aardewerk

Glazen mokken: een verscheidenheid aan soorten en selectiecriteria

Glazen mokken: een verscheidenheid aan soorten en selectiecriteria

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Voor- en nadelen
 2. species
 3. Classificatie volgens volume
 4. Selectie functies

Glaswerk is relatief recent op de markt verschenen, vergeleken met producten van andere gangbare materialen. Aantrekkelijke producten tegen een betaalbare prijs trokken meteen de aandacht van kopers. Glazen bekers voor verschillende dranken zijn populairder geworden. Overweeg dit product in meer detail, het beoordelen van de functies, voors en tegens.

Voor- en nadelen

Voordat je naar de winkel gaat voor de afwas, moet je de positieve en negatieve kanten ervan evalueren. In eerste instantie stoppen we op plussen van glasproducten.

 • Een brede selectie. Verschillende soorten mokken zijn gemaakt van glas. In de uitverkoop vindt u kopieën voor koffie, thee, smoothies en andere dranken. Van klassieke theemeeuwen met een schotel tot aangepaste vormen en maten. De snel groeiende populariteit van glaswerk leidt tot het feit dat fabrikanten het assortiment uitbreiden.
 • Verschijning. Het ontwerp van glasproducten kan worden gevarieerd: van transparante kopjes tot varianten met tekeningen. Bovendien produceren handelsmerken kleurenmonochrome opties en nog veel meer. Wat het decor ook is, zelfs budgetproducten zien er stijlvol en elegant uit. Afzonderlijk vermeldenswaardig gerechten uit donker glas. Kopjes verschillen niet alleen in kleur, maar ook in textuur: glanzend, mat, ruw, golvend en nog veel meer. Een rijke keuze stelt klanten in staat om de ideale optie te kopen, rekening houdend met de smaakvoorkeuren en het ontwerp van de ruimte waar het theefeest zal worden gehouden.
 • Uitvoerbaarheid. Ondanks het feit dat glas een fragiel materiaal is, hebben sommige modellen een uitstekende praktische bruikbaarheid. Glaswerk kan in de magnetron worden gedaan om drankjes op te warmen of om muffins in kopjes te bakken. Los daarvan is het vermeldenswaardig dat producten van slagvast en hittebestendig glas niet bang zijn voor hoge temperaturen en belastingen. Moderne fabrikanten gebruiken speciaal gehard glas met een hoge slijtvastheid.
 • zorg. Het is heel eenvoudig om gerechten van het bovenstaande materiaal schoon te houden. Een gewoon wasmiddel is voldoende. Elke reinigingsmethode (handmatig of met een vaatwasser) past perfect.
 • Kosten. Een betaalbare prijs heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van populariteit. Meer en meer kopers begonnen glazen bekers te kiezen. Dit product is geweldig voor persoonlijk gebruik en als een geschenk. Als je de catalogi van producten van verschillende merken vergelijkt, zie je persoonlijk dat de kosten van glasproducten veel winstgevender zijn in vergelijking met producten gemaakt van keramiek, porselein en andere materialen. De prijs kan variëren afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt: zwart glas, opaal, hittebestendig enzovoort.
 • gemak. In transparante meeuwen is het altijd zichtbaar, omdat veel van de drank overblijft. Bovendien dragen de eigenschappen van het materiaal bij aan het feit dat hete thee en koffie sneller worden gekoeld.

Zoals u kunt zien, zijn de positieve kanten van glasproducten talrijk. Het was echter niet zonder gebreken. De volgende punten worden als negatieve kanten genoteerd.

 • De kwetsbaarheid van het materiaal. Zelfs bij een val vanaf een kleine hoogte zal de beker breken.
 • Vanwege de hoge thermische geleidbaarheid is het risico op brandwonden zeer hoog.
 • Volgens veel experts is de ontwerper van glasproducten eentonig. Dit gebeurde als gevolg van massaproductie.

species

Glazen bekers kunnen verschillen, en in de meeste gevallen wordt hun uiterlijk bepaald door het drankje dat in hen wordt geserveerd.

thee

Thee is een populaire drank die over de hele wereld bekend is. Er zijn veel verschillende soorten thee en een grote verscheidenheid aan koffie- en drinkbekers.

 • Oriental. In de staten van het Midden-Oosten wordt een warme en geurige drank genoten met behulp van transparante glazen bekers. De vorm van de beker lijkt meer op kleine vazen ​​of langwerpige vaten met een afgeronde bodem. Om de theetemperatuur langer te houden, wordt de beker vanuit het midden smaller gemaakt. Een kenmerkend kenmerk van dergelijke bekers is een klein volume, ongeveer 100 ml.
 • Russisch. In de tijd van het oude Rusland werd thee gebrouwen in een Samowar. Daarna werd het verdund met kokend water en in porties gegoten. Om het drankje sneller af te koelen, werd het uit een kop in schoteltjes gegoten. Het is vermeldenswaard dat kopjes en schotels worden gebruikt in China. Nu zijn vergelijkbare sets te vinden in alle winkels van gerechten, echter, schotels spelen meer ontwerper dan praktische taken.
 • Producten met handgrepen. Volgens deskundigen zijn de eerste kopjes en pennen Engelse en Oostenrijkse kopieën voor thee. De meeste modellen van dit type hebben poten. In sommige gevallen wordt het geleverd met een deksel dat de temperatuur van het drankje bij koud weer helpt houden.
 • Chinees (Gaivan). Cirkels van dit type trekken de aandacht met een ongewone verschijning. Dit is een prototype van een traditionele, praktische mok, compleet met een zeef van roestvrij, metaalgaas of keramiek. Ook zal de beker worden aangevuld met een schoteltje en een lepel. De beker is bedoeld voor individueel gebruik. De mok is handig om te gebruiken voor het zetten van thee en voor het drinken van thee.

Deze optie is geweldig voor thuisgebruik, maar ook voor gebruik op het werk, op kantoor.

oosten
Russisch
gaiwan

koffie

Koffiekopjes zijn onderverdeeld in soorten, afhankelijk van de dranken waarvoor ze zijn bedoeld. Koffiekenners weten dat er veel verschillende soorten lekkernijen zijn.

 • Frappuccino. Voor dit soort koffie wordt een mok met het grootste volume gebruikt, van 300 tot 500 milliliter. Om volop te genieten van de schoonheid van de drank passen transparante glazen bekers perfect. Voor praktisch gebruik van de zijstijlhendel.
 • Espresso. Sterke en geurige espresso wordt geserveerd in de kleinste mokken, waarvan het volume varieert van 35 tot 90 milliliter. Een onderscheidend kenmerk van dergelijke producten is een speciale conische vorm en dikke wanden. Vaak wordt een dubbelwandige beker gebruikt voor een dergelijke drank. In de regel wordt espresso geserveerd in witte porseleinkoppen, maar in transparante glazen vaten ziet het er bijzonder elegant uit. Opmerking: opaalglaswerk is even prachtig vanwege de sneeuwwitte kleur.
 • Demitasse. Onder het brede assortiment van producten uit glas vindt u kleine kopjes met handgrepen in een volume van 90 ml, voor een drankje van demitass. Ze kunnen ook worden gebruikt voor Turkse koffie.
 • Universal. Als u van koffie houdt die in grote porties wordt geserveerd, let dan op modellen met een volume van 170 tot 220 ml. Dergelijke kringen worden als universeel beschouwd. Ze zijn geweldig voor lungo, cappuccino, koffie met room en andere dingen. Zwartglazen koffiemokken zijn een praktische optie die geschikt is voor dagelijks gebruik.
 • Latte. Een hoge transparante kop is perfect voor een latte. Veel modellen hebben een mooi handvat en een hoge poot. Het volume kan verschillen, van 220 tot 230 milliliter.

In sommige cafés wordt dit drankje geserveerd in glazen hoge glazen.

espresso
demitasse
latte

Voor smoothies

Smoothies zijn een voedzame en heerlijke drank die tijdens het hete seizoen heerlijk dorstlessend is. Te koop vindt u speciale glazen mokken voor deze delicatesse. Dit zijn mokken met een buisje en een goed sluitend deksel. De meeste producten zijn gemaakt in de vorm van een pot. Het standaard bekervolume is 400 ml.

Classificatie volgens volume

Glazen mokken verschillen ook in maat:

 • gebruik in Europese landen bekers met een inhoud van 250 ml;
 • in de VS, populaire gerechten met een volume van ongeveer 240 ml;
 • op het grondgebied van Japan en China gebruiken meer miniatuur-opties voor 180 ml.

Selectie functies

Ga naar de winkel om te winkelen, luister naar een deskundig advies.

 • Bepaal precies welke dranken voor dit of dat gerecht zullen worden gebruikt.
 • Bereken het aantal kopjes dat je nodig hebt. Als u vaak recepties organiseert, is één kopje thee onmisbaar.
 • Als u een aankoop doet in een winkel en niet via internet, inspecteert u de gerechten zorgvuldig op gebreken. Zelfs de kleinste scheur kan ertoe leiden dat de kop met een lichte lading breekt.
 • Om de nieuwe gerechten er organisch uit te laten zien, moet deze overeenkomen met het interieurontwerp. Onthoud dit bij het kiezen.
 • Zorg ervoor dat je het bereik van verschillende winkels evalueert en pas dan een bestelling plaatst. Dus je kunt de meest redelijke prijzen vinden.
 • Om de afwas plezier tijdens het gebruik te brengen, vergeet dan niet over persoonlijke voorkeuren. Het patroon en de vorm moet je leuk vinden.

Vergeet niet dat heldere glazen mokken zonder patroon grondig moeten worden gewassen. Kleine sporen van thee of koffie bederven het uiterlijk van zelfs de meest gesofisticeerde exemplaren.

Hoe glaswerk te laten glanzen, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen