aardewerk

Glazen voor cocktails: wat zijn en hoe ze te kiezen?

Glazen voor cocktails: wat zijn en hoe ze te kiezen?

doe mee aan de discussie

 
inhoud
  1. Soorten brillen
  2. Cocktailglazen

In het menu met bars en restaurants vindt u een verscheidenheid aan alcoholische en niet-alcoholische cocktails voor elke smaak. Cocktail is een multi-ingrediënt drankje dat verschillende smaken combineert. Om zo'n populaire delicatesse te serveren, worden speciale gerechten gebruikt, die verschillen in uiterlijk en grootte. In het artikel zullen we cocktailglazen en glazen van verschillende typen beschouwen.

Soorten brillen

Glascontainers met ongewone vormen zijn een verrassende variëteit. Vergeet niet dat elke drank een bepaalde textuur, temperatuur en andere kenmerken heeft. Sommige cocktails zijn gelaagd, andere worden bereid door te kloppen en te mengen. Er worden glazen voor het geven ontwikkeld die rekening houden met de bovenstaande kenmerken van een drankje.

Martini

Het glas voor deze drank wordt ook wel een cocktailglas genoemd. Dit type verpakking heeft een charmante en elegante uitstraling. De schaal is gemaakt in de vorm van een kegel (driehoek) en geplaatst op een dunne en lange poot. Het volume van het glas kan variëren van 100 tot 250 milliliter.

Het is vermeldenswaard dat gerechten van deze vorm niet alleen voor martini's worden gebruikt, maar ook voor andere op vermouth gebaseerde dranken.

orkaan

Er wordt aangenomen dat de vorm van dit glas toevallig is uitgevonden, toen een van de ovens explodeerde in de gieterij. Gesmolten glas, dat uiteenspatte van harde wind, kreeg een onregelmatige vorm. Vertaald uit het Engels, vertaalt de naam van de drank zich als "orkaan."

Het belangrijkste kenmerk van het glas is een wijde hals en een vorm die lijkt op een peer (afgerond onderaan).

Aan de onderkant is er een kleine en stabiele poot. Het meest gevraagde volume is 440 ml, maar in de uitverkoop vindt u modellen met andere afmetingen. Fabrikanten van gerechten begonnen een bril Hurricane te produceren op lange en gebogen poten. Glazen van dit type worden ook gebruikt voor exotische en tropische cocktails.

Margaret

Dit type kookgerei kan niet worden verward met anderen vanwege de niet-standaard vorm. De kom op een lange en vlakke poot bestaat uit twee delen: een verdiepte houder en een wijde hals. Het glas is speciaal ontworpen voor dit drankje. De randen van de container bedekt met de rand van zout of suiker. Er wordt aangenomen dat het schip werd bedacht in Mexico.

Poko grande

De capaciteit voor de drank, in vertaling die "kleine reus" aanduidt, wordt als universeel beschouwd. Gerechten worden niet alleen actief gebruikt in restaurants en andere soortgelijke etablissementen, maar ook thuis. Een kom met een ronde hals en afgerond naar beneden staat op een platte steel van gemiddelde lengte.

Deze glazen zijn goed geschikt voor gemengde dranken en fruitcocktails. In zeldzame gevallen worden ze gebruikt voor glühwein en zelfs bier.

Irish Coffee-mok

Koffiemok in Ierse stijl lijkt op een kom op een compacte en stabiele voet, waarvan de hoogte niet meer dan twee centimeter bedraagt. Aan de zijkant zit een kleine pen. Bij het maken van een formulier zochten specialisten naar een praktisch en handig glas. Irish coffee is een warme drank die bij consumptie kan worden verbrand.

De grootte van de kom kan verschillen, afhankelijk van het type drankje en componenten. Irish coffee-brillen zijn ideaal voor het serveren van de volgende dranken:

  • latte;
  • hete stoot;
  • koffie met toevoeging van alcohol (whisky, cognac, rum en andere dranken).

Er is informatie dat de drank populair over de hele wereld werd uitgevonden in de eerste helft van de 19e eeuw. De auteur was Tom Sheriran, een lokale barman. Nadat het een speciaal glas was uitgevonden, waarmee het handig was om te serveren en te drinken.

Cocktailglazen

Als eerdere glazen alleen voor een specifiek type drankje werden gebruikt, worden er nu veel soorten gebruikt voor alcoholische en niet-alcoholische cocktails.

Druk op de schakelaar

Het eerste type glas, waarop we wonen, wordt gekenmerkt door lage muren en een verdikte bodem. Het was oorspronkelijk ontworpen om verschillende soorten sterke drank te proberen.

Vanwege de bolle vorm van de bodem kon deze niet op tafel worden gezet. Proevers hielden constant een glas in hun handen, terwijl de inhoud werd verwarmd. Hierdoor werd het aroma van de drank onthuld met een nieuwe kracht. Op dit moment heeft dit type verpakking zijn doel aanzienlijk uitgebreid.

De ovaalvormige container is geweldig voor non-alcoholische cocktails en sappen.

Collins

Deze naam heeft het volgende type gerechten ontvangen dankzij de cocktail van Tom Collins. Dit is een lang cilindrisch vat. Het volume varieert van 280 tot 410 ml. In bars worden dergelijke glazen vaak gebruikt om gasten met vruchtensap of frisdrank te behandelen. Dit praktische gerecht is geweldig voor het serveren van longs (grote hoeveelheden cocktails).

Ouderwetse

De naam van dit duurzame en praktische glas betekent 'ouderwets'. Deze naam wordt geassocieerd met de klassieke en wijdverspreide alcoholische drank Old Fashioned. Dit is een mengsel van bourbon, whisky en rietsuiker. Een dergelijk vaartuig kenmerkt een dikke bodem en een kleine hoogte van de wanden. Grootte kan verschillen. Dikwijls bedekken de wanden van het glas textuurpatronen.

vertrek

Het volgende type heeft een kegelvorm en volume, die kunnen worden opgeteld van 240 tot 350 ml. Meestal wordt een dergelijk vat gekozen om drankjes en cocktails te serveren zonder toevoeging van alcohol. Voor alcoholische formuleringen wordt het ook gebruikt, maar alleen voor die soorten cocktails waarin de componenten worden gemengd.

Het glas kreeg zijn naam dankzij de gelijknamige cocktail, die voor het eerst werd geserveerd in een hoog glas met een vaste bodem.

Latte-glas

De populaire latte koffiedrank bestaat uit verschillende lagen. Voor een warme en aromatische delicatesse werd een speciaal glas Latte Glass ontwikkeld.

Vaak komt het glas in een paar met een kleine schotel, die wordt gebruikt voor het dessert.

De vorm van het glas kan verschillen, maar bepaalde functies bestaan ​​nog steeds. Volume - van 100 tot 300 mm. De glazen zijn gemaakt van transparant materiaal, zodat de inhoud zichtbaar is. De smalle bodem strekt zich uit naar de top. Voor meer praktische bruikbaarheid worden veel kopieën aangevuld met een pen.

Plastic bekers

Met het begin van het hete seizoen neemt de populariteit van cocktails met ijs en melk dramatisch toe. Je kunt van deze heerlijke delicatesse genieten, niet alleen in cafés en restaurants. Het wordt vaak verkocht in draagbare tenten in parken en stadspleinen. In dergelijke omstandigheden is het ongemakkelijk om borden van glas en andere breekbare materialen te gebruiken.

Tegenwoordig produceren veel fabrikanten van wegwerpservies glazen voor milkshakes uit plastic.

Dit is een goedkoop en praktisch materiaal. Om het drankje gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken, worden melk en fruitcocktails verkocht in transparante glazen met een deksel en een rietje. Aan de bovenkant van het deksel bevindt zich een speciaal gat voor een kleine lepel of buis. Deze glazen hebben een standaard vorm, enigszins naar boven toe uitzetend. De wanddikte kan verschillen.

Papieren bekers

Een ander type wegwerpservies voor frisdranken en milkshakes is een bril van dik papier. Het materiaal wordt op een zodanige manier verwerkt dat het papier niet ontzuurt bij contact met vloeistof. In de regel wordt de set geleverd met een dunne plastic dop.

In de volgende video ziet u welke glazen in de bar en het restaurant worden gebruikt.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen