, een kast met deuren of een lade die lijkt op een kist met een open deksel. Voor eenvoudige opslag in groentewinkels plastic containers gebruiken.

Zorgfuncties

Om producten lang te serveren en veilig te zijn voor het bewaren van fruit en groenten, moeten ze zorgvuldig worden onderhouden. Er is niets moeilijks in de zorg. Na gebruik van de plastic doos, was het onmiddellijk met warm water en zeep of afwasmiddel. U kunt vloeibare zeep of toiletzeep gebruiken.

Kunststof containers worden gewaardeerd om hun gemak. Hun enige nadeel is het vermogen om verschillende geuren te absorberen. U kunt dergelijke problemen oplossen met behulp van beschikbare hulpmiddelen.

 • Frisdrank en azijn. Giet een dunne laag soda op de vochtige wanden van de container en giet azijn. Dankzij deze "pop" verdwijnen alle vreemde geuren.
 • azijn. Bevochtig een servet met onverdunde azijn en veeg de container van binnenuit schoon. Maak voor ontsmetten een azijnoplossing en laat deze een paar minuten in een bak staan. Spoel daarna de plastic container goed,
 • Soda-oplossing. Giet warm water in de container en voeg wat frisdrank toe. Sluit het deksel en laat het een tijdje staan. Schud na een beetje schudden de oplossing uit en veeg hem af met een schone doek bevochtigd met azijn.
 • citroen. Veeg het binnenoppervlak van de container af met een schijfje citroen, sluit het deksel en laat het een nacht staan. Citroen zelf mag niet binnen blijven.
 • Actieve kool. Wikkel de geplette kooltabletten in een servet en plaats ze 24 uur in een container.
 • krant. Plaats een verfrommelde krant 's nachts in een container. ?

Houten kisten kunnen niet worden opgeslagen in natte en onverwarmde ruimtes. Ook zijn ze gecontra-indiceerd overmatige droogheid. De dozen moeten uit de buurt van direct zonlicht, kachels en kamerverwarmingen worden gehouden, anders leidt dit tot drogen en barsten. En zeker Vermijd stakingen, omdat een dergelijke container gemakkelijk kan worden beschadigd.

Zie de volgende video over het kiezen van de juiste container voor groenten en fruit.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen