aardewerk

Kenmerken van kookgerei met steencoating

Kenmerken van kookgerei met steencoating

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. kenmerken
 2. Voors en tegens
 3. Hoe te kiezen
 4. Beoordeling door fabrikanten
 5. Hoe te zorgen

Met stenen bedekte braadpannen verschenen niet zo lang geleden in de ramen van huishoudelijke afdelingen, maar ze werden onmiddellijk populair bij Russische huisvrouwen en werden zelfs verdrongen door gietijzeren en teflon-varianten. Stalen gecoate schalen met antiaanbaklaag werden onmiddellijk gewaardeerd, maar dit is niet het enige voordeel van dergelijke pannen.

kenmerken

Stenen beklede pannen zijn robuuste, duurzame en duurzame containers die, ondanks de hoge prijs, alleen maar aan populariteit winnen. Huisvrouwen worden aangetrokken door het interessante ontwerp van de gerechten, de milieuvriendelijkheid en veiligheid. De steen draagt ​​stabiel het vallen over, er worden lange tijd krassen op gevormd, het materiaal is niet vervormd en bezit antipiperminatie-eigenschappen.

Minerale coating draagt ​​bij aan een uniforme warmteverdeling in de tank, waardoor de gerechten malser en sappiger zijn.

Het lichaam van een dergelijke braadpan is gemaakt van aluminium, bedekt met een granieten of marmeren steencoating. Dit is de meest populaire optie. Een duurdere kopie wordt gemaakt met een laag steengoed, het is zwaar en wordt vaker gebruikt voor blussen dan voor frituren, maar het wordt als stabieler en duurzamer beschouwd. Nog duurzamer zijn talgchloriet-bakpannen van alle niveaus.

Voors en tegens

Degenen die niet kunnen beslissen over de aankoop van gerechten met een stenen coating, We raden u aan om vertrouwd te raken met de belangrijkste voordelen van een dergelijke bakplaat.

 • De coating bevat alleen natuurlijke grondstoffen, zodat het materiaal bij verhitting geen toxische componenten produceert die schadelijk kunnen zijn voor het menselijk lichaam.
 • Dit gerecht is zeer duurzaam, het is bestand tegen scheuren, vervorming, verdraagt ​​gemakkelijk zware bedrijfsomstandigheden.
 • Een met steen beklede pan kan worden gebruikt om gezond voedsel te bereiden, omdat koken zonder olie kan. Dergelijke gerechten bevatten minder vet, cholesterol en kankerverwekkende stoffen.
 • Uniforme verdeling van warmte draagt ​​bij aan het behoud van de producten van vitamines en andere elementen die de persoon ten goede komen.
 • De gerechten worden snel warm, wat betekent dat de gerechten veel sneller worden gaar.
 • Dit zijn universele braadpannen die geschikt zijn voor elk type fornuis. Bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden. De meeste zijn bijvoorbeeld vaatwasmachinebestendig.
 • Esthetisch uiterlijk verbetert de emotionele stemming van de gastvrouw, wat ongetwijfeld van invloed is op de kwaliteit en smaak van de bereidingsgerechten.

Voordat je een stenenpan koopt, Het is belangrijk om de nadelen van dit product te onderzoeken.. Het grootste nadeel is dus de hoge prijs, hoewel dit te wijten is aan de uitstekende prestaties. En ook de nadelen omvatten zwaar gewicht: het maakt het kookproces ingewikkeld.

Als het een vat met graniet is, wordt het niet aanbevolen om het te wassen met schuurmiddelen en het is ook onwenselijk om het te gebruiken voor het bakken in de oven.

Hoe te kiezen

Ga naar de winkel voor gerechten met een stenen coating, let op bepaalde criteria.

 • Gewicht. Hoogwaardige stenen pan onderscheidt zich altijd door het zware gewicht en de dikke zijkanten. Hoe groter de massa, des te gelijkmatiger zal de plaat warmte verspreiden, en hoe minder waarschijnlijk het is dat de schaal zal branden. Kies preparaten met een bodemdikte van minimaal 6 mm en een dikte van 3,5 mm.
 • Variety. De braadpan van de hoogste kwaliteit wordt beschouwd als een bak met speksteen, maar het is een zeer duur product dat volledig uit steen bestaat.Als een meer betaalbaar alternatief geschikt exemplaar van steengoed. De goedkoopste optie is een gegoten aluminium legering. De kwaliteit van het branden in een dergelijk vat heeft niet te lijden, maar het zal minder goed zijn dan andere opties.
Aluminium legering
Steenkeramiek
Talkohlorit
 • Handvatten. Geef de voorkeur aan handgrepen van koperlegeringen: ze zijn veilig omdat ze niet reageren met de coating en de kwaliteit van de producten niet beïnvloeden. Koperen handgrepen zijn eigen aan de speksteenopties. Aluminium exemplaren worden meestal aangeboden met rubberen handgrepen. Het is erg handig, omdat dergelijke houders niet uit handen glijden en niet opwarmen. Het wordt aanbevolen om verwijderbare handgrepen te kiezen.
 • Size. De meest populaire zijn monsters met een diameter van 20, 22, 24, 28 cm. Begin bij het kiezen van een maat met het aantal gezinsleden. En houd ook rekening met de gerechten die meestal in deze pan worden bereid. Als het bijvoorbeeld pannenkoeken zijn, kies dan kleine compacte kopieën, maar als huishoudens liever pannenkoeken met vulling hebben, koop dan pannenkoek met een bredere cirkel. Als gerechten nodig zijn voor de bereiding van semi-vloeibare gerechten, let dan op de lange stewpots.
 • Dekken. Ervaren huisvrouwen raden aan glazen deksels te kiezen, omdat ze duidelijk laten zien hoe het gerecht wordt bereid. Als het huis al een deksel met een geschikte diameter heeft, heeft het geen zin om dit accessoire te veel te betalen, als het wordt geleverd met een braadpan. In dit geval is het beter om een ​​afzonderlijke pan zonder deksel te kiezen.

Beoordeling door fabrikanten

Van groot belang is de fabrikant van gerechten. Producten met steencoating worden geproduceerd door zowel buitenlandse bedrijven als binnenlandse fabrikanten, en de kwaliteit van dergelijke monsters is op geen enkele manier inferieur aan elkaar. Op basis van klantrecensies kunt u een beoordeling maken van de meest populaire fabrikanten met zowel voor- als nadelen.

 • Stoneline. Het bedrijf produceert veelzijdige gerechten die perfect zijn voor frituren, stoven, kooksauzen. Dit zijn zeer esthetische pannen, omdat de steencoating een fijne structuur heeft. Echter, volgens de waarnemingen van de huisvrouwen verliezen de vaat na zes maanden gebruik hun antikleefeigenschappen en beginnen de producten te branden.
  • Fissman. In dit geval, huisvrouwen zoals de kleur variëteit van producten. Onder de braadpannen van verschillende kleuren, kunt u een exemplaar pakken dat perfect in een bepaald keukeninterieur past. Steenchips - marmer. Het lichaam is gemaakt van aluminium, dus het zijn niet te zware producten. Een van de voordelen van de apparatuur zijn afneembare handgrepen.
  • Fissler. Deze fabrikant biedt modellen met hoge zijkanten waarmee u semi-vloeibare gerechten, bouillons, stoofschotels en sauzen kunt bereiden. De hoogte van de muren is van 5 cm .De schotels zelf hebben een zeer mooi ontwerp, waaronder een nobele matte afwerking in zwart, wit of rood. Onder de minnen is er een groot gewicht.
  • Gipfel. Deze fabrikant produceert aluminium braadpannen met hoge wanden: vanaf 5 cm. Het modellengamma omvat een crêpe-maker voor specifieke doeleinden. Dit gerecht kan in de vaatwasser worden gewassen. Van de nadelen worden vaste handgrepen genoemd, die soms ongemak tijdens het koken veroorzaken.

  Hoe te zorgen

  Gebruik bij het gebruik van stenen pannen en het gebruik van ijzeren messen en vorken alleen houten apparaten. Dit zal de levensduur van het gerecht maximaliseren. De meeste producten zijn vaatwasmachinebestendig, maar toch wordt het aanbevolen om de voorkeur te geven aan handmatig wassen: Dit maakt de pan duurzamer.

  Vermijd plotselinge temperatuurschommelingen. Verwarm bijvoorbeeld voedsel niet onmiddellijk uit de koelkast op het fornuis, wacht tot het gerecht in de pan op kamertemperatuur is en pas dan het gas opzet. Het is zelfs gemakkelijker om het portie in een afzonderlijke container over te brengen.En zet ook geen heet vat onder koud water: een sterke verandering in temperatuur dreigt scheuren en andere schade te vormen.

  Onmiddellijk na aankoop, de bodem en de wanden van de hele braadpan met olie invetten en zachtjes op laag vuur verwarmen.

  Zie de onderstaande video voor de voor- en nadelen van met steen bedekt kookgerei.

  Schrijf een reactie
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

  mode

  schoonheid

  betrekkingen